דרוש מידע סקר סיפרות על ספרים של פסח תשפ"ב

מצב
הנושא נעול.

Chaya Lea

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לינאר נפגעת מצבוע יערות,
נראה לי צבוע קרחות.

ממליצה על הספר הזה בחום זה פשוט אחד המדהימים וקראתי את שני החלקים אחד אחרי השני ואני לא יודעת איך הייתי יכולה לחכות ביניהם...
זה פנטזיה ויש בזה תיאורים מדהימים על השמיים והפרחים ממש בצבעים חיים שאפשר לדמיין באמת את עצמנו בפנים אבל מצד שני יש בזה מתח והתרחשות.
במיוחד בספר השני שלא יכולתי להניח מהיד.
מחכה כבר לספר הבא.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
על מה זה? ספר ישן?
ספר די ישן, יצא לאור בתשע"ו
מדובר על משפחה יהודית בתקופת הצלבנים גיבורי הסיפור הם תאומים, במסע הבריחה גם מהצבנים וגם מאביר אחד שרוצה להתנקם בהם המשפחה נפרדת.

צריכה לחשוב...

משתמש מקצוען
ספר די ישן, יצא לאור בתשע"ו
מדובר על משפחה יהודית בתקופת הצלבנים גיבורי הסיפור הם תאומים, במסע הבריחה גם מהצבנים וגם מאביר אחד שרוצה להתנקם בהם המשפחה נפרדת.
זכור לי שראיתי את זה בספריה...
לאיזה גיל זה מתאים? דומה למסע אל קצה הארץ?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
זכור לי שראיתי את זה בספריה...
לאיזה גיל זה מתאים? דומה למסע אל קצה הארץ?
אני חושבת שבערך מגיל 12-13 יהנו מזה, ורמת ההנאה תלויה גם ברמת ההבנה והעומק הנפשי של הילד.
קראתי את זה לפני כ3 שנים ונהנתי מאוד, אבל ההתבוננות שלי והחוויה שלי בספר היו של אדם בוגר ואמא.
המסע אל קצה הארץ ואם לא הברית לדעתי נמצאים באותו ז'אנר, כש'אם לא הברית הוא יותר דמיון על בסיס הסטורי ואני חושבת שנוער צעיר יהנה ממנו יותר, והמסע אל קצה הארץ הוא יותר מציאות עם דמיון.

(אישית הרגשתי גם הבדלים ברמה הספרותית ואומנות הכתיבה אבל הספר כתוב מעולה)

מביטה

משתמש פעיל
מתנגדת. על טעם וריח וכו...
יצא לכם לפגוש ספר שבין הדפים מקופלות איפשהו גם תובנות שימושיות לחיים? לא סתם ספר מתח.
תשע לפנות בוקר השאיר אותי עם הירהורים נוגים על ימות המשיח שעוד יבואו, והירהורים על עלקי, שעולם הזה הוא בסך הכל כמעט פרוזדור.
מכל ספר אפשר לצאת עם משהו, צריך רק להתעמק.

מביטה

משתמש פעיל
המשך:
שמעתי מאחורי הפרגוד/ איתמר אדלר- ספר עקשן חסידי, מלא מרץ, הקטעים על העבר כתובים נכון יותר, הקטעים על הרבי לא אמיתיים בכלל(כחסידית) הוא לא מספיק מכיר חסידיות, והסוף דמיוני ולא חינוכי אבל כן מוסיף לעקשן. אם אתם ליטאים תדעו שזה לא משקף.

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
המליצו פה על 'צומת ניו-יורק קרית-ספר'.
שתי שאלות לי:
1. האם זה ספר שמתאים יותר לנשים?
2. התרשמתי שהספר עוסק בהתאקלמות של בעלת תשובה בחיים החרדיים. אני מנסה להבין כמה הספר חי את ניו יורק וקרית ספר - שני מקומות שמעניינים אותי. זה סוג כמו הספרים של רותי קפלר שאפשר להרגיש את גאולה ברקע?

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
סיימנו פה את של נטע ספיר
מישו רוצה להחליף בספר אחר בסגנון?(אלעד)
או אחד החדשים האחרים

chanab

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
שתי שאלות לי:
2. התרשמתי שהספר עוסק בהתאקלמות של בעלת תשובה בחיים החרדיים. אני מנסה להבין כמה הספר חי את ניו יורק וקרית ספר - שני מקומות שמעניינים אותי. זה סוג כמו הספרים של רותי קפלר שאפשר להרגיש את גאולה ברקע?
מתאים לנשים. אין בו דבר בעייתי לנערות, הוא פשוט ברמה. מתאים גם לבחורות.
הוא לא ממש עוסק בהתאקלמות, הגיבורה שלו היא בת לבעלי תשובה אמריקאיים. הוא כן מדבר על ההשלכות של ההתאקלמות, ועל ההשתלבות בכלל. מאד מאד יפה ואמיתי ונוגע.
זה לא בדיוק ניו יורק- זו פלורידה או קליפורניה. לא זוכרת בדיוק. כתוב באותנטיות מדהימה ומכניס מאד לאוירה.
בהחלט חיים את הרקע.

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
היי מתי יצא שמים וארץ שכולן מדברות עליו??
חזק כמו הספרים החזקים של ליבי?
זה המשךךךך של כל הסדרה או משהו חדש?

סטארטאפית

משתמש צעיר
מי שקרא את הספר בוודאי מבין את השאלה
אני אישית לא חושבת שזה קובי לוי
הוא יצא הרבה יותר חזק נגד הסמארטפונים וכו ובספר זה לא היה חריף בכלל
ואפילו רואים שבסוף הרבנים חתמו
אם זה היה הוא היה הרבה יותר פירוט על הסכנות ועל כמה זה גרוע

טוב אז אחרי כל הדיבורים על צומת ניו יורק קרית ספר ובגלל שאני בת של מתחזק אמנם לא חילוני שחזר בתשובה אבל בכל אופן בתחום... אני עכשיו עם הספר. ההתחלה נראית מבטיחה מאוד. איך שנחמי ניסתה להתאים את עצמה לחברות ואיך שהיא לא יודעת מושגים חרדיים רגילים כמו "סידור מלא" ו"שטעלע" אפילו שגדלה כחרדית כל חייה. למי שכתבה שזה רק לבנים של אמריקאים אני לא חושבת שזה נכון גם ישראלים יכולים להזדהות עם זה.
אמשיך לקרוא ואעדכן על העלילה.
מה שהכי בולט לי שזה מאוד זורם כתיבה מצוינת.

שתי שאלות לי:
יכול להיות שרותי קפלר כתבה את זה?
תחת שם בדוי???
מרגיש לי קצת הסגנון שלה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה