עוגיות שוקולד צ'יפס אמריקאיות XL
כ-25 עוגיות XL
מחממים תנור ל 170 מעלות
1 ו 3/4 כוסות שמן
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר לבן
1.5 כוסות סוכר חום כהה דחוס [לא דמררה]
1.5 אבקת אפיה
קורט מלח
5 כוסות קמח
1/2 כפית קינמון
150 גרם שוקולד צ'יפס חום
150 גרם שוקולד צ'יפס לבן
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
מערבבים את כל הרכיבים למעט שוקולדים בקערת מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה, קצת דביקה. מוסיפים שוקולדים.
אם הבצק ממש דביק ואי אפשר לעבוד איתו בידיים לחות, מוסיפים עוד קצת קמח, או מעבירים למקרר לשעה. [תלוי מאוד בסוג הקמח]
בידיים לחות יוצרים כדורים גדולים, בגודל של בערך שזיף גדול.
מניחים בתבנית מרופדת במרווחים. אני שמה 12 עוגיות בגודל רגיל בתבנית תנור 3X4 ו-6 XL מסודרים בתבנית 2X3
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 12 דקות להשחמה נאה.
מחלצים בעזרת תרווד לאחר קירור מוחלט של העוגיות.
טיפ: במקום עוגיות XL אפשר להכין עוגיות קטנות. מתקבלות כ 75 עוגיות.
עוגיות קטנות אופים רק 10 דקות להשחמה.
כ-25 עוגיות XL
מחממים תנור ל 170 מעלות
1 ו 3/4 כוסות שמן
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר לבן
1.5 כוסות סוכר חום כהה דחוס [לא דמררה]
1.5 אבקת אפיה
קורט מלח
5 כוסות קמח
1/2 כפית קינמון
150 גרם שוקולד צ'יפס חום
150 גרם שוקולד צ'יפס לבן
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
מערבבים את כל הרכיבים למעט שוקולדים בקערת מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה, קצת דביקה. מוסיפים שוקולדים.
אם הבצק ממש דביק ואי אפשר לעבוד איתו בידיים לחות, מוסיפים עוד קצת קמח, או מעבירים למקרר לשעה. [תלוי מאוד בסוג הקמח]
בידיים לחות יוצרים כדורים גדולים, בגודל של בערך שזיף גדול.
מניחים בתבנית מרופדת במרווחים. אני שמה 12 עוגיות בגודל רגיל בתבנית תנור 3X4 ו-6 XL מסודרים בתבנית 2X3
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 12 דקות להשחמה נאה.
מחלצים בעזרת תרווד לאחר קירור מוחלט של העוגיות.
טיפ: במקום עוגיות XL אפשר להכין עוגיות קטנות. מתקבלות כ 75 עוגיות.
עוגיות קטנות אופים רק 10 דקות להשחמה.