עגלות מהדלת האחורית של האוטובוס

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חולי;2313737:
למה רק עגלות עם ילדים חמודים אשמים? אני ראיתי פעמים רבות שהאוטובוס נחסם ע"י עגלות קניות, קניות של אנשים, מזוודות של בחורי ישיבה חיילים וכו...
אתם מוזמנים לבוא אלינו לבני ברק בשעות העומס, מקפלים עגלות, שמים עגלות אחד מעל השני והעיקר מצטופפים שיהיה לכלום מקום.
לא אשמים העגלות, אלא צריך לפקוח עיניים ולשים יותר לב!

מזוודה לא חוסמת את המעבר. נקודה. היא מפריעה- כן, מציקה- כן. אבל לא חוסמת. בניגוד לעגלות שבהחלט חוסמות- לעיתים- את המעבר באופן טוטאלי.

נ פלוס

משתמש מקצוען
יאלללהההה אחדות!!!! לדון לכף זכות!!!!
גם לי לפעמים קשה!!! ולפעמים קשה לאחרים בגללי!!!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י אמא ומתכנתת;2313724:
אני מוחה על התיאורים!! יש לי את עגלת התאומים הכי קומפקטית שיש, ועדיין היא תופסת מקום כפול, האם אני אמורה לא לנסוע באוטובוס לעולם? (שזה בערך מה שאני עושה בפועל...)

אם כך, הכוונה לא אלייך...
כתבתי על עגלות מסויימות, שנראות כמו מפלצות ענקיות עם המון פסי מתכת שמציצים מכל כיוון וחובטים בקרסוליו של כל מי שמנסה לעבור.

ו'לא לנסוע לעולם'? למה?
אפשר לנסוע, בלי שום בעיה, רק - 1. להשתדל לקפל את העגלה כשאפשר. 2. לקחת טיולון כשאפשר, ושהילד הגדול יהיה מחוץ לעגלה. 3. להשתדל שזה לא יהיה בזמני עומס. 4. למקם את העגלה בצורה שהכי פחות תפריע לאנשים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י חולי;2313737:
למה רק עגלות עם ילדים חמודים אשמים? אני ראיתי פעמים רבות שהאוטובוס נחסם ע"י עגלות קניות, קניות של אנשים, מזוודות של בחורי ישיבה חיילים וכו...
אתם מוזמנים לבוא אלינו לבני ברק בשעות העומס, מקפלים עגלות, שמים עגלות אחד מעל השני והעיקר מצטופפים שיהיה לכלום מקום.
לא אשמים העגלות, אלא צריך לפקוח עיניים ולשים יותר לב!

בבני ברק יש כנראה פחות עגלות יוקרה. אולי זו התשובה.

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפשר לנסוע, בלי שום בעיה, רק - 1. להשתדל לקפל את העגלה כשאפשר. 2. לקחת טיולון כשאפשר, ושהילד הגדול יהיה מחוץ לעגלה. 3. להשתדל שזה לא יהיה בזמני עומס. 4. למקם את העגלה בצורה שהכי פחות תפריע לאנשים.

כנראה לא שמת לב, אבל צינתי קודם שאני אמא לתאומים מתוקים. ולכן 2 הדברים הראשונים שציינת פשוט לא מעשיים. אני כמובן משתדלת למקם את העגלה בצורה שלא תפריע ואני נדחקת מאחור או בצד כדי שאוכל להזיז אותה בשעת הצורך..
והזמנים - נו, לא תמיד אפשר לתזמן את הנסיעות בדיוק ל11 בבוקר.....

אחרי שעברתי נסיעה שבה כדי לצאת מהאוטובוס נאלצתי להעזר בכמה גברים שהרימו את העגלה מעל המון האדם שצבא על הדלתות, ואחרי נסיון נוסף שבו אפילו לא הצלחתי לעלות על האוטובוס, וגם לא על זה שאחריו, וזה שאחריו.... - החלטתי שעדיף ללכת ברגל.

nc

משתמש סופר מקצוען
כל הדיון נשמע כל כך עקום.
הבעיה היא בצפיפות לא אנושית באוטובוסים שלא העגלות גורמות (הרי הן באות ע"ח מקומות עמידה, לא ע"ח מקומות ישיבה).
הדרישה צריכה להיות מול חברת אגד שיתגברו את הקוים באופן משמעותי (ב200% בשעות מסוימות).

קדיתא

משתמש פעיל
נכתב ע"י רותי קפלר;2315060:
בבני ברק יש כנראה פחות עגלות יוקרה. אולי זו התשובה.

אין מקום להשוות בין התח"צ העירונית בירושלים לזו שבבני ברק. האוטובוסים בירושלים הם מדחסת אדם.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י nc;2315143:
כל הדיון נשמע כל כך עקום.
הבעיה היא בצפיפות לא אנושית באוטובוסים שלא העגלות גורמות (הרי הן באות ע"ח מקומות עמידה, לא ע"ח מקומות ישיבה).
הדרישה צריכה להיות מול חברת אגד שיתגברו את הקוים באופן משמעותי (ב200% בשעות מסוימות).

זה גם נכון.
אבל עדיין, בכל עיר מרכזית בעולם, התח"צ נראית כך בשעות העומס.

ואם העומס הוא מצב נתון, יש מה לדון איך להקל על הנוסעים כרגע.

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י כוכב103;2313735:
כשאתן עולות לאוטובוס בינעירוני אתן יפה מאוד מסתדרות עם קיפול העגלה, ואפילו לא מהססות לשים אותה בערימה עם עוד עגלות אחרות ומזוודות.

למה באוטובוס עירוני העגלה שלכן צריכה לגרום צער, עגמת נפש, הפסד זמן וממון מאנשים אחרים שנוסעים איתכן, שלא לדבר על עגלות ריקות!!!!! שעומדות וחוסמות את כל האוטובוס, ואם קניתן עגלה שמתקפלת גדול אני אשמה?

ושלא תתבלבלו גם לי ב"ה יש ילדים קטנים ומשתמשת בעגלות.
קודם כל- קניתי עגלה קטנה.
אם הילד ישן אני מנסה לראות אם יש מקום להשאיר את העגלה פתוחה כדי לא להעיר אותו, וממקמת את העגלה במקום שלא יפריע. ואם אין מקום אני מעירה אותו.
ואם הילד ער- אני נוטלת אותו בידי הענוגות ומקפלת את העגלה, ולא תאמינו- אני לפעמים נעזרת בסביבה שיחזיקו אותו רגע עד שאתארגן.

וסליחה שאני בוטה.
לידיעתך כשאני עולה לאוטובוס בין עירוני אני לא צריכה לקפל את העגלה תוך כדי נסיעה כמו שכבר העירו כאן אנשים אחרים, ולא רק עגלות מסורבלות לא ניתנות לקיפול, יש לי בייבי ג'וגר שהאמבטיה שלה אי אפשר לקפל אותה,
אולי תפנו לחברות שמיצרות את העגלות בתביעה שכל העגלות ללא יוצא מן הכלל יהיהו ניתנות לקיפול.
וכן גם לשבת עם תינוק באוטובוס זה סכנת נפשות, למה רק ברכב הוא צריך להיות קשור בכסא בטיחות ובאוטובוס לא, אם האוטובוס עוצר בפתאומיות האמא צריכה גם לתת לעצמה שיווי משקל וגם לשמור על התינוק שלא יעוף.
זה כן הוגן???

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חניפו;2315179:
וכן גם לשבת עם תינוק באוטובוס זה סכנת נפשות,

עוד מילא לשבת
אבל לעמוד עם תינוק ביד ולהטלטל מצד לצד כשהאוטובוס דוהר...
וזו אגב הסיבה לחוק שלא צריך לקפל עגלות
רק חבל שלא הוסיפו סעיף שמחייב לתגבר את האוטובוסים בקווים שמלאים בעגלות.

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;2315153:
זה גם נכון.
אבל עדיין, בכל עיר מרכזית בעולם, התח"צ נראית כך בשעות העומס.

ואם העומס הוא מצב נתון, יש מה לדון איך להקל על הנוסעים כרגע.

אין סיבה לקבל את העומס כמצב נתון, והרבה יותר הגיוני להאבק מול חברת אגד שיש באפשרותה לתגבר קוים מאשר מול אם לתאומים שרוצה להגיע ליעדה עם ילדיה בריאים ושלמים / אם שרוצה לחזור מהעבודה מהר לילדיה.
ברור שכולם צודקים ושאלה שלא מתחשבים במודע הם השוליים.

7880

משתמש פעיל
זה נראה לי כל כך לא הוגן לדרוש מנשים לקפל את העגלות באוטובוס אם החוק מאפשר להן את זה.
כל אמא לתינוק צריכה שנסיעותיה באוטובוס יהיו סיוט מתמיד?!
צרם לי לראות את אופי התגובות שמתאימות יותר לקבוצות אחרות בעם שפחות מעודדות ילודה ופחות שמות בראש מעיניהן את ילדיהן....
אישה עם רכב או שיכולה לנסוע ברכב לא בוחרת להידחף באוטובוס עם עגלה. כשיש אישה עם עגלה, פנו לה את הדרך להגיע למרכז האוטובוס כדי להעמד שם בבטחון... אל תכעסו עליה.

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
צר לי שהחוק של עגלות פתוחות חינם נכנס לתוקף.

כל השנים שילמתי על עגלה פתוחה ונסעתי רגועה, היום כל נסיעה מלווה במבטים, פושעת רדי מהאוטובוס...

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י 7880;2315254:
זה נראה לי כל כך לא הוגן לדרוש מנשים לקפל את העגלות באוטובוס אם החוק מאפשר להן את זה.
צרם לי לראות את אופי התגובות שמתאימות יותר לקבוצות אחרות בעם שפחות מעודדות ילודה ופחות שמות בראש מעיניהן את ילדיהן....

תזכרי שאת לא מכירה את העומדות מאחורי הניקים.
חלקן אני יודעת, נשים מבורכות עם שיירת קטנטנים בלעה"ר כי"ר.

זה לא סותר את הרצון לנסיעות שפויות.

תחשבי על אמא ל-6 קטנים. שרוצה לעלות לאוטובוס ולרדת איתם באופן שפוי. העליה חסומה בעגלות כל אחד מפלס לעצמו דרך לא דרך למקום אחר. אח"כ בירידה, איסוף. הקטנים נתקלים בעגלות ונופלים. הגדולים לא מצליחים לעבור הנהג מתחיל לסגור דלתות הם מתחילים לצרוח. והיא עצמה עסוקה בפתיחת העגלה המקופלת שלה.
באמצע עומדות נשים שאננות ופטפטות כשתינוקותיהן ספונים בטח בכרכרות רחבות המתאימות בקושי לטיול בגאולה בשבת אחרי הצ'ולנט.

זה לא הגיוני.

ולפעמים נוצר מצב שכל האוטובוס מאחורה ריק. האמצע חסום. ומקדימה נופלים אחד על השני. אין שום סיבה לתגבור. יש סיבה להתחשבות.
התחשבות בזמן בחירת העגלה. כן, עדיין ניתן להשיג טיולונים נהדרים המתקפלים למיטריה. התחשבות בזמן השהות באוטובוס וערנות למצב הכללי.

נסיעה טובה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י 7880;2315254:
אישה עם רכב או שיכולה לנסוע ברכב לא בוחרת להידחף באוטובוס עם עגלה. כשיש אישה עם עגלה, פנו לה את הדרך להגיע למרכז האוטובוס כדי להעמד שם בבטחון... אל תכעסו עליה.

1. החוק? זה המדד כאן? אז אולי באמת הגיע הזמן לשנות את החוק, ולהחזיר תשלום מלא על עגלה.
2. גם אני נסעתי ונוסעת לפעמים עם עגלות. משתדלת שזה יהיה טיולונים ולקפל עד כמה שאפשר ולעמוד במקום שיאפשר לעבור.
3. דווקא בגלל שאנחנו שמים בראש מעינינו את ילדינו ואת עידוד הילודה ואת לימוד התורה של בעלינו האברכים, איננו רוצים להשאר בתחנה ולחכות לאוטובוס הבא בגלל עגלת תאומים ענקית שחסמה את המעבר. זה בדיוק מתאים לקבוצה ערכית כמונו, של נשים לאברכים ת"ח ואמהות לילדים, שחייבות להגיע הביתה בזמן.
דמה של האם שנוסעת עם התינוק באוטובוס, אינו סמוק מדמם של אמהות ואבות אחרים שילדיהם מחכים בבית. הילודה שלה אינה חשובה יותר מהילודה של אלו שנשארו בתחנה מתוסכלות, ובתן בת השמונה שומרת בינתיים על הקטנים כי 'אמא תקועה בדרך'. כך שההאשמה בקשר לילודה, אינה שייכת לכאן. ילודה זה חשוב ונפלא, אבל לא הוגן להשתיק כל מי שמעז להעיר משהו לאם לילדים, בטענה שהוא 'מתנגד לילודה וזה נשמע לקוח ממחוזות אפלים'.

מחרתיים השכנה תשב עם כל ילדיה לארוחת ערב בחדר מדרגות ותטנף אותו, ויהיה אסור לנו לומר מילה, כי זה ייחשב התנגדות לילודה?
ייאמר ברורות: העובדה שמישהי ילדה הרבה ילדים, היא משמחת מאד, אך אינה מתירה לה עדיין לנהוג ככל העולה על רוחה במרחב הציבורי.
והעובדה שמישהו מעז להעיר לה, איננה אומרת שהוא נגד עידוד ילודה. הוא נגד חוסר התחשבות וחוסר הגינות, זה הכל.

ו... "פנו לה את הדרך..."
כאן צחקתי.
הדרך חסומה, חסומה לגמרי.
היא, עם עגלת התאומים הענקית שלה, חוסמת אותה.
הרי זה בדיוק העניין.

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
אם החוק היה גורם להשתמש בו בצורה מושכלת, כולם היו יוצאים מרווחים
הבעיה היא שהוא נח, אולי קצת יותר מידי
ועל הנוחות הזו רוקדים גם אלו שהיו מסוגלים לקפל עגלה, לפחות במידת הצורך.

כשאת נוסעת באוטובוס ואשה עולה עם עגלה ריקה (לקניות?)
ומניחה אותה ליד הדלת באופן שכל מי שיורד מן האוטובוס צריך לפלס לעצמו דרך
את מבינה שיש פה מישהו שלא קלט את החוק כמו שצריך.

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;2315333:
2. גם אני נסעתי ונוסעת לפעמים עם עגלות. משתדלת שזה יהיה טיולונים ולקפל עד כמה שאפשר ולעמוד במקום שיאפשר לעבור.

בדיוק פה הסוד!!
בתור אחת שגרה בבית שמש, ולכל מקום את חייבת אוטובוס לבנק לסופר וכד' והאוטובוסים בשימוש יומיומי לא חושבת כמוך.....

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י נ פלוס;2315342:
בדיוק פה הסוד!!
בתור אחת שגרה בבית שמש, ולכל מקום את חייבת אוטובוס לבנק לסופר וכד' והאוטובוסים בשימוש יומיומי לא חושבת כמוך.....

לא הבנתי.
האוטובוסים גם אצלי בשימוש יומיומי. אבל לבד.
גם בירושלים חייבים אוטובוס כמעט לכל מקום.
את הילדות והעגלות אני לוקחת רק לפעמים. הן הרי לא אמורות להגיע איתי לעבודה ולבנק ולסופר ולסידורים. בטח לא בשעות העומס. (אפשר להניח כאן קישור לאשכול של הבייביסיטריות ומחיריהן המופקעים...)

האם בבית שמש נשים נוסעות עם עגלות תאומים יום יום? לאן?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה