דרוש מידע עבודות הרכבת הקלה בירושלים - הם איבדו את זה לגמרי.

מצב
הנושא נעול.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
יש עוד פרט שלא כל כך הופיע פה.

מעדות של רבני השכונות
קרית בעלז
נווה צבי וכו'

במהלך העבודות, שנעשות לעיתים ברשלנות גדולה
נפגעו מאות אנשים מנפילות/ עקימת קרסולים לנקע וכדו'
מדובר בנזקי גוף משמעותיים וכואבים.
אנשים איבדו ימי עבודה, נצרכו להוציא כספים לעזרה או צרכים רפואיים
ועברו סבל רב מאד.
ודי ברור שאם העבודות היו מסתיימות יותר מהר התקופה המסוכנת הזו הייתה מתקצרת.
אני מאמין שלא היו הרבה קבלנים שהתמודדו למכרז על המקטע הזה ולכן קיבלנו את הגרוע יותר, את חשבון הנפש כל אחד יגיש לעצמו

חובב מיוזיק

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
כל אחד מבין בלי להיות מהנדס וכו’ שההתנהלות של העירייה לוקה בחסר בכל מה שקשור לתכנון ולביצוע
משה ליאון מעניין אותו התוצאה הסופית מה הוא ’עשה’ בעיר...
לא לקחו בחשבון מספיק את סבל התושבים והסביבה
מעשה שהיה:
מספרים שכשהבריטים שלטו בהודו, הוחלט לסלול כביש מחבר בין כפר מסויים לעיר הגדולה, ישבו המהנדסים ימים ולילות ושבועות עד שהחליטו על תואי הכביש הקצר ביותר, ושוב סתרו את החלטתם ושבו ודנו וכו'.

יום אחד פגשו הודי זקן וכששיתפו אותו בלבטיהם, אמר להם: שוטים שבעולם! אצלנו בהודו כשרוצים למצוא את הדרך הקצרה ביותר, לוקחים חמור מרעיבים אותו כמה ימים ושולחים אותו לעבר העיר הגדולה... חזקה עליו שכבר ימצא את הדרך הקצרה ביותר...

ומה קורה כשלא מוצאים חמור? שאלו הבריטים.

ענה הזקן: מביאים מהנדס...

נערך לאחרונה ב:

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
התחליף הוא פשוט מאוד:
64: רק"ל על ציר גולדה מאיר מרמות עד צומת בר אילן, החלפה לרק"ל בר אילן בחלופה שמסיימת בסוף רח' כנפי נשרים (מסוף אגד).
67: קו עירוני מרמת שלמה עד לגולדה מאיר והמשך כנ"ל.
65 ו-69: רק"ל מנווה יעקב / פסגת זאב עד גבעת התחמושת, החלפה לרק"ל בר אילן והמשך כנ"ל.
אבל הכל בהחלפות והיום לא צריך שום החלפה זה אומר שמשתמשי הקווים הללו נדפקו
לא יודע מי כן הולך ליהנות מזה

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
יש עוד יעודים לתח"צ חוץ מלסוע עם הילדים והמזודות לסבתא ביום שישי...
גם הקו הבינעירוני שלנו הסיטו מבר אילן והעבירו לירמיהו, שפע חיים.
בעקבות השינויים היו שצידדו תביאו אותנו לבניני האומה ומשם כבר נסתדר לבד. העיקר אל תנתקו מהרכבת. (בהסדר החדש הקוים שמגיעים לבניני האומה לא ממשיכים משם כי שרי ישראל בר אילן נסגרו לתח"צ בינעירונית)
ואחרים אמרו לא משנה איפה במרכז העיר העיקר מרכז העיר. העיקר נוכל לעשות קניות איפשהו ולעלות מיד לאוטובוס... בנתיים הם כנראה הרב.
אגב השינוי קצר לבעלי את הנסיעה ב-10 דקות כי שרי ישראל בר אילן פקוקים באופן תדיר. אז למרות שמגיע קצת יותר רחוק ליעד קיצור הזמנים שווה את זה.

אם עיקר הבשורה בשימוש העירוני אז למה רוב הקווים העירוניים שעוברים כיום בבר אילן אין להם מענה אמיתי, אלא הפוך יהיה יותר קשה להגיע ליעדים האלו כי יצטרכו להחליף רכבת בגשר המיתרים
שוב אני חוזר לשאלה שלי מי למען ה' הולך ליהנות מזה???????????

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
השאלה היא מה עדיף: נסיעה ארוכה בפקקים ללא החלפה, או נסיעה קצרה עם החלפה אחת.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
השאלה היא מה עדיף: נסיעה ארוכה בפקקים ללא החלפה, או נסיעה קצרה עם החלפה אחת.
השאלה היא למה תכננו ככה את הרכבת ולא בצורה שתתן מענה למשתמשי רוב הקווים שעוברים בבר אילן
או שבאמת אין מטרה בלהקל על משתמשי הקווים האלו אלא לאנשים אחרים

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
השאלה היא למה תכננו ככה את הרכבת ולא בצורה שתתן מענה למשתמשי רוב הקווים שעוברים בבר אילן
או שבאמת אין מטרה בלהקל על משתמשי הקווים האלו אלא לאנשים אחרים
באמת רצית רכבת מדלת לדלת לכל תושב?
לקווים העיקריים כבר פירטתי למעלה את התחליף המהיר והחסכוני שברק"ל.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
באמת רצית רכבת מדלת לדלת לכל תושב?
לקווים העיקריים כבר פירטתי למעלה את התחליף המהיר והחסכוני שברק"ל.
מי דיבר על רכבת מדלת לדלת לכל תושב?
אני מדבר על רוב משתמשי הקווים הקיימים בבר אילן (ה-ע-י-ר-ו-נ-י-י-ם)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

החלפה היא לא דבר כ"כ נורא, ככל שהיא מתבצעת ביעילות. ואני מדברת מנסיון כאמא לילדים, כולל נסיעות עם עגלות.

קחו נסיעה להדסה עין כרם. היום כולל ההחלפה, אנחנו מגיעים לשם בחצי שעה ופחות. הרכבת זמינה כל 6 דקות, מדלגת על כל הפקקים של הכניסה לעיר ונוסעת מהר להר הרצל, שם יורדים ממנה ועולים מיד לקו 27 שדוהר ישירות לעין כרם בדקות ספורות.
מסע קל, נוח, ועדיף בהרבה מנסיעה מייגעת של שעה ויותר באוטובוס אחד ארוך.

וכך גם בנסיעות לגן החיות, לקרית יובל, למלחה, ולכל מקום שדורש החלפה. גם עם ילדים ועגלות.

שושש

משתמש צעיר
דווקא הבשורה של המעבר באוטובוסים היתה מאוד משמעותית בפרט בירושלים והשכונות הרחוקות

וזה מה שהרקל תתן רק יותר במהירות בערך רבע מזמן הנסיעה היום ובפרט בשעות העומס בוקר וצהרים

שושש

משתמש צעיר
מי דיבר על רכבת מדלת לדלת לכל תושב?
אני מדבר על רוב משתמשי הקווים הקיימים בבר אילן (ה-ע-י-ר-ו-נ-י-י-ם)
יש עוד תושבים חוץ מבבר אילן ולחכות בכל קו שיצא מרמות רמת שלמה וכד עוד חצי שעה רק בשביל לעלות את תושבי בר אילן כבר עדיף להחליף 3 או 4 רכבות
כדי שנוכל ליסוע ב @הילוך גבוה

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
יש עוד פרט שלא כל כך הופיע פה.

מעדות של רבני השכונות
קרית בעלז
נווה צבי וכו'

במהלך העבודות, שנעשות לעיתים ברשלנות גדולה
נפגעו מאות אנשים מנפילות/ עקימת קרסולים לנקע וכדו'
מדובר בנזקי גוף משמעותיים וכואבים.
אנשים איבדו ימי עבודה, נצרכו להוציא כספים לעזרה או צרכים רפואיים
ועברו סבל רב מאד.
אכן קרה לי...
נפלתי ושברתי מחשב בשווי 12000 שח(!)
דווקא אני יצאתי בשלום ב"ה :cool:

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
החלפה היא לא דבר כ"כ נורא, ככל שהיא מתבצעת ביעילות. ואני מדברת מנסיון כאמא לילדים, כולל נסיעות עם עגלות.

קחו נסיעה להדסה עין כרם. היום כולל ההחלפה, אנחנו מגיעים לשם בחצי שעה ופחות. הרכבת זמינה כל 6 דקות, מדלגת על כל הפקקים של הכניסה לעיר ונוסעת מהר להר הרצל, שם יורדים ממנה ועולים מיד לקו 27 שדוהר ישירות לעין כרם בדקות ספורות.

וכך גם בנסיעות לגן החיות, לקרית יובל, למלחה, ולכל מקום שדורש החלפה. גם עם ילדים ועגלות.
זה די חידוש בשבילי לשמוע מאמא לילדים שהחלפה זה דבר נוח כולל נסיעות עם עגלות
לא יודע אולי יש אנשים שקרוצים מחומרים אחרים,
אני כשאני עולה לאוטובוס עם משהו אחד נוסף מעבר לשקית הקבועה כבר אין לי כוח לשום החלפה.
אבל בסדר אני לא חושב שאני בן יחיד...

שושש

משתמש צעיר
אני כשאני עולה לאוטובוס עם משהו אחד נוסף מעבר לשקית הקבועה כבר אין לי כוח לשום החלפה.
כשזמן הנסיעה מתארך בשעה שעתיים כל דבר כבר בא בחשבון

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

את כנראה גרה במרכז י-ם
שם באמת הרכבת מאד נוחה וקצרה לכל מקום

אבל מי שגר בפסגת זאב ונווה יעקב, היום נוסע באוטובוס ותוך דק' ספורות נמצא בגבעת התחמושת
ואילו ברכבת במקום שהרכבת תיסע רק על הציר הראשי צריך לעבור את כל פס"ז ואז להיכנס לתוככי בית חנינא ושועפט
ובסוף כל המסע הזה זוכים להגיע לגבעת התחמושת...

באמת יותר נוח לקחת אוטובוס עד גבעת התחמושת ומשם רכבת וכך באמת הרבה עושים.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
הרכבת הרבה יותר נוחה בנסיעה עם עגלה מאשר אוטובוס. אין מדרגות, ויש מקום יחסית נוח לעמוד ליד העגלה.
אז נכון שאם צריך אוטובוס עד לרכבת ואוטובוס מהרכבת זה יוצא פעמיים לעלות לאוטובוס עם עגלה, במקום פעם אחת, אבל אני לא בטוחה שזה לא עדיף מאשר נסיעה ארוכה באוטובוס אחד כשאין מקום נורמלי לעגלה.

וודאי שאם לא מסתכלים רק על אמהות לילדים אלא על כלל הציבור, יש יותר רווח מהפסד.

אבל מי שגר בפסגת זאב ונווה יעקב, היום נוסע באוטובוס ותוך דק' ספורות נמצא בגבעת התחמושת
ואילו ברכבת במקום שהרכבת תיסע רק על הציר הראשי צריך לעבור את כל פס"ז ואז להיכנס לתוככי בית חנינא ושועפט
ובסוף כל המסע הזה זוכים להגיע לגבעת התחמושת...
באמת עדיף שהרכבת תיסע רק על הציר הראשי ולא תיכנס לתוך השכונות. וזה מה שאמור לגרום לצורך בהחלפה.
אני לא מספיק בקיאה במסלולים החדשים, אני מקווה שזו התכנית עבורם, ולא תכנית טיפשית כמו התכנית של הרכבת הקיימת במסלול שמגבעת התחמושת עד גבעת זאב

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא תכנית טיפשית כמו התכנית של הרכבת הקיימת במסלול שמגבעת התחמושת עד גבעת זאב
אני הבנתי שאז זה נעשה ככה כי לא היה להם ברירה או משהו(עניין פוליטי) ובגלל זה זה נכנס לבית חנינא וכו'

שושש

משתמש צעיר
באמת עדיף שהרכבת תיסע רק על הציר הראשי ולא תיכנס לתוך השכונות. וזה מה שאמור לגרום לצורך בהחלפה.
אני לא מספיק בקיאה במסלולים החדשים, אני מקווה שזו התכנית עבורם, ולא תכנית טיפשית כמו התכנית של הרכבת הקיימת במסלול שמגבעת התחמושת עד גבעת זאב
כמו שיש אילוצים עם קברים וצביון גם האוכלסיה הערבית היתה סוג של אילוץ אמור גם למנוע פיגועים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה