עוגות/עוגיות עוגת מוקה ופירורים--

מעצבת אלבומים

משתמש מקצוען
גם לי קרה פעם שהכנתי חצילים והאורחת הביאה גם אז החבאתי את החצילים שלי שלא תרגיש פדיחה אבל עוגה לא כדאי להחביא היא צריכה לראות שאת הכנת לכבודה משהו
 

יונלה

משתמש מקצוען
הכנתי את העוגה פעמיים,
בפעם הראשונה אפיתי 7 דקות ואז פיזרתי שוקולד צ'יפס והשטרויזל,
הפירורים שקעו חלקית ואהבנו מאוד,
בעוגה השניה אפיתי 10 דקות ואז פיזרתי את השטרויזל,
ולאכזבתנו זה לא שקע אלא נשאר מלמעלה והילדים עיקמו את האף.

3 הדקות הנוספות של האפיה הראשונית הם שגרמו לפירורים לא לשקוע?
 

yucv

משתמש פעיל
גם אני אפיתי שבוע שעבר ויצא מוצלח במיוחד, השבוע הילדים בקשו שוב
(קצת הסתבך לי השטרויזל, הבצק אמור לצאת פרורים? יצא לי גוש אחיד והסתבכתי איך מפוררים אותו- אשמח להחכים)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
גם אני אפיתי שבוע שעבר ויצא מוצלח במיוחד, השבוע הילדים בקשו שוב
(קצת הסתבך לי השטרויזל, הבצק אמור לצאת פרורים? יצא לי גוש אחיד והסתבכתי איך מפוררים אותו- אשמח להחכים)
אפשר להוסיף עוד קמח ויתפורר
 

מתרגמת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה רבה - הכנתי לשבת ויצא מעולה.
 

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגה מוצלחת ביותר, מככבת אצלי מאז שהבאת אותו אפילו פעמיים בשבוע (לשלוח לבחורים ולשויגר וכד'...)
תודה לך העני.
 

חללית---

משתמש רשום
יצא מושלם!!! רק שפספסתי את הסוכר חום, שמתי חצי כוס בטעות ויצא לא מתוק בכללל :(

אני מחפשת רק עוגות בלי מיקסר (מתעצלת) בלי מרגרינה (לא בריא) בחושות (הבעל אוהב) משודרגות (לשבת) קלות (אחרת אין סיכוי שאצליח)
והיא ענתה לי על כל הדרישות :)
 

חללית---

משתמש רשום
יצא מושלם!!! רק שפספסתי את הסוכר חום, שמתי חצי כוס בטעות ויצא לא מתוק בכללל :(
סתם רעיון למי שיצא לה לא מתוק
חתכתי את העוגה לרוחבה מרחתי ממרח שוקולד פשוט (עכשיו הוא ממש נוזלי בגלל החום אז בקלות נמרח) והחזרתי את החלק העליון...
עכשיו היא מתוקה וטעימה
צפה בקובץ המצורף 1717672088552.jpeg
 

קולי שמעת

משתמש פעיל
קערה, מטרפה, 5 דקות וזה הכל.


אה, וגם רכיבי עוגה, תבנית ותנור, אבל אלו בקטנה, לא?


לפני תקופה די ארוכה נתקלתי במוצר של עלית. פח קפה נמס בטעם מוקה.
n_01_205x305.png

אני אוהבת מוקה.
גילוי נאות.

אז מה עושה מי שאוהב טעם של מוצר חדש?
קונה ומנסה.

קניתי,
ניסיתי.
ולא-
לא אהבתי.

אז אמרתי לפחית בדיוק מה אני חושבת עליה ושלחתי אותה לפינת ארון הקפה.
היא עמדה שם מבויישת שבוע, שבועיים, חודש.
ואני לא הרגשתי צורך להתנצל על העוול שנעשה לה. על עונש העמידה בפינה שקיבלה.

אבל אז, אחרי שהיא הביטה בי בעיניים לחות קמעה בכל פעם שפתחתי את הארון, הבטחתי לה שאמסור אותה למשפחה אחרת, לאימוץ.
וכך לחשתי לה בכל יום תמיד, פעמיים, באהבה, "אל תדאגי פחונת חמודה, אני מחפשת לך משפחת אימוץ". והיא נרגעה.

תכ'לס,
הבוקר היא עדיין עמדה שם, בפינה, והיה נראה לי שהיא מסתכלת עלי בעין קצת עקומה כמו לוחשת "אין אמון. אין אימוץ"

עשתה לי רע. האמת.

אז החלטתי לעשות בה שימוש.
הוצאתי אותה מהארון.
ביצים, קמח, שמן, סוכרים, ועוד כמה רכיבים
והיתה למוקה עדנה
צפה בקובץ המצורף 1467351

ועדנה כזו שהביאה אותי לספר לה לפחונת החמודה ש"מצאתי לך משפחת אימוץ"
"כן, אני מתרגשת. סוף סוף. מי?"
"אהמממ" מין כחכוח כזה בגרון "אהמ.... כאן ביתך לעולמי עד, עד סוף ימייך"

כי העוגה הזו יצאה מושלמת ממש.

עוגה קלה ואורירית. רכה ומוקאית. עם פירורים מעל שמוסיפים קראנצ'יות לכל ביס.
מה עוד אפשר לבקש?


------

תבנית חד פעמית ענקית.
כוסות חד פעמיות לשתיה קרה למדידה.

6 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום דמררה
2 סוכר וניל
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות מים חמימים מהולים ב-3 כפות אבקת קפה בטעם מוקה.
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה

לזריה על העוגה-
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

לשטרויזל, פירורים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת קפה בטעם מוקה
1.5 כוסות קמח

הכנה:
שמים בקערה גדולה את רכיבי העוגה.
בעזרת מטרפה [או כף, פחות מומלץ] מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה מגושי קמח.
יוצקים לתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
מפזרים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס על הבלילה ושולחים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות ל-7 דקות.

בינתיים מכינים שטרויזל:
באותה קערה מערבבים את רכיבי השטרויזל עד שמתקבלים פירורים. במידה והתערובת רטובה מדי- מוסיפים מעט קמח וסוכר.

לאחר אפיה של 7 דקות פותחים את התנור ומפזרים בעדינות מהשטרויזל על העוגה. חלק מהפירורים ישקעו בעוגה, וזה בסדר גמור, ואף רצוי.
מפזרים את שארית השוקולד צ'יפס מעל לשטרויזל ואופים לעוד כ-25 דקות עד שהעוגה יציבה. ולא יותר.

משך האפיה עשוי להשתנות מתנור לתנור לכן רצוי לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות נוספות של אפיה אחרי פיזור השטרויזל.
צפה בקובץ המצורף 1467357

הערה: אפשר להמיר אבקת מוקה לאבקת קפה נמס רגיל

צפה בקובץ המצורף 1467358

צפה בקובץ המצורף 1467359
נראה מטורף. מתכנן בעז"ה להכין.
 

מ ש

משתמש פעיל
קערה, מטרפה, 5 דקות וזה הכל.


אה, וגם רכיבי עוגה, תבנית ותנור, אבל אלו בקטנה, לא?


לפני תקופה די ארוכה נתקלתי במוצר של עלית. פח קפה נמס בטעם מוקה.
n_01_205x305.png

אני אוהבת מוקה.
גילוי נאות.

אז מה עושה מי שאוהב טעם של מוצר חדש?
קונה ומנסה.

קניתי,
ניסיתי.
ולא-
לא אהבתי.

אז אמרתי לפחית בדיוק מה אני חושבת עליה ושלחתי אותה לפינת ארון הקפה.
היא עמדה שם מבויישת שבוע, שבועיים, חודש.
ואני לא הרגשתי צורך להתנצל על העוול שנעשה לה. על עונש העמידה בפינה שקיבלה.

אבל אז, אחרי שהיא הביטה בי בעיניים לחות קמעה בכל פעם שפתחתי את הארון, הבטחתי לה שאמסור אותה למשפחה אחרת, לאימוץ.
וכך לחשתי לה בכל יום תמיד, פעמיים, באהבה, "אל תדאגי פחונת חמודה, אני מחפשת לך משפחת אימוץ". והיא נרגעה.

תכ'לס,
הבוקר היא עדיין עמדה שם, בפינה, והיה נראה לי שהיא מסתכלת עלי בעין קצת עקומה כמו לוחשת "אין אמון. אין אימוץ"

עשתה לי רע. האמת.

אז החלטתי לעשות בה שימוש.
הוצאתי אותה מהארון.
ביצים, קמח, שמן, סוכרים, ועוד כמה רכיבים
והיתה למוקה עדנה
צפה בקובץ המצורף 1467351

ועדנה כזו שהביאה אותי לספר לה לפחונת החמודה ש"מצאתי לך משפחת אימוץ"
"כן, אני מתרגשת. סוף סוף. מי?"
"אהמממ" מין כחכוח כזה בגרון "אהמ.... כאן ביתך לעולמי עד, עד סוף ימייך"

כי העוגה הזו יצאה מושלמת ממש.

עוגה קלה ואורירית. רכה ומוקאית. עם פירורים מעל שמוסיפים קראנצ'יות לכל ביס.
מה עוד אפשר לבקש?


------

תבנית חד פעמית ענקית.
כוסות חד פעמיות לשתיה קרה למדידה.

6 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום דמררה
2 סוכר וניל
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות מים חמימים מהולים ב-3 כפות אבקת קפה בטעם מוקה.
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה

לזריה על העוגה-
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

לשטרויזל, פירורים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת קפה בטעם מוקה
1.5 כוסות קמח

הכנה:
שמים בקערה גדולה את רכיבי העוגה.
בעזרת מטרפה [או כף, פחות מומלץ] מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה מגושי קמח.
יוצקים לתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
מפזרים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס על הבלילה ושולחים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות ל-7 דקות.

בינתיים מכינים שטרויזל:
באותה קערה מערבבים את רכיבי השטרויזל עד שמתקבלים פירורים. במידה והתערובת רטובה מדי- מוסיפים מעט קמח וסוכר.

לאחר אפיה של 7 דקות פותחים את התנור ומפזרים בעדינות מהשטרויזל על העוגה. חלק מהפירורים ישקעו בעוגה, וזה בסדר גמור, ואף רצוי.
מפזרים את שארית השוקולד צ'יפס מעל לשטרויזל ואופים לעוד כ-25 דקות עד שהעוגה יציבה. ולא יותר.

משך האפיה עשוי להשתנות מתנור לתנור לכן רצוי לבדוק את מצב העוגה כבר אחרי 20 דקות נוספות של אפיה אחרי פיזור השטרויזל.
צפה בקובץ המצורף 1467357

הערה: אפשר להמיר אבקת מוקה לאבקת קפה נמס רגיל

צפה בקובץ המצורף 1467358

צפה בקובץ המצורף 1467359
איזה מתכון מוצלח!!
הכנתי עכשיו לשבת, הכנה מהירה, בלי הרבה כלים וטעים טעים. לכבוד שבת קודש!
תודה רבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה