עוגות/עוגיות עוגה בחושה מייפל-פקאן--

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הצליחה הרבה מעבר למה שדמיינתי.
ב"ה נסיון ראשון הניב תוצאה ממש ממש טובה.

בעוגה הזו תכבדו את בני הבית כשנסעד לכבוד בואו של המשיח.
אמן!


IMG_4855_800x600.jpg


3 תבניות אינגליש

לעוגה
6 ביצים שלמות
1 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן
1 כוס סירופ בטעם מייפל [אפשר כמובן מייפל אמיתי אבל זה ממש יקר, לכבודו של המשיח זה בטח שווה את המחיר]
1 אבקת אפיה
4.5 כוסות קמח מלא 80%, אפשר קמח לבן, שמים 1/4 כוס פחות
1 כוס חלב סויה או מים
100 גרם פקאן גרוס, אפשר סיני, אני השתמשתי בסיני כי זה מה שהיה לי בבית

מעט סירופ מייפל לזילוף על העוגה

לטופינג:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום דחוס
1/3 כוס שמן
3/4 כוס פקאן סיני [אפשר גיל]
50 גרם שוקולד לבן+ 1 כפית שמן

מקציפים ביצים שלימות עם זוכר במקצף בלון למשך כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת קצפית, תפוחה ובהירה.
מורידים את קצב ההקצפה. מחליפים מקצף לוו של בחושות.
מוסיפים כוס שמן בקילוח דק תוך כדי ערבול במהירות לא גבוהה.
מוסיפים סירופ מייפל.
מגבירים מעט את קצב המיקסר ומוסיפים קמח וא.אפיה לסרוגין עם הנוזלים.
מערבלים עד שהבלילה אחידה.
הבלילה צריכה להיות נוזלית אבל לא דלילה.

מוסיפים בערבול איטי את הפקאן הסיני.

יוצקים לתבניות.

מזלפים מעט סירופ מייפל על העוגה. הסירופ המזולף מוסיף הרבה מאוד טעם.

מכינים טופינג:
מרסקים את הפקאנים לחתיכות קטנות, גדולות יותר מפקאן גרוס
מערבבים בקערה קמח, סוכר חום, שמן ופקאנים.

מפזרים על העוגות.

אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות עד שהעוגה יציבה. משך האפיה משתנה מתנור לתנור, עקבו אחר האפיה.

מוציאים מהתנור.
מקררים מעט את העוגות.

ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומזלפים מעל לעוגות.

זהו.
IMG_4854_800x600.jpg
IMG_4852_800x600.jpg


אה,
רגע.
שכחתי.

אפשר להכין גם כמאפינס.
ממלאים מהבלילה במנג'טים שנתונים בתבנית שקעים עד לגובה 3/4
מזלפים מעט מאוד סירופ מייפל על כל מאפינס.
מפזרים טופינג. אופים ב 180 מעלות כ-12-15 דקות עד שהמאפינס יבשים. שימו לב לא להביא אותם למצב של "אובר בייקד", אפית יתר.

מזלפים שוקולד לבן מומס

IMG_4858_800x600.jpg
IMG_4857_800x600.jpg
IMG_4856_800x600.jpg
 

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מקציפים ביצים שלימות עם זוכר במקצף בלון למשך כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת קצפית, תפוחה ובהירה.
מורידים את קצב ההקצפה. מחליפים מקצף לוו של בחושות.
אולי זה שאלה של בורה בעוגות....
אבל אף פעם לא החלפתי את הוו באמצע הכנת העוגה, מה זה וו של בחושות???
תוכלי לפרט קצת על - איזה וו מתאים להכנה של כל סוג מאפה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אולי זה שאלה של בורה בעוגות....
אבל אף פעם לא החלפתי את הוו באמצע הכנת העוגה, מה זה וו של בחושות???
תוכלי לפרט קצת על - איזה וו מתאים להכנה של כל סוג מאפה?
ברוב העוגות אני לא מחליפה
כאן החלפתי כי רציתי שיהיה ממש אורירי אבל ארי שמוסיפים קמח אי אפשר לעבוד עם הוו הקצפה.

אני לא יודעת איזה מיקסר יש לך
אבל לי יש 3 ווים:

וו הקצפה:
1v-p1mzbg5rprttwtxp2xgece5wcjnmd4292mmxua7l3c.jpg

וו בחושות- K:
KW716717.jpg

וו לישה, לבצק
KW186701.jpg


הצורה משתנה קצת ממיקסר אחד למשנהו אבל זה הכיוון בכולם.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו! נראית עוגה מעולה
תודה על השיתוף
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
המלאי אף פעם לא נגמר! ושלא יגמר!
שאלה: מי אוכל הכל??
אין לי כ"כ חשק להכין כי בקושי אוכלים אצלינו, אם אני עושה זה רק לשלוח, או שאני בעצמי יאכל-אבל זה מסוכן...:LOL:
 

נעליים

משתמש מקצוען
נראה טוב!!!

יש מצב לוותר על הפקאן או אם לוותר אז לחפש משהו אחר??
 

מ. י.

משתמש מקצוען
ברוב העוגות אני לא מחליפה
כאן החלפתי כי רציתי שיהיה ממש אורירי אבל ארי שמוסיפים קמח אי אפשר לעבוד עם הוו הקצפה.

אני לא יודעת איזה מיקסר יש לך
אבל לי יש 3 ווים:

וו הקצפה:
1v-p1mzbg5rprttwtxp2xgece5wcjnmd4292mmxua7l3c.jpg

וו בחושות- K:
KW716717.jpg

וו לישה, לבצק
KW186701.jpg


הצורה משתנה קצת ממיקסר אחד למשנהו אבל זה הכיוון בכולם.
חידשת לי על הוו של הבחושות (תמיד תהיתי מתי אמורים להשתמש בו)
את רואה שינוי בעוגות לעומת שימוש בוו הקצפה / בצק?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
חידשת לי על הוו של הבחושות (תמיד תהיתי מתי אמורים להשתמש בו)
את רואה שינוי בעוגות לעומת שימוש בוו הקצפה / בצק?
לפעמים לא צריך לעודה מרקם יותר מדי אורירי ואז וו בלון יכול להרוס קצת את המרקם. זה עיקר נכון לחיתוכיות כמו בראוניס וכיוצ"ב
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
המלאי אף פעם לא נגמר! ושלא יגמר!
שאלה: מי אוכל הכל??
אין לי כ"כ חשק להכין כי בקושי אוכלים אצלינו, אם אני עושה זה רק לשלוח, או שאני בעצמי יאכל-אבל זה מסוכן...:LOL:
יש מי שאוכל
לא תמיד זה בני הבית
ויש ל בן בישיבה שחברים שלו מאוד אוהבים שאמא שלו שולחת הרבההההההה
נראה טוב!!!

יש מצב לוותר על הפקאן או אם לוותר אז לחפש משהו אחר??
אם תוותרי זה כבר לא עוגה מי יודע מה. הפקאן מעשיר אותו מאוד
אפשר שוקולד צ'יפס. אבל זה לא יהיה אותו דבר
אפשר אגוז אחר
 

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אפשר להשתמש גם בזה?
אין לי כח להפעיל את המקסר.............
6.jpg
 

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לא חושבת שיקציף מספיק טוב
אבל אפשר ותקבלי מקסימום עוגה קצת פחות אוירירית
טעימה היא צהיה בכל מקרה בעז"ה
טוב, עוגה מעולה לאוהבי המייפל.
אכן פחות אוורירית בגלל אי השימוש במיקסר.
אבל אני אהבתי. וגם הילדים....
 
נערך לאחרונה ב:

פפרר

משתמש מקצוען
הצליחה הרבה מעבר למה שדמיינתי.
ב"ה נסיון ראשון הניב תוצאה ממש ממש טובה.

בעוגה הזו תכבדו את בני הבית כשנסעד לכבוד בואו של המשיח.
אמן!


צפה בקובץ המצורף 1174350

3 תבניות אינגליש

לעוגה
6 ביצים שלמות
1 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן
1 כוס סירופ בטעם מייפל [אפשר כמובן מייפל אמיתי אבל זה ממש יקר, לכבודו של המשיח זה בטח שווה את המחיר]
1 אבקת אפיה
4.5 כוסות קמח מלא 80%, אפשר קמח לבן, שמים 1/4 כוס פחות
1 כוס חלב סויה או מים
100 גרם פקאן גרוס, אפשר סיני, אני השתמשתי בסיני כי זה מה שהיה לי בבית

מעט סירופ מייפל לזילוף על העוגה

לטופינג:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום דחוס
1/3 כוס שמן
3/4 כוס פקאן סיני [אפשר גיל]
50 גרם שוקולד לבן+ 1 כפית שמן

מקציפים ביצים שלימות עם זוכר במקצף בלון למשך כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת קצפית, תפוחה ובהירה.
מורידים את קצב ההקצפה. מחליפים מקצף לוו של בחושות.
מוסיפים כוס שמן בקילוח דק תוך כדי ערבול במהירות לא גבוהה.
מוסיפים סירופ מייפל.
מגבירים מעט את קצב המיקסר ומוסיפים קמח וא.אפיה לסרוגין עם הנוזלים.
מערבלים עד שהבלילה אחידה.
הבלילה צריכה להיות נוזלית אבל לא דלילה.

מוסיפים בערבול איטי את הפקאן הסיני.

יוצקים לתבניות.

מזלפים מעט סירופ מייפל על העוגה. הסירופ המזולף מוסיף הרבה מאוד טעם.

מכינים טופינג:
מרסקים את הפקאנים לחתיכות קטנות, גדולות יותר מפקאן גרוס
מערבבים בקערה קמח, סוכר חום, שמן ופקאנים.

מפזרים על העוגות.

אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות עד שהעוגה יציבה. משך האפיה משתנה מתנור לתנור, עקבו אחר האפיה.

מוציאים מהתנור.
מקררים מעט את העוגות.

ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומזלפים מעל לעוגות.

זהו.
צפה בקובץ המצורף 1174376צפה בקובץ המצורף 1174378

אה,
רגע.
שכחתי.

אפשר להכין גם כמאפינס.
ממלאים מהבלילה במנג'טים שנתונים בתבנית שקעים עד לגובה 3/4
מזלפים מעט מאוד סירופ מייפל על כל מאפינס.
מפזרים טופינג. אופים ב 180 מעלות כ-12-15 דקות עד שהמאפינס יבשים. שימו לב לא להביא אותם למצב של "אובר בייקד", אפית יתר.

מזלפים שוקולד לבן מומס

צפה בקובץ המצורף 1174401צפה בקובץ המצורף 1174402צפה בקובץ המצורף 1174403
נראה טוב !!
אפשר דבש במקום מייפל ?
 

טאבו

משתמש סופר מקצוען
וואו!! נראה מעולה כרגיל!! מאיפה כל הרעיונות??
ושאלה לי, איזה שוקולד לבן שמת?
הרבה זמן אני לא מכינה עוגות עם שוקולד לבן בגלל הסיפור של עלית
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קג

א לְדָוִד בָּרְכִי נַפְשִׁי אֶת יי וְכָל קְרָבַי אֶת שֵׁם קָדְשׁוֹ:ב בָּרְכִי נַפְשִׁי אֶת יי וְאַל תִּשְׁכְּחִי כָּל גְּמוּלָיו:ג הַסֹּלֵחַ לְכָל עֲוֹנֵכִי הָרֹפֵא לְכָל תַּחֲלֻאָיְכִי:ד הַגּוֹאֵל מִשַּׁחַת חַיָּיְכִי הַמְעַטְּרֵכִי חֶסֶד וְרַחֲמִים:ה הַמַּשְׂבִּיַע בַּטּוֹב עֶדְיֵךְ תִּתְחַדֵּשׁ כַּנֶּשֶׁר נְעוּרָיְכִי:ו עֹשֵׂה צְדָקוֹת יי וּמִשְׁפָּטִים לְכָל עֲשׁוּקִים:ז יוֹדִיעַ דְּרָכָיו לְמֹשֶׁה לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל עֲלִילוֹתָיו:ח רַחוּם וְחַנּוּן יי אֶרֶךְ אַפַּיִם וְרַב חָסֶד:ט לֹא לָנֶצַח יָרִיב וְלֹא לְעוֹלָם יִטּוֹר:י לֹא כַחֲטָאֵינוּ עָשָׂה לָנוּ וְלֹא כַעֲוֹנֹתֵינוּ גָּמַל עָלֵינוּ:יא כִּי כִגְבֹהַּ שָׁמַיִם עַל הָאָרֶץ גָּבַר חַסְדּוֹ עַל יְרֵאָיו:יב כִּרְחֹק מִזְרָח מִמַּעֲרָב הִרְחִיק מִמֶּנּוּ אֶת פְּשָׁעֵינוּ:יג כְּרַחֵם אָב עַל בָּנִים רִחַם יי עַל יְרֵאָיו:יד כִּי הוּא יָדַע יִצְרֵנוּ זָכוּר כִּי עָפָר אֲנָחְנוּ:טו אֱנוֹשׁ כֶּחָצִיר יָמָיו כְּצִיץ הַשָּׂדֶה כֵּן יָצִיץ:טז כִּי רוּחַ עָבְרָה בּוֹ וְאֵינֶנּוּ וְלֹא יַכִּירֶנּוּ עוֹד מְקוֹמוֹ:יז וְחֶסֶד יי מֵעוֹלָם וְעַד עוֹלָם עַל יְרֵאָיו וְצִדְקָתוֹ לִבְנֵי בָנִים:יח לְשֹׁמְרֵי בְרִיתוֹ וּלְזֹכְרֵי פִקֻּדָיו לַעֲשׂוֹתָם:יט יי בַּשָּׁמַיִם הֵכִין כִּסְאוֹ וּמַלְכוּתוֹ בַּכֹּל מָשָׁלָה:כ בָּרְכוּ יי מַלְאָכָיו גִּבֹּרֵי כֹחַ עֹשֵׂי דְבָרוֹ לִשְׁמֹעַ בְּקוֹל דְּבָרוֹ:כא בָּרְכוּ יי כָּל צְבָאָיו מְשָׁרְתָיו עֹשֵׂי רְצוֹנוֹ:כב בָּרְכוּ יי כָּל מַעֲשָׂיו בְּכָל מְקֹמוֹת מֶמְשַׁלְתּוֹ בָּרְכִי נַפְשִׁי אֶת יי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

יוקרה בשולחן החג • פרס לזוכה • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה