משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מקוה שזה הנדנוד האחרון....
מה הכוונה קליפת לימון??
והאם חובה?

על איזה חם אופים וכמה זמן??
 

מ...

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מקוה שזה הנדנוד האחרון....
מה הכוונה קליפת לימון??
והאם חובה?

על איזה חם אופים וכמה זמן??

אני לא שמתי קליפת לימון ויצא מעולה, שמתי במקום קצת מיץ לימון

אפיתי נראה לי על 180 בערך חצי שעה / שלושת רבעי שעה
 

בבושקה...

משתמש פעיל
אשמח אם משהי תוכל להעלות לכאן מתכון לעוגת שכבות נוגט ,
עוגה שיוצאת נמוך .
 

פרקטית

משתמש מקצוען
כל תבנית ח.פ. יש להכניס תבנית תנור רגילה לפיזור אחיד של חום התנור ואפיה תקינה.
@חדוי כנרת
מודה לך על הטיפ הזה!!
בנוסף לזה שהעוגות נאפות בצורה אחידה -זה גם ממש מקצר את משך האפיה.
הכנתי לשבת את העוגת קפה של @shira bira בד"כ לוקח לה 35-40 דקות והפעם תוך 25 דקות היתה מוכנה!
 

פרקטית

משתמש מקצוען
איזה מהן?
הבחושה או הטורט?
ואיך יצא? :)
נראה לי הבחושה. עם סוכר חום וקוקוס.
מה זה הטורט? לא מכירה. שלחי לי בפרטי.
יצא מעולה יותר מכל הפעמים שהכנתי - הפעם לא חלקתי לאינגליש קייק אלא עשיתי בתבנית גדולה ועם הטיפ של חדוי - היה מושלם!
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@חדוי כנרת תודה על האופרה, התמונות קרצו לי, הכנתי לחג ויצאה מושלמת.
(ורק שתביני - בעברי אני אופה מצויינת, אבל בשלוש שנים האחרונות המקסימום שאני מצליחה להגיע זה עוגה בחושה פעם בחודשיים שלוש. אותה היייתי חייבת לנסות, ויצאה הכי שוה שיש.)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נראה לי הבחושה. עם סוכר חום וקוקוס.
מה זה הטורט? לא מכירה. שלחי לי בפרטי.
יצא מעולה יותר מכל הפעמים שהכנתי - הפעם לא חלקתי לאינגליש קייק אלא עשיתי בתבנית גדולה ועם הטיפ של חדוי - היה מושלם!
הנה היא:
https://www.prog.co.il/threads/עוגה-לשבת-טורט-קפה-ושוקולד-קל-ומעולה.405392/#post-6006807
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת תודה על האופרה, התמונות קרצו לי, הכנתי לחג ויצאה מושלמת.
(ורק שתביני - בעברי אני אופה מצויינת, אבל בשלוש שנים האחרונות המקסימום שאני מצליחה להגיע זה עוגה בחושה פעם בחודשיים שלוש. אותה היייתי חייבת לנסות, ויצאה הכי שוה שיש.)
אוהו,
אז וודאי רווית נחת!
תודה על השיתוף
 

קפוצון

משתמש מקצוען
חדווי המקסימה
החודש הזה חגגנו על מתכוניך,
החל מקרפלעך מעולים והמשכנו בעוגת אופרה, עוגת וופלה חלבה ועוד
תודה רבה!!

וכמובן שנשמח למכונים נוספים!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
חדווי המקסימה
החודש הזה חגגנו על מתכוניך,
החל מקרפלעך מעולים והמשכנו בעוגת אופרה, עוגת וופלה חלבה ועוד
תודה רבה!!

וכמובן שנשמח למכונים נוספים!
תודה, תודה
חיממת את ליבי
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מצטרפת לבקשה
חדווי היקרה יש לך מתכונים טובים ועצות זהב!
תודה על הפירגון הנדיב!
יש לכן כיוון מסוים? סגנון של עוגות שהייתן מעונינות?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח בשטרודל תפוחים ללא מרגרינה.
אנסה לשמח אותך,
בנוגע לשטרודל התפוחים אני אוהבת מאד את המתכון של קרייזמן-ניחוחות המאפה עמ' מס' 214
בצק ללא מרגרינה, ממש שטרודל אמיתי!
היא כותבת למרוח את העלה במרגרינה מומסת ואני בד"כ מורחת מעט שמן.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אנסה לשמח אותך,
בנוגע לשטרודל התפוחים אני אוהבת מאד את המתכון של קרייזמן-ניחוחות המאפה עמ' מס' 214
בצק ללא מרגרינה, ממש שטרודל אמיתי!
היא כותבת למרוח את העלה במרגרינה מומסת ואני בד"כ מורחת מעט שמן.
אין לי את הספר :(
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אין לי את הספר :(

העתקתי לך מילה במילה מהספר מקווה שאין בעיה של זכויות יוצרים, ואם נ"ל שכן אנא הודיעי לי ואמחוק מיד

שטרודל תפוחים-צ. קרייזמן

המובילה בין עוגות השטרודל המפורסמות היא עוגת שטרודל התפוחים. לעוגה עלה דק ביותר, אם במתיחה מיומנת לפי מיטב המסורת בעזרת מפת בד, או ברידוד עדין וזהיר בעזרת מערוך, המלית עשירה בתפוחים מתובלים, יש המעשירים אותה עוד יותר ומוסיפים שברי אגוזים צימוקים וכדומה את העוגה מגישים בתפזורת אבקת סוכר, חמה וטרייה.

לבצק:

3 כוסות קמח
1 ביצה
2 כפות שמן
2 כפות חומץ
כ-1 כוס מים פושרים

למלית:

1+1/2 ק"ג תפוחים לאפיה
1/2 כוס סוכר
1 כף קנמון
100 גר' צימוקים -לבחירה
100 גר' אגוזים קצוצים-לבחירה
50 גר' מרגרינה רכה [המרתי לשמן]
1/2 כוס פירורי לחם או פירורי עוגה

לקישוט:

אבקת סוכר

הכיני את הבצק:
נפי את הקמח לקערה והוסיפי ביצה-צקי את הנוזלים ולושי בצק אחיד ונוח לרידוד. כמות המים עשויה להשתנות בהתאם.
קמחי משטח עבודה גדול. חלקי את מבצק ל-2 חלקים. מכל חלק רדדי עלה מלבני. צלעו האחת של המלבן כאורך התבנית הגדולה שברשותך. את הצלע השנייה את מקבלת מרידוד דק במערוך.
הכיני את המלית:
שטפי ויבשי את התפוחים, אין צורך לקלף, גררי בפומפיה גסה לקערה. סחטי קלות מעודף הנוזלים. תבלי בסוכר ובקינמון. אפשר להעשיר את התערובת בתוספת צימוקים ואגוזם כרצונך. חלקי את התערובת ל-2 כמויות. מרחי את העלים במרגרינה המומסת. על כל עלה פזרי מחצית מכמות הפירורים, ומעליהם כמות אחת של תערובת מתפוחים,
שמני היטב את התבנית הגדולה שלך,
סגרי כל עלה מלבני לכרוכית והעבירי לתבנית. הברישי את הכרוכית בעודפי השמן שבתבנית. דקרי קלות את פני העוגה לשחרור האדים כשעת האפייה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
העתקתי לך מילה במילה מהספר מקווה שאין בעיה של זכויות יוצרים, ואם נ"ל שכן אנא הודיעי לי ואמחוק מיד

שטרודל תפוחים-צ. קרייזמן

המובילה בין עוגות השטרודל המפורסמות היא עוגת שטרודל התפוחים. לעוגה עלה דק ביותר, אם במתיחה מיומנת לפי מיטב המסורת בעזרת מפת בד, או ברידוד עדין וזהיר בעזרת מערוך, המלית עשירה בתפוחים מתובלים, יש המעשירים אותה עוד יותר ומוסיפים שברי אגוזים צימוקים וכדומה את העוגה מגישים בתפזורת אבקת סוכר, חמה וטרייה.

לבצק:

3 כוסות קמח
1 ביצה
2 כפות שמן
2 כפות חומץ
כ-1 כוס מים פושרים

למלית:

1+1/2 ק"ג תפוחים לאפיה
1/2 כוס סוכר
1 כף קנמון
100 גר' צימוקים -לבחירה
100 גר' אגוזים קצוצים-לבחירה
50 גר' מרגרינה רכה [המרתי לשמן]
1/2 כוס פירורי לחם או פירורי עוגה

לקישוט:

אבקת סוכר

הכיני את הבצק:
נפי את הקמח לקערה והוסיפי ביצה-צקי את הנוזלים ולושי בצק אחיד ונוח לרידוד. כמות המים עשויה להשתנות בהתאם.
קמחי משטח עבודה גדול. חלקי את מבצק ל-2 חלקים. מכל חלק רדדי עלה מלבני. צלעו האחת של המלבן כאורך התבנית הגדולה שברשותך. את הצלע השנייה את מקבלת מרידוד דק במערוך.
הכיני את המלית:
שטפי ויבשי את התפוחים, אין צורך לקלף, גררי בפומפיה גסה לקערה. סחטי קלות מעודף הנוזלים. תבלי בסוכר ובקינמון. אפשר להעשיר את התערובת בתוספת צימוקים ואגוזם כרצונך. חלקי את התערובת ל-2 כמויות. מרחי את העלים במרגרינה המומסת. על כל עלה פזרי מחצית מכמות הפירורים, ומעליהם כמות אחת של תערובת מתפוחים,
שמני היטב את התבנית הגדולה שלך,
סגרי כל עלה מלבני לכרוכית והעבירי לתבנית. הברישי את הכרוכית בעודפי השמן שבתבנית. דקרי קלות את פני העוגה לשחרור האדים כשעת האפייה.
תודה על הטרחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה