נכתב ע"י 7880;2315254:
זה נראה לי כל כך לא הוגן לדרוש מנשים לקפל את העגלות באוטובוס אם החוק מאפשר להן את זה.
כל אמא לתינוק צריכה שנסיעותיה באוטובוס יהיו סיוט מתמיד?!
צרם לי לראות את אופי התגובות שמתאימות יותר לקבוצות אחרות בעם שפחות מעודדות ילודה ופחות שמות בראש מעיניהן את ילדיהן....
אישה עם רכב או שיכולה לנסוע ברכב לא בוחרת להידחף באוטובוס עם עגלה. כשיש אישה עם עגלה, פנו לה את הדרך להגיע למרכז האוטובוס כדי להעמד שם בבטחון... אל תכעסו עליה.
1. החוק? זה המדד כאן? אז אולי באמת הגיע הזמן לשנות את החוק, ולהחזיר תשלום מלא על עגלה.
2. גם אני נסעתי ונוסעת לפעמים עם עגלות. משתדלת שזה יהיה טיולונים ולקפל עד כמה שאפשר ולעמוד במקום שיאפשר לעבור.
3. דווקא בגלל שאנחנו שמים בראש מעינינו את ילדינו ואת עידוד הילודה ואת לימוד התורה של בעלינו האברכים, איננו רוצים להשאר בתחנה ולחכות לאוטובוס הבא בגלל עגלת תאומים ענקית שחסמה את המעבר. זה בדיוק מתאים לקבוצה ערכית כמונו, של נשים לאברכים ת"ח ואמהות לילדים, שחייבות להגיע הביתה בזמן.
דמה של האם שנוסעת עם התינוק באוטובוס, אינו סמוק מדמם של אמהות ואבות אחרים שילדיהם מחכים בבית. הילודה שלה אינה חשובה יותר מהילודה של אלו שנשארו בתחנה מתוסכלות, ובתן בת השמונה שומרת בינתיים על הקטנים כי 'אמא תקועה בדרך'. כך שההאשמה בקשר לילודה, אינה שייכת לכאן. ילודה זה חשוב ונפלא, אבל לא הוגן להשתיק כל מי שמעז להעיר משהו לאם לילדים, בטענה שהוא 'מתנגד לילודה וזה נשמע לקוח ממחוזות אפלים'.
מחרתיים השכנה תשב עם כל ילדיה לארוחת ערב בחדר מדרגות ותטנף אותו, ויהיה אסור לנו לומר מילה, כי זה ייחשב התנגדות לילודה?
ייאמר ברורות: העובדה שמישהי ילדה הרבה ילדים, היא משמחת מאד, אך אינה מתירה לה עדיין לנהוג ככל העולה על רוחה במרחב הציבורי.
והעובדה שמישהו מעז להעיר לה, איננה אומרת שהוא נגד עידוד ילודה. הוא נגד חוסר התחשבות וחוסר הגינות, זה הכל.
ו... "פנו לה את הדרך..."
כאן צחקתי.
הדרך חסומה, חסומה לגמרי.
היא, עם עגלת התאומים הענקית שלה, חוסמת אותה.
הרי זה בדיוק העניין.