עוגות/עוגיות עוגה לשבת - טורט קפה ושוקולד קל ומעולה.

גלגל2

משתמש פעיל
גמאני מצטרפת לתודות
יצא מהמם!!
התחסל ברגע!
אבל אני עשיתי ב2 אינגליש ארוך ולא במלבנית ויצא עדיין נמוך
האם פיספסתי משו? או שהעוגה לא יוצאת גבוהה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם יצא נמוך זה בשל אפיה/ הקצפה לא נכונה.
 

גלגל2

משתמש פעיל
מוזר הקצפה יצא מעולה
העוגה נאפתה מצוין ויצאה אורירית וטעימה
לא יצא נמוך מאד אבל לא גבוה
עוגות טורט בד"כ הם גבוהות, לא?
אולי זה הגובה שאת מתכונית שאמור לצאת?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מכינה בתבנית מלבנית A4 והעוגה גבוהה למדי.
בטורט -כל טורט שהוא- יש להקציף עד לקבלת קצף יציב אך גמיש- נוצר שפיץ בעת הרמת המקצף והוא לא נפרד מהקערה.
כשהקצף קשה מדי הוא נשבר בעת הוספת החומרים ואז העוגה משתטחת.
אפשרות נוספת היא אפיה בחום נמוך מדי או לזמן קצר מדי.
 

שירה:)

משתמש מקצוען
שירה, הכנתי לשבת קודמת, יצאה מושלם!
התחסלה כליל (אצלנו בד"כ העוגה שמכינים לשבת לא נגמרת...)
תודה :)
וד"א תוסיפי מקדם לאשכול, כשחיפשתי את האשכול לא מצאתי אותו במקדם המתאים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira
תודה
הכנתי ויצא מעולה.
האם העוגה טובה בהקפאה? מה דרך האחסון שהכי שומרת על העוגה?
שמחה לשמוע.
אני שומרת במקום סגור וקריר כמו ארון עטוף היטב.
אין לי נסיון כלל בהקפאת טורטים או בחושות. לא יוצא לי להקפיא.
נמתין לתשובת ניקיות מנוסות.
 

Tehila B

משתמש פעיל
לפי מה שרושמים פה - נשמע שברוב הבתים היא מתחסלת לפני שחושבים איפה לאחסן..
 

צחור

משתמש מקצוען
עוגה פשוטה וטובה, מהסוג שלא מפסיקים ליישר. הכי מתאימה לצד כוס קפה או תה בשבת חורפית של חנוכה.

מידות: המידות בכוס פלסטיק חד פעמית סטנדרטית (לא גבוהה)
כלים : תבנית עוגה בינונית משומנת קלות

רכיבים:
1/2 כוס מים חמימים
כף גדושה אבקת נס קפה (עדיף מגורען).
5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר.
קורט מלח
1 כוס סוכר חום כהה דביק (לא דמררה).
3/4 כוס שמן.
1 שקית סוכר וניל.
כפית וחצי א. אפיה.
2 כוסות קמח.
חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות (100 גר').

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
1. מערבבים את המים ואבקת הנס קפה ומניחים בצד
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפיה.
3. מקציפים חלבונים ומלח במשך חצי דקה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את החלמונים ולאחר מכן את סוכר הוניל.
5. מוסיפים את השמן בזרם דק
6. מוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את הבלילה.
8. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים.
9. שופכים את השוקולד בפסים לרוחב ולאורך העוגה ומערבבים מעט בתנועות מעגליות בעזרת קיסם/ שיפוד עד לקבלת מראה שיש.
10 אופים כ20-25 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

הערות והארות:

1. לא מומלץ בכלל להחליף את הסוכר בסוכר לבן או דמררה. העוגה תצא יבשה וגרגירית יותר ובכלל העוגה עשויה מחומרים פשוטים אך טובים ולא רצוי להשמיט/ להחליף אף אחד מהם.
2. אפשר להשתמש ביותר מ100 גר' שוקולד מריר. לדעתי כדאי עד 150 (חבילה וחצי) ולא יותר.
3. את הביצים קל יותר להפריד כשהן קרות ואז להניח את החלבונים בקערת ההקצפה עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
4. לא מומלץ להפחית את כמות השמן. היא כבר קוצצה משמעותית.
5. הקצפת החלבונים עם קורט מלח אינה טעות זהו טריק שמסייע ליציבות הקצף.

בהצלחה ובתאבון !

עריכה:
1. לאחר נסיונות של רבים מהניקים ותודתי נתונה להם על כך, נראה שאפשר להכין גם עם הקצפת ביצים שלמות.
חשוב להקציף זמן ממושך.
2. גם נסיונות עם סוכר דמררה או לבן דווחו כמוצלחים.
בתור אחת שטעמה את כולם אני מפצירה בכם בכל זאת לנסות עם סוכר חום דביק שמוסיף טעם קרמלי מודגש וטעים.
@shira bira תודה!
יצאה מצוין
טעימה שוקולדית (הוספתי כמובן עוד שוקולד, מאסט!) ומנחמת.
שבת שלום!
 
נערך לאחרונה ב:

רותי פרוטי

משתמש סופר מקצוען
בכל שבת אני מכינה אותה והיא מתחסלת.
עוגה טעימה וקלה שתמיד מצליחה.
(כבר כתבתי כאן פעם כמה העוגה הזאת מוצלחת, אבל מרגיש לי שמגיעה לך עוד תודה על כל השבתות שעברו מאז :))
תבורכי!

אגב, טיפ לממהרים: כמה פעמים גיוונתי ושמתי בעוגה פתיתי שוקולד צ'יפס, במקום שוקולד מריר, ויצא מעולה.
 

סתם אחת

משתמש מקצוען
@shira bira , גם אני מכינה אותה הרבה וכבר הספקתי להעביר את המתכון המוצלח הזה הלאה... תודה לך!

אגב, משום מה דווקא בפעם האחרונה כשהכנתי עם סוכר חום דביק (בדר"כ מכינה עם לבן או דמררה), דווקא אז הקצף לא התייצב ויצא דליל ופחות מוצלח.
מישהי יכולה לומר לי מה יכולה להיות הסיבה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira , גם אני מכינה אותה הרבה וכבר הספקתי להעביר את המתכון המוצלח הזה הלאה... תודה לך!

אגב, משום מה דווקא בפעם האחרונה כשהכנתי עם סוכר חום דביק (בדר"כ מכינה עם לבן או דמררה), דווקא אז הקצף לא התייצב ויצא דליל ופחות מוצלח.
מישהי יכולה לומר לי מה יכולה להיות הסיבה?
של איזה מותג הסוכר?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אולי יש בו יותר נוזלים ולכן הוא לא מתאים. אני משתמשת בשל סוגת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מקפיצה לכבוד הסתיו
 

שפת הים

משתמש מקצוען
העוגה הקבועה שלי!!!
כל שבת לא מוותרים עליה!!
מגוונת בטעמים במקום הקפה- מיץ תפוזים/ קקאו/ עוגת שיש שוקולד/ שיש קפה
ומוותרת על השוקולד למעלה (פחות אהבנו)
מומלצת ממש!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה