עוגות/עוגיות עוגות טובות לשבת ולשמחות

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
עוגת קוקוס וריבה
תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


לבצק:
1 כוס שמן
340 גר' סוכר
6 חלמונים
כפית תמצית וניל
1/4 כוס מיץ תפוזים
500 גר' קמח
1 אבקת אפיה
קורט מלח

לערבב את כל החומרים, לשטוח בתבנית,
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-10 דק' עד שמשחים מעט.

למרוח ריבה בנדיבות על הבצק (אני אוהבת ריבת תות גם בגלל הטעם וגם הצבע)

לציפוי:
6 חלבנוים
170 גר' סוכר
170 גר' קוקוס

להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב,
להוסיף בעדינות את הקוקוס.
למרוח מעל הריבה,
לאפות עוד 10-15 דק עד להזהבה.
בתנור.
כבר נדווח על הטעם.

יישר כח שוב פעם, על כל המתכונים
 

חינוך ברמה

משתמש רשום
תודה רבה על המתכונים
האם יש למישהי מתכון של עוגת שמרים שוקולד שטוחה ודקיקה,
כמו של האמריקאים?
 

גברת אחת

משתמש פעיל
@שולחן וכיסא
דחוף
אני באמצע
אבל פתאום רואה שהשכבה למטה חומה
ואין שוקולד או קקאו במרכיבים אלא רק בציפוי
יש טעות??
אשמח לתשובה דחופה ממש
אני באמצע
גם אני כנ"ל
העוגה יצאה הרגע מהתנור
אולי השכבה השניה צובעת את הראשונה?
 

שולחן וכיסא

משתמש פעיל
@שולחן וכיסא
דחוף
אני באמצע
אבל פתאום רואה שהשכבה למטה חומה
ואין שוקולד או קקאו במרכיבים אלא רק בציפוי
יש טעות??
אשמח לתשובה דחופה ממש
אני באמצע
לא ממש הבנתי את הבעיה
אבל במתכון ששמתי אין טעות, בדקתי ..
כשחותכים את זה רואים שהשכבה השניה משתלבת בשכבה הראשונה
אני כבר יעלה תמונה שהכנתי היום, רואים יותר ברור את הריבוע
 

חייכו זו אני:)

משתמש רשום
אני ישתף בעוגה מוצלחת מאוד של שתי שכבות וציפוי
אצלי הכל התחסל בשניה
יוצא ריבועים משורטטים ויפים!

עוגת טעמי
תבנית תנור
כוס מדידה
מעולה בהקפאה


שכבה א'

3 כוסות קמח
כוס סוכר
2 סוכר וניל
אבקת אפיה
2 ביצים
כוס שמן
חצי כוס אגוזים טחונים

-לערבב ולשתוח בתבנית חד"פ תנור ולאפות 20 דקות ב180 מעלות
שכבה ב

לערבב היטב:
כוס שמן
כוס סוכר
4 ביצים
1 סוכר וניל
6 כפות דבש
4 כפות קפה
מעט יין

-לערבב ולשטוח על הבצק האפוי ולאפות עוד חצי שעה

כשהעוגה מתקררת מצפים ב:
להמיס
150 גר' שוקולד מריר
9 כפות שמן
8 כפות קמח

להקפיא ולחתוך כשהעוגה קפואה
בהצלחה!
@שולחן וכיסא -זה נראה מעולה! תודה!!
- זה ממש בטעם של טעמי? כלומר אני זוכרת שהחטיף הזה ממולא בפצפוצי אורז . זה לא מופיע במתכון שלך
בנוסף איך אפשר להפוך לחלבי?
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
לא ממש הבנתי את הבעיה
אבל במתכון ששמתי אין טעות, בדקתי ..
כשחותכים את זה רואים שהשכבה השניה משתלבת בשכבה הראשונה
אני כבר יעלה תמונה שהכנתי היום, רואים יותר ברור את הריבוע
יצא ממש טעים, תודה!
אבל יצא לי לבן למטה,
בתמונה שאת העלית זה היה חום יותר....
תודה!
 

stshin

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
@שולחן וכיסא
תודה על העוגה האלופה!
הכנתי לשבת וכולם עפו על זה!
לדעתי בבסיס יש מידי הרבה שמן,
יצא נוטף שמן,
אבל חוצימזה- מושלם וטעים ברמות,
והכי חשוב-
קל להכנה!!
 

שולחן וכיסא

משתמש פעיל
@שולחן וכיסא
תודה על העוגה האלופה!
הכנתי לשבת וכולם עפו על זה!
לדעתי בבסיס יש מידי הרבה שמן,
יצא נוטף שמן,
אבל חוצימזה- מושלם וטעים ברמות,
והכי חשוב-
קל להכנה!!
כיף לשמוע..
מעניין שיצא לך נוטף שמן,
כשאני הכנתי בכלל לא הרגישו שמן, אולי חלק מהטעם אבל לא משהו חריג..
 

*שפרה*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
העוגת טעמי יצאה מעולה +++++
ישר כח!
לא היה שומני הבצק משהו שבלט
זו לא עוגה דיאטטית, אבל לא חריגה לעומת עוגות אחרות בכלל
הוספתי לצפוי למעלה 2 כפות ממרח נוגט, לדעתי העשיר מאד
 
נערך לאחרונה ב:

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ווואוו איזה מתכונים!! יש למישהו אולי.. מתכונים ללא גלוטן אבל ללא קמח? אולי לחם מקמח תפוחי אדמה או פיתות מקמח תפוחי אדמה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  10  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה