עוגות/עוגיות עוגה שנולדה בערב שבת---- והיא קלה קלה קלה להכנה--עוד תודו לי!

דרך חדשה

משתמש מקצוען
חכו עוד קצת, עוד לא הספקתי להכין. :)
לא ממליצה לך להפחית,
אני עשיתי עם הכמויות הרשומות ובכלל בכלל לא יצא מתוק מידי (אפילו טיפה פחות מתוק מעוגה רגילה, אולי באמת שכחתי איפשהו באחת השכבות את הסוכר?!) בכל מקרה יצאה יפה ומרשימה!
אגב מה עושים כדי שהשכבות לא יתנתקו אחת מהשניה בחיתוך? הרוב נחתך יפה אבל חלק התפרקו...
 

מממ.........

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 1675169

עוגה משובח על שכבת בסיס בצק פריך דק דק, מעל הבסיס שכבה שוקולדית נימוחה ומעליה שכבת עוגה בחושה עם נגיעות קפה.

לא מיקסר!

שווה באמת!


תבנית חד פעמית ענקית.
כוסות חד פעמיים פשוטים לשתיה קרה


לבסיס הפריך:
4.5 כוסות קמח
3/4 כוס שמן קוקוס או שמן רגיל
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים, או יותר לפי הצורך שלא יהיה בצק מדי פירורי

מערבבים בקערה ומשטחים בשכבה דקה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

לשכבת השוקולד:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שמן
1.5 כוסות קמח

באותה קערה, אין צורך לשטוף, טורפים היטב את רכיבי שכבת השוקולד לבלילה אחידה וסמיכה מעט. יוצקים מעל לשכבת הבסיס.
מפזרים 1.5 כוסות שוקולד צ'יפס מעל לשכבת השוקולד.

שוטפים את הקערה.

לשכבת העוגה הבחושה:
3 חלבונים
3 ביצים
3 כפות פודינג וניל
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 ו 1/4 כוסות מים
1 כף אבקת קפה נמס
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

טורפים את כל רכיבי הבחושה בקערה בעזרת טרפה, לבלילה אחידה.
יוצקים בעדינות ממש בעזרת מצקת את הבלילה מעל לשכבת השוקולד והשוקולד צ'יפס. משתדלים בעדינות כדי שלא יתערבב עם שכבת השוקולד. אם נראה שמעט מתערבב, זה בסדר...מעט.

אופים ב 180 מעלות כ-35-40 דקות עד שהשכבה העליונה יציבה.

פורסים לאחר קירור בסכין חדה ומשוננת.
צפה בקובץ המצורף 1675178צפה בקובץ המצורף 1675179


שבת שלום וחודש טוב.
חודש של שקט ושלווה
חודש של שמחה
חודש של אחדות
חודש של ישועה

הלוואי
הכנתי,
זה בתנור - לכבוד שבועות.
 

רבקי389

משתמש צעיר
@ה. בקר יש לי שאלה
הכנתי את העוגה, נראת מעולה
הבעיה, שהוצאתי אותה מהתנור והקפאתי אותה
היום הוצאתי אותה מהמקפיא ונראה שהיא לא מספיק אפויה
האם אפשר להחזיר אותה לתנור אחרי ההקפאה?
אשמח ממש לתשובה
תודה רבה!

 

מצלמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תודה !!
הכנתי ויצא מעולה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר יש לי שאלה
הכנתי את העוגה, נראת מעולה
הבעיה, שהוצאתי אותה מהתנור והקפאתי אותה
היום הוצאתי אותה מהמקפיא ונראה שהיא לא מספיק אפויה
האם אפשר להחזיר אותה לתנור אחרי ההקפאה?
אשמח ממש לתשובה
תודה רבה!

איזו שכבה נראית לך לא מספיק אפויה?
השכבה של השוקולד לא אמורה להיות ממש יציבה
 

TzipiR

משתמש פעיל
היי יכול להיות שצריך להפריש חלה?
4.5 כוסות קמח שכבה ראשונה+ 1.5 שכבה שניה + 3 שכבה שלישית
יוצא ודאי כמות של הפרשת חלה, לא?
מה עושים? בכזאת שעה אין מי לשאול...
נתאפק עד הבוקר?
(קשההה העוגה מריחה טובבב)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה