היום קניתי מוייס ספרים בירושליםיש למישהו מושג מתי הספר לב של קרח יגיע לחנויות?? באתר המלאי אזל
אדם שמתנהג הפוך מדרך חינוכו ובוחר בדרך פשרנית שרוח חכמים לא נוחה הימנה הדבר מעיד קצת על תכונותיו ומידותיו השליליות, לא?
לא חושבת שמעיד על תכונות\מידות שליליותעל מה ולמה העצב?
את לא צריכה להוריד את הפרצוף העצוב, זכותך לחשוב איך שאת רוצה.לא חושבת שמעיד על תכונות\מידות שליליות
יכול להיות אדם עם תכונות חיוביות, ומידות טובות- סבלן, חרוץ, חושב, רגיש, טוב לב וכד' שמכל מיני סיבות עשה בחירות שגויות.
אין ספק שלכל אדם יש בחירה חופשית, גם אם היו לו נסיבות חיים קשות וכו' זה לא פוטר (וייתן על זה דין וחשבון, אבל השופט הוא הקב"ה ולא אנחנו, וזה כבר נושא אחר)
אבל לא חושבת שזה מעיד על תכונות\מידות שליליות. אולי חוסר ביר"ש, קושי בהתמודדות, אבל לא זה.
הורדתי את העצוב... אין עניין להיכנס פה לדיון שיכול להיות ארוך ואמוציונלי ולהסיט את האשכול ממטרתו המועילה.
ברכה והצלחה
רותי היקרה, קופצת על האשכול.בעז"ה בימים הקרובים.
64תודה!! ומה המחיר שם??
רותי, שונאת את עצמי שאני בכלל מעיזה להעיר-לסופרת מהממת כמוך שהכתיבה שלך מדורגת אצלי בשורה הראשונה של הסופרות המעניינות והמרתקות.
אבל הפריע לי שדודי (זה שסר מעט מהדרך)
הוצג כאדם מעולה וטוב כאילו מלכתחילה....
ללא שום הסתייגות ורתיעה.
אדם שמתנהג הפוך מדרך חינוכו ובוחר בדרך פשרנית שרוח חכמים לא נוחה הימנה הדבר מעיד קצת על תכונותיו ומידותיו השליליות, לא?
את לא צריכה להוריד את הפרצוף העצוב, זכותך לחשוב איך שאת רוצה.
אני כן סבורה שאחד שחונך על ברכי החרדיות ובועט בה, זה בחינת: 'יודע רבונו ומתכוון למרוד בו'. לא ממש אבל מעין זה. וזה לא מעיד על תכונות חיוביות. ולצערי מכירה מקרוב מאוד.
בכל מקרה בספר המיועד לציבור החרדי וודאי כדאי לא להציגו כדמות מיוחדת ומקסימה כפי שהוצג.
שוב, זכותך לחלוק ורק הצגתי כאן את דעתי ולא מנסה לשכנע או משהו.
רותי היקרה, קופצת על האשכול.
מחכים גם לסיפור חדש בדחיפות! לא רק לספר!
יש משהו 'על הפרק'?
לא קראתי את הקודם שלה.בשורה טובה מדבורה נויגרשל:
צ'וקטאו, אח ל'שינדאנו' כבר בחנויות!!
צפה בקובץ המצורף 943041
ומי שלא זכתה לתפוס את "שינדאנו", לפני שאזל, לרגל הולדת האח, הודפסו ממנו עוד.
אפשר לקרוא אותו גם בלי לקרוא את הקודם?בשורה טובה מדבורה נויגרשל:
צ'וקטאו, אח ל'שינדאנו' כבר בחנויות!!
צפה בקובץ המצורף 943041
ומי שלא זכתה לתפוס את "שינדאנו", לפני שאזל, לרגל הולדת האח, הודפסו ממנו עוד.
לא דיברתי על החינוך ומה שאומר לילדיי.מפתה מאוד, כשמחנכים בחינוך שמרני
אני סבורה שבערך ככה אומרים כשהדוד משנה קהילה/חוג שזה בסדר גמור אבל לא מתאים לנו ולא לפי שיטת רבותינו. אבל אם הבנתי נכון מדובר על ירידה רוחנית ברמה שלא מקובלת על אף מורה דרך רוחני.הדוד שלכם, בחר בדרך שונה משלנו. הבית שלו מתנהל בצורה שלא מקובלת עלינו ועל מורי דרכנו
גם ילד שנהיה מודרני זה לא בהכרח נובע ממידות מושחתות.אני סבורה שבערך ככה אומרים כשהדוד משנה קהילה/חוג שזה בסדר גמור אבל לא מתאים לנו ולא לפי שיטת רבותינו. אבל אם הבנתי נכון מדובר על ירידה רוחנית ברמה שלא מקובלת על אף מורה דרך רוחני.
אני רואה כאן שהגדרת אותו מודרני, עם חולצה תכלת וכיפה קטנה שאלו דברים שאינם איסורי תורה, הבעיה היא שכמעט בכל המקרים זה לא נעצר כאן, אלא הולך שלוב זרוע עם אייפון פרוץ ובילויים במקומות מפוקפקים שיש בהם איסורי תורה מפורשים.
ואני רוצה להדגיש שאני לא מדברת על אלו שזו היתה דרך חינוכם מאז ומעולם ואין סיבה שיחשבו שיש כאן בעיה, ממילא זה לא נובע מתכונות/מידות שליליות
לב של קרח היה גם בדני ספרים ב70 ש"ח
על הספר עצמו כת' מחיר מומלץ של 98 ש"ח
גם ילד שנהיה מודרני זה לא בהכרח נובע ממידות מושחתות.
ואפילו אם חלילה ירד מהדרך לגמרי, עדין מידותיו יכולות להיות טובות.
צריך לדעת לעשות את ההבדלה בין קיום מצוות לבין מידות והליכות.
יש, לצערינו, יהודים רבים ששומרים על קלה כחמורה ואפילו נוהגים חומרות והנהגות צידקות, אבל מושחתים מאד במידותיהם.
ויש יהודים שלא ממש מקפידים על גדרי ההלכה אבל יש להם מידות תרומיות, והם מצטיינים באנושיות מיוחדת.
(מאחלת לך שלעולם לא תדעי, אבל יש עוד הרבה סיבות שעלולות לגרום ליהודי לרדת ברוחניות, חוץ מהשחתת מידותיו)
נשמח שתשני קצת דרמות, לא שוב תאונות, בתי חולים, בעלי תשובה וגרושים. יש עוד המון על מה לכתוב, וחבל שעם כתיבה נוגעת ללב כמו שלך את נשארת כל הזמן סביב נושאים מסוימים.אוי ואבוי!
את יכולה להגניב לי עותק לפני דפוס בערך חודש-חודש וחצי קודם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: