דרוש מידע עושק במוסדות החינוך

• פותח הנושא nori
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
אין קשר..
על החופש הוא משלם מפני שהתשלום הוא עבור כל השנה.
הביטוח הלאומי זה עסק שלה עם המדינה.
התשלום עבור הקייטנה אינו כזה אלא תשלום כמו שאר התקציבים המתקבלים ע"י משרד החינוך.

כמו שאר התקציבים - מאיזו בחינה? של מספר חשבון הבנק ממנו הגיע הכסף?
זה תקציב מיוחד לקייטנות ולעובדים, ואם לא קיים כזה, הדיון אכן לא רלוונטי...

אורית שמואלי

משתמש פעיל
וכן אני אישית הגשתי מורות צעירות כי במקום מסוים העדיפו להעסיק צעירות בפחות כסף ולקחת את ההפרש לבריכה ופעילויות

משרד החינוך אישר חתם ותקצב!!
את מדברת על הקיטנות התיכון - זה שונה לגמרי מהקיטנות לגנים ויסודי שם הכסף מגיע ישירות לעובד ההוראה (בד"כ דרך העיריות שמפעילות את בי"ס של החופש הגדול)

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
למה א"א להתאגד כל העובדות יחד עם מכתב שממוען למנהל שבמידה וינהג כך גם השנה אתן תלשינו עליו לרשויות..
ובשנה הבאה המנהל יחליט שהוא מוותר על הקייטנה והבירוקרטיה ההזויה שהיא דורשת ממנו - ולא מהגננת, ולא לפתוח כלל.
הם מעדיפות כך?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
זה אולי דומה לכך שהמעסיק ידרוש לקבל מהעובד את "מס הכנסה שלילי"שהוא מקבל מהמדינה.
אוי לא, עכשיו המנהל קרא את ההודעה ומהחודש הבא הוא יתחיל לקחת גם את זה.
======
מישהו התלונן למה זה קורה רק אצל החרדים. זה מרגיז התלונה הזו!
נותנים להם עצם לכלב וגם את זה מעכבים כל פעם בתואנה אחרת, ואחר כך עומדים ונהנים לראות איך הם מתנפלים ברעבון על התקציבון הזה. (מזכיר לי סיפורים על סדיסטיים במקומות אחרים להבדיל שהיו נהנים לזרוק חתיכה קטנה בין יהודים רעבים כדי לראות אותם רבים).
=====
ולסיום כדי שלא יגידו שאני בעד המוסדות אוסיף סיפור משלי:

קיבלנו תקציב שילוב מהעירייה עבור הילד שלנו.
התקציב מיועד לעבור דרך הת"ת שיממן מורות שילוב שיעזרו לילד.
המנהל מינה מורת שילוב שעשתה טלפונים לחפש אנשי מקצוע בשבילו, הילד קיבל בערך שעה של מורה בשבוע,
הת"ת קיבל 1800 ש"ח לחודש
העביר לבן שלנו מתוכם 4 שעות שילוב לחודש.
והשאר?????
לטענת המנהל המורה ההיא השקיעה הרבה זמן עבודה על הטלפונים (שלא הניבו תוצאות).

לך תתבע את החיידר שהילדים שלך לומדים בו...

אנחנו מעריכים את מה שהם עושים ולכן אנחנו משאירים להם שיהנו עם הכסף הגנוב שהם גנבו מהבן שלנו. (לא יודע אם מותר לנו לשתוק בשם הבן שלנו, אבל אני מעריך שגם הוא לו היה בוגר היה מסכים לוותר להם).

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
תזכרו שהמדינה איננה קובעת את חיינו ומותר הלכתית להעסיק עובד שלא על פי הכללים ובתנאי שהדבר סוכם מראש.
אממה גם מה שאפשר לסכם לא תמיד ראוי. אך לא זה המקרה.
אם בשנה שעברה היא עבדה את אותם הימים ללא תשלום נוסף מהיכן הדרישה לתשלום כפול רק כי המנהל יכול לקבל הכנסה נוספת?

המדינה לא קובעת את חיינו, וכמובן כל דבר לגופו ולשאלתו, אך לרוב, בתי הדין מתייחסים לחוקי השכר כחוקים מחייבים.

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תזכרו שהמדינה איננה קובעת את חיינו ומותר הלכתית להעסיק עובד שלא על פי הכללים ובתנאי שהדבר סוכם מראש.
אממה גם מה שאפשר לסכם לא תמיד ראוי. אך לא זה המקרה.
אם בשנה שעברה היא עבדה את אותם הימים ללא תשלום נוסף מהיכן הדרישה לתשלום כפול רק כי המנהל יכול לקבל הכנסה נוספת?
לא סוכם אודות זה כלום מראש כי גננת מסכמת מראש שכר עם המעסיקים שלה אודות שכר שמקבלת מהם
אך לא מסכמים מראש שכר שמקבלת ממעסיק אחר.
נכון?
אז באיזה רשות הכסף שהיא לא סיכמה איתכם עליו כי הוא לא קשור אליכם,אז אתם באים ולוקחים לה את זה בטענות שונות ומשונות שזה לתועלת המוסד וכו'

שולי איטח

משתמש מקצוען
כבר הלכנו לרב פוסק הוראה שאמר שאין למעסיק רשות לקחת כסף שמשרד החינוך מייעד לעובדת.

באמת חוצפה שקוראת משום מה רק בציבור שלנו שיש וטו על הנושא ואם תדברי או תפיצי תמצאי את עצמך בחוץ.
במוסדות ממ"ד זה לא קורה. עצוב.

זה שאת רוצה לשלם פחות או רוצה לקבל מתקנים-זה יפה.
למה שהעובדת תקבל כפול? כי כך נגזר לה משמיים. ה' עשה שמשרד החינוך יעניק לה בזכות התקציבים לקייטנות ושהמנהל שלה יהיה הצינור להעביר לה את זה.
זה למה.

ממש לא.תביאי הוכחה.

עצוב מאד שמעמידים אותה במקום הזה ומצמידים אותה לקיר ואומרים לה או שתהיי ביית ולא תקבלי או שתעבדי ולא תקבלי

למה עצוב
אני מזכירה רוצה 100 לשעה על כל תוספת שעות שיבקשו ממני
המעסיק שלי אומר אני מעדיף לקחת מזכירה אחרת שתעשה את השעות הנוספות ב 25 שח ובשאר אקנה לעסק מכונת צילום
הוא עושק אותי???

העובדת תקבל את מה שהיתה מקבלת כל שנה חופש רגיל!!! ותשב בבית
המעביד אומר רוצה לעבוד בקיטנות תוכלי ב 25 שח לשעה(סתם דוגמא)
אם את לא ורצה אקח משהיא אחרת ב 25 ואת ההפרש אקח לשיפוץ הגן
מה עושק בזה
אף אחד לא מחייב את המעסיק להעסיק את הגננת הקבועה

שוב אני לא מדברת על גננות שבמילא עובדות זה באמת שאלה לרב

אבל הכי חשוב פה הוא הנושא האם המעסיק צינור בלבד!!!!!!!!

כי אם המעסיק צינור אז ל 2 הצדדים, גם כשכיתה מקבלת פחות תקציבים כי היא קטנה, גם כשגן נפסל כי המבנה לא היה תקין גם כשהיו ביקורות שקיזזו אחורה בגלל בעיות טכניות כאילו ואחרות לא בגלל עושק

גם אז המנהל הוא צינור ולא יצטרך להעביר למורה את המשכורות הקבועה שלה כי הוא לא תוקצב
לא, אז יגידו למנהל לך תאסוף תרומות תמשכן את הדירה לא משנה מה התחייבת עבדתי תשלם , את אף עובד לא מענין ובצדק רב שהמעסיק לא קיבל, שום תירוץ אני רק צינור לא יתקבל לאחר שהעובד עבד!

מני דגני

משתמש מקצוען
הסבר למה הציבור לא ממש מוכן להתקומם על העניין:

אם מדברים על עיוותי שכר, עובדי הוראה מקבלים שכר על 12 חודשים מלאים ועובדים רק 9.
אין עינינו צרה בהם חלילה, אך שיבינו שמבחינתנו אין שום הגיון בתקצוב כפול של קייטנה, כך שעובדי ההוראה השחוקים יקבלו גם את משכורתם הרגילה מקופת המדינה/החיידר, וגם את התשלום על הקייטנה.
הרי כל הטיעון לחופש הנחוץ ביולי אוגוסט הוא שהם 'שחוקים ולא יכולים לעבוד', אז אם הם כן יכולים לעבוד, שיעבדו במשכורת אחת, כמו כולנו.

לבוא ולנסות להתסיס אותנו על כך, בזמן שהם עובדים עבודה קלה יותר מהרגיל (כי בקיטנה אין לימודים סדירים) ומקבלים משכורת מלאה (עבור חודש יולי) גם אחרי ניכוי ההחזר, זה... קצת... פחות מתקבל על ליבם ואוזנם של עובדי שאר המשרות במשק.

כי בואו, כולם עובדים ביולי, כרגיל, ומקבלים משכורת אחת.
וגם באוגוסט יעבדו. כרגיל. ויקבלו משכורת אחת.

אז נכון שהמנהל לא צריך לעשות כך וכולי וכולי. אבל קשה לצפות שהציבור יזדעזע פה במיוחד.
כשעובדי ההוראה יקבלו כמו שאר העבודות המשרדיות יהיה אפשר להשוות
כל עוד זה משכורות רעב ובמיוחד במוסדות שעליהם מדברים פה שהניצול הוא יומיומי אל תנסו להשוות

חוחית

משתמש סופר מקצוען
לא בטוחה שזה ממש רלוונטי לשנים האחרונות שחל שינוי במגמת עובדי ההוראה, אבל זאת ההסתכלות של המנהלים.
ב"ה וכן הלאה
מחכה לרגע שהמנהלים יחפשו בנרות...
מה שבטוח, האיכות הגבוהה לא הולכת היום לשם וברור מאד למה.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
המדינה לא קובעת את חיינו, וכמובן כל דבר לגופו ולשאלתו, אך לרוב, בתי הדין מתייחסים לחוקי השכר כחוקים מחייבים.
לא רק זה אלא גם:
לא סוכם אודות זה כלום מראש כי גננת מסכמת מראש שכר עם המעסיקים שלה אודות שכר שמקבלת מהם
אך לא מסכמים מראש שכר שמקבלת ממעסיק אחר.
נכון?
אז באיזה רשות הכסף שהיא לא סיכמה איתכם עליו כי הוא לא קשור אליכם,אז אתם באים ולוקחים לה את זה בטענות שונות ומשונות שזה לתועלת המוסד וכו'
למה לסכם מראש עם מעסיק אודות שכר שלא בא ממנו? איך הוא בדיוק מכניס את האף שלו באמצע. זה לא קשור אליו הכסף הזה חוצמזה שהוא הצינור של משרד החינוך להעביר את הכסף לעובדת.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
העובדת תקבל את מה שהיתה מקבלת כל שנה חופש רגיל!!! ותשב בבית
המעביד אומר רוצה לעבוד בקיטנות תוכלי ב 25 שח לשעה(סתם דוגמא)
אם את לא ורצה אקח משהיא אחרת ב 25 ואת ההפרש אקח לשיפוץ הגן
מה עושק בזה
אף אחד לא מחייב את המעסיק להעסיק את הגננת הקבועה

שוב אני לא מדברת על גננות שבמילא עובדות זה באמת שאלה לרב

אבל הכי חשוב פה הוא הנושא האם המעסיק צינור בלבד!!!!!!!!

כי אם המעסיק צינור אז ל 2 הצדדים, גם כשכיתה מקבלת פחות תקציבים כי היא קטנה, גם כשגן נפסל כי המבנה לא היה תקין גם כשהיו ביקורות שקיזזו אחורה בגלל בעיות טכניות כאילו ואחרות לא בגלל עושק

גם אז המנהל הוא צינור ולא יצטרך להעביר למורה את המשכורות הקבועה שלה כי הוא לא תוקצב
לא, אז יגידו למנהל לך תאסוף תרומות תמשכן את הדירה לא משנה מה התחייבת עבדתי תשלם , את אף עובד לא מענין ובצדק רב שהמעסיק לא קיבל, שום תירוץ אני רק צינור לא יתקבל לאחר שהעובד עבד!
ברור שהוא צינור בלבד. אם בתלוש כתוב שהכסף בא ממנו אז לא. אבל בתלוש שלי רשום שזה ממשרד החינוך-מקבלת את הכסף מגוף אחר לגמרי הוא לא העמותה של החיידר שבו אני עובדת. אז מה הקשר של המנהל פה?
למה לסכם מראש עם מעסיק אודות שכר שלא בא ממנו? איך הוא בדיוק מכניס את האף שלו באמצע. זה לא קשור אליו הכסף הזה חוצמזה שהוא הצינור של משרד החינוך להעביר את הכסף לעובדת.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
כשעובדי ההוראה יקבלו כמו שאר העבודות המשרדיות יהיה אפשר להשוות
כל עוד זה משכורות רעב ובמיוחד במוסדות שעליהם מדברים פה שהניצול הוא יומיומי אל תנסו להשוות
גובה השכר אינו הנושא כאן.
השאלה אם המעשה ישר או לא.

שולי איטח

משתמש מקצוען
ברור שהוא צינור בלבד. אם בתלוש כתוב שהכסף בא ממנו אז לא. אבל בתלוש שלי רשום שזה ממשרד החינוך-מקבלת את הכסף מגוף אחר לגמרי הוא לא העמותה של החיידר שבו אני עובדת. אז מה הקשר של המנהל פה?

לא בכל מקום זה רשת ומשרד החינוך

יש הרבה מקומות שזה אותו גוף ובידי הגוף נתון השיקולים וכו

יתכן ובמקרה שלך זה עוול, סייגתי שאני לא מכירה את כל סוגי מוסדות

רק העלתי עוד צדדים שאני מכירה מבפנים למה בהם 100% זה לא עושק

גלינג

משתמש סופר מקצוען
תצמד לעובדות. המנהל לא קבל הכנסה נוספת. העובדת היא זו שקבלה את ההכנסה הנוספת. ישירות לבנק.
זה המנהל שמבקש שתביא לו את הכסף. במזומן.
כספי הקייטנה לא מגיעים לחשבון העובדת..

גלינג

משתמש סופר מקצוען
בתנאי שלא סוכם דבר ברור.
כולםם כולל כולם מסכימים שבהסכם מראש ביכולתי לקבוע איזה שכר שאחפוץ.

גלינג

משתמש סופר מקצוען
די מצחיק..
ממתי אנחנו בודקים מה היו מחשבותיו של מחוללי המדינה...
(כאילו יש בעיה להשתמש בתקציבים שהתקבלו להבראת עסק בכדי לטוס לחול..)
הבדיקה היא למי זה מגיע..

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

כן.

יש לי הרבה בנות ברוך השם. עברתי מספיק קייטנות של משרד החינוך, ברוך השם.
יש תוכניות מבחוץ, יש יצירות, יש מריחת זמן המונית. לא עובדים בקייטנות יותר קשה מבלימודים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה