אני רוצה עכשיו להכין, אשמח לשמוע אם הכנת את הבצק כמו במתכון המקורי?
יצא טוב?
ובכן.. הכנתי כמעט כמו במרשם המקורי.
שמתי קרוב לכף שמרים יבשים (פחות מהמרשם המקורי) וגם הוספתי מעט נוזלים לבצק מכיוון שהוא היה יבש ומאד לא נוח לעיבוד ולרידוד. הנוזלים שהוספתי עדיין לא ממש עזרו ליצור בצק גמיש ונוח.
עקב כך נאלצתי לשטוח בתבנית A4 ולא בתבנית גדולה.
העוגה יצאה די נאה ובהחלט טעימה.
את הגילה המרתי - בעוונותי - לשמנת חמוצה. המילוי מצוין.
לענ"ד דרושה פה תוספת של כ100 גר' חמאה לבצק כדי להגיע למרקם גמיש ונוח, ואז גם יתאפשר לרדד דק יותר לשטח של תבנית גדולה.
בהחלט לא מובן לי כיצד חלק מהניקיות נותרו עם עודף.. אולי השימוש בכוסות ח"פ יצרו את ההבדל, או סוג הקמח.
(ומי זורק בצק לפח? למה לא לרדד לעלה לחתוך או לקרוץ לעוגיות ולאפות בנפרד?..)
בכל מקרה העוגה מוצלחת, ובהחלט אנסה בפעם הבאה לשנות במעט את הבצק בכדי להגיע לתוצאה מיטבית.
וסליחה על התגובה המאוחרת, מקווה שעדיין הואלתי..