עזרה סייעת שניה? לכי הבייתה! תחזרי אחרי החגים, עד אז אין משכורת!!!

מצב
הנושא נעול.

imac100

משתמש מקצוען
הם לא 100 אלף לחודש. כתבתי לך למעלה את נתוני קרן רש"י.

מנכ"לי חברות פרטיות? שיקחו כמה שרוצים, בתור משכורת. בנאדם שהקים חברה פרטית והיא מרוויחה, זכותו לקחת מיליון ש"ח משכורת לעצמו.

אבדוק את הנושא של קרן רשי
כי אני מכירה אותם באופן אישי
והסכום של מעל מליון בשנה נאמר ליידי כמה פעמים

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
במסמכים שלי רשום ג'וינט ישראל.
אבל אני לא מספיק מבינה בזה.

המסכנה היא
הסכום הראשון שרשמתי הוא בעסקים פרטים ועוד (כגון בתי חולים)
הסכום האמיתי הוא באמצע לא 40 ולא 150 יותר באזור ה100

לא. הוא לא באזור ה-100.
קרוב יותר ל-50 מל-100.

(אלא אם תביאי לי שמות עמותות שמקבלים שם 100 לחודש, ונאמת את זה בגיידסטאר).

(מה המקור של המסמכים שלך? חברות השמה?)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

אשמח לשמוע את תוצאות הבדיקה...
אולי המנכ"ל לוקח בדרכים צדדיות, נניח דרך חברות פרטיות שלו שגובות דמי ניהול?
קשה להניח שהם עושים שטיקים כאלו, כי עסקאות עם צדדים קשורים חייבות בדיווח לרשם העמותות.

משה גל

משתמש מקצוען
עדיין מנכ"ל רשת גנים ומעונות ידועה מאוד
מקבל פחות מ-30K לחודש
לפי הנתונים הרשמיים בגיידסטאר

נערך לאחרונה ב:

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

יכול להיות שהם דיברו על עלות שכר של מעל מיליון? זה כבר הגיוני יותר, כי שכר בעמותה הוא יקר מאד. (מס שכר 7.5%, סוציאליות 12% לפחות, קרן השתלמות 7-8% - וזה כבר 30% מעל השכר ברוטו. כך שאם הברוטו של הפורש היה 767 לשנה, הגיוני שעלות המעסיק עברה את המיליון).

אני וביתי

משתמש מקצוען
זה בעיה לרשום משכורות על שם אנשים אחרים? וגם שהגננות שאמורות להחזיר חלק משכרם בד"כ זה מזומן ולא לעמותה.

אתק

משתמש צעיר
מנכ"לי חברות פרטיות? שיקחו כמה שרוצים, בתור משכורת. בנאדם שהקים חברה פרטית והיא מרוויחה, זכותו לקחת מיליון ש"ח משכורת לעצמו.[/QUOTE]

@רותי קפלר , לידיעתך בעלויות מתוקצבות ממשרד החינוך זה לא רק עמותות שמדווחות וכולם יכולים לדעת הכל,אלא גם חברות פרטיות שאין לך דרך לבדוק נתונים.

imac100

משתמש מקצוען
לא. הוא לא באזור ה-100.
קרוב יותר ל-50 מל-100.

(אלא אם תביאי לי שמות עמותות שמקבלים שם 100 לחודש, ונאמת את זה בגיידסטאר).

(מה המקור של המסמכים שלך? חברות השמה?)

חברות השמה עושות השמה למנכלים בגוינט?

ליבי גלבשטיין

משתמש פעיל
אתם מצחיקים,
ברור לכולנו שהכסף שהם גונבים מהגננות המסכנות
עובר בכל מיני דרכים סודיות לכל מיני חשבונות
ולא נספר בשום מקום.
וגם ברור שאדם שסבור שמגיע לו 20,000 בחודש (נניח)
ולאברכית הוא משוכנע שמספיק 3500-מינוס,
הוא אדם שלא ראוי לנהל איזשהוא מוסד,
ובפרט לא מוסד חינוכי.

משה גל

משתמש מקצוען
כמה לדעתכם אמור להרוויח מנהל רשת שיש עליו עול ניהולי וכלכלי של 10 מעונות, 60 גנים, 3 חיידרים ו....

האם כל מנהל רשת כזו שנוהג ברכב של 300k ויש לו דירות לתת לילדים ברווח זה בגלל שהוא גונב את העובדות שלו?

בציבור הכללי מנהלי עמותות קטנות בהרבה מרוויחים בכיף 150/250 k בחודש.
מה קשור בכלל?
אם הוא כזה מוצלח וכריזמטי ומוכשר, שילך למגזר הפרטי ויגזור את המיליונים שמגיעים לו
כמו שאנחנו אומרים לסייעות 'תלכו לעבודה שמכניסה נורמלי'. כך אנחנו גם אומרים למנכ"ל המסכן שכורע תחת הנטל - 'בחברה פרטית תרוויח פי 10, למה אתה מחכה?!'

אז אולי:
ההסבר הפשוט - הוא לא כזה גאון ומוכשר וחכם, אלא הוא מרוויח הון מ'החזרי' הסייעות והגננות וכד', ובחברה פרטית הוא לא יהיה גם עוזר מנקה. אחרת, לאן באמת הולכים הכספים הגזולים הללו?
ההסבר האופטימי - הוא באמת לא מרוויח הרבה. והוא מסכים להקריב את יוקרתו וגאונותו בשביל השליטה האדירה והכוח העצום שיש לו בידיים במונחים מגזריים, ויש לו.
על התרחיש של 'לשם שמים' העדפתי לא להרחיב...

והעיקר - לא "כל מנהל שנוהג ברכב ונותן דירות לילדים" הוא גנב.
אבל כל מנהל שגונב - הוא גנב.
האשכול עוסק בסייעות וגננות שנגזלות ולא במנהלים עשירים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לידיעתך בעלויות מתוקצבות ממשרד החינוך זה לא רק עמותות שמדווחות וכולם יכולים לדעת הכל,אלא גם חברות פרטיות שאין לך דרך לבדוק נתונים.

נדיר מאד, כמעט לא קיים, שבעלות מתוקצבת תתאגד כחברה פרטית.
זה מחייב אותה במע"מ ובמס הכנסה. והחקירות של מס הכנסה, תאמינו לי, צפופות והדוקות היום.

המקסימום שאנשים עושים זה חל"ץ - חברה לתועלת הציבור. ואז הם חייבים בדיווח לרשם העמותות כמו כל עמותה, ומתפרסמים בגיידסטאר כמו כל עמותה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
זה בעיה לרשום משכורות על שם אנשים אחרים? וגם שהגננות שאמורות להחזיר חלק משכרם בד"כ זה מזומן ולא לעמותה.

זה הולך ונהיה בעיה.

רשם העמותות בודק קשרי משפחה, כך שהמנכ"ל לא יכול לחלק משכורות לכל ילדיו ואחיותיו.

ויש היום יותר ויותר מודעות, ואנשים פחות מסכימים ש'יכתבו משכורות על שמם'.

החגיגות הגדולות כבר נגמרו.

יודלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לא קראתי את האשכול
ובלי להיכנס לדיון האם ואיזה רשתות גונבות את העובדות.
רק סתם שאלה שמעניינת אותי.
כמה לדעתכם אמור להרוויח מנהל רשת שיש עליו עול ניהולי וכלכלי של 10 מעונות, 60 גנים, 3 חיידרים ו....

האם כל מנהל רשת כזו שנוהג ברכב של 300k ויש לו דירות לתת לילדים ברווח זה בגלל שהוא גונב את העובדות שלו?

(וכדי לחסוך תגובות אז כמובן שאין בתגובה זו כדי להצדיק עושק של עובדות אלא להסביר שלא כל מנהל הוא גנב)
קודם כל 90% מהתגובות היו על העושק, הגזל וההונאה של של חלק מהעמותות, וכמעט לא עסקו בשכר המנהלים,

ובנוגע לשכרו של המנכ"ל העסוק והנכבד, תוסיפו לחשבון את כל ההפרשים ועודפי המשכורת שהעובדות/ים נאלצים להחזיר בחירוק שן (והם לא יכולים להתפטר/להחליף מוסד, מדובר באנשים שצריכים להביא אוכל הביתה, וברוב המקומות הנ"ל נהוגות בערך אותם שטיקים וטריקים "חוקיים") וה"תרומות" שמתקבלות באותה דרך, תגיעו לסכומים גדולים בהרבה, ולא, הכסף לא נשאר באוויר, מישהו לוקח את זה!

ואגב, המשחקים האלו לא נעצרים אצל הגננות, לא מעט מוסדות מוכרים מתנהגים גרוע מכך אף למלמדים ועוד.

וכמובן שזה לא בדיוק גזל, כי הנגזל הסכים שיגזלו אותו...

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
שימו לב!
הנקודה שצריך לטפל בה עכשיו זה לא התלונות על אי מתן חופשות או משחקים בשכר.

אלא,
על אי העסקה בחודש הקרוב עד לאחר החגים כדי לחסוך משכורת חגים בעוד העמותות מקבלות תקצוב מלא!

מאיפה נשים שזה עבודתן ישלמו את צרכי החגים הקרבים ובאים???
מאיפה הם ישלמו מים וחשמל בחודשיים אלו???

הם מוכנות לעבוד.. אבל לא נותנים להם!

אתם מכירים עוד מגזר כזה???
יש מיילים אדומים של כל מיני ערוצי רדיו וטליווזיהה שרק מחכים לכאלו סיפורים
הבעיה שברגע שהם מבקשים שיתראיינו להם לתוכנית כדי באמת לגרום לחברי הכנסת לצאת ולהביע דעתם על העוול, פתאום אף אחד לא רוצה להתראיין וכולם פוחדים פן יבולע להם
דיברו הרבה בתקשורת על מה שקורה בבני ברק לגבי הדוחות שחוטפים שם בלי סוף,
וכתבת אחת אמרה לי שכשהיא באה לראיין אנשים כדי לטפל בנושא ברצינות אף אחד לא מוכן להזדהות בשמו
ואני שואלת למה לא מדברים על זה בתקשורת החרדית?? למה משתיקים את העוול הזה?

תהילה ה.

משתמש פעיל
@עד מתי
קראתי נכון?
הם צריכים לתת לעמותה גם את הסכום הזה של הדמי לידה מהחודשים שלא עבדה?
מההההההההההההההההההההההה?
קראתי נכון
או שזה שמועה לא מבוססת?

תהילה ה.

משתמש פעיל
דבר נוסף - יש עוד משהו שהרבה גננות אפילו לא יודעות,
"מפרישים" להם פנסיה מהמשכורת אבל היא לא הולכת לשום מקום!!! (ז"א היא הולכת לכיס של מישהו אבל לא לשום קרן פנסיה כל שהיא)
וכשיגלו את זה יכול להיות כבר מאוחר מידי:(
@רותי קפלר מכירה כזה דבר?
ואיך אני בודקת זאת?

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני מכירה דבר כזה. באחד המקומות הם עבדתי "הפרישו" לנו פנסיה. בסופו של דבר גם הפרישו לנו את כל המשכורת, עד סגירת העמותה (ופתיחת עמותה חדשה, כנאמר פראיירים לא מתים, הם מתחלפים)
עלינו על כך כשהחברה בה היתה קופת הפנסיה שלחה התרעות בגין אי תשלום. אבל עובד שמקום העבודה פתח לו קרן פנסיה ואינו מפריש לה אף פעם לא מקבל התרעות כאלו.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
@רותי קפלר מכירה כזה דבר?
ואיך אני בודקת זאת?

ברור שקיים דבר כזה, שמעסיקים מפרישים מהעובד פנסיה, אבל לא מעבירים אותה לשום מקום.
ואגב, זו עבירה חוקית חמורה, מבחינת דיני עבודה. יותר מדברים אחרים.

הבדיקה פשוטה - מתקשרים לקרן הפנסיה שלך (בתקווה שאת יודעת מה היא. אמור להיות כתוב בתלוש), ומבקשים לקבל דו"ח על ההפקדות כשכירה.
ברוב החברות יש היום אפשרות לקבל קוד אישי ולהכנס לבד לאזור אישי באתר (גם אם הם דורשים קבלת קוד SMS, אפשר להתעקש מול שירות לקוחות לבטל את הדרישה. מנסיון מול 'מגדל').

ואז את בודקת כמה מופקד לך כל חודש.
זה אמור להיות בערך פי שלושה ממה שמנכים לך בתלוש.

נניח, אם מנכים לך כל חודש 100 ש"ח לפנסיה, המעסיק אמור להעביר בערך עוד 200 משלו, וביחד - 300 ש"ח. (לא דייקתי בסכומים, זה משתנה בין המעסיקים).

שרית ו

משתמש מקצוען
ברור שקיים דבר כזה, שמעסיקים מפרישים מהעובד פנסיה, אבל לא מעבירים אותה לשום מקום.
ואגב, זו עבירה חוקית חמורה, מבחינת דיני עבודה. יותר מדברים אחרים.

הבדיקה פשוטה - מתקשרים לקרן הפנסיה שלך (בתקווה שאת יודעת מה היא. אמור להיות כתוב בתלוש), ומבקשים לקבל דו"ח על ההפקדות כשכירה.
ברוב החברות יש היום אפשרות לקבל קוד אישי ולהכנס לבד לאזור אישי באתר (גם אם הם דורשים קבלת קוד SMS, אפשר להתעקש מול שירות לקוחות לבטל את הדרישה. מנסיון מול 'מגדל').

ואז את בודקת כמה מופקד לך כל חודש.
זה אמור להיות בערך פי שלושה ממה שמנכים לך בתלוש.

נניח, אם מנכים לך כל חודש 100 ש"ח לפנסיה, המעסיק אמור להעביר בערך עוד 200 משלו, וביחד - 300 ש"ח. (לא דייקתי בסכומים, זה משתנה בין המעסיקים).

אכן ניתן לראות באתר של חברות הביטוח כמה מופקד,
בהפניקס לדוג' מצוין הפקדת מעסיק והפקדת עובד שם צריך להיות הסכום המדויק כמו בתלוש.
דבר נוסף - מי שעובד במקומות קטנים יכול להיות שלא יראה בחודשים האחרונים הפקדה כי המעסיקים מפקידים אחת לכמה חודשים רטרו כך שאין מה לחשוש שגזלו אותך אם בכל שאר החודשים הכל תקין.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה