דרוש מידע עבודות הרכבת הקלה בירושלים - הם איבדו את זה לגמרי.

מצב
הנושא נעול.

rew3020

משתמש מקצוען
אני רואה שעלה פה הנושא של המעברים בין האוטובוסים.
כתבו כאן שזה לא כ"כ נורא.
יתכן.
אבל -כפי שכתבתי- כל זה כשבתכנון מתמקדים במחשבה על התושבים...

נבקר בשכונת הר נוף.
רוב הקווים (והמשמעותיים שבהם) עוצרים במסוף, ומשם יש לקחת אוטובוס פנימי. יפה.
מפאת צורך טכני של כניסת האוטובוסים לחניון נוצר צורך לבנות תחנה נוספת, וכך בתחילה הציבו עוד תחנה (בסמוך לכניסה לבנין של 'כאן'), כאשר בתחנה זו עצרו הן הקווים המובילים שמסיימים במסוף והן שאר הקווים שנכנסים פנימה.

לפני תקופה החליטו משום מה לבטל את התחנה הזו, כך שכל הקווים המגיעים מרח' כנפי נשרים מסיימים ברח' בקי.
דא עקא, שהקווים שמגיעים מרח' בית הדפוס לא עוברים ברח' בקי....

אפס הגיון לתת לאנשים לחכות כשבמרחק של הושטת יד, עוברים עוד קווים, בלי שאף אחד במגדלי השן יטרח לתת את האפשרות להנות מהם...
וכל זה בשם היעילות של המעברים.

אז עד שישתנה משהו - ולא ישתנה!- אנשים ימשיכו לרדת ברח' בקי, ותוך ריצה לתחנה הבאה יראו איך שחולף להם מתחת לאף האוטובוס האחרון...

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
אני רואה שעלה פה הנושא של המעברים בין האוטובוסים.
כתבו כאן שזה לא כ"כ נורא.
יתכן.
אבל -כפי שכתבתי- כל זה כשבתכנון מתמקדים במחשבה על התושבים...

נבקר בשכונת הר נוף.
רוב הקווים (והמשמעותיים שבהם) עוצרים במסוף, ומשם יש לקחת אוטובוס פנימי. יפה.
מפאת צורך טכני של כניסת האוטובוסים לחניון נוצר צורך לבנות תחנה נוספת, וכך בתחילה הציבו עוד תחנה (בסמוך לכניסה לבנין של 'כאן'), כאשר בתחנה זו עצרו הן הקווים המובילים שמסיימים במסוף והן שאר הקווים שנכנסים פנימה.

לפני תקופה החליטו משום מה לבטל את התחנה הזו, כך שכל הקווים המגיעים מרח' כנפי נשרים מסיימים ברח' בקי.
דא עקא, שהקווים שמגיעים מרח' בית הדפוס לא עוברים ברח' בקי....

אפס הגיון לתת לאנשים לחכות כשבמרחק של הושטת יד, עוברים עוד קווים, בלי שאף אחד במגדלי השן יטרח לתת את האפשרות להנות מהם...
וכל זה בשם היעילות של המעברים.

אז עד שישתנה משהו - ולא ישתנה!- אנשים ימשיכו לרדת ברח' בקי, ותוך ריצה לתחנה הבאה יראו איך שחולף להם מתחת לאף האוטובוס האחרון...
המצב שם הוא באמת פרדוקס.
ליד המסוף (תחנה מס' 3513) הקימו תחנה בשביל הקווים שיוצאים מהמסוף (בין עירוני). לפני המסוף הייתה ג"כ תחנה כדי לחסוך לנהגים שלא נכנסים לשכונה את הטרחה להסתובב כדי לחזור לחניון, אבל זה יצר בעיה עם הקווים שנכנסים לשכונה ועצרו בשתי התחנות (וגם בבקי...), התושבים התלוננו ומשרד התחבורה ביטל את התחנה שלפני המסוף. עכשיו כשיש כיכר בכניסה לשכונה לא מובן למה האוטובוסים שלא נכנסים לשכונה מסיימים בבקי. במילים פשוטות - מתחשבים בנהגים יותר מאשר בנוסעים.
אגב, קו 65 כן מסיים במסוף (ולא בבקי).

נערך לאחרונה ב:

ססגונית

משתמש פעיל
אהמממממ
באיזה שעות אתה נוסע??
אני נוסעת קבועה בקו. מאזור המרכזית לכיוון קרית הממשלה וגבעת רם, (ולהיפך בצד השני) נוסעים כמויות של סטודנטים וסטודנטיות בכל הגילאים, וממש לא 2 סטודנטים.
הדיבורים הקולניים שאני שומעת שם מסמרים לי לפעמים את השערות.
לא הייתי רוצה לעלות עם ילדים עם הנשמות הטהורות שלהם לרכבת שמאוכלסת בהרכב הנ"ל.
הבעיה הזו קיימת כבר למעלה מ - 20 שנה עם קו 28 (הגילגול הקודם של 68)
תמי נסעו סטודנטים וסטודנטיות, ותמיד נסעו שם אנדים מאנ"ש תושבי בר אילן
כך שהרכבת תגרום לקצת פחות צפיפות

noam1

משתמש מקצוען
משה לאון קיבל החלטה - במקום לסחוב את העבודות שנים ארוכות ולסבול
לעשות את הכל בפעם אחת ואחרי 3\4 שנים לסיים את כל הפרוייקטים

לא צריך להיות ממש מבוגר לזכור את הפקק הארוך של האוטובוסים לאורך רחוב יפו או הרצל והיום לא בכל שעה אפשר להגיע מבית וגן לתחנה מרכזית בעשר דקות
נכון שגם לי נראה מוזר שהולכים ברחוב יום אחרי יום ולא רואים שום דבר מתקדם אבל צריך לזכור שאנחנו לא בעלי מקצוע ולא מבינים בדיוק מה עושים וכמה זמן לוקח כל דבר... ואם יש שחיתות אז יש גורמים מקצועיים בעירייה שזה תפקידם ואין שום קשר בין זה לנציגים החרדים

בעבודות רכבת הקלה גם עושים החלפה של כל התשתיות ל40 שנה קדימה... מחליפים צנרות מים מקום המדינה...

גם אני סובל וגם לפעמיים מקלל אבל לא צריך להאשים את כל העולם בשחיתות ועצלות ולפטר את החברי העירייה...
הרכבת מבורכת וכל מי שגר באזור הרכבת שנוסעת היום יעיד על זה..

מי שכ"כ חרד על צניעות שפשוט לא יצא מהשכונה.. יש בשכונה הכל... אבל כל ירושלמי יודע שהקנייון ורחוב יפו מפוצצים בחרדים\חסידים\בנות סמינר

אגב גם בתוך השכונות החרדיות מצב הצניעות לא תמיד הכי טוב אבל תמיד קל להאשים את הסטודנטיות החילוניות

איזה טוב השם

משתמש פעיל
מי שכ"כ חרד על צניעות שפשוט לא יצא מהשכונה..

רק נקודה קטנה בלי להכנס לגופו של דיון
אנחנו "קיצוניים" בעיני החילוניים לא פחות ממה שהמחמירים "קיצוניים" בעינינו
וכשם שאנו מצפים מהחילוניים שיבינו שיש לנו דברים שנוגעים בצפור הנפש ויתחשבו בזה, למרות שאין להם בזה הבנה,
כך ראוי לנו להבין שיש לאחרים דברים שנוגעים בצפור הנפש ולהתחשב בזה, למרות שאין לנו בזה הבנה

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אנחנו "קיצוניים" בעיני החילוניים לא פחות ממה שהמחמירים "קיצוניים" בעינינו
וכשם שאנו מצפים מהחילוניים שיבינו שיש לנו דברים שנוגעים בצפור הנפש ויתחשבו בזה, למרות שאין להם בזה הבנה,
כך ראוי לנו להבין שיש לאחרים דברים שנוגעים בצפור הנפש ולהתחשב בזה, למרות שאין לנו בזה הבנה
אני שחי בעולם "שלנו"
ועובד "בעולם שלהם"
חושב אחרת -
אצלנו ציפור הנפש משתנה בכל כמה שנים..
אצלם ציפור הנפש הוא רק שלום הילדים וזכר החללים
ואולי "אל תכנסו לי לצלחת"

אברך.

משתמש מקצוען
באמת עדיף שהרכבת תיסע רק על הציר הראשי ולא תיכנס לתוך השכונות. וזה מה שאמור לגרום לצורך בהחלפה.
אני לא מספיק בקיאה במסלולים החדשים, אני מקווה שזו התכנית עבורם, ולא תכנית טיפשית כמו התכנית של הרכבת הקיימת במסלול שמגבעת התחמושת עד גבעת זאב
נראה לי שהתוכנית רק עד רמות ולא עד גבעת זאב.

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ברמת העיקרון אני חושב שגם את מסכימה שצריך לאפשר למיעוט את זכות המחאה,
מסכימה, ולא אכפת לי שיעשו הפגנות השאלה באיזה מינון, ולא אני לא גרה באזור אבל אני מגיע לאזור על בסיס יומי....
לא יכול להיות שכמה פעמיים בשבוע אנשים יתקעו ולא יכלו להגיע לביתם(ובל נשכח שברגע שיש הפגנה פיצפונת אגד לא שולחת אוטובוסים לאזור גם כמה שעות אח"כ-שזה עוד בעיה בפני עצמה...)
אתם רוצים לעשות הפגנה, תודיעו- תאריך, שעה, משהו מסודר עם אופציות חילופיות לתחבורה.
והעיקר אל תעשו את זה כל יומיים!!!!
משום מה נראה לי שיש שם עניין של בן אדם לחברו.

אילה ר.

משתמש פעיל
יש מחאה,
ברמת העיקרון אני חושב שגם את מסכימה שצריך לאפשר למיעוט את זכות המחאה, במידה והוא חש שהרוב פוגע בצפור נפשו, גם כשהמחאה מטרידה את הרוב.

ויש הרס וחורבן והפרעה לכל עמ"י העוברים בירושלים וסובלים מהארכת זמן העבודות.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
לא קראתי את כל מה שכתבו כאן
אבל אני יכתוב את דעתי
ההחלטה הזאת שלעשות את הכל בבום אחת לדעתי היא טעות גדולה!!!
אבל צריך להבין את משה ליאון שבתור ראש עיר רצה לנצל את כל התקציב ופשוט להתחיל לפתח את העיר...זה שהוא עשה בבום אחד זה לא הגיוני ולא נכון ביכלל!!!!!!
אבל עדיין איך אומרים זה המציאות ואני חושבת שכל הענין הזה של ההפגנות לא מועיל ביכלל כי תכלס שורה תחתונה התחילו את העבודות ולהפסיק באמצע זה לא שייך ביכלל וכל הפגנה רק מזיק ורק מעקב אתת העבודות ושורה תחתונה אנחנו סובלים!!!!! כי זה רק מאריך את משך זמן העבודות....כל פעם צריך להתחיל מהתחלה...........
אני כן חושבת שיש מוקמות שאפשר למנוע את הפקקים כמו למשל להאריך את זמן הרמזורים כך שזה כן יפחית קצת את הפקקים.....

איזה טוב השם

משתמש פעיל
ולהפסיק באמצע זה לא שייך ביכלל
למה לא שייך. סך הכל החליפו צינורות ביוב. אפשר לסיים את זה ולהחליף תוכנית

לא שבאמת נראה לי שיש סיכוי שמישהו יתחשב בהפגנות, אני רק כותב את נקודת המבט שלהם.

(אני במקומם הייתי משקיע יותר במישור המשפטי, למרות שלפי היחס הכללי של המדינה לחרדים ובודאי לקיצוניים - גם שם אין להם הרבה סיכויים)

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
למה לא שייך. סך הכל החליפו צינורות ביוב. אפשר לסיים את זה ולהחליף תוכנית

לא שבאמת נראה לי שיש סיכוי שמישהו יתחשב בהפגנות, אני רק כותב את נקודת המבט שלהם.

(אני במקומם הייתי משקיע יותר במישור המשפטי, למרות שלפי היחס הכללי של המדינה לחרדים ובודאי לקיצוניים - גם שם אין להם הרבה סיכויים)
במצב הזה עד שיתקנו את זה הרכבת כבר תתחיל לסוע........
למה להשקיע במיזור המישפטי...

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
מצד שני יש מקום להעריך את הנחישות
גם על זלנסקי הסתכלתי בהתחלה כמו על איזה עקשן שאינו מכיר את מקומו ואת יחסי הכוחות
בינתיים העבודות מתקדמות, הרכבת היא רק ענין של זמן, השאלה היא רק כמה.
שמעתי מבן משפחה של אחד הרבנים הגדולים באזור שסירב לחתום על הקריאה להפגנות מכיוון שזה בלאו הכי יצא לפועל בסוף.

איזה טוב השם

משתמש פעיל
בינתיים העבודות מתקדמות, הרכבת היא רק ענין של זמן, השאלה היא רק כמה.
שמעתי מבן משפחה של אחד הרבנים הגדולים באזור שסירב לחתום על הקריאה להפגנות מכיוון שזה בלאו הכי יצא לפועל בסוף.
גם אני חושב,
רק ציינתי שככה חשבתי בהתחלה גם לגבי כיבוש אוקראינה, וככה חשבו כולם. ובסוף הופתענו

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה