העוגה קופאת להבחותכן עגול קרצי קצת יותר מחצאי עיגולים-ע''ג קו ישר כמובן-והכניסי במהופך לעטרות נייר!
שכבות העוגה תיראנה לתפארת.
אשמח להסבר מפורט על החיתוך
איך את מקבלת בצד אחד קו ישר?
העוגה קופאת להבחותכן עגול קרצי קצת יותר מחצאי עיגולים-ע''ג קו ישר כמובן-והכניסי במהופך לעטרות נייר!
שכבות העוגה תיראנה לתפארת.
מעולה! כשהעוגה קפואה לגמרי,העוגה קופאת לה
אשמח להסבר מפורט על החיתוך
איך את מקבלת בצד אחד קו ישר?
אין מילים@קוי דמיון היקרה
מצאתי לך קישור עם הסבר מפורט, בבקשה
עזרה - חיתוך עוגה למשולשים
קיבלתי במתנה את הסכין המיוחד עם 2 הידיות ואני רוצה לחתוך עוגת שכבות (גודל מרובע בתבנית תנור) למשולשים יפים. מישהי מן המנוסות והמומחיות דכאן יכולה להדריך אותי? תודה רבה!www.prog.co.il
לא חדוי..@חדוי כנרת
אני קצת חוששת מהשלב האחרון של הגנאש
אם העוגה מאד קפואה אז הגנאש לא ימרח על הכל
תוכלי להדריך אותי ?
@חדוי כמה חיפשתי מתכוןהאופרה היא עוגה שבנויה מ-4 שכבות טורט ביניהן קרם מוקה ושוקולד גנאש
מצופה מעל ומתחת בגנאש
וכדי ש-12 השכבות תראינה במלוא יופיין אני פורסת אותה בצורה יחודית.
וופל טורט-אופרה
שלב א'
ל-4 טורטים:
10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח.
ההכנה:
1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-4
2. שמני היטב פרגמנט בתבנית גדולה-חשוב מאד!
ואפי כל טורט ע''ג פרגמנט משומן כ-5 דק'.
שלב ב'
לסירופ:
3/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
1/2 כף קקאו.
ההכנה:
ערבבי סוכר וקקאו הוסיפי מים וחלקי ל-3 כוסות בשווה. משחי 3 טורטים בסירופ.
שלב ג'
לקרם גנאש:
400 גר' שוקולד לבישול+1 קצפת ריץ'
ההכנה:
המיסי יחד וחלקי ל-5 כוסות באופן שווה
שלב ד'
קרם מוקה למילוי:
4 ביצים
2 מרגרינה
6 כפות קפה
200 גר' אבקת סוכר.
ההכנה:
ערבבי בבלנדר לממרח חלק ומבריק וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה
[חשוב! לא לאחסן את הקרם במקרר, גם אם אינך מרכיבה את העוגה באותו יום]
שלב ה'
ההרכבה:
1)טורט לבן
2)סירופ
3)גנאש
4)קרם מוקה
5)טורט
6)סירופ
7)גנאש
8)קרם מוקה
9)טורט
10)סירופ
11)גנאש
12)קרם מוקה
13)טורט
14)גנאש
הקפיאי את העוגה בצורה ישרה מאד! כ-8-10 שעות.
15)ואז הפכי אותה וצפי בזריזות [היות והעוגה קפואה הגנאש קופא מיד]
מצידה התחתון בחלק החמישי של הגנאש.
הקפיאי שוב.
שלב ו'
הפריסה:
בחותכן עגול קרצי קצת יותר מחצאי עיגולים-ע''ג קו ישר כמובן-והכניסי במהופך לעטרות נייר!
שכבות העוגה תיראנה לתפארת.
מאחלת לך הצלחה וסייעתא דשמיא מרובה
אין א. אפיה בטורט?וופל טורט-אופרה
שלב א'
ל-4 טורטים:
10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח.
לאאין א. אפיה בטורט?
@חדוי כנרתעוגה דמוית גבינה
עם שדרוג מיוחד של ידידתי, הניקית האהובה ה"ה @hbecker
תבנית תנור דלונגי,
[יותר גדולה מתבנית ח.פ. גדולה ].
החמרים לבצק-שכבה ראשונה
2+1/2 כוסות קמח
3 חלמונים
1 אפיון
1 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
1+1/4 חב' מרגרינה
*ערבבי את כל החמרים לבצק רך ופריך, הניחי פיסות, פיסות ע"ג פרגמנט'
היעזרי בפרגמנט נוסף ורדדי מעט להחלקה [הורידי את הפרגמנט העליון].
*אפי כ-10 דק'.
למילוי-שכבה שניה
1. ערבבי בסיר:
1+1/4 כוסות סוכר+8 כפות קורנפלור
2. הוסיפי 3 כוסות מים
הביאי לרתיחה תוך כדי ערבוב עד להסמכה. כבי את הלהבה.
3. הוסיפי 3/4 חב' מרגרינה ערבבי עד להמסה
4. הוסיפי:
1/2 כוס מיץ לימון
1 סוכר וניל
6 חלמונים
בחשי נמרצות כדי שהחלמונים לא תקרשנה.
5. הקציפי
9 חלבונים [3 מהבצק+6 מהמילוי]
1 כוס סוכר
6. ערבבי עם תערובת הפודינג.
7. צקי ע"ג הבצק.
8. אפי כ-3/4 ש' להזהבה. צנני.
לציפוי -שכבה שלישית
ישנן 2 דרכים:
א. ציפוי לבן
הקציפי 1 מיכל ריץ'+2 סוכר וניל
מרחי ע"ג העוגה.
ב. ציפוי מקפיץ וואו! של הניקית המקסימה @hbecker
1. למריחה ע"ג העוגה המצוננת:
250 גר' מלית קרמל/קפוצ'ינו וכד'
כדאי להקפיא לכ-1/2 ש'.
2. הקציפי:
1+1/2 מיכלי ריץ'+1 חב' אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
*זלפי בצנטר כוכבי ע"פ העוגה
הקפיאי ופרסי לפרוסות עדינות.
אפשרות נוספת:
למרוח מלית אוכמניות במקום הקראמל
ולהחליף את אינסטנט הפודינג בטעם ריבת חלב באינסטנט פודינג בטעם וניל
הכנות נעימות
נ.ב.
זה בינתיים,
אם יתבקש עוד בסגנון, אשתדל בל"נ שבוע הבא
שבת שלום
וואו! ממש מיוחד!@חדוי כנרת
יצא מעולה שבמעולים!!
מרחתי מלית אוכמניות.
אפיתי בתבנית ח"פ ענקית.צפה בקובץ המצורף 1070976
זהו ,מתחשק לנסות..וואו! ממש מיוחד!
ותודה על המשוב החם
מעולה!זהו ,מתחשק לנסות..
איך העוגה בהקפאה?
כבר עשיתי כמה פעמיםלגיוון, עוגה מוצלחת מאד ללא קרם
שכבות בצק מגורדות במילוי קצפי
לבצק:
4+2/3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
2 אפיונים
2 חב' מרגרינה
1+1/2 כוסות סוכר
6 חלמונים
ערבבי את כל הרכיבים לבצק , חלקי ל-3 והקפיאי לשעה.
למילוי:
1. הקציפי:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
2. הוסיפי לקצף:
2 כפות קפה
4 כפות קקאו
1 כוס ריבה מומסת במעט מים רותחים
ההכנה:
1. שטחי חלק אחד של בצק בתבנית גדולה
2. צקי מחצית המלית
3. גררי שכבה שניה של הבצק
4. צקי את המלית הנותרת
5. גררי את הבצק הנותר, לא לכסות את כל משטח הקצף, יפה להשאיר חללים שיציצו.
6. אפי ב-180 מעלות להזהבה.
7. בעוד העוגה רותחת, גררי 50 גר' שוקולד בפומפיה עבה
מה שיפה בעוגה הזו,
שמלמעלה רואים את הבצק הזהוב, קטעים של קצף חום בהיר שלא כוסו ואת השוקולד המגורר שנמס. שלא לדבר על הטעם.
תודה על המשוב החםכבר עשיתי כמה פעמים
עוגה טעימה טעימה טעימה!!!!!
תודה רבה!!!!
הכנתי ונראה מעולה,את העוגה הזו כתבתי כבר בפורום הקודם ומכיון שהיא טעימה, מרשימה ואלגנטית ומתאימה לאשכול אני מניחה אותה שוב.
שכבות טורט במילוי קצפת חלבה ב-2 ואריציות פריסה
החמרים ל-3 טורטים:
10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
1/3 כוס מים
1+1/4 כוסות שמן
1 כף ת. וניל
2+1/4 כוסות קמח
1 אפיון
ההכנה:
1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה:
2. 1/3 נשאר לבן
3. ל-1/3 הנוסף הוסיפי כף קפה נמס
4. ול-1/3 הנותר הוסיפי כף קקאו מסונן
5. אפי כל חלק בנפרד בתבנית גדולה 35*30 ס"מ
לקרם המילוי:
4 סוכר וניל
1 חב' פודינג אינסטנט וניל
2 קצפות
200 גר' חלבה מפוררת [מעדיפה מגוררת דק-מתקבל אחיד]
1 כפית קפה נמס
1/2 כוס מים
ההכנה:
הקציפי את הקצפות תוך כדי הוספת סוכר הוניל, הפודינג, הקפה והמים,
הוסיפי את החלבה בעטיפה.
חלקי ל-3
ההרכבה:
1. הניחי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.
2. כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.
3. סיימי בטורט הלבן ומרחי בקרם הנותר.
4. קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט
אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.
פריסה:
אפשרות ראשונה:
את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.
קישוט נוגט:
א. פרסי למלבנים
ב. גזרי רצועות נייר במחצית הרוחב של רוחב הפרוסה.
ג. כסי בדיוק את מחצית הפרוסות וזרי אבקת נוגט בעזרת מסננת. [לא לערבב מדי כי אז הנוגט מתגבש!]
ד. הורידי את רצועות הנייר.
ה. במקום החיבור של הנוגט וקרם החלבה-זלפי פס דק של שוקולד מומס,
בהצלחה
אפשרות נוספת:
חיתוך משולשים:
הרכיבי את העוגה כמוסבר לעיל עד הקישוט ז.א. העוגה מצופה מלמעלה בקרם חלבה בלבד!
1. הקפיאי את העוגה
2. פרסי פס אחד מהעוגה בערך 2+1/2 ס"מ
3. ועתה פרסי אותו למשולשים
4. הפכי את המשולש כדי שיראו את 3 הצבעים ואת ההשקעה שלך!
בהצלחה!
נ.ב.
מצרפת תמונות עתיקות ורחוקות מלהיות מקצועיות, אבל רק כדי שתבינו את הכיוון.
אישית לא אוהבת עוגות גבוהות מכיוון שאני פורסת פרוסות קטנות ואז הפרופרוציה נשמרתהכנתי ונראה מעולה,
רק הטורטים לא יצאו גבוהים מידי כמה זמן את אופה כל אחד?
בהחלט, שכבת הקרם אינה כ"כ עבה שתימרח,יש מצב לשים את זה בקידוש? הקרם לא מפשיר ונמרח?
פרסתי והפרוסות בפנים יצאו עם גובה מספיק יפה ונראה מרשים ממשאישית לא אוהבת עוגות גבוהות מכיוון שאני פורסת פרוסות קטנות ואז הפרופרוציה נשמרת
בהחלט, שכבת הקרם אינה כ"כ עבה שתימרח,
שבוע שעבר וגם השבוע בעז"ה העוגה הייתה ואמורה להיות באירועים.
ואגב פרסתי אותה הפעם למשולשים
המון הצלחה ולשמחות
וואו! ממש מיוחד!פרסתי והפרוסות בפנים יצאו עם גובה מספיק יפה ונראה מרשים ממש
תודה רבה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: