הצליחה הרבה מעבר למה שדמיינתי.
ב"ה נסיון ראשון הניב תוצאה ממש ממש טובה.
בעוגה הזו תכבדו את בני הבית כשנסעד לכבוד בואו של המשיח.
אמן!
צפה בקובץ המצורף 1174350
3 תבניות אינגליש
לעוגה
6 ביצים שלמות
1 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן
1 כוס סירופ בטעם מייפל [אפשר כמובן מייפל אמיתי אבל זה ממש יקר, לכבודו של המשיח זה בטח שווה את המחיר]
1 אבקת אפיה
4.5 כוסות קמח מלא 80%, אפשר קמח לבן, שמים 1/4 כוס פחות
1 כוס חלב סויה או מים
100 גרם פקאן גרוס, אפשר סיני, אני השתמשתי בסיני כי זה מה שהיה לי בבית
מעט סירופ מייפל לזילוף על העוגה
לטופינג:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום דחוס
1/3 כוס שמן
3/4 כוס פקאן סיני [אפשר גיל]
50 גרם שוקולד לבן+ 1 כפית שמן
מקציפים ביצים שלימות עם זוכר במקצף בלון למשך כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת קצפית, תפוחה ובהירה.
מורידים את קצב ההקצפה. מחליפים מקצף לוו של בחושות.
מוסיפים כוס שמן בקילוח דק תוך כדי ערבול במהירות לא גבוהה.
מוסיפים סירופ מייפל.
מגבירים מעט את קצב המיקסר ומוסיפים קמח וא.אפיה לסרוגין עם הנוזלים.
מערבלים עד שהבלילה אחידה.
הבלילה צריכה להיות נוזלית אבל לא דלילה.
מוסיפים בערבול איטי את הפקאן הסיני.
יוצקים לתבניות.
מזלפים מעט סירופ מייפל על העוגה. הסירופ המזולף מוסיף הרבה מאוד טעם.
מכינים טופינג:
מרסקים את הפקאנים לחתיכות קטנות, גדולות יותר מפקאן גרוס
מערבבים בקערה קמח, סוכר חום, שמן ופקאנים.
מפזרים על העוגות.
אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות עד שהעוגה יציבה. משך האפיה משתנה מתנור לתנור, עקבו אחר האפיה.
מוציאים מהתנור.
מקררים מעט את העוגות.
ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומזלפים מעל לעוגות.
זהו.
צפה בקובץ המצורף 1174376צפה בקובץ המצורף 1174378
אה,
רגע.
שכחתי.
אפשר להכין גם כמאפינס.
ממלאים מהבלילה במנג'טים שנתונים בתבנית שקעים עד לגובה 3/4
מזלפים מעט מאוד סירופ מייפל על כל מאפינס.
מפזרים טופינג. אופים ב 180 מעלות כ-12-15 דקות עד שהמאפינס יבשים. שימו לב לא להביא אותם למצב של "אובר בייקד", אפית יתר.
מזלפים שוקולד לבן מומס
צפה בקובץ המצורף 1174401צפה בקובץ המצורף 1174402צפה בקובץ המצורף 1174403