אפשר לקנות, אפשר להכין בבית.
טעם מיוחד וטעים מאד!
מצרפת מתכון של קרוטית:
רוטב פסטו ג’נובזה – הפסטו המקורי
ספק רוטב ספק ממרח שהכי טעים להגיש עם ברוסקטה או ביחד עם פסטה. המלצה שלי: הכינו כמות כפולה ושמרו במקרר בצנצנת. בפעם הבאה שתרצו מנה מעולה בצ’יק כל מה שתצטרכו זה להוסיף כף מהפסטו לפסטה מבושלת והופ, זה מוכן.
מצרכים:
צרור (כ-50 עלים) עלי בזיליקום
1/2 כוס שמן זית איכותי
6 כפות פאמיז’אנו רג’אנו, מגורדת
1 כפות גבינת פיקורנו, מגורדת
2 שיני שום, קלופות
1 כף צנוברים
1/2 כפית מלח גס
אופן הכנה:
– טוחנים את כל המצרכים (פרט לבזיליקום) במעבד מזון או במכתש ועלי. מתחילים עם הגבינות, השום והצנוברים ולאט לאט מזלפים את השמן.
– מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים.
– ניתן לשמור בצנצנת, מכוסה בשמן זית, כמה שבועות במקרר.
– כשרוצים להכין, מחממים 3 כפות מהפסטו במחבת ומוסיפים את הפסטה ביחד עם 3 כפות ממי הבישול של ומערבבים. עוד אופציה היא להגיש את הממרח על לחם קלוי או להוסיף מעט שמנת על מנת לקבל רוטב שמנת-פסטו.