התייעצות עבודה בתכנות לחסרי נסיון- יש סיכוי?

דסי123

משתמש מקצוען
תמיד היה קשה להכניס את הרגל לתחום הזה,
עכשיו זה על גבול הבלתי אפשרי...

מה יכול לעזור לה? החינם?
אבל צריך להסתכל על המכלול...
נו. נו.
אל תשכחי שזה שוק כמו כל שווקי העבודה
אדם צריך לעשות כל מה שהוא יכול כדי לדחוף רגל
כמובן אם הוא חושב שהדרך הזו מתאימה לו ותקדם אותו

חיה4

משתמש מקצוען
נדיר שפותחים אצלינו מכרז ללא ניסיון. אבל פתחו לפני שנה.
זומנו לראיון 80 נשים חרדיות ו - 20 מהציבור הכללי.
לא היה סיכוי לאישה + חרדית.
ברור שקיבלו גבר.
והיו כמה מתמודדות שהיה להם מישהו מבפנים שימליץ עליהם. לא עזר...

לא באה לייאש, רק להתחנן להורים ולבנות שעומדות להתחיל ללמוד: חבל על הכסף והמאמץ. תבדקו אפשרויות נוספות. יש עוד מקצועות. הגיע הזמן להגמל מאופנת ה"הנדסאיות".
וגם הסמינרים - הכי קל לפתוח עוד ועוד מגמות תכנות ולהכניס כסף קל אבל לאן ימשיכו הבוגרות? זה לא הוגן. תפתחו עוד מגמות. זה מאמץ אבל זו חובה!

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
ואני יוסיף דעה אישית שלי על זה.
לדעתי זה לא מועיל בכלל. לא שמעתי מישהו שמצא עבודה דרך זה.
כל הסיפור עם לינקדין התחיל ממישהו שהתפרנס מלמכור לאנשים קורס איך למצוא עבודה בלינקדין.
אני באופן אישי הייתי מקבל מישהו שיש לו פרופיל מרשים בגיטהב. זה מה שמעניין.
אין קשר בין השניים, פרופיל מרשים בגיטהב מלמד שהמעומד הוא מתכנת טוב, אבל אף אחד (כמעט) לא ידע על הפורפיל המרשים הזה אם הוא לא יעשה פורפיל מרשים בלינקדין שימשוך את המגיסים להסתכל בפורפיל הגיטהב שלו.

ויש הרבה שמצאו עבודה דרך לינקדין.

עולם קטן

משתמש פעיל
אם דעתי תישמע ....
וזה רלוונטי להרבה מקצועות- לאו דווקא תכנות.
לקחת כל עבודה שקשורה לתחום איכשהו בידיים בלי להתפנק... לאט לאט אפשר להתקדם בתוך התחום .
מכירה אישית כאלו שעבדו גם בעבודות שחורות יותר (לא התעקשו רק על עבודה בפיתוח/אוטומציה) ולאט לאט הצליחו להתקדם למשרות הרבה יותר נחשבות.... (כולל פיתוח)
וכמובן, השלמת תואר תמיד מוסיפה.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מצטרפת להמלצות ללמוד טכנולוגיות מתקדמות ולכתוב בהן פרויקטים שישמרו בגיטהאב.
כדאי לשים את הלינק כבר בקורות החיים כדי לעבור סינונים ראשוניים.
ועוד טיפ, לקחת כל עבודה שמציעים.
כמובן לאחר התייעצות עם רב שמבין בתעסוקה במידת הצורך.
זה לא הזמן להתפשר על מקום העבודה, טיב הניסיון וכו׳.
לעבודה שניה קל יותר להתקבל, אפילו אם מגיעים ממקום לא מתקדם טכנולוגית.
ואם לוקחים עבודה כזו של בדיעבד, להמשיך לחפש עבודה באותה אינטנסיביות של קודם,
ולזכור שזו רק תחנה זמנית.
הרבה הצלחה!

אשת_חבר

משתמש מקצוען
מצטרפת להמלצות ללמוד טכנולוגיות מתקדמות ולכתוב בהן פרויקטים שישמרו בגיטהאב.
גם אני מצטרפת לנ"ל.
הרעיון הוא להראות רצינות וניסיון.
אם אחת ללא נסיון מתחילה עכשיו לעבוד (ממש לעבוד! 8 שעות ביום) להקים פרויקטים נחמדים בגיטהאב, להשתפשף בלמידה עצמית ובנפילה ובפתרון בעיות עצמאית היא מגיעה עם יתרון עצום לעבודה.
יש כל מיני אתרים קטנים של פרילנסרים שאפשר לנסות לקחת משם פרויקטים קטנים ולהתחיל לעבוד עליהם.
זה מאוד קשה, כי אין מוטיבציה לעבוד לכאורה בחינם, אבל קחו בחשבון שזו למידה משמעותית שמוכיחה על רצינות.
ישיבת בטטה על הכורסה והמתנה למשרה הגואלת שתביא מרכזת המסלול אינה מוכיחה רצינות.
עוד המלצה - לצאת מאזור הנוחות. לשלם כמה גרושים על קורסים באנגלית בשפות שלא למדתן בסמינר עם מורה ומתרגלת צמודה. גם שורה כזאת בקו"ח מרשימה. בכוונה הדגשתי אנגלית, כי עם אנגלית בינונית וגרועה אין לכן בד"כ מה לחפש בתחום.
טיפ אחרון - סבלנות...
העולם עכשיו נכנס למיתון קשה, היסטורית הראשונים להפגע ממיתון הם תמיד ההייטק. מצד שני הם הראשונים להתאושש.
לכן, תישארנה על הגלגל, תמשכנה לעבוד ולהתפתח גם אם זה קשה. אם תוכיחו שכל התקופה הזאת המשכתן לעבוד ולהתפתח גם ללא עבודה מסודרת זה יתן לכן פלוס ענק כשהשוק יתאושש בע"ה.
בהצלחה!

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הקורונה לא היטיבה כלל עם שוק התעסוקה.
המצב במשק גרוע.
למי שיש עבודה, צריך להחזיקה בשיניים!
ולכל מחפשי העבודה, לדעתי זאת לא העת להתפשר.
מה שיש, לוקחים.

שפריצרית

משתמש מקצוען
ואני יוסיף דעה אישית שלי על זה.
לדעתי זה לא מועיל בכלל. לא שמעתי מישהו שמצא עבודה דרך זה.
כל הסיפור עם לינקדין התחיל ממישהו שהתפרנס מלמכור לאנשים קורס איך למצוא עבודה בלינקדין.
באופן אישי זומנתי לכמה וכמה ראיונות דרך לינקדאין.
וגם סידרתי כמה לחברות.
עד היום, כשהפרופיל שלי שם כבר לא פעיל בעקבות המעבר לנטפרי אני מקבלת משם הצעות עבודה למייל שאני לא יכולה להגיב עליהן...
ולינקדאין התחיל הרבה לפני המישהו שהתפרנס מקורסים.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
באופן אישי זומנתי לכמה וכמה ראיונות דרך לינקדאין.
וגם סידרתי כמה לחברות.
עד היום, כשהפרופיל שלי שם כבר לא פעיל בעקבות המעבר לנטפרי אני מקבלת משם הצעות עבודה למייל שאני לא יכולה להגיב עליהן...
ולינקדאין התחיל הרבה לפני המישהו שהתפרנס מקורסים.
הדברים ברורים וידועים לכל. לא היה לי עניין להתווכח איתו אישית, אבל ברור שכמה שפרופיל בגיט הוא חשוב אבל הוא נותן רק פרספקטיבה על הקוד, אבל פרופיל טוב בלינקדאין שכולל גם פעילות נכונה, נותן למגייסים פרספקטיבה הרבה יותר כוללת על המועמד, החל מדרכי חשיבה, צורת הסתכלות, מבט הרבה יותר מפורט על הניסיון, והכי חשוב - ההמלצות האישיות של מנהלים וכדומה בתוך הפרופיל, שאת כל זה אין בגיט, אז עם כל הכבוד לגיט, פרופיל לינקדאין זה ממש בייסיק בתחום.
אבל לא נראה לי שיש עם מי לדבר כעת בנטפרי.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בת דודה שלי סיימה לפני שנה לימודים באחד הסמינרים הגדולים. בחורה גאונית, ציונים מצוינים.
היא אומרת שבכל ראיון המראיין אומר לה שיש עוד מאה כמותה...
אחת הבעיות הקשות.
"למה הלכת לתכנות?"
"אה... כי זה מה שהתאים לי מכל המגמות בסמינר"
נכון, יש עוד יותר ממאה כמוה :(

שפריצרית

משתמש מקצוען
אבל ברור שכמה שפרופיל בגיט הוא חשוב אבל הוא נותן רק פרספקטיבה על הקוד, אבל פרופיל טוב בלינקדאין שכולל גם פעילות נכונה, נותן למגייסים פרספקטיבה הרבה יותר כוללת על המועמד, החל מדרכי חשיבה, צורת הסתכלות, מבט הרבה יותר מפורט על הניסיון, והכי חשוב - ההמלצות האישיות של מנהלים וכדומה בתוך הפרופיל, שאת כל זה אין בגיט, אז עם כל הכבוד לגיט, פרופיל לינקדאין זה ממש בייסיק בתחום.
לינקדאין וגיטהאב הם שני דברים שונים בתכלית שממש חסר טעם לנסות להשוות ביניהם.
כל אחת מהן עוזרת למועמד בצורה אחרת.
אבל לא הבנתי ענין אחר - ככה מחליטים בשלוף החלטות לגבי חסימות ואישורים?
מגיעה בקשה לאישור, בוחנים עניינית את המקרה לגופו.
מה הקשר לפרסום בפרוג?

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
לינקדאין וגיטהאב הם שני דברים שונים בתכלית שממש חסר טעם לנסות להשוות ביניהם.
כל אחת מהן עוזרת למועמד בצורה אחרת.
אבל לא הבנתי ענין אחר - ככה מחליטים בשלוף החלטות לגבי חסימות ואישורים?
מגיעה בקשה לאישור, בוחנים עניינית את המקרה לגופו.
מה הקשר לפרסום בפרוג?
מסכים לגמרי שזה שני דברים, לכן גם הגבתי למה ש mat כתב, שזה לא סותר.
אבל לגבי החסימות אני בהחלט מבין אותו. לא יתכן שסימה של אינטרנט תהיה מושפעת ולו במעט על ידי לחץ חיצוני של אנשים אנונימיים בפורום. הדבר חייב להיות בצורה רצינית, ולכן הנחישות שלהם בזה דווקא מובנת לי.
אגב, זה לא אומר שבפועל לא פותחים או לא עושים דברים ואישורים פרטניים, אבל בבמה הציבורית אני גם הייתי נוקט כך.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה