את קו - ההלכה, מכירה?יש למשהו עוד רעיון חוץ מלדבר אתה?
את קו - ההלכה, מכירה?יש למשהו עוד רעיון חוץ מלדבר אתה?
האמת שגם אני הייתי במקום הזה, הפגוע, הכואב המדמם, וכו...השאלה שלי היא איך סולחים
חברה שעשתה עלי חרם כיתתי בין שישה שבועות גיהנום
ועד היום, (אנחנו בנות שלושים) היא לא נשואה.
כל שנה אני בוכה להשם שיעזור לי לסלוח לה.
אבל השריטות שנשארו לי מאז כואבות מאד.
(פיתחתי חרדה חברתית: להקיא כל בוקר ולא ללכת לבית הספר. לא לצאת לרחוב במשך כמה חודשים שלמים. רק עם ההורים ואחרי שתיים עשרה בלילה, התקפי חרדה ועוד מרעין בישין)
היא לא חולמת כמה סבלתי ועדיין סובלת כאשה ואמא בגלל אותם חודשים.
שהשם יעזור לי לנקות את הלב
ולה למצא זיווג הגון בקרוב.
כואב ושורף לי עליה.
אבל לסלוח זה ענק לפעמים.
האם יצא ל לראות את התוכנית "מבקשת"?אני הרבה אחרי , צדיקה.
למדתי חומרים ארוכים ארוכים על סליחה.
שעות! של לימוד ושיחות כדי לסלוח.
מבחינתי, מקווה שאכן נקרא שסלחתי, כי אמרתי בפה מלא שכך כבר מיד אחרי.
האם הלב הפסיק לדמם? לא.
האם אני רוצה ומשתוקקת שיהיה לה טוב? כן!
בתהליך האחרון שעשיתי עם חוברת נפלאה על היכולת לסלוח הוא כתב שאם את רוצה שיהיה לו טוב, סלחת.
מקווה שאכן כך. ושתוושע בקרוב.
אני את שלי עשיתי ועושה.
ומתפללת עליה בלי סוף.
אני מכירה מישהי שלפני הרבה שנים פגעה והשפילה מישהי אחרתלא בטוח שזה מותר
לפתוח דבר שאדם יתכן ושכח מזה במיוחד אם לא סובל מזה כיום זה בעיה
ככה שמעתי פעם ואל תסתמכי עלי הלכתית.
איך זה מסתדר?תסלחי לה!!
בשבילי
מכירה איזשהי מורה אחת שהרבה בנות וגם אני בתוכן לא סולחות לה ...
טיפה מזדהה...האמת שגם אני הייתי במקום הזה, הפגוע, הכואב המדמם, וכו..
רמב"ם הלכות דעות פרק ו הלכה והשאלה שלי היא איך סולחים
(פיתחתי חרדה חברתית: להקיא כל בוקר ולא ללכת לבית הספר. לא לצאת לרחוב במשך כמה חודשים שלמים. רק עם ההורים ואחרי שתיים עשרה בלילה, התקפי חרדה ועוד מרעין בישין)
כואב ושורף לי עליה.
אבל לסלוח זה ענק לפעמים.
מהותה של בקשת סליחה היא הבושה.אז לפחות אם יש לנו אופציה לבקש סליחה, זה הדבר הראשון והחשוב ביותר לעשות גם במחיר של חוסר נוחות ובושה!
אולי להציע לך סכום כסף בתור פיצוי ?לפני מספר שנים נודע לי מאדם שלישי כי אחת המורות שהיו לי בגיל 15 נפגע ממני קשות (המורה היתה צעירה מיד לאחר חתונה) לא חשבתי על כך אף פעם עד אותו מפגש אקראי , לאחר מספר ימים אזרתי אומץ להתקשר לבקש סליחה 10 שנים אחרי המקרה , המורה לא הסכימה לסלוח מיד בטענתה שהיא הפסיקה לעבוד כמורה בעקבות הפגיעה שלי, רק לאחר שבוע היא אמרה לי שהיא סולח, אך אני עדין מרגישה משהו טעון כשאנחנו נפגשות.
מה אני צריכה לעשות?
חבל שאותה אחת לא יודעת איך מבקשים סליחה.אגב, קחי בחשבון שיכול להיות שהיא זוכרת טוב טוב ולא סולחת.
לא רוצה להפחיד סתם.
אבל לי היה סיפור מאד קשה וכואב בית הספר בגיל 12 עם ילדה שפשוט לקחה אותי פרויקט התעללות וכל הכיתה עמדה מהצד ולא התערבה.
היום אחרי שנים שב"ה התאוששתי מהמקרה וחשבתי שהכל עבר ובסדר, פתאום קיבלתי מכתב מהבת ההיא של התנצלות.
היא כתבה שכנראה אני לא זוכרת בכלל והיה משהו קטן בינינו שהיא מתנצלת.
אח"כ שלחה מישהי לשאול אם סלחתי.
עניתי לה שהייתי רוצה מאד אבל לא. אני לא מלאך והיא במכתבה התמים העירה את כל השדים שרובצים בארון...
בקיצור, מאז כבר שנתיים כל ר"ה אני מקבלת טלפונים ממכרות שלה שאיך אני לא מתביישת ורק בגללי היא לא נשואה ואיך אני שמחה עם בעלי והילדים בזמן שבת ישראל מתענה בגללי...
מה אגיד? אשקר שסלחתי והכל בסדר??
אולי מבחינתה זה היה מאורע קטן. מבחינתי לא.
והיא במכתב ההוא רק עוררה מקרה ששכחתי ממנו כבר.
עדיף פנים בפנים.כדאי אולי במייל
ששם יש פתח/ אפשרות לתגובה..
בניגוד למכתב
ופחות מלחיץ במייל מאשר טלפון
בהצלחה
פשוט מדהיםהשאלה שלי היא איך סולחים
כואב ושורף לי עליה.
אבל לסלוח זה ענק לפעמים.
אצלי בכיתה גם היתה ילדה שהתעללה בילדה אחרת תקופה ארוכה בלי שהמורה ידעהחמוד כל ההלכות שאתם מביאים, זה חשוב מאוד, לא מזלזלת....
אבל היא לא חיפשה הכרעה הלכתית אלא דרכים לבקש סליחה בצורה שהכי פחות תעשה מזה עסק ותשיג את הסליחה בלב שלם, לפי מה שהבנתי...
אני בכלל חושבת שאולי עצם ההזכרה זה לא כדאי, כי זה יכול להזכיר את הצער, אבל תלוי כמה שנים עברו מאז.
אם עברו הרבה שנים, אז עם כל הכאב שהיה אז, היא בטח עברה עוד מלא דברים בחיים ובודאי שכחה חלק מהצער לכן אני הייתי כן פונה ואומרת שאני עדיין זוכרת את המקרה וזה לא נותן לי מנוח, אני זוכרת כמה היא נפגעה וזה יושב לי על הלב וגם אם היא אומרת שהכל בסדר וזה עבר מזמן, לתת לה את ההרגשה שלך זה לא נותן מנוח כי את רוצה לפייס אותה ושתמחל לך בלב שלם,
כך היא תרגיש שהיה לך אכפת מזה כל השנים ובודאי תמחל בעז"ה
הרבה הצלחה וכתיבה וחתימה טובה.
לא חושב שיש יותר פגיעות בבנות מבנים, וברור שאין שום חילוק בצלקות בין בנים לבנות, אבל הגברים בדרך כלל פחות לוקחים ללב, אבל כשלוקחים ללב לא חושב שיש חילוק.אצלי בכיתה גם היתה ילדה שהתעללה בילדה אחרת תקופה ארוכה בלי שהמורה ידעה
יכול להיות שאצל בנות זה קורה יותר מאצל בנים?
אני חושבת שבשבילך ובשבילהאגב, קחי בחשבון שיכול להיות שהיא זוכרת טוב טוב ולא סולחת.
לא רוצה להפחיד סתם.
אבל לי היה סיפור מאד קשה וכואב בית הספר בגיל 12 עם ילדה שפשוט לקחה אותי פרויקט התעללות וכל הכיתה עמדה מהצד ולא התערבה.
היום אחרי שנים שב"ה התאוששתי מהמקרה וחשבתי שהכל עבר ובסדר, פתאום קיבלתי מכתב מהבת ההיא של התנצלות.
היא כתבה שכנראה אני לא זוכרת בכלל והיה משהו קטן בינינו שהיא מתנצלת.
אח"כ שלחה מישהי לשאול אם סלחתי.
עניתי לה שהייתי רוצה מאד אבל לא. אני לא מלאך והיא במכתבה התמים העירה את כל השדים שרובצים בארון...
בקיצור, מאז כבר שנתיים כל ר"ה אני מקבלת טלפונים ממכרות שלה שאיך אני לא מתביישת ורק בגללי היא לא נשואה ואיך אני שמחה עם בעלי והילדים בזמן שבת ישראל מתענה בגללי...
מה אגיד? אשקר שסלחתי והכל בסדר??
אולי מבחינתה זה היה מאורע קטן. מבחינתי לא.
והיא במכתב ההוא רק עוררה מקרה ששכחתי ממנו כבר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: