אם ינסו לרצות את כולם לא יצא מזה כלום, וכולם יצאו מופסדים!(ובלי להטריד חלק מהתושבים שרואים בכך פגיעה בצפור נפשם, והם בני אדם למרות הכל, ויש להם את הדברים שחשובים להם).
ככה לפחות יש חלק שכן מרוויח....
אם ינסו לרצות את כולם לא יצא מזה כלום, וכולם יצאו מופסדים!(ובלי להטריד חלק מהתושבים שרואים בכך פגיעה בצפור נפשם, והם בני אדם למרות הכל, ויש להם את הדברים שחשובים להם).
אם יעשו נת"צ אף אחד לא יתנגדאם ינסו לרצות את כולם לא יצא מזה כלום, וכולם יצאו מופסדים!
ככה לפחות יש חלק שכן מרוויח....
בפסגת זאב עשו נת"צ לא מזמן וכמה מתנגדים היה.... שלא תשאל.....אם יעשו נת"צ אף אחד לא יתנגד
לא ברמה של הפגנות ובודאי לא ברמה שחלק מהתושבים מרגישים שפוגעים להם בצפור הנפש (בלי להכנס לדיון עצמו)בפסגת זאב עשו נת"צ לא מזמן וכמה מתנגדים היה.... שלא תשאל.....
ברמת העיקרון אתה צודק.לא ברמה של הפגנות ובודאי לא ברמה שחלק מהתושבים מרגישים שפוגעים להם בצפור הנפש (בלי להכנס לדיון עצמו)
כדיירת דיר אל מישמיש, הנסיעה מהבית לכניסה לי-ם, שווה באורכה לנסיעה בתוך י-ם. [ודיר אל מישמיש רחוקה מאוד כידוע מי-ם], כך שכולנו מעדיפים שהתחבורה תהיה טובה יותר.המצב היום, בו תושבי ירושלים משלמי ארנונת-שיא נתקעים בפקק למשך שלושה רמזורים, כי ברחוב ירמיהו עוברים אוטובוסים בין עירוניים לאופקים, דימונה, נתיבות, צפת, אשדוד ודיר-אל-מישמיש, הוא מצב שלא מתקבל על הדעת.
וסתם ככה ליאון עצמו שמעתי שאמר לנציג העירייה של גור שרצו את איצטדיון טדי לאירוע שעשו שם לאחרונה לא זכור בדיוק אמר לנציג שנותן לו את זה בתנאי שלא ידבר איתו על הנושא של חילול שבת מזעזע!!
השמועות מספרות שליאון הציע את האצטדיון בתמורה לשקט תעשיתי בענייני השבת, והנציג החרדי כמובן דחה את הדרישה בבוז.אני חסיד גור ולא זכור לי שגור עשו לאחרונה אירוע בטדי...
דווקא זה שהנת"צ מיועד רק לאוטובוסים ולא למוניות נשמע לי הגיוני.עוד משהו הזוי בעבודות ברחוב ירמיהו - הנת"צ שכל כך הרבה חפרו עליו (תרתי משמע), הוא נתצ אכזרי שמיועד אך ורק לאוטובוסים בקווי שירות פעילים.
דהיינו - מוניות נתקעות בפקקים, בנתיב הבודד שנשאר. יחד עם מיניבוסים ואוטובוסים פרטיים.
והנת"צ עומד ריק, כשפעם בכמה דקות דוהר בו קו אגד בודד.
לא היה משהו ב"ארנה" לאחרונה?אני חסיד גור ולא זכור לי שגור עשו לאחרונה אירוע בטדי...
כרגע התח"צ עדיין עוברת בשרי ישראל, כאשר הרכבת הקלה תעבור שם הם יועברו לנת"צ בירמיהו.זה אגב לא סותר את העובדה שבכלל לא בטוח שחכם לעשות נת"צ ברחוב שבו יש רק עוד נתיב בודד לרכבים פרטיים, ואין בו עומס גדול כ"כ של אוטובוסים...
היה, אך כמו שהפרט על המיקום שגוי יתכן וכל הסיפור שגוילא היה משהו ב"ארנה" לאחרונה?
ברחוב בהר"ן בירושליםמשהו בעבודות פיתוח העיר בירושלים, באופן כללי, מרגיש מסריח מהשורש.
לפעמים עושה רושם שהבדיחה על אחד שראה שני פועלים - אחד חופר בור, והשני אוטם אותו חזרה בעפר - מתרחשת יום-יום בירושלים (למי שלא מכיר את הפאנץ', זה שהיה צריך לשתול בבור, היה בחופש...)
זה נראה בערך כמו -
צריך לעשות מדרכה חדשה? יופי.
כמה אחמדים שוברים את הכביש, את העצים, את הגדרות - צריך הרי לעשות מדרכה חדשה.
סיימנו מדרכה? עכשיו צריך כביש חדש.
נהדר! כמה מוחמדים שוברים את המדרכה (החדשה!), ואת מה שנשאר מהעצים והגדרות שמסביב,
כדי לרבד כביש חדש.
אבל עכשיו המדרכה שהיתה חדשה - שבורה, צריך לתקן.
ושוב - שוברים את הכביש כדי לעשות מדרכה חדשה, ואז שוברים את המדרכה כדי לעשות כביש חדש וחוזר חלילה...
זה אולי נשמע מצחיק, אבל זה אמיתי.
בכניסה לעיר יש אי תנועה ועליו פרחים יפים. מישהו שם לב כמה פעמים שתלו פרחים - ושבוע לאחמ"כ הם גולחו לחלוטין (בידי פועלים), ונשתלו חדשים במקומם?
אני שמתי לב, גרתי בדיוק אז באיזור, וזה היה הזוי ומשונה כאחד.
אני בעד רכבת קלה, ומוכנה לסבול את הקושי הזמני
אבל איך שמתנהלים כרגע - זה מתחת לכל ביקורת.
אפשר לומר את זה גם על הגאון האדיר ר' זלמה נחמיה גולדברג זצוק"לסבא שלי היה יהודי צדיק, ממש צדיק
בחיים לא שמעתי אותו מתלונן על כלום בטח לא על תח"צ ששם הוא נסע כל חיו..
תמיד היה לו בחליפה ספר קודש, עלה לתח"צ התיישב ופתח ספר..
לפעמים הוא לא ירד בתחנה שלו כי היה מרוכז בספר, זה קרה הרבה פעמים..
שמעתי פעם מאדם שמקורב לנציג כלשהו בעיריה חרדית שלא אציין את שמה, שהמקורבים מחלקים את העבודות למס' קבלנים כדי "להרוויח" מהצד, במקום לתת את כל העבודות לקבלן אחד - מה שייתר את שיטת הריץ'-רץ'.ברחוב בהר"ן בירושלים
לפני כמה שנים
עבדו באותו כביש המון פעמים
בהתחלה עשו כביש חדש
ואז חפרו בשביל החשמל
עשו כביש חדש
ואז חפרו בשביל המים
ושוב עשו כביש חדש
ואז החליטו לעשות מדרכה
ואז החליטו להקטין
את המדרכה
יש לציין שכל דבר לקח ימים שלמים
לדוגמא לשים אבני שפה לוקח לפחות שבועיים...
זה בכוונה תחילה,בכניסה לעיר יש אי תנועה ועליו פרחים יפים. מישהו שם לב כמה פעמים שתלו פרחים - ושבוע לאחמ"כ הם גולחו לחלוטין (בידי פועלים), ונשתלו חדשים במקומם?
אני שמתי לב, גרתי בדיוק אז באיזור, וזה היה הזוי ומשונה כאחד.
התכנית היא ליצור ציר נת"צ שיחל בכניסה לעיר, יעבור דרך ירמיהו, ירד בשמגר לכיוון שפע חיים, יחצה את הר חוצבים בגשר המתוכנן לעבר רמת שלמה ויסתיים ברמת שלמה.
כל הכיוון של רמת שלמה עם פקקים מטורפים במיוחד בבוקר ואחה"צ שאז זה סיוטטטטאבל מה נפלו על רמת שלמה?
שמעתי על זה, לא יודעת אם זו בדיחה או אמת...זה בכוונה תחילה,
זה "שרות התעסוקה" לכל מיני בני דודים,
על מנת שתהיה להם תעסוקה מועילה, והכנסה טובה ושלא יחפשו איך לפגוע...
(ולא עושים את זה כל שבוע אלא כל רבעון)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: