מקוה שזה הנדנוד האחרון....
מה הכוונה קליפת לימון??
והאם חובה?
על איזה חם אופים וכמה זמן??
@חדוי כנרתכל תבנית ח.פ. יש להכניס תבנית תנור רגילה לפיזור אחיד של חום התנור ואפיה תקינה.
נראה לי הבחושה. עם סוכר חום וקוקוס.איזה מהן?
הבחושה או הטורט?
ואיך יצא?
הנה היא:נראה לי הבחושה. עם סוכר חום וקוקוס.
מה זה הטורט? לא מכירה. שלחי לי בפרטי.
יצא מעולה יותר מכל הפעמים שהכנתי - הפעם לא חלקתי לאינגליש קייק אלא עשיתי בתבנית גדולה ועם הטיפ של חדוי - היה מושלם!
@חדוי כנרת
מודה לך על הטיפ הזה!!
בנוסף לזה שהעוגות נאפות בצורה אחידה -זה גם ממש מקצר את משך האפיה.
הכנתי לשבת את העוגת קפה של @shira bira בד"כ לוקח לה 35-40 דקות והפעם תוך 25 דקות היתה מוכנה!
אוהו,@חדוי כנרת תודה על האופרה, התמונות קרצו לי, הכנתי לחג ויצאה מושלמת.
(ורק שתביני - בעברי אני אופה מצויינת, אבל בשלוש שנים האחרונות המקסימום שאני מצליחה להגיע זה עוגה בחושה פעם בחודשיים שלוש. אותה היייתי חייבת לנסות, ויצאה הכי שוה שיש.)
תודה, תודהחדווי המקסימה
החודש הזה חגגנו על מתכוניך,
החל מקרפלעך מעולים והמשכנו בעוגת אופרה, עוגת וופלה חלבה ועוד
תודה רבה!!
וכמובן שנשמח למכונים נוספים!
מצטרפת לבקשהוכמובן שנשמח למכונים נוספים!
תודה על הפירגון הנדיב!מצטרפת לבקשה
חדווי היקרה יש לך מתכונים טובים ועצות זהב!
אשמח בשטרודל תפוחים ללא מרגרינה.יש לכן כיוון מסוים? סגנון של עוגות שהייתן מעונינות?
אנסה לשמח אותך,אשמח בשטרודל תפוחים ללא מרגרינה.
אין לי את הספראנסה לשמח אותך,
בנוגע לשטרודל התפוחים אני אוהבת מאד את המתכון של קרייזמן-ניחוחות המאפה עמ' מס' 214
בצק ללא מרגרינה, ממש שטרודל אמיתי!
היא כותבת למרוח את העלה במרגרינה מומסת ואני בד"כ מורחת מעט שמן.
תודה!
אין לי את הספר
תודה על הטרחה!העתקתי לך מילה במילה מהספר מקווה שאין בעיה של זכויות יוצרים, ואם נ"ל שכן אנא הודיעי לי ואמחוק מיד
שטרודל תפוחים-צ. קרייזמן
המובילה בין עוגות השטרודל המפורסמות היא עוגת שטרודל התפוחים. לעוגה עלה דק ביותר, אם במתיחה מיומנת לפי מיטב המסורת בעזרת מפת בד, או ברידוד עדין וזהיר בעזרת מערוך, המלית עשירה בתפוחים מתובלים, יש המעשירים אותה עוד יותר ומוסיפים שברי אגוזים צימוקים וכדומה את העוגה מגישים בתפזורת אבקת סוכר, חמה וטרייה.
לבצק:
3 כוסות קמח
1 ביצה
2 כפות שמן
2 כפות חומץ
כ-1 כוס מים פושרים
למלית:
1+1/2 ק"ג תפוחים לאפיה
1/2 כוס סוכר
1 כף קנמון
100 גר' צימוקים -לבחירה
100 גר' אגוזים קצוצים-לבחירה
50 גר' מרגרינה רכה [המרתי לשמן]
1/2 כוס פירורי לחם או פירורי עוגה
לקישוט:
אבקת סוכר
הכיני את הבצק:
נפי את הקמח לקערה והוסיפי ביצה-צקי את הנוזלים ולושי בצק אחיד ונוח לרידוד. כמות המים עשויה להשתנות בהתאם.
קמחי משטח עבודה גדול. חלקי את מבצק ל-2 חלקים. מכל חלק רדדי עלה מלבני. צלעו האחת של המלבן כאורך התבנית הגדולה שברשותך. את הצלע השנייה את מקבלת מרידוד דק במערוך.
הכיני את המלית:
שטפי ויבשי את התפוחים, אין צורך לקלף, גררי בפומפיה גסה לקערה. סחטי קלות מעודף הנוזלים. תבלי בסוכר ובקינמון. אפשר להעשיר את התערובת בתוספת צימוקים ואגוזם כרצונך. חלקי את התערובת ל-2 כמויות. מרחי את העלים במרגרינה המומסת. על כל עלה פזרי מחצית מכמות הפירורים, ומעליהם כמות אחת של תערובת מתפוחים,
שמני היטב את התבנית הגדולה שלך,
סגרי כל עלה מלבני לכרוכית והעבירי לתבנית. הברישי את הכרוכית בעודפי השמן שבתבנית. דקרי קלות את פני העוגה לשחרור האדים כשעת האפייה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: