עזרה סייעת שניה? לכי הבייתה! תחזרי אחרי החגים, עד אז אין משכורת!!!

מצב
הנושא נעול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אבל מה עם ההורים של 32 הצרחניות החדשות בגן?
זה כל הציבור ולא רק האברכיות הללו?!

אם בגן של הבת שלי יהיו 32 ילדות ללא סייעת, אטפל בזה בעז"ה.
אנשים אחרים בגנים אחרים? שיתכבדו לטפל בעצמם ובבנותיהם, ולא לחכות כל היום שמישהו אחר ידאג להם - יעבוד בשבילם - יתלונן בשבילם.

אם יערבו בזה חכי"ם מובטלים מהאופוזיציה, שבאמת חשוב להם זכויות אדם, נשים ועובדים
כמו דב חנין, מיכל רוזין, עאידה תומא סאלימן (יו"ר הוועדה למעמד האשה), שלי יחימוביץ
מאוד יכול שיהיה שינוי אמיתי לטובה
אין עניין ללכת לתקשורת, כי זה חילול ה' וגם לא יעזור

מנסה לכתוב כאן בזהירות ובעדינות.
לחילונים לא מאד אכפת כשחרדים סובלים בגלל חרדים אחרים. מבחינתם, שיסתדר מוישה עם מוישה.
אם היה כאן גזל של הקופה הציבורית, אולי זה היה יכול להקפיץ אותם קלות.
אבל המצב הוא הפוך - ולאף חילוני לא מתחשק שגנים חרדיים יקבלו תקצוב מלא.

נושאים פנים-חרדיים שהצליחו לעלות לתקשורת הכללית, היו רק כאלו מחרידים במיוחד, או שמאחוריהם עמדו לוביסטים חזקים, או כאלו שפוגעים ישירות בציבור החילוני.
כל האחרים - לא מעניינים את גלעד אורצמן מהוד השרון. בכלל לא.

לתשומת לב מנהלי העמותות. [השמות ידועים בצבור].
החזרת חלק מהמשכורת במזומן היא העלמת מס.
זה הדבר שממשלת ישראל נלחמת בו יותר מכל פשע אחר.
וסוד שיותר משלשה אנשים יודעים אותו כבר אינו סוד.
מומלץ שתכינו לכם מראש עורך דין טוב.

זה בסדר. אין שום בעיה חוקית לקבל מזומן בחזרה כתרומה. עמותות ממילא לא חייבות במס.

"מרשי מעסיק מאות עובדים ומנהל מוסדות גדולים בהצלחה, תוך עמידה בלתי מתפשרת בדרישות החוק. מטבע הדברים, תמיד יתקיימו מרמורים בשולי השוליים.
מרשי שילם למתלוננת את מלוא שכרה מדי חודש, בהעברה בנקאית, ללא כל דחייה או הלנת שכר, כמפורט בנספח 1.
העובדת, מיוזמתה האישית, החליטה לתרום סכומי כסף למוסד, מתוך הערכה לפעילותו הברוכה. תמורת תרומתה במזומן, קיבלה העובדת קבלה, המצורפת בזאת בנספח 2. לא יעלה על הדעת שעם סיום העסקתה, תחליט העובדת לדרוש חזרה תרומות שנתנה בעבר מתוך רצון אישי וללא כל לחץ".

(עו"ד רונן כרישי, המייצג של מוסדות 'אור התורה החסד והתפילה'. )

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
"מרשי מעסיק מאות עובדים ומנהל מוסדות גדולים בהצלחה, תוך עמידה בלתי מתפשרת בדרישות החוק. מטבע הדברים, תמיד יתקיימו מרמורים בשולי השוליים.
מרשי שילם למתלוננת את מלוא שכרה מדי חודש, בהעברה בנקאית, ללא כל דחייה או הלנת שכר, כמפורט בנספח 1.
העובדת, מיוזמתה האישית, החליטה לתרום סכומי כסף למוסד, מתוך הערכה לפעילותו הברוכה. תמורת תרומתה במזומן, קיבלה העובדת קבלה, המצורפת בזאת בנספח 2. לא יעלה על הדעת שעם סיום העסקתה, תחליט העובדת לדרוש חזרה תרומות שנתנה בעבר מתוך רצון אישי וללא כל לחץ".
אם לא שזה עצוב, זה פשוט קורע.

אני מתחילה לחשוב על משהו אחר-
גננת ש'שוכחת' להחזיר את הכסף רגע אחרי העשירי.
מנהל שמזכיר שוב ושוב ברמזים עבים וגסים.
הגננת המסכנה מקליטה את התזכורות והרמזים
ויאללה לבית משפט.
רק שכבוד השופט ישמע מה שמדברים איתו ולא ינסה לתפוס פוקימונים בהיכל בית המשפט...

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הבעיה היא לא רק אצל הסייעת השניה היא אצל כל הצוותות שהועסקו בגננות וסייעות ומפעיות בצהרונים..
אז גם אני עבדתי השנה בצהרונים של רשת חרדית ועזבתי!!!
ולמה??
כי לאף אחד לא היה איכפת מזה שעבדתי כמה חודשים טובים בלי משכורת ואחר כך היא הגיעה מכווצ'ת ומוזרה..
לאף אחד לא היה איכפת שלא קיבלתי חופשות ולא שום דבר אחר. אז פשוט החלטתי לא לחזור לשם יותר אבל הכי הכעיס אותי היה המצב שבו הגענו אליו
לא יכולתי להתלונן לאף אחד!!
לא היה עם מי לדבר!!
הרי אף אחת מהעובדות לא תלך להלשין ולהתלונן במשרד העבודה והרווחה (כן יש כזה מקום שהאחריות שלו היא לבדוק שלא פוגעים בזכויות העובדים..)
אני מציעה לפתוח התאגדות של "הסתדרות המורים והגננות החרדיות"..
כזו שלא מעוגנת בשום ארגון חרדי גדול.
כל גננת ומורה תשלם דמי חברות של 20 ש''ח בשנה!
ותאמינו לי חצי מהבעיות נפתרות!!
הבעיה היא שלנו הצעירות שאין לנו עבודה ומוכנות לעבוד בכל מצב ובכל דרך!
אז לא!!
הגיע הזמן להפסיק עם המוסכמות הללו שחייבים לעבוד בכאלו תנאים!!
תאמינו לי אפשר וצריך גם אחרת!!!!

אני רק מתפלאת על הצוות האנשים שהם בגילאי הארבעים פלוס שרואים אותנו עובדות כל כך קשה ומסכימים לזה..
חברה זה לא הגיוני.
אז כן..
אני עזבתי את המקום הזה ולא אחזור לשם!!
כל עוד לא אקבל תנאים נורמליים והגיוניים....

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
רק הערה.
הכל נכון וגם אנוכי מהסובלים מכך שמורידים רבע שעה מיום העבודה של רעייתי כדי לא להתחייב במשרת אם, בעוד בפועל היא צריכה לנכוח.

אבל, העניין של להחזיר חלק מהסכום, כשהעניין סוכם מראש בין הצדדים, בעייתי רק מבחינת החוק ולא בדין תורה שבו כל מה שהוסכם בין הצדדים תקף. בין אם הכסף הולך לחישוקי מגנזיום לבוס, או להפלרת מי השתייה בגן.

זה לא נכון!!
אם זה אסור על פי חוקי המדינה זה נאסר גם בדין תורה כי זה ענין של "דינא דמלכותא דינא..."
וחוץ מזה איך אפשר להסכים לעוול שכזה גם אם ישנה איזושהי גושפנקא הלכתית לעשות את זה...

תסלחו לי שאני רותחת אבל אני רואה כאן תגובות בנוסח " זה לא נכון.." אתם מגזימות.. וכו..
חברה אני האחרונה שמחפשת איך להתלונן..
טוב לי ואני מבסוטה מהחיים
אבל לי ממש לא בער הכסף כי זה היה סוג של הכנסה שלא בניתי עלהי אלא עשיתי לכיף!
אבל היו שם נשים שחיתנו ילדים והתחתנו בעצמם וכל שקל היה חשוב להן.
שיחקו לנו עם המשכורות חודש נכנס וחודש לא!
והחודש הבא תקבלי על שתי החודשים ולא יכלת לבוא אז לא נשלם לך
ויום העצמאות לא למדו אז לא מגיע לך כסף
ובפסח לא עובדים אז לא תקבלי דמי חופשה.. אז איך אישה שיש לה 12 ילדים אמורה לכלכל את המשפחה שלה בפסח אם היא לא מקבלת חצי משכורת (ובואו משכורת שלה היא באיזור ה3500-4000)
עצוב!

נערך לאחרונה ב:

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא רוצה לחשוב על החילול ד' שיקרה ביום בו תפתח חקירה במס הכנסה, ביטוח לאומי ושות'
לצערי - הכרישים הגדולים, יודעים להתחמק מהם...
במסגרת עבודתי נוכחתי כי דווקא בעמותות שעובדות בצורה מסודרת פיקס, והכל כתוב שחור על גבי לבן - קל לרשויות 'לעלות' על "גניבה" כמו זו: מס הכנסה נטפלים למנכ"ל עמותה בתחום החינוך בעלת קרוב למאה סניפים, על כך שביתו עובדת בסניף של העמותה בפריפריה (בעלת תואר בהוראה, עובדת בחצי משרה ומקבלת שכר לפי דרגת משה"ח שלה) מס הכנסה לא מוכן לקבל את זה שהיתה מתקבלת למשרה זו גם בלי להיות ביתו של... פשוט כי שם בפריפריה אין הרבה מורות, ואביה - מנכ"ל העמותה לא קנה לה דירה בבני ברק, פשוט כי הוא לא גנב את כספי העמותה...

לילי 1

משתמש מקצוען
למה בעצם מורות חרדיות לא מצטרפות לארגוני המורים/גננות?

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
למה בעצם מורות חרדיות לא מצטרפות לארגוני המורים/גננות?

הן מאוגדות בהסתדרות ששייכת לחינוך העצמאי..
קבלו את הבלוף בהתגלמותו:
מי שמעסיק אותך הוא גם מי שאחראי על הזכויות שלך..

לילי 1

משתמש מקצוען
הן מאוגדות בהסתדרות ששייכת לחינוך העצמאי..
קבלו את הבלוף בהתגלמותו:
מי שמעסיק אותך הוא גם מי שאחראי על הזכויות שלך..
אה, זה לפחות מסביר משהו

אבל יש כנראה עוד הסבר- קיבלתי באישי מאשה שעובדת בבית ספר לחינוך מיוחד בירושלים שרצתה להצטרף והסתדרות המורים סירבה
סיפור מעט ישן והיא לא זוכרת פרטים וסיבות

עוד מישהי ניסתה?

(אני בארגון המורים וכל שקל ששילמתי להם אי פעם החזיר את עצמו עשרת מונים גם מבחינת שמירה על זכויות וגם מבחינה כספית. לדוגמה- 3000 שח מילגה לתואר ראשון. לא מותנה בכלום. גם אקוויוולנטי)

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אה, זה לפחות מסביר משהו

אבל יש כנראה עוד הסבר- קיבלתי באישי מאשה שעובדת בבית ספר לחינוך מיוחד בירושלים שרצתה להצטרף והסתדרות המורים סירבה
סיפור מעט ישן והיא לא זוכרת פרטים וסיבות

עוד מישהי ניסתה?

(אני בארגון המורים וכל שקל ששילמתי להם אי פעם החזיר את עצמו עשרת מונים גם מבחינת שמירה על זכויות וגם מבחינה כספית. לדוגמה- 3000 שח מילגה לתואר ראשון. לא מותנה בכלום. גם אקוויוולנטי)

להסתדרות המורים אסור להכניס מורים מהחינוך העצמאי..(עד כמה שידוע לי זה חלק מההסכמים שאסור להם להתערב בחינוך החרדי..)

מרחבית

משתמש מקצוען
אני לא מתמצאת בכלל במה שנכתב באשכול הכואב הזה, ולא יודעת מה נכון ומה לא. אני רק יודעת, שהעניין של היצע וביקוש - הוא הוא השחקן האמיתי והעצמתי בכל הדברים מהסוג הזה. שינוי המשוואה הזו - יועיל יותר מכל. השאלה היא האם יש איזו דרך יצירתית לעשות זאת.

נערך לאחרונה ב:

הדסדס

משתמש מקצוען
אני הייתי גננת טובה וכן פתחתי את הפה וכשאמרו לי בפגישה שביקשתי לא להחזיר את התוספת שיש שישים שיקפצו על המישרה שלי קמתי ואמרתי תודה, היה כייף לעבוד פה!
מאז לא נדרשתי להחזיר כלום.
יש לי תואר אקדמאי והיה לי אומץ כי חשבתי שבמקרה הכי גרוע אני אעבור הלאה....
אבל לא כולן יכולות וכנראה שבצדק

זושא כץ

משתמש מקצוען
שימו לב!
הנקודה שצריך לטפל בה עכשיו זה לא התלונות על אי מתן חופשות או משחקים בשכר.

אלא,
על אי העסקה בחודש הקרוב עד לאחר החגים כדי לחסוך משכורת חגים בעוד העמותות מקבלות תקצוב מלא!

מאיפה נשים שזה עבודתן ישלמו את צרכי החגים הקרבים ובאים???
מאיפה הם ישלמו מים וחשמל בחודשיים אלו???

הם מוכנות לעבוד.. אבל לא נותנים להם!

אתם מכירים עוד מגזר כזה???

משה גל

משתמש מקצוען
כדי לחסוך משכורת חגים בעוד העמותות מקבלות תקצוב מלא!
א. "כדי לגנוב משכורת חגים".
ב. אישית אני לא יכול להילחם את מלחמת הסייעות השניות נגד המנגנונים המשומנים של שלוחי- דרבנן-דציבורא-נזר העסקנים-קרתא דשופריא. מה לעשות?! (ראו תגובת עו"ד רונן כרישי למעלה :) :()
אבל, אם כמו שציינו כאן, בגן של ביתי תהיינה 32 בנות בלי סייעת שנייה. אז #&@!

רחלה לה

משתמש פעיל
להסתדרות המורים אסור להכניס מורים מהחינוך העצמאי..(עד כמה שידוע לי זה חלק מההסכמים שאסור להם להתערב בחינוך החרדי..)
הם אפילו לא מוכנים לענות טלפונית.
את נדרשת לומר את מספר הזהות שלך,
במערכת שלהם את מעודכנת כשכירה של ה"חינוך העצמאי", ומתבקשת בעדינות לדבר ולברר אצלם ורק אצלם!
הם הרי דואגים לזכויות שלך ...;)

תהילה ה.

משתמש פעיל
יותר קל להצטלם עם עובדי "פרי גליל" ולעמוד בפתח המפעל ולצעוק איתם במגאפון...
מאשר לעמוד עם קבוצה של אברכים בפתח רשת גנים ולצעוק מול מנהל שאתמול שתו איתו לחיים באיזה אירוע מיוחצ"ן היטב.
אם קבוצת האברכים היו מפגינים כבר היה קורה משהו
הם רק מוחים בפרוג...

מעצב פנימיות

משתמש מקצוען
העובדת, מיוזמתה האישית, החליטה לתרום סכומי כסף למוסד, מתוך הערכה לפעילותו הברוכה. תמורת תרומתה במזומן, קיבלה העובדת קבלה, המצורפת בזאת בנספח
שום קבלה ושום נעליים. חישוקי מגנזיום מסגסוגת קלה הוא צריך.

מעצב פנימיות

משתמש מקצוען
זה לא נכון!!
אם זה אסור על פי חוקי המדינה זה נאסר גם בדין תורה כי זה ענין של "דינא דמלכותא דינא..."
וחוץ מזה איך אפשר להסכים לעוול שכזה גם אם ישנה איזושהי גושפנקא הלכתית לעשות את זה...

א. דינא דמלכותא לא רלוונטי.
ב. זו לא גושפנקא. זו הלכה שהסכמים בין שני צדדים תקפים כשנעשים מרצונם החופשי, גם אם זה מסריח עד השמים.

זושא כץ

משתמש מקצוען
א. דינא דמלכותא לא רלוונטי.
ב. זו לא גושפנקא. זו הלכה שהסכמים בין שני צדדים תקפים כשנעשים מרצונם החופשי, גם אם זה מסריח עד השמים.
חבל שמתמודדים כאן על נושא הלכתי.
הצעד המתאים הוא מחאה ציבורית אמיתית.
כשכולנו נצביע ג'/ש"ס כפי הוראת רבותינו שליט"א (ושאף אחד כאן לא יקח את הנושא לכיוון של התנגדות להצבעה וכד') נידע כי חכי"נו שלוחנו העדיפו להתגושש על עזרה במריבות איחוד הצלה ומד"א או בנאומים על ההקבלה בין דור האינקוויזיציה לדורנו אנו...מאשר לעזור לגננות בשר מבשרנו ולאברכים אומללים...

וכאשר תשמעו בעוד שנה, לקראת הבחירות את ח"כ הרב... שליט"א נואם ואומר בנאום מייגע..:
מה לפיד עשה בקדנציה קודמת, כמה הוא הזיק לעולם התורה ולאברכים.. וכמה הוא ניסה לפגוע ב"תמכין דאורייתא" ובכסף הקטן של הילדים החרדיים,
וכמובן... איך אנחנו החרדים ב ס י י ע ת א - ד ש מ י א הצלחנו לשנות הכל בקדנציה זו ולהחזיר את הכל למה שהיה....
עמדו על רגליכם, ואמרו לו ב פ נ י ם! לפיד לא עשה לנו כלום, מי שמציק לנו זה מס' ... ברשימת יהדות התורה שיש לגיסו את רשת גני הצדיקים, ומס' ...ברשימת ש"ס שיש לאחותו את רשת גני הצדיקות ומס' .. שיש לאחיו את רשת בני החכמים...וכד' וכד'
ואתם העדפתם לספר לנו על עזרה לאתיופים ודרוזים וכו' וכו' ולא לדאוג לנו באמת.
ותלכו הבייתה וכלום לא ישתנה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה