יום שישי
השבת מוכנה, ככה בקטנה, כי הקורונה הגיעה לביקור
אני מבטיחה לעצמי כבר מיום שלישי שהשבת אין עוגה ואין חלות
יש מכולת
יש מאפיה.
יש מי שיכול לצאת ולקנות.
אממה-
הבן בישיבה מחכה למשלוח שלו במוצ"ש, לכלכ השבוע
והוא מחכה לעוגיות שוקולד צ'יפס שלו. ככה קבוע. כל שבוע.
אז מה לא עושים בשביל הבן בישיבה?
יום חמישי הכנתי עוגיות.
שיהיה מה לשלוח לו.
אחרי העוגיות הבטחתי שזהו.
יש מספיק עוגיות גם לבית לשבת.
אז מחר, בשישי, איכשהו נעמיד טשולט.
חלות? נחליט בבוקר
אצא יום שישי,
לא יודעת איך,
אבל מצאתי קערה עם בצק לחלות. תופח על השיש.
אה,
כן,
נזכרתי.
קמתי לרגע, הכנתי, הנחתי להתפחה וחזרתי לישון.
איכשהו זה קרה גם עם עוגה.
ואיכשהו הקורונה הוציאה ממני עוגה חדשה.
בחושה
קערה ומטרפה.
ובשלושה ורסיות
מאפינס, עוגה נמוכה- מלבנים, עוגת גבוהה באינגליש.
מסקנה?
@ה. בקר לעולם אל תאמיני להבטחות של עצמך.
והאמת-
מכל אלו היה הכי כיף לקבל ממש קרוב לשבת עוגת שמרים חמה מחברה מסורה וטובה. הרגשתי את הלב ממש בעוגת השמרים הזו.
מי שלא אהב את העוגה שהכנתי, ותיכף תבינו למה יש מי שלא אהב, חיסל את השמרים!
ולמה יש מי שלא אהב?
כי המישה[י] הזו לא אהובת אננס ולא קוקוס...אה, וגם רום לא כל כך.
ובכל זאת-
ממליצה מאוד על העוגה.
עסיסית ורכה מלאה בטעמים וארומה נהדרת של רום
מתכון ל-3 תבניות אינגליש ארוכות
או תבנית חד פעמית ענקית לעוגה נמוכה יותר
או XX מאפינס----לא יודעת כמה יצא
אבל הרבה.
שמים בקערה:
8 ביצים
1 כוס שמן
1 ו 1/2 כוסות סוכר
3 ו 3/4 כוסות קמח
1 כוס מיץ משימורי אננס
1 כוס אננס משימורים טחון ללא המיץ
1 כוס פתיתי קוקוס מקורמל
1 אבקת אפיה
טורפים במטרםה עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.
יוצקים לתבניות לפי בחירה.
בתבניתמאינגליש ובמאפינס עד לגובה 3/4, לא יותר
אופים ב 180 מעלות
כ-18 דקות למאפינס
כ-35 דקותצלעוגה בתבנית חד םעמית ענקית
כשעה לעוגות בתבנית אינגליש
משך האפיה עשוי להתארך או להתקצר, תלוי בתנור ועוצמתו
העוגות מוכנות כאשר קיסם שננעת במרכזן יוצא יבש
לציפוי, לא חובה:
2 כוסות אבקת סוכר
1/3 כוס ריצ' או מיץ משימורי אננס
מעט רום, לפי הטעם
מערבבים בקערה את רכיבי הציפוי
הציפוי צריך להתקבל כקרם לא מאוד נוזלי.
מורחים על העוגה אחרי שהתקררה לחלוטין
אפשר לפזר קוקוס מקורמל
אה, אפשר שאלות?
בטח
1. לא אוהבים אצלינו קוקוס, אפשר בלי?
אפשר בלי.
2. אין לי קוקוס מקורמל, אפשר רגיל?
אפשר רגיל, הטעם יהיה קצת שונה
3. לא אוהבים אצלינו אננס, יש תחליף?
רסק תפו"ע
4. ובמקום המיץ מהשימורים?
ריצ' גולמי או מים
5. גם רסק תפו"ע לא אוהבים אצלינו
תכינו בראוניס....
6. אפשר להפחית באבקת סוכר בציפוי?
אפשר לא להכין אותו
7. אפשר להמיר ריצ' בציפוי במשהו אחר ולא מיץ משימורי אננס?
אפשר, מים.
8. לא אוהבים כאן רום
אפשר להשמיט.
9. מה אפשר במקום הציפוי אם בכל זאת רוצים משהו
לפזר א. סוכר אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי
המלצה:
נסו לאכול את העוגה חצי קפואה.
השבת מוכנה, ככה בקטנה, כי הקורונה הגיעה לביקור
אני מבטיחה לעצמי כבר מיום שלישי שהשבת אין עוגה ואין חלות
יש מכולת
יש מאפיה.
יש מי שיכול לצאת ולקנות.
אממה-
הבן בישיבה מחכה למשלוח שלו במוצ"ש, לכלכ השבוע
והוא מחכה לעוגיות שוקולד צ'יפס שלו. ככה קבוע. כל שבוע.
אז מה לא עושים בשביל הבן בישיבה?
יום חמישי הכנתי עוגיות.
שיהיה מה לשלוח לו.
אחרי העוגיות הבטחתי שזהו.
יש מספיק עוגיות גם לבית לשבת.
אז מחר, בשישי, איכשהו נעמיד טשולט.
חלות? נחליט בבוקר
אצא יום שישי,
לא יודעת איך,
אבל מצאתי קערה עם בצק לחלות. תופח על השיש.
אה,
כן,
נזכרתי.
קמתי לרגע, הכנתי, הנחתי להתפחה וחזרתי לישון.
איכשהו זה קרה גם עם עוגה.
ואיכשהו הקורונה הוציאה ממני עוגה חדשה.
בחושה
קערה ומטרפה.
ובשלושה ורסיות
מאפינס, עוגה נמוכה- מלבנים, עוגת גבוהה באינגליש.
מסקנה?
@ה. בקר לעולם אל תאמיני להבטחות של עצמך.
והאמת-
מכל אלו היה הכי כיף לקבל ממש קרוב לשבת עוגת שמרים חמה מחברה מסורה וטובה. הרגשתי את הלב ממש בעוגת השמרים הזו.
מי שלא אהב את העוגה שהכנתי, ותיכף תבינו למה יש מי שלא אהב, חיסל את השמרים!
ולמה יש מי שלא אהב?
כי המישה[י] הזו לא אהובת אננס ולא קוקוס...אה, וגם רום לא כל כך.
ובכל זאת-
ממליצה מאוד על העוגה.
עסיסית ורכה מלאה בטעמים וארומה נהדרת של רום
מתכון ל-3 תבניות אינגליש ארוכות
או תבנית חד פעמית ענקית לעוגה נמוכה יותר
או XX מאפינס----לא יודעת כמה יצא
אבל הרבה.
שמים בקערה:
8 ביצים
1 כוס שמן
1 ו 1/2 כוסות סוכר
3 ו 3/4 כוסות קמח
1 כוס מיץ משימורי אננס
1 כוס אננס משימורים טחון ללא המיץ
1 כוס פתיתי קוקוס מקורמל
1 אבקת אפיה
טורפים במטרםה עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.
יוצקים לתבניות לפי בחירה.
בתבניתמאינגליש ובמאפינס עד לגובה 3/4, לא יותר
אופים ב 180 מעלות
כ-18 דקות למאפינס
כ-35 דקותצלעוגה בתבנית חד םעמית ענקית
כשעה לעוגות בתבנית אינגליש
משך האפיה עשוי להתארך או להתקצר, תלוי בתנור ועוצמתו
העוגות מוכנות כאשר קיסם שננעת במרכזן יוצא יבש
לציפוי, לא חובה:
2 כוסות אבקת סוכר
1/3 כוס ריצ' או מיץ משימורי אננס
מעט רום, לפי הטעם
מערבבים בקערה את רכיבי הציפוי
הציפוי צריך להתקבל כקרם לא מאוד נוזלי.
מורחים על העוגה אחרי שהתקררה לחלוטין
אפשר לפזר קוקוס מקורמל
אה, אפשר שאלות?
בטח
1. לא אוהבים אצלינו קוקוס, אפשר בלי?
אפשר בלי.
2. אין לי קוקוס מקורמל, אפשר רגיל?
אפשר רגיל, הטעם יהיה קצת שונה
3. לא אוהבים אצלינו אננס, יש תחליף?
רסק תפו"ע
4. ובמקום המיץ מהשימורים?
ריצ' גולמי או מים
5. גם רסק תפו"ע לא אוהבים אצלינו
תכינו בראוניס....
6. אפשר להפחית באבקת סוכר בציפוי?
אפשר לא להכין אותו
7. אפשר להמיר ריצ' בציפוי במשהו אחר ולא מיץ משימורי אננס?
אפשר, מים.
8. לא אוהבים כאן רום
אפשר להשמיט.
9. מה אפשר במקום הציפוי אם בכל זאת רוצים משהו
לפזר א. סוכר אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי
המלצה:
נסו לאכול את העוגה חצי קפואה.