עגלות מהדלת האחורית של האוטובוס

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נראה לי שהגיעה העת להפסיק עם ההכללות, יש צדדים לכאן ולכאן, יש אנשים כאלו ואנשים כאלו.

יש אנשים שמנצלים את החוק עד תום, עולים עם העגלה ו"שלום עלי נפשי" ולא מנסים להתחשב גם כשאפשר,

ויש גם אנשים שזועמים על כל אמא יהודיה שהעיזה להציג את גלגלי עגלת ילדיה על מפתן האוטובוס....

קצת איזון וראיה רחבה, רבותי, לא הזיקו לאיש מעולם.

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;2315762:
תגידו את זה שוב, אז אסביר שוב, בנחת.

אשה שיש לה מספר קטנטנים צפופים, צריכה להשאר בעבודה ולא לחזור לילדיה הביתה? (מדובר על אזור שבו אוטובוסים עמוסים לא תמיד מעלים נוסעים, והעומס נגרם בבירור בגלל עגלות-ענק פתוחות)
או לצאת רק בערב מהעבודה?
או לומר לבעלה שיישאר עוד קצת עם הילדים ולא יצא לכולל, כי שני אוטובוסים לא העלו אותה, כי היו פתוחות בהם 5 עגלות בכל אחד?
תארו לכם אברך שנוסע לכולל. אבל קו 72 לא העלה אותו, בגלל העגלות.

להשאיר עגלות פתוחות באוטובוס, זה לא רק נגד הילודה, זה גם ממש נגד לימוד תורה. (כמה קל להיות דמגוגית :)...)

ממש לא צריך להסיט נושאים.

בפירוש, צריך להתחשב.
גם באמהות שנוסעות עם עגלות - וזה כבר פורט לעיל.
וגם בנוסעים האחרים- ולכן במקרה של אוטובוס דחוק וכו'- חשוב להשתדל לקפל! ולא למנוע עליית נוסעים, מכל המינים, למחוזות חפצם. יהיו אשר יהיו.

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איך חברות התחבורה הצליחו לגרום לנו לריב בינינו לבין עצמנו??

לא יאומן.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י אמא ומתכנתת;2315765:
ויש גם אנשים שזועמים על כל אמא יהודיה שהעיזה להציג את גלגלי עגלת ילדיה על מפתן האוטובוס....

לא חושבת שיש כאלו.
ואני נוסעת מתמידה בהמון קווים ירושלמיים.
להיפך, יש הרבה עזרה לאמהות עם עגלות, ומשתדלים להתחשב בהן.

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סליחה שאני אומרת, אבל זה מה שמשתמע מהרבה מהתגובות פה...

nc

משתמש סופר מקצוען
העגלות של לפני 20-25 שנה לא התקפלו בכלל.
אין לי מושג אם נסעו אתן באוטובוס...

ושוב, אין ספק שכל הצדדים פה במצוקה וכולם צודקים.
האשם היחידי הוא אגד שאינם ממלאים את חובתם החוקית.
על כך יש להלחם ולמחות בכל דרך אפשרית.
(לעורר מודעות להתחשבות זה תמיד טוב ומבורך אבל אין כאן פתרון שורשי לבעיה)

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י nc;2315782:
העגלות של לפני 20-25 שנה לא התקפלו בכלל.
אין לי מושג אם נסעו אתן באוטובוס...

ושוב, אין ספק שכל הצדדים פה במצוקה וכולם צודקים.
האשם היחידי הוא אגד שאינם ממלאים את חובתם החוקית.
על כך יש להלחם ולמחות בכל דרך אפשרית.
(לעורר מודעות להתחשבות זה תמיד טוב ומבורך אבל אין כאן פתרון שורשי לבעיה)

לפני 20-25 שנה.
לכל אם שפויה היתה כרכרה בה היא צעדה מעדנות למכולת. לבנק ולטיפת חלב.

והיו טיולונים מתקפלים כדבעי עבור נסיעות.

בתנופה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לנהגים יש פתרון יותר טוב לכל הבעיות אלו:
הם מקפידים, ובקנאות מטורפת עם אש בעיניים,
לברוח ולסגור דלתות בסאדיזם מטורף לכל מי שנראה להם כרודף אחר האוטובוס.

זה מקומם לראות בכל יום אנשים שרצים לאוטובוס בכל כוחם, והנהג בחיוך ציני ושטני סוגר להם את הדלתות בפרצוף ממש, באכזריות שאין לתארה, ונמלט מהתחנה בכל ליבו ונפשו כאילו נחש רודף אחריו.
לעיתים גם מרוב להיטות הם סוגרים את הדלת על אנשים וילדים, העיקר בכדי לברוח לההוא..
ואם מגיע האם עם עגלתה... או אז החגיגה גדולה... אפשר לעצור חמש מאות מטר מהתחנה ולברוח במהירות של טיל...

רשעים ארורים..

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
האוטובוסים עמוסים גם בלי כמויות העגלות
אגד לא מוסיפים אוטובוסים לפי כמויות האנשים,

בשעות העומס 7-9 ו14-19
אין אפשרות להכניס סיכה לאוטובוס גם בלי עגלות
אז כמובן שאם יש עגלות הכל נחסם עוד יותר
הדרישה צריכה להיות תגבור של האוטובוסים

אני נוסעת כל בוקר לעבודה ובצהרים מהעבודה לבית
והאוטובוסים עמוסים להתפקע!!!! על פי רוב בלי עגלות בכלל.

פרפר

משתמש מקצוען
צריך שיהיו אוטובוסים מיוחדים בהם מתאפשרת עלייה עם עגלות פתוחות. נניח, אם תדירותו של אוטובוס היא 4 פעמים בשעה - אזי פעם בשעה יהיה "אוטובוס הורים לתינוקות". מי שמוכרח לנסוע עם עגלה פתוחה - יחכה, או יתזמן את נסיעתו לשעת הגעת האוטובוס הספציפי הזה. כשתמיד יש לך האפשרות לקפל ולנסוע בכל אוטובוס שמגיע.
אגב, הרבה לא יודעים, אבל עגלת תינוק פתוחה ריקה - מחוייבת בתשלום.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י פרפר;2316095:
צריך שיהיו אוטובוסים מיוחדים בהם מתאפשרת עלייה עם עגלות פתוחות. נניח, אם תדירותו של אוטובוס היא 4 פעמים בשעה - אזי פעם בשעה יהיה "אוטובוס הורים לתינוקות". מי שמוכרח לנסוע עם עגלה פתוחה - יחכה, או יתזמן את נסיעתו לשעת הגעת האוטובוס הספציפי הזה. כשתמיד יש לך האפשרות לקפל ולנסוע בכל אוטובוס שמגיע.

חלום טוב חלמת.
ובעברית: חלמא טבא חזית:)

פרפר

משתמש מקצוען
פעם, כשעגלה פתוחה חויבה בתשלום, היו אמהות נאבקות בחירוף נפש לקפל את העגלה, כי מה? שאני אשלם כרטיס נסיעה נוסף? אני לא פרייארית! היום, כשעגלה פתוחה פטורה מתשלום, הרי שקיפולה הוא בזבוז משווע של ההטבה המדהימה הזו. אדרבא, נשים גם את בת השלוש בעגלה, נקנה עגלת תאומים, שנוכל להתנייד עם התינוק ועם אחיו שנוסע לחיידר, ראיתי גם מישהו שחסם את כל החלק האחורי של האוטובוס עם עגלת תאומים שבה מאורגנים בצורה מעוררת השתאות המצרכים של הקנייה הגדולה שערך, חיתולים ושישיות קוקה קולה לצד קופסאות שימורים ופסטות, התאומים - אם הם קיימים - נשארו בבית. ובכלל, עגלות התאומים הם ניצול מדהים של ההטבה: שניים במחיר אחד! פרייאר מי שנוסע בלי עגלה, באותו מחיר יכול היה להסיע גם עגלה מלאה!התרבות הישראלית במיטבה.

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
נכתב ע"י פרפר;2316095:

אוטובוסים לתינוקות, רעיון חמוד אבל אין סיכוי.
מה שכן- חלק מהאוטובוסים הבין עירוניים בירושלים הוחלפו לאחרונה בדגם חדיש יותר, עם 5 דלתות.
בחלק הקדמי של האוטובוס יש מושבים בודדים במקום זוג. מקום מעולה לעגלות.

אמא4

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לפי מה שזכור לי אחד הדברים שגרמו לחוק הזה לצאת אל הפועל היה הסכנה הגדולה כשמחזיקים את הילד על הידיים - מניסיון סכנת נפשות .
אני אישית עמדתי מס' פעמים עם ילד על הידיים - אף אחד לא חשב אפילו לקום ולתת לאישה עם תינוק בן שנה לשבת , ווברקס הראשון כמעט והשתתחתי עם הילד על הריצפה.

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
כשהייתי בחורה ואפילו אחרי החתונה בטרם זכיתי לעלות עם עגלה לאוטובוס (וזה לקח זמן עד שזכיתי) הסתכלתי עקום על כל הנשים שלא מקפלות את העגלה, במין עליוניות כזו, שאני חופשיה לנפשי והיא תקועה עם העגלה, והייתי בטוחה שאני לא יהיה כזאת.
כשזכיתי, הבנתי פתאום שאין מה לעשות, אני עם עגלה ובתוכה יושב בני היקר, והמרצדס שלי תופסת מקום, והמון פעמים אני לא יכולה לעלות לאוטובוס, (חשבתם על זה?) למשל על לחזור מהכותל באוטובוס אני יכולה רק לחלום, ואני רואה את כל הבחורות ולפעמים גם נשים מבוגרות שבספיקו לשכוח את המוגבלות השמחה הזו, לעיתים הן מסתפקות בעיקום אף ולעיתים הן גוערות ממש, אז אני שואלת: מה אני אמורה לעשות??? לעמוד עם תינוק בן חודשיים על הידיים??????? ומי יחזיק לי אותו כשאני אקפל את העגלה?? ועד שאני יגמור לקפל אותה ולחפש מקום להניח את חלקיה המקופלים, אני יצטרך לרדת.
באוטובוס בין עירוני יש מקום לשבת עם תינוק, ובד"כ גם מקום בתא מטען לעגלה, אז זה לא נתון להשוואה (ובנוסף בד"כ אני לא נוסעת מחוץ לעיר לבד, וכשיש משהו איתך זה אחרת)
אאז שוב אני שואלת את כל המתלוננים- מה אני אמורה לעשות חוץ מלהסמיק נוכח כל מעקמי הפרצוץ שמולי??? להפסיק לנסוע??
היום כבר קניתי יויו וזה כבר יותר פשוט, מתקפל ביד אחת ולא תופס מקום ועדיין כשאין מקום ישיבה אני לא יקפל אותה ושיקפצו כל האנשים, אלף אנשים ישארו בתחנה לעמוד, והבן שלי לא יסתכן!

חומוני

משתמש חדש
כשאני עולה עם שלושה תינוקות לאוטובוס הגדול בן שנתיים,
ואל תגידו לי תשארי בבית, כי אין לי אפשרות ואני חייבת לצאת, בדיוק כמו שאתן חייבות לצאת.
ותראי לי ביביסיטר שמוכנה להשאר עם שלושה תינוקות בוכים.
גם אל תגידו לי תלכי ברגל כי הדרך ארוכה ואיך אקח את בן השנתיים?
במקום לכעוס בשקט או להעיר בקול.
אם האוטובוס עמוס, ועגלת התאומים שלי תופסת מקום, שדרך אגב, אני משלמת עליה מחיר של 2 נסיעות!! כי יש בה 2 תינוקות! תציעי לי להחזיק תינוק אחד על הידיים, ואני בשמחה אקפל את העגלה!!
אתן חושבות שלי נעים שהעגלה שלי תופסת את מקום העוברים באוטובוס?
שכל אחד שרוצה לעבור צריך לבקש ממני לזוז כי האוטובוס צפוף ובאמת אי אפשר לעבור?
ודאי שהוא לא אשם שיש לי תינוקות, אך גם אני לא אשמה שזה האפשרות היחידה שלי לעלות איתם לאוטובוס.
אדרבה תושיטו עזרה בחיוך, גם לכם וגם לי יהיה נחמד יותר.

שירי12

משתמש סופר מקצוען
הגזמתם לגמרי.
מהיום כל אישה שעולה עם עגלה לאוטובוס צריכה לשים שלט התנצלות למה היא מעזה לעלות בשעה כזו לאוטובוס?
'לבן שלי יש בעיה רפואית וקבעו לי תור בדיוק לשעת הבוקר העמוסה בשערי צדק'
'נגמרה לי המטרנה ובעלי בחו"ל אז אני נוסעת לקנות'

ולומר שאישה שעולה עם עגלת תאומים לאוטובוס אחראית לילדים שיחכו לאמא וללימוד התורה של הבעל זו ממש דמגוגיה.
אני נוסעת כל יום ב-4 אוטובוסים, והעומס שם הזוי, אבל אולי עגלה אחת יש שם. אולי.
הבעיה לא נמצאת בחוק שנועד לשמור על חיי תינוקות, אלא בחברות האוטובוסים שחוסכות על חשבוננו ודוחסות אוטובוסים כמו קרונות בקר. שעות עומס זה לא זכיה בלוטו.
לומר לאישה עם עגלת מרצדס לא לעלות כדי שאגד תוכל לדחוס 50 אנשים בעמידה באוטובוס לא מפרקי במקום 40 (ספרתי)?

על החתום: אישה שתמיד השתדלה לקפל, ואם לא היה מצב - אז לשלם על העגלה בכל מקרה.

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שירי12;2316895:
על החתום: אישה שתמיד השתדלה לקפל, ואם לא היה מצב - אז לשלם על העגלה בכל מקרה.

אין שום סיבה לשלם אם את לא יכולה לקפל והחוק לא מחייב.
אף אחד מהנוסעים שאולי נדחסים בגללך לא ירוויחו מכך שתשלמי.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י שירי12;2316895:
ולומר שאישה שעולה עם עגלת תאומים לאוטובוס אחראית לילדים שיחכו לאמא וללימוד התורה של הבעל זו ממש דמגוגיה.
אני נוסעת כל יום ב-4 אוטובוסים, והעומס שם הזוי, אבל אולי עגלה אחת יש שם. אולי.
.

אכן, זו הייתה דמגוגיה... כתבתי את זה בהודעה עצמה. בתגובה לאלו שאמרו ש'אם מבקשים מאשה לקפל עגלה ריקה זו התנגדות לילודה', כתבתי ש'אם נשים עולות עם עגלות וכו' - זו התנגדות ללימוד תורה'.

כלומר: אל תערבו אג'נדות והטפות אישיות בדיון הענייני הזה. כולנו אמהות לילדים ונוסעות לפעמים עם עגלות. עדיין, יש מקום להתחשבות בכולם.

rachelY

משתמש צעיר
יש עוד נקודה שאנשים לא שמים אליה לב.
עולה עגלה לאוטובוס (מהדלת האחורית) ואנשים שעומדים צמוד לחלון פשוט לא זזים, ואז העגלה תופסת את המעבר.
מי בדיוק האשם???

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה