דבר איתי באישי אשמח לעזוריש לי חבר קרוב מאד שאבא שלו קרס כלכלית.
זה התחיל כבר לפני תקופה ארוכה, אז הבן חתם בשבילו ערבות וכיום הוא כבר משלם את זה בין 600 ל-1000 ש"ח כל חודש.
הגיע מצב שאין לאבא שלו לשלם על דברים הכי בסיסיים עד כדי פת לחם + שרוצים לזרוק אותם מהדירה השכורה וכו' וכו'.
עכשיו הם גם הולכים לארס את אחד הבנים ואין בשביל ההוצאות הכי מינימליות כדי שלא יהיו בושות למשפחה וכו'.
הבן עומד ורואה את משפחתו היקרה נשברת לרסיסים וקשה לו מאד להגיד 'לא' על כסף שאבא שלו צריך "קריטי דחוף כאן ועכשיו"...
יש לציין שהבן גם ככה רחוק מלעבור את החודש!
אכן מאד נכון!דבר ראשון לפתוח קרן מסודרת בקופת צדקה אמינה, ליצור אפשרות ונגישות לתורמים לתרום בקלות, שיהיה סעיף 46, אולי לעשות דף פרוספקט קטן, שאם יפגשו משהו יוכלו להראות לו את זה ולתאר את המצב, ובואו לא הכל משתנה ביום אחד! אבל להשתדל חייבים!
נכון מאד, אבל בגלל סיבות רציניות זה לא רלוונטי לעכשיו.@שלומי ברגר
שיפנה לפעמונים
עושים עבודת קודש !
עוזרים במגוון תחומים ופתרונות יצירתיים
הם מכירים כ"כ הרבה סיפורים לצערינו, שיודעים לתת הכוונה טובה
בשורות טובות
מנסים ובינתיים ללא הצלחה.ולמה שלא יחפשו עבודה לשני ההורים?
אם הם במצב שהם מסוגלים לצאת לעבוד, זה החסד הכי מכובד שיש!
במקום לתת להם לחיות על מלגות/מעשרות/נדבות, שיחיו ממשכורת שעבדו עליו, ויתן להם גם סיפוק.
זה לא קל, ולפעמים צריך לחפש מתחת לקרקע עד שמוצאים משהו. אבל זה עדיף מהמצב העכשוי.
[ואגב, לא מתים מרעב, אלא מתים מבושה! כמה שזה עצוב ונכון]
אני לא מנוי פרימיום ואין לי אפשרות להתכתב באישי.דבר איתי באישי אשמח לעזור
יש לי אפשרות "להשיב" אם אתה יוצר את תחילת ההתכתבות.אני לא מנוי פרימיום ואין לי אפשרות להתכתב באישי.
מהתעסקות עם מקרה דומה, אני יודעת שקופת העיר עוזריםכבר פנו לקופה של העיר שלהם וכו', ובגלל שזה לא סיפור עם דם אז העזרה היא מזערית ואין הקומץ משביע את הארי.
שילך לרב גדול עם קשר לקרנות צדקה, יש כאן שאלות של דיני נפשות ואיכמ"ליש לי חבר קרוב מאד שאבא שלו קרס כלכלית.
זה התחיל כבר לפני תקופה ארוכה, אז הבן חתם בשבילו ערבות וכיום הוא כבר משלם את זה בין 600 ל-1000 ש"ח כל חודש.
הגיע מצב שאין לאבא שלו לשלם על דברים הכי בסיסיים עד כדי פת לחם + שרוצים לזרוק אותם מהדירה השכורה וכו' וכו'.
עכשיו הם גם הולכים לארס את אחד הבנים ואין בשביל ההוצאות הכי מינימליות כדי שלא יהיו בושות למשפחה וכו'.
הבן עומד ורואה את משפחתו היקרה נשברת לרסיסים וקשה לו מאד להגיד 'לא' על כסף שאבא שלו צריך "קריטי דחוף כאן ועכשיו"...
יש לציין שהבן גם ככה רחוק מלעבור את החודש!
אם כל הילדים עובדים, סביר להניח שיש להם מעשרות לפחות קצת. זה הזמן לבטל את כל הוראות הקבע לקהילה, לועדים השונים ולהפנות הכל לעזור להורים.
בכללי עד כמה שידוע לי, אם יש ילדים מעל גיל שש ההוצאות עליהם יכולות להיחשב כמעשרות.צודק לגמרי.
אבל אתה נכנס לנישה אחרת, אם הבן לא עובר את החודש - זה בסדר שהוא יתן מעשרות?
מקרה הפוך.לא עברתי מה כתבו אבל היה לי מעורבות כל שהיא וזה אכן אלה הלכתית נטו.
מדובר באדם שלאביו יש כסף פנוי ששוכב בבנק ללא תכלית רבה
הבן רצה הלוואה מהאבא (סכום גדול ונכבד)
האבא סרב מנימוק שאין אן המקום להרחיב,
הבן שאל את הרב:
הרב ענה כך:
לבקש פעם אחת יפה ובנימוס מותר
ללחוץ על האבא אסור בשום פנים ואופן ובשום צורה
הם מאד מנסים לעזור לעצמם.חוץ מזה, האם האבא עוזר לעצמו? מנסה לפחות?
האמא מנסה לעבוד?
או רק האמא מצפה מהילד להזרים כספים שאין לו?
אם כך, צריך לערב עוד אנשים טובים. אבל גם מקצועיים.הם מאד מנסים לעזור לעצמם.
הם נעזרים באנשים טובים,
אבל עדיין בזמן הקרוב רוצים לזרוק אותם מהדירה השכורה לרחוב בעקבות חוב מצטבר של שכר דירה/חשמל/ארנונה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: