על זה הוא שואל במה ועד כמה הוא צריך לעזור.אם גם להם ולגם לו אין שקל מיותר= מצב כלכלי זהה + -
ולכן: כולם מתגייסים בשווה לעזור להורים!
שוב,אולי שהבן יתחיל אותו כלכלה נבונה
האם יש בכלל הכנסות
מה???לעשות כל מה שאפשר!
צודק לגמרי.אם כל הילדים עובדים, סביר להניח שיש להם מעשרות לפחות קצת. זה הזמן לבטל את כל הוראות הקבע לקהילה, לועדים השונים ולהפנות הכל לעזור להורים.
עשר תעשר בשביל שתתעשרצודק לגמרי.
אבל אתה נכנס לנישה אחרת, אם הבן לא עובר את החודש - זה בסדר שהוא יתן מעשרות?
בדיוק רציתי לשאול, איך זה שאף אחד כאן עדיין לא ביקש דרך ליצור קשר ולהעביר תרומה?יש לי רעיון ואני מקווה שלא יסקלו אותי פה עליו...
אולי תריץ כאן מגבית או קישור למגבית (אם יש כזה דבר...)
לצערי הרב יש לי ניסיון מר עם זהיש לי חבר קרוב מאד שאבא שלו קרס כלכלית.
זה התחיל כבר לפני תקופה ארוכה, אז הבן חתם בשבילו ערבות וכיום הוא כבר משלם את זה בין 600 ל-1000 ש"ח כל חודש.
הגיע מצב שאין לאבא שלו לשלם על דברים הכי בסיסיים עד כדי פת לחם + שרוצים לזרוק אותם מהדירה השכורה וכו' וכו'.
עכשיו הם גם הולכים לארס את אחד הבנים ואין בשביל ההוצאות הכי מינימליות כדי שלא יהיו בושות למשפחה וכו'.
הבן עומד ורואה את משפחתו היקרה נשברת לרסיסים וקשה לו מאד להגיד 'לא' על כסף שאבא שלו צריך "קריטי דחוף כאן ועכשיו"...
יש לציין שהבן גם ככה רחוק מלעבור את החודש!
לא זה היה מטרת פתיחת האשכול.בדיוק רציתי לשאול, איך זה שאף אחד כאן עדיין לא ביקש דרך ליצור קשר ולהעביר תרומה?
באמת זה מה שצריך לעשות אבל לפי מה שהבנתי זה לא המצב שם,לצערי הרב יש לי ניסיון מר עם זה
לדעתי הוא צריך לשאול ולהתייעץ עם רב
אני הייתי צריך לשלם מידי חודש סכומים גבוהים מאוד (באיזור 3000 ש"ח) לאחר שההורים שלי לקחו על שמי מספר הלוואות ובגלל מצב כספי קשה תקופה ארוכה לא החזירו לי את הכסף והייתי צריך לשלם מכיסי למרות שזה גרם לי לסיים את החודש עם גירעון גדול.
פניתי לרב שלנו והוא גרם לאבא שלי להתחיל להתעסק עם עבודה שהניבה לו רווחים יפים ועד היום ברוך השם החזירו לי כבר חלק נכבד מהכסף.
דבר ראשון לפתוח קרן מסודרת בקופת צדקה אמינה, ליצור אפשרות ונגישות לתורמים לתרום בקלות, שיהיה סעיף 46, אולי לעשות דף פרוספקט קטן, שאם יפגשו משהו יוכלו להראות לו את זה ולתאר את המצב, ובואו לא הכל משתנה ביום אחד! אבל להשתדל חייבים!מה???
מי שלא גומר את החודש אסור לו לתת מעשרות.עשר תעשר בשביל שתתעשר
גם ירויח ברכה וגם כיבוד הורים
זו שאלה לרב, והתשובה לא כל כך פשוטה.מי שלא גומר את החודש אסור לו לתת מעשרות.
לא פוסקת הלכה. פשוט כדאי ללמוד את ההלכות קודם...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: