ואיך שמן קוקוס במקום מרגרינה ילך ?
אמא שלי שמה לחצי מהקרם קקאו ואז העוגה בשכבות צבעוניות של שוקו ובהיר
מחכים שהקרם יתקרר לפני ששמים על הבצק האפוי?
דחוףףףףףףףףףף
הכנתי עם 1/2 כוס שמן ו1/2 כוס אבקת פודינג. יצא מעולה +++אפשר לשים רק שמן במקום מרגרינה?
הקרם יוצא לי נורא דליל - תקין???מתכון:
לבצק:
4 כוסות קמח
5 כפות סוכר
3 כפות גדושות דבש
1 כפית סודה לשתיה
חצי מרגרינה _ (אני שמה רבע מרגרינה ורבע כוס שמן)
ביצה
חצי כוס מים או מיץ
לערבב הכל במיקסר - להוסיף קמח עד שהבצק נהיה נעים לרדוד .
לחלק את הבצק ל-4
כל כדור לרדד לגודל של תבנית אפיה על נייר אפיה
( על ידי האצבעות בידיים מקומחות - או על ידי מערוך מקומח - זה קטע שדורש קצת השקעה )
לאפות בנפרד את כל העלים - עד גוון חום בהיר - (כמה דקות) (גם אם יוצא כהה וקשה יותר- זה בסדר)
להכין את מילוי הקרמשניט:
בסיר- 2 כוסות מים
4 סוכר וניל
1 כוס סוכר
לערבב בבלנדר או במוט-
3 ביצים
שליש כוס קמח
חצי כוס מים
להכניס את הבלילה של הקמח והביצים לסיר עם המים והסוכר
לערבב כל הזמן לאט עד רתיחה.
לכבות- להוסיף- 1 מרגרינה (אני שמתי חצי מרגרינה וחצי כוס שמן)
להרכיב את העוגה:
עלה אפוי - שליש מהקרמשניט
ושוב עלה
קרמשניט.. עלה.. קרמשניט ... עלה
ציפוי :
1 וחצי שוקולד ומריר +רבע כוס מים להרתיח בסיר
לשפוך על העוגה
מעדן.
יש שנים שאני עושה ללא הציפוי - ואז אני מפזרת אבקת סוכר מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
בישלת את קרם עם הקמח עד להתיצבות?משהו לא הגיוני במרקם של הקרם שהעלית, אצלי הוא יצא רוטב לגמרי. (נוזלי להחריד- סביר בהתחשב ברכיבים..)
במתכון לא כתוב לבשל עד להתייצבות אלא עד לרתיחה. אולי שווה להוסיף.בישלת את קרם עם הקמח עד להתיצבות?
כן.@לא אני ,אני הכנתי כמה פעמים את העוגה והקרם יצא מצויין,
עשית בדיוק לפי השלבים שכוס קקאו רשמה?
איזה נס שהיה כאן את המתכון.מתכון:
לבצק:
4 כוסות קמח
5 כפות סוכר
3 כפות גדושות דבש
1 כפית סודה לשתיה
חצי מרגרינה _ (אני שמה רבע מרגרינה ורבע כוס שמן)
ביצה
חצי כוס מים או מיץ
לערבב הכל במיקסר - להוסיף קמח עד שהבצק נהיה נעים לרדוד .
לחלק את הבצק ל-4
כל כדור לרדד לגודל של תבנית אפיה על נייר אפיה
( על ידי האצבעות בידיים מקומחות - או על ידי מערוך מקומח - זה קטע שדורש קצת השקעה )
לאפות בנפרד את כל העלים - עד גוון חום בהיר - (כמה דקות) (גם אם יוצא כהה וקשה יותר- זה בסדר)
להכין את מילוי הקרמשניט:
בסיר- 2 כוסות מים
4 סוכר וניל
1 כוס סוכר
לערבב בבלנדר או במוט-
3 ביצים
שליש כוס קמח
חצי כוס מים
להכניס את הבלילה של הקמח והביצים לסיר עם המים והסוכר
לערבב כל הזמן לאט עד רתיחה.
לכבות- להוסיף- 1 מרגרינה (אני שמתי חצי מרגרינה וחצי כוס שמן)
להרכיב את העוגה:
עלה אפוי - שליש מהקרמשניט
ושוב עלה
קרמשניט.. עלה.. קרמשניט ... עלה
ציפוי :
1 וחצי שוקולד ומריר +רבע כוס מים להרתיח בסיר
לשפוך על העוגה
מעדן.
יש שנים שאני עושה ללא הציפוי - ואז אני מפזרת אבקת סוכר מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
אכן. זו הערה במקום.במתכון לא כתוב לבשל עד להתייצבות אלא עד לרתיחה. אולי שווה להוסיף.
@כוס קקאו אשמח לערוך אם את חושבת שצריך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: