דגים סלמון בתנור

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

מעל הסטנדר(ט)

משתמש פעיל
עריכה תורנית
להכין עם צילי או טריאקי או חרדל וכו' גורם להחמצת הטעם של הסלמון. הטעם החזק והדומיננטי שלהם משתלט על הדג, וכמעט אין הבדל אם הכנת חזה עוף בטריאקי או סלמון בטריאקי...;)

לסלמון דרוש מתכון סולידי ועדין. למשל, שמן זית, שום חתוך לאורך כל הצד העליון של הדג, מעט תבלינים בהתאם, ואחרי שיוצא מהתנור - להוסיף קצת מיונז מלמעלה. מעדן..
 

בית חדיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
להכין עם צילי או טריאקי או חרדל וכו' גורם להחמצת הטעם של הסלמון. הטעם החזק והדומיננטי שלהם משתלט על הדג, וכמעט אין הבדל אם הכנת חזה עוף בטריאקי או סלמון בטריאקי...;)

לסלמון דרוש מתכון סולידי ועדין. למשל, שמן זית, שום חתוך לאורך כל הצד העליון של הדג, מעט תבלינים בהתאם, ואחרי שיוצא מהתנור - להוסיף קצת מיונז מלמעלה. מעדן..
על זה נאמר:
טעם וריח....
אני אישית יותר מתחברת לצ'ילי מאשר למיונז והשמן זית.
 

מעל הסטנדר(ט)

משתמש פעיל
עריכה תורנית
על זה נאמר:
טעם וריח....
אני אישית יותר מתחברת לצ'ילי מאשר למיונז והשמן זית.
אפשר להתחבר למה שרוצים אבל לדעתי זה צילי בטעם סלמון ולא סלמון בטעם צילי

(לפי ההגיון הזה, מה נאמר למי שאוהב לאכול את העוגה עם חומוס? ;))
 

נחמיה פרידמן

משתמש חדש
אני כבר שנים ,מבשל 7-8 דקות בדיוק על 275 מעלות ,וזה מבושל מעולה [ חבל לבזבז חשמל וזמן ]
 

חני בצ

משתמש רשום
אני אוהבת להכין מרינדה של טריאקי, יין לבן, שמן זית ומלח פלפל
להשרות את הדג חצי שעה
ולמעלה אני שמה רצועות דקיקות של פלפל בכמה צבעים,גזר (עושה עם המקלף שיצא דק...) ,רצועות דקות של בצל ופטריות
ושמה מלמעלה ושופכת עוד קצת מהרוטב
יוצא מהמם וצבעוני
(דגש על פריסה דקה של הירקות שיספיקו להתרכך בזמן האפיה)
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני לאחרונה הכנתי
עם רוטב סויה, צילי מתוק
מלח, שום גבישי, וסוכר
למרוח בנדיבות על הדג
לפזר מעל שומשום
ולאפות כ-20 דקות
יוצא מעדן!
 

rk 1234

משתמש פעיל
וואו תודה לכולם באמת הכנתי שהיה קצת קפוא חשבתי שאם טיפטיפונט קפוא זה לא נורא אבל תאמת שזה קרה לפעמים כשהדג לא היה קפוא\
מעניין למה אז?
חשבתי אולי תנור לא טוב
למשהי יש רעיון איך שהדג יהיה עם טעם טוב ולא יבש חוץ מההקפאה?
תנסי להשרות את הדג במרינדה שאת מכינה כשעתיים.
 

שגפ

משתמש צעיר
איך מכינים?
כי באמת ממשיך לצאת לי יבש ולא טעים
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אם אני קונה פילה טרי ברמי לוי
אני תמיד מבקשת שיחתכו לי . האם נכון? או שעדיף לאפות שלם?
על כמה מעלות לאפות?
ואם אפשר מתכון או יותר לגיוון...
תודה

ד"א ככל שהדג טרי הוא מוציא מעין חלב לבן באפיה. איך מונעים את זה?
זה החלבון שבדג,
כשאופים ידי הרבה זמן בחום נמוך יוצא מזה יותר
 
  • תודה
Reactions: stk

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
רטבים:
סויה
טריאקי
צ'ילי
סילאן
שום
פלפל
מלח
השריה


פעם אחת השריתי שלושה ימים או ארבעה... (אמוג'י נבוך)
הכנתי לארוע שיפודים ואחרי שכבר השריתי קלטתי שאין לי שיפודים בגודל,
כשמצאתי והכנתי גיליתי שפרוסות הסלמון ששכבו ממש ברוטב במשך כל הזמן היו ממש קשות- כמו דג מבושל- זה ממש היה כבר כבוש.
התפללתי שלא יצא יבש ושיפדתי את כולם (עם מעטה ש שומשום שני צבעים קלוי)
לא היה אחד שלא ביקש את המתכון-
דווקא הכבישה הכניסה את כל מגוון הטעמים בביס הכי קטן!
היה מעדן
אנשים לא הבינו איך ייתכן שהם מכינים אותו מתכון אבל אין להם את הburst של הטעם...
התפדחתי לספר :sneaky:
 

שגפ

משתמש צעיר
וואווו
נשמע מעניין..
הכנת את זה שוב?
אושרק חד פעמי יצא טוב
?
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מה הבעיה?
״זה מתכון מיוחד שפיתחתי בעצמי.
הטריק שלו הוא ההשריה הארוכה.״
אני רצה לקורס מיתוג בדחיפות....
יש לך משו בארסנל?
וואווו
נשמע מעניין..
הכנת את זה שוב?
אושרק חד פעמי יצא טוב
?
כן...
לפורים...
שרה אמנם יממה אחת בלבד אבל יצא תותח בטעם
 

ט.ט.ט.

סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
איך מחממים סלומון על הפלטה לשבת בבוקר שישמור על הטעם הטרי?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה