בדוח

משתמש מקצוען
@חדוי כנרת אני פה ביום אפיה אינטנסיבי (במושגים שלי :) )
3 עוגות במקביל, לפי עצותייך הטובות - קודם בצקים אחר כך מילויים אחר כך חיבורים בין הכל :)
רק רציתי להסב את תשומת ליבך ואת האחרות כאן:
פתאום שמתי לב שאני עוברת את כמות הקמח של הפרשת חלה,
ובצקים שנעשים ביחד ומאוכסנים ביחד, מתחייבים בהפרשת חלה בגלל 'צרוף עיסות'.
כל אחת מוזמנת לברר לעומק את הנושא ולנהוג על פי הפסיקה המקובלת עליה, אבל חשוב להיות מודעים לכך.
הרבה נשים לא חושבות בכלל על הרעיון שהפרשת חלה קשורה גם לעוגות ולא רק לחלות :)
המרת את המרגרינות? במה? איך יצא?
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
בשמחה!

נשחיל כאן עוד טיפ:
*תמיד כדאי לחורר בעזרת מזלג שכבות בצק די בצפיפות,
זה מונע בועות וגבעות וכך העוגה מתקבלת ישרה
ואם באותה עוגה ישנן מס' שכבות בצק, יש לחורר כל אחת בנפרד!

וופלה של שכבות בצק במילוי חלבה

נהדרת לשמחות

א) לבצק:

4 כוסות קמח

1/2 כוס מים

1/4 כוס שמן

1 חב' מרגרינה רכה

1/2 כוס סוכר

1 כף שמרים יבשים

1 חלמון

1/2 אפיון

חלקי ל-3 חלקים ואפי 7 דק' כל שכבה בתבנית גדולה 30*35 ס"מ.

ב) למילוי:

1/2 ק"ג חלבה מפוררת

8 כפיות קקאו

1 כף קפה נמס

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1/2 חב' מרגרינה

המיסי את כל החמרים פרט למרגרינה כבי את הלהבה והוסיפי את המרגרינה.

חלקי ל-2 וצנני.

ג) ההרכבה:

מעל עלה בצק אפוי מרחי בעדינות מחצית מהמלית,
כסי בזהירות בשכבת בצק אפויה נוספת
מרחי את מחצית המלית הנותרת
כסי בשכבת בצק האפויה שנותרה.

ד) לקישוט:

1 חב' אבקת סוכר-זרי מעל

אפשרות נוספת:

זילופי שוקולד מומס באלכסון
הכנתי עכשיו
יצא טעים ונחתך מדהים!!!!
תעלי עוד כאלה....
תודה!!
 

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הדלונגי קצת יותר גדולה מתבנית ח.פ. גדולה,
אם אין לך , זה לא קריטי, מקסימום העוגה תהיה מעט יותר גבוהה.
בהצלחה
@חדוי כינרת
תודה על התגובה, יצא לי טעם מאד חזק ומורגש של לימון- זה נורמלי? אולי כי השתמשתי במיץ קנוי ולא טבעי?
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כינרת
תודה על התגובה, יצא לי טעם מאד חזק ומורגש של לימון- זה נורמלי? אולי כי השתמשתי במיץ קנוי ולא טבעי?
לא נראה לי שזה כ"כ משמעותי.
הלימון נותן את הטעם הדמוי גבינה לעוגה.

רגע, טעמת את התערובת לפני אפיה או כעוגה אפויה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לך או למישהי תמונה שלה?
קשה לי להכין בלי לראות הדמיה קודם..
לא תמונה הכי יפה, אבל זה מה שמצאתי 1632057904496.jpeg
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בבקשה
איזה עוגה זה?
1632906513974.png
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוגה דמוית גבינה
עם שדרוג מיוחד של ידידתי, הניקית האהובה ה"ה @hbecker


תבנית תנור דלונגי,

[יותר גדולה מתבנית ח.פ. גדולה ].

החמרים לבצק-שכבה ראשונה

2+1/2 כוסות קמח

3 חלמונים

1 אפיון

1 סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

1+1/4 חב' מרגרינה


*ערבבי את כל החמרים לבצק רך ופריך, הניחי פיסות, פיסות ע"ג פרגמנט'

היעזרי בפרגמנט נוסף ורדדי מעט להחלקה [הורידי את הפרגמנט העליון].

*אפי כ-10 דק'.

למילוי-שכבה שניה

1. ערבבי בסיר:

1+1/4 כוסות סוכר+8 כפות קורנפלור

2. הוסיפי 3 כוסות מים

הביאי לרתיחה תוך כדי ערבוב עד להסמכה. כבי את הלהבה.

3. הוסיפי 3/4 חב' מרגרינה ערבבי עד להמסה

4. הוסיפי:

1/2 כוס מיץ לימון

1 סוכר וניל

6 חלמונים

בחשי נמרצות כדי שהחלמונים לא תקרשנה.

5. הקציפי

9 חלבונים [3 מהבצק+6 מהמילוי]

1 כוס סוכר

6. ערבבי עם תערובת הפודינג.

7. צקי ע"ג הבצק.

8. אפי כ-3/4 ש' להזהבה. צנני.

לציפוי -שכבה שלישית

ישנן 2 דרכים:

א. ציפוי לבן

הקציפי 1 מיכל ריץ'+2 סוכר וניל

מרחי ע"ג העוגה.


ב. ציפוי מקפיץ וואו! של הניקית המקסימה @hbecker

1. למריחה ע"ג העוגה המצוננת:

250 גר' מלית קרמל/קפוצ'ינו וכד'

כדאי להקפיא לכ-1/2 ש'.

2. הקציפי:

1+1/2 מיכלי ריץ'+1 חב' אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב

*זלפי בצנטר כוכבי ע"פ העוגה

הקפיאי ופרסי לפרוסות עדינות.

אפשרות נוספת:

למרוח מלית אוכמניות במקום הקראמל

ולהחליף את אינסטנט הפודינג בטעם ריבת חלב באינסטנט פודינג בטעם וניל

הכנות נעימות

נ.ב.

זה בינתיים,
אם יתבקש עוד בסגנון, אשתדל בל"נ שבוע הבא

שבת שלום
מה הם העיגולים מ2 הסוגים שבצלחת?
העוגה נשמעת ונראית מעולה!!!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה הם העיגולים מ2 הסוגים שבצלחת?
העוגה נשמעת ונראית מעולה!!!
העיגולים ממש לא קשורים [הייתי באמצע עבודת אמנות כלשהי, אז הוספתי אותם לתוספת צבע]
תודה
העוגה באמת מוצלחת מאד
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה