מידע שימושי ספרים חדשים לקראת תשפ"ב

מצב
הנושא נעול.

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אל דאגה.
כשהוא יגיע זה יהיה לקול תרועת חיצצרוץ פלוגת חיל המשמר - כולנו נדע על בואו.

הגעתי למסקנה, לאור גילי המתקדם לאיטו עם השנים -
"ממלכה במבחן" זו סדרה מדהימה שלא נס ליחה. פור אוור.
פשוט מזדקנים איתה. (תרתי משמע.....)
יש לי תחושה שמיה פשוט נהנת למרוח אותנו..
מענין אם רק לי זה מרגיש ככה
אבל נראה לי שמספר לספר המרווח של השנים רק גדל,וזה לא פררר:(:(:(

S.g

משתמש פעיל
לפני שאת מסכימה או לא לדברי, אבקש לא להשיל אותי מעשירותי... הרי זהב!!! :p

אוי, מחילה.
התבלבלתי
זה נכון שזו המציאות, והיכן זה מתנגש עם דברי שאמרתי שעצם הפניית העורף ביודעין ובמכוון למצוות ה' יש בה מידה רעה מאוד.?
כי זס לא קשור למידות רעות כתבתי לך כבר שנפגשתי עם כאלה שהפנו עורף ויש להם מידות טובות מאד.
זה מגיע מקושי ולא ממידות רעות.
כשקשה לאדם הוא שקוע בעצמו ולא יכול לקחת בחשבון את הסובבים אותו.

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
באותו מקום בו אני אמרתי שאומרים לילדים 'הוא בחר בדרך אחרת והכל בסדר'.
חבל שאת לועגת לי במקום לענות לי עניינית.
מאוד מאוכזבת שאי אפשר להגיד מילת ביקורת לסופרת מוערכת ולהיענות בכבוד ואולי אפילו לנסות להבין את מה שאמרתי.
סליחה שהעזתי לומר מילה.
טעיתי.

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
באותו מקום בו אני אמרתי שאומרים לילדים 'הוא בחר בדרך אחרת והכל בסדר'.
מותר לילדים גם לדעת שלא הכל בסדר.
הוא בחר בדרך אחרת. זו הבחירה שלו, וזה מצב נתון.
אנחנו משתדלים לכבד אותו, כי זה התפקיד שלנו.

כוכבית ארבעים ושלוש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מאוד מאוכזבת שאי אפשר להגיד מילת ביקורת לסופרת מוערכת ולהיענות בכבוד ואולי אפילו לנסות להבין את מה שאמרתי.
סליחה שהעזתי לומר מילה.
טעיתי.
אפשר להגיד ולהעיר-
אבל את מצפה שהכותבת תשנה את ההשקפה שלה בשביל הביקורת שלך, וזה כבר לא מציאותי.
מותר לך לחלוק ולבקר, אבל אין לך יכולת לשנות את הסיפור.
מקסימום תוציאי ספר חדש משלך-
סליחה שהתערבתי, אבל הייתי חייבת. :rolleyes:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
את מצפה שהכותבת תשנה את ההשקפה שלה
מאיפה הבנת את זה?
ביקשתי להיענות בצורה מכבדת ואולי שתנסה להבין את דעתי.
יש הבנה וכבוד לדעת השני ויש הסכמה.
2 דברים נפרדים, ואפשר היה להבין זאת היטב מדברי.

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@הרי זהב , מאחלת לך מכל הלב לא להיות לעולם אמא לילד שלא הולך בדיוק בתלם, שכל ילדיך ימשיכו בדרך שאתם מחנכים אותם.
אבל - מהכרות קרובה עם אמהות לילדים כאלו, אני יכולה להגיד לך שכשחלילה קורה מקרה כזה וילד יורד או נהיה מודרני או יוצא לעבוד וכדו' חשוב מאד שההורים לא יוקיעו אותו, לא יהפכו אותו לרע. שימשיכו לאהוב אותו, להכיל אותו, למצוא בו את הנקודות היפות, לראות את הצדדים החיוביים שלו וגם להגיד לו אותם, וכן - גם לספר עליהן לאחים שלו, כי גם האחים שלו שלו - חשוב שימשיכו לאהוב אותו, להעריך אותו במה שהוא כן טוב,
שאם לא כן - זו סכנה ממשית שירד לגמרי מהדרך, יטרוק מאחוריו את הדלת ויברח. והסיכוי שיחזור - שואף לאפס.

מכירה מקרוב מאד זוג הורים שאחד הבנים שלהם התגלגל מישיבה לישיבה ובסופו של דבר החליט שהוא הולך לצבא ויוצא לעבוד. ההורים הללו לארוך כל הדרך לא עזבו אותו. הם עזרו לו - בדרך שלו, מימנו לו לימודי מקצוע, חיפשו לו אישה שמתאימה לו, חיתנו אותו ועזרו לו בדיוק כמו שאר ילדיהם האברכים, הצדיקים, הישרים והתמימים. (כמובן שבהתחלה הם ניסו כן לנווט אותו להמשך לימודים בישיבה, אבל כשראו שזה לא הולך, הם לא כעסו עליו, לא זרקו עליו בוץ, על אף שזה מאד מאד מאד כאב להם)
היום שלושים או ארבעים שנה אחרי - הוא נשאר יהודי טוב, שומר מצוות, קובע עיתים לתורה, מחנך את ילדיו בדרך התורה - בניו בחורי ישיבה. נכון, הם קצת (או הרבה) יותר מודרנים מהמשפחה שלו, מהוריו ומאחיו, אבל הם בקשר מצוין עם כולם והוא עוזר לכולם עם כל מיני קשרים שהוא פיתח בכל מיני מקומות. הוא איש מוכשר וטוב לב בצורה נדירה ויש לו הרבה מידות טובות, הוא תורם הרבה כסף לישיבות, כוללים ובני תורה.

לא רוצה לדמיין מה היה קורה אילו ההורים שלו היו טורקים לו את הדלת או אפילו רק משדרים לו שהוא לא רצוי בבית.

אני מכירה גם הרבה מאד מקרים הפוכים - של הורים שכן נעלו את הדלת בפני בניהם המידרדרים ול"ע לאן הם הגיעו.
(אין כאן המקום לפרט, אם את רוצה - אפרט לך בפרטי)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
סליחה שהעזתי לומר מילה.
טעיתי.

מצטערת אם הרגשת נלעגת.
ואולי באמת אין פה מה לדון. מדובר על שתי גישות שונות בבסיס.
הספרים שלי, מטבע הדברים, תמיד יהיו בגישה שאני מתחברת אליה - לאהוב ולקרב את הילד המתרחק ולראות את מעלותיו, בלי סתירה לכאב על התרחקותו. (והגישה הזו מקובלת על גדולי ישראל רבים בדור האחרון, וניכרת בהדרכותיהם להורים.)

שולי איטח

משתמש מקצוען
מצטערת אם הרגשת נלעגת.
ואולי באמת אין פה מה לדון. מדובר על שתי גישות שונות בבסיס.
הספרים שלי, מטבע הדברים, תמיד יהיו בגישה שאני מתחברת אליה - לאהוב ולקרב את הילד המתרחק ולראות את מעלותיו, בלי סתירה לכאב על התרחקותו. (והגישה הזו מקובלת על גדולי ישראל רבים בדור האחרון, וניכרת בהדרכותיהם להורים.)

רק תיקון:)
רשמת גדולי ישראל רבים בדור האחרון
אז קודם כל נראה לי שכל גדולי ישראל סוברים כך(אולי למעט מקרים מיוחדים ממש שאין ברירה בגלל נסיבות מסוימות)
ושנית זה לא רק בדור האחרון יש לזה מקורות רבים בחז"ל/ובעוד הרבה מספרי הדורות הקודמים

ויישר כח על נתינת כח למי שמתנסה (מחכה לספר רק בעקבות האשכול הזה)

ולמי שרשמה את דעתה השונה, רק איחול אמיתי מכל הלב שלא תכירי אף פעם את הצד הזה משום כיוון רק כך תוכלי להמשיך בדעתך ובהשקפתך

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@הרי זהב , מאחלת לך מכל הלב לא להיות לעולם אמא לילד שלא הולך בדיוק בתלם, שכל ילדיך ימשיכו בדרך שאתם מחנכים אותם.
אבל - מהכרות קרובה עם אמהות לילדים כאלו, אני יכולה להגיד לך שכשחלילה קורה מקרה כזה וילד יורד או נהיה מודרני או יוצא לעבוד וכדו' חשוב מאד שההורים לא יוקיעו אותו, לא יהפכו אותו לרע. שימשיכו לאהוב אותו, להכיל אותו, למצוא בו את הנקודות היפות, לראות את הצדדים החיוביים שלו וגם להגיד לו אותם, וכן - גם לספר עליהן לאחים שלו, כי גם האחים שלו שלו - חשוב שימשיכו לאהוב אותו, להעריך אותו במה שהוא כן טוב,
שאם לא כן - זו סכנה ממשית שירד לגמרי מהדרך, יטרוק מאחוריו את הדלת ויברח. והסיכוי שיחזור - שואף לאפס.

מכירה מקרוב מאד זוג הורים שאחד הבנים שלהם התגלגל מישיבה לישיבה ובסופו של דבר החליט שהוא הולך לצבא ויוצא לעבוד. ההורים הללו לארוך כל הדרך לא עזבו אותו. הם עזרו לו - בדרך שלו, מימנו לו לימודי מקצוע, חיפשו לו אישה שמתאימה לו, חיתנו אותו ועזרו לו בדיוק כמו שאר ילדיהם האברכים, הצדיקים, הישרים והתמימים. (כמובן שבהתחלה הם ניסו כן לנווט אותו להמשך לימודים בישיבה, אבל כשראו שזה לא הולך, הם לא כעסו עליו, לא זרקו עליו בוץ, על אף שזה מאד מאד מאד כאב להם)
היום שלושים או ארבעים שנה אחרי - הוא נשאר יהודי טוב, שומר מצוות, קובע עיתים לתורה, מחנך את ילדיו בדרך התורה - בניו בחורי ישיבה. נכון, הם קצת (או הרבה) יותר מודרנים מהמשפחה שלו, מהוריו ומאחיו, אבל הם בקשר מצוין עם כולם והוא עוזר לכולם עם כל מיני קשרים שהוא פיתח בכל מיני מקומות. הוא איש מוכשר וטוב לב בצורה נדירה ויש לו הרבה מידות טובות, הוא תורם הרבה כסף לישיבות, כוללים ובני תורה.

לא רוצה לדמיין מה היה קורה אילו ההורים שלו היו טורקים לו את הדלת או אפילו רק משדרים לו שהוא לא רצוי בבית.

אני מכירה גם הרבה מאד מקרים הפוכים - של הורים שכן נעלו את הדלת בפני בניהם המידרדרים ול"ע לאן הם הגיעו.
(אין כאן המקום לפרט, אם את רוצה - אפרט לך בפרטי)
בכל האשכול הזה מעולם לא התייחסתי לנושא של איך להתנהג אל הילד היורד.
שימי לב, שביקשתי לא להציגו כדמות מושלמת וחיובית לגמרי.
אני כחסידת ברסלב יכולה לומר לך שבספרי החסידות ישנה התייחסות מאוד רצינית לעניין של לחפש את הנקודות הטובות בכל יהודי באשר הוא ובאשר דרגתו.
אבל מה שדיברתי זה על נקודה שונה לגמרי.

נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
דודי לא הוצג כדמות מושלמת וחיובית מכל צד ולו כי אין מושלמים בעולמנו. מושלם היה חנוך והוא לא נשאר בעולם הזה.
דודי הוצג כאדם. כבן אנוש עם חוזקות, חולשות, פחדים ומידות טובות ורעות.
וכך גם כל הדמויות בסיפור- בין שהן חרדיות שמרניות ובין שהן חרדיות מודרניות כולן אנושיות וזה היחס שהן ראויות לו.

משה ארבל

משתמש פעיל
יש לי תחושה שמיה פשוט נהנת למרוח אותנו..
מענין אם רק לי זה מרגיש ככה
אבל נראה לי שמספר לספר המרווח של השנים רק גדל,וזה לא פררר:(:(:(
לדעתי מיה מיצתה כבר את הסיפור ולא יודעת איך להמשיך, כן זה קורה גם לדמיון הפורה והפרוע ביותר, אחרי ארבעה ספרים עם אלפי דמויות פרטים ועלילות קשה לשזור את כולם לחוט אחד ולטוות המשך שיתאים עם כל העלילה.
וזה חבל כי דיאלידאן עדיין חי ובועט..

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לדעתי מיה מיצתה כבר את הסיפור ולא יודעת איך להמשיך
לא נראה לי שהיא התחילה כזה פרויקט מבלי שיהיה לה קוים כללים לעלילה
אני חושבת שפשוט הסדרה הזו הפכה אותה לסופרת מבוקשת ועמוסה בעבודה
ולכן יש לה פחות זמן לסדרה שגרמה לה להתפרסם כ"כ...

רות גולדבלט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי
@קלסר
רצית כריכות
אז
2 ספרים שידוע לי עכשיו
שיוצאים בקרוב
כריכות בהמשך...

אחד של תמר מור
אחורי.png
קדמי.png

התפרסם איפשהו?
כן , התפרסם ב"מבשר"

מפנקת אתכן עם פרקים לדוג'
מצורף

קבצים מצורפים

• פרקים לדוגמא.pdf
    1.4 MB · צפיות: 172

mishehi

משתמש פעיל
יוצרי ai
יש אפשרות אולי לעשות טבלת אקסל כמו שעשו לפני פסח?

רות גולדבלט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה