מידע שימושי ספרים חדשים לקראת תשפ"ב

מצב
הנושא נעול.

S.g

משתמש פעיל
הרי הכסף לא מסכימה כלל לדברייך.
אני מכירה הכרות אישית ממש כאלה שהתמרדנו ממש ואפילו חלקם שינו כיוון לרעה ממש והפכו לדתיים לייט אפילו שהגיעו ממשפחות חסידיות מצוינות ונשארו בעלי מידות טובות ובעלי לב זהב שאין דברים כאלה ואפילו התפילה של אחד מהם הוא לשם דבר אפילו שיש מכשיר לא כשר ולבוש מזעזע.
לכל אחד יש את היצר הרע שלו וגם את מה שעבר עליו במשך חייו או כילד או כמבוגר.
לכל אדם יש את שק הצרות שלו כל אחד ברמה אחרת אבל לכל אחד גם יש נפש אחרת.
אחד יכול לעבור קשיים רציניים ממש ולהישאר חזק ולא ליפול הן ברמה הרוחנית והן במצב הנפשי שלו ויש כאלה שיכול להיות שאפילו קושי קטן מפיל אותו ויורד רוחנית.
רוב מאלה שיורדים זה לא להכעיס אלא מתוך שרע להם.

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לדעתי יש כאן שני עניינים שונים:

א. השאלה מי קורא את הספר-
כי גם אם זה נכון שיש אנשים שמתרחקים משמירת מצוות ועדיין נשארים אישיות טובה-
למבוגרים אפשרי לקרוא על התופעה הזו,
אך יש גם נערות צעירות שקוראות את הספר ובשבילן זה לא חינוכי.
כי אצלן הראייה עדיין שחור לבן והן ייקחו את הדברים למקומות קיצוניים יותר ממה שהתכוונה הסופרת.

ב. כן, בהחלט התופעה קיימת. אנשים יכולים להיות רחוקים ממצוות ועדיין בעלי מידות טובות.
גם אנשים שהתחנכו בחינוך מסויים ופרשו ממנו- זה לא בא לומר על המידות שלהם.
(לדעתי זה נובע בד"כ מחוויות לא חיוביות בקשר לדת שמובילות לריאקציה, או מתסביך רגשי או נפשי).
מה שחשוב מאוד להדגיש- שהאנשים האלו הם בעלי מידות טובות למרות שהתרחקו משמירת מצוות.
כי דרך החיים הנוכחית שלהם אינה מחנכת למידות טובות! (היא כן מטפחת התאמה לקודים חברתיים וייצוגיות אך לגמרי לא חינוך אמיתי למידות טובות.) בד"כ זה אנשים שהטבע שלהם הוא מידות טובות, ולכן הם נשארים כאלה.
אותו דבר לגבי התופעה ההפוכה שהזכירו פה-
אנשים שמדקדקים בצוות ואף ת"ח שמידותיהם לא טובות-
גם כאן זה למרות. המידות שלהם לא טובות למרות שהם הולכים בדרך שמחנכת למידות טובות.
שתי התופעות קיימות ומצויות, אך בשתיהן זה מקרים שלא מלמדים על החינוך אלא הפוכים מהחינוך, וקורים למרות.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כי אצלן הראייה עדיין שחור לבן והן ייקחו את הדברים למקומות קיצוניים יותר ממה שהתכוונה הסופרת.
נראה לי שספר שמציג מורכבות באופן רגיש וחכם דווקא ימתן את ראיית השחור לבן.
חבל שהחינוך בחלק ממקומותינו מונע פחד.

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
נראה לי שספר שמציג מורכבות באופן רגיש וחכם דווקא ימתן את ראיית השחור לבן.
חבל שהחינוך בחלק ממקומותינו מונע פחד.
הראייה בגיל ההתבגרות היא שונה משלנו המבוגרים, א"א לשנות אותה.
אני חושבת שמסר כזה יכול להיכנס בצורה נכונה ומדויקת רק בגיל בוגר.

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שמעתי בהרצאה של הרב יעקובזון:
לנו מותר לדעת שיש אנשים רחוקים ממצוות שהם בעלי מידות טובות,
אך ילדים ונערים לא יכולים לעשות את ההפרדה הזו ולהבין שזה לא מלמד על הדרך,
ולהם כדאי להגיד לדוג' על סבא חילוני שקונה להם מתנות: "תראו, מצות חסד הוא כן מקיים".
כך הילד יפרש זאת ככוונה לעשיית מצוה, שפה אין סתירה ובלבול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

לא חושבת שזה 'לא חינוכי'. כמעט ואין היום נערה שלא מכירה/תכיר מישהו מודרני, ותיתקל בדואליות הזאת - 'הוא לא כמונו אבל הוא ממש נחמד'.

אבל באופן כללי, אשמח אם יקראו את הספר רק מבוגרים בגיל 21+, או מבוגרים ברוחם.
(הדעה הרווחת היא שסימון 'למבוגרים בלבד', יגרום להיפך, ולכן הספר לא סומן כך).

חננ

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מה דעתכן לעצור את הדיון המחכים? האשכול קופץ כבר כמה ימים כמעט בלי שום דיווח על ספרים חדשים. דיון שלא משוקף בכותרת גורם לכניסות סרק, חבל.
באמת חבל שהאשכול יינעל.
אם אתן מעוניינות תוכלו לפתוח אשכול חדש ולהמשיך בו את הדיון..

שולי איטח

משתמש מקצוען
חייבת להגיב ממקום אישי ואמיתי
למרות הצער והכאב הנורא של ההורים וההבנה שהדרך שבה בחר המתרחק לא נכונה והרסנית והתפילות והדמעות האין סופיות
עדין הילדים המתרחקים (לא כל מתרחק הוא בועט) יכולים להיות בעלי לב זהב ומידות מצוינות (צר לי אבל יכול גם להיות באותו בית יותר מהממשיכים בדרך)
מידות הרבה הרבה(אולי תמיד) פעמים הם מולדות ואינן נמחקות כי נולדנו ואנו ממשיכים להיות שומרי תורה ומצוות צריך לעבוד עליהם קשה מאוד, וההיפך
ומותר למתבגרים לדעת את זה כי אחרת האימון בשומרי תורה ובדרך התורה יכול להיסדק דוקא כשנתקלים בשומרי מצוות עם מידות רעות שעדין לא עבדו עליהם וההיפך

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי

אילה מינה

משתמש מקצוען
נשמח שתשני קצת דרמות, לא שוב תאונות, בתי חולים, בעלי תשובה וגרושים. יש עוד המון על מה לכתוב, וחבל שעם כתיבה נוגעת ללב כמו שלך את נשארת כל הזמן סביב נושאים מסוימים.
אוהבת מאד את כתיבתך ומחכה לשינוי...
מה זה קשור אלי? אני ליבי קליין? למה הציטוט?

טוביT

משתמש פעיל
הקדוש והיקר היא האמונה בבורא עולם. כל עוד הבן מאמין בי"ג מידות ובתורת משה (גם אם אינו מקיים כרגע את כל ההנהגות והחומרות), הוא לא בועט ולא בוגד.

מאמין בלב? מה זה מאמין? עושה מה שמצווה, לא?
ממילא לא עושה אפילו שיודע - כן בועט וכן בוגד,
אפשר לדון לכף זכות ולנסות למצוא סיבה חיצונית וכו' אבל באנו לעולם כדי לעבוד על עצמנו ולא כל טריגר
הוא סיבה להשיל עול תורה!
ולא מקנאה בזו שמחנכת את ילדיה שכולם בסדר,
כי אז למה שאני לא אהיה כזה סוג של בסדר? זה הרבה יותר קל....

shoolamit

משתמש צעיר
אפשר לתת לילדים כמה שיותר טעם במצוות. ואהבה.
להשמיץ ולזלזל במישהו אחר - לא מחנך לכלום. אולי לזלזול

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מאמין בלב? מה זה מאמין? עושה מה שמצווה, לא?
ממילא לא עושה אפילו שיודע - כן בועט וכן בוגד,
אפשר לדון לכף זכות ולנסות למצוא סיבה חיצונית וכו' אבל באנו לעולם כדי לעבוד על עצמנו ולא כל טריגר
הוא סיבה להשיל עול תורה!
כל מילה!!

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אפשר לתת לילדים כמה שיותר טעם במצוות. ואהבה.
להשמיץ ולזלזל במישהו אחר - לא מחנך לכלום. אולי לזלזול
לא להשמיץ אותו.
להשמיץ את המעשים הרעים שעושה ולכל הפחות לא לדבר עליו בסגנון פרווה שהוא בחר בדרך אחרת והכל בסדר.

נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הרי הכסף לא מסכימה כלל לדברייך.
לפני שאת מסכימה או לא לדברי, אבקש לא להשיל אותי מעשירותי... הרי זהב!!! :p

אחד יכול לעבור קשיים רציניים ממש ולהישאר חזק ולא ליפול הן ברמה הרוחנית והן במצב הנפשי שלו ויש כאלה שיכול להיות שאפילו קושי קטן מפיל אותו ויורד רוחנית.
זה נכון שזו המציאות, והיכן זה מתנגש עם דברי שאמרתי שעצם הפניית העורף ביודעין ובמכוון למצוות ה' יש בה מידה רעה מאוד.?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא להשמיץ אותו.
להשמיץ את העברות שעושה ולכל הפחות לא לדבר עליו בסגנון פרווה שהוא בחר בדרך אחרת והכל בסדר.

שהוא בחר בדרך אחרת- כן
שיש בו עדיין מעלות ודברים טובים באישיותו, שלא נמחקו - כן.
שהכל בסדר - אף אחד לא אמר. זה עיוות שיצרתן על דברי הצד השני כדי להגחיך אותם, מה שנקרא 'כשל איש הקש'.

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
שהוא בחר בדרך אחרת- כן
שיש בו עדיין מעלות ודברים טובים באישיותו, שלא נמחקו - כן.
שהכל בסדר - אף אחד לא אמר. זה עיוות שיצרתן על דברי הצד השני כדי להגחיך אותם, מה שנקרא 'כשל איש הקש'.
הדוד שלכם, בחר בדרך שונה משלנו. הבית שלו מתנהל בצורה שלא מקובלת עלינו ועל מורי דרכנו מבחינה רוחנית. במקביל יש בו חלקים טובים ונעימים, שאנחנו יודעים להעריך, גם אם מתנגדים לבחירות שלו.
הצעת כאן איך להסביר לילד את הדוד השונה, ובצורה הזו הילד מבין בדיוק את מה ש @טוביT אמרה:
וסתם בפן האישי, האם הייתי אמורה לשמור את הביקורת לעצמי? כי יש לי בשפע מילים טובות להגיד על הכתיבה המושלמת שלך.
חשבתי שכן תרצי לדעת את הביקורת השולית הזו שאני מאמינה שאני לא מייצגת את עצמי בלבד. הגם שכמובן יש הרבה שלא מסכימים איתה כפי שרואים כאן...
אבל בכנות, נשמע שהיית מעדיפה לא לשמוע...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הצעת כאן איך להסביר לילד את הדוד השונה, ובצורה הזו הילד מבין בדיוק את מה ש @טוביT אמרה:

ואם אומרים לילד שהאח המודרני שלו 'אכזרי מרושע ומושחת במידותיו', בזמן שהוא רואה במו עיניו שהאח נותר נדיב לב ונעים לבריות, הוא כמובן משתכנע מיד להיות צדיק גדול.
הבנתיאת הגישה.

נישאר חלוקות בדעות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה