עזרה סייעת שניה? לכי הבייתה! תחזרי אחרי החגים, עד אז אין משכורת!!!

מצב
הנושא נעול.

אני וביתי

משתמש מקצוען
אבל גננת אחת סיפרה לי שברגע שהעיזה לבקש שלפחות הדמי לידה שמגיעים לה לפי התלוש המלא לא תצטרך להחזיר חלק, הודיעו לה שיש הרבה מאד קופצות על המשרה, והיא מוזמנת להשאר בבית אחרי הלידה...
משום מה אף אחד לא התייחס לזה.
אם זה קרה זה גזל כפשוטו שוד לאור היום אני לא הייתי ממשיך לעבוד שם רגע אחד ותובע אותם בביד.
על זה ודאי אין שום הצדקה הלכתית

מעצב פנימיות

משתמש מקצוען
חבל שמתמודדים כאן על נושא הלכתי.
הצעד המתאים הוא מחאה ציבורית אמיתית.
כשכולנו נצביע ג'/ש"ס כפי הוראת רבותינו שליט"א (ושאף אחד כאן לא יקח את הנושא לכיוון של התנגדות להצבעה וכד') נידע כי חכי"נו שלוחנו העדיפו להתגושש על עזרה במריבות איחוד הצלה ומד"א או בנאומים על ההקבלה בין דור האינקוויזיציה לדורנו אנו...מאשר לעזור לגננות בשר מבשרנו ולאברכים אומללים...

וכאשר תשמעו בעוד שנה, לקראת הבחירות את ח"כ הרב... שליט"א נואם ואומר בנאום מייגע..:
מה לפיד עשה בקדנציה קודמת, כמה הוא הזיק לעולם התורה ולאברכים.. וכמה הוא ניסה לפגוע ב"תמכין דאורייתא" ובכסף הקטן של הילדים החרדיים,
וכמובן... איך אנחנו החרדים ב ס י י ע ת א - ד ש מ י א הצלחנו לשנות הכל בקדנציה זו ולהחזיר את הכל למה שהיה....
עמדו על רגליכם, ואמרו לו ב פ נ י ם! לפיד לא עשה לנו כלום, מי שמציק לנו זה מס' ... ברשימת יהדות התורה שיש לגיסו את רשת גני הצדיקים, ומס' ...ברשימת ש"ס שיש לאחותו את רשת גני הצדיקות ומס' .. שיש לאחיו את רשת בני החכמים...וכד' וכד'
ואתם העדפתם לספר לנו על עזרה לאתיופים ודרוזים וכו' וכו' ולא לדאוג לנו באמת.
ותלכו הבייתה וכלום לא ישתנה...

צר לי עליך זושא.

הכאב שלך ושלנו לא יהיה קטן יותר גם אם יהיו צרות אחרות.
ח"כינו עושים עבודת קודש בתחומים רבים ומגוונים לפרט ולכלל במילי דשמיא ובמילי דעלמא.
לא חסרים כאן אנשים (כמוני) שנעזרו מעת לעת ע"י שלוחינו בשלל נושאים.
זה אכן נכון לגמרי שקשרי דלקן-עסקן-לקקן קושרים את ידיהם שלא לרצונם בדרך כלל, וגם הם בוחרים את המלחמות שלהם ואולי אתה ואני היינו בוחרים נושאים אחרים.

אל תלך לישון זושא!!!

רחלה לה

משתמש פעיל
ח"כינו עושים עבודת קודש בתחומים רבים ומגוונים לפרט ולכלל במילי דשמיא ובמילי דעלמא.
הייתי שמחה שתפרט מקצתן.
לא בענייני שבתות ורכבות, אלא בתחומים הנוגעים לרווחת הציבור שלנו, במרחב הפרטי והכללי.

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הם אפילו לא מוכנים לענות טלפונית.
את נדרשת לומר את מספר הזהות שלך,
במערכת שלהם את מעודכנת כשכירה של ה"חינוך העצמאי", ומתבקשת בעדינות לדבר ולברר אצלם ורק אצלם!
הם הרי דואגים לזכויות שלך ...;)

מעבר לזה אפילו משרד החינוך שמעביר את הכסף בחלק מהעמותות אפילו לא יכול להגיד לך למה הם נותנים את השכר שהם נותנים כי אין להם יכולת בקרה על המשכורת... אלא הם רואים שאת עובדת בעמותה ספציפית והם לא יודעים להגיד לך מה קורה שם..
כך יוצא שאת לעולם לא יכולה להיות מסונכרנת על מה מגיע לך ומה לא...
חבל שמתמודדים כאן על נושא הלכתי.
הצעד המתאים הוא מחאה ציבורית אמיתית.
כשכולנו נצביע ג'/ש"ס כפי הוראת רבותינו שליט"א (ושאף אחד כאן לא יקח את הנושא לכיוון של התנגדות להצבעה וכד') נידע כי חכי"נו שלוחנו העדיפו להתגושש על עזרה במריבות איחוד הצלה ומד"א או בנאומים על ההקבלה בין דור האינקוויזיציה לדורנו אנו...מאשר לעזור לגננות בשר מבשרנו ולאברכים אומללים...

וכאשר תשמעו בעוד שנה, לקראת הבחירות את ח"כ הרב... שליט"א נואם ואומר בנאום מייגע..:
מה לפיד עשה בקדנציה קודמת, כמה הוא הזיק לעולם התורה ולאברכים.. וכמה הוא ניסה לפגוע ב"תמכין דאורייתא" ובכסף הקטן של הילדים החרדיים,
וכמובן... איך אנחנו החרדים ב ס י י ע ת א - ד ש מ י א הצלחנו לשנות הכל בקדנציה זו ולהחזיר את הכל למה שהיה....
עמדו על רגליכם, ואמרו לו ב פ נ י ם! לפיד לא עשה לנו כלום, מי שמציק לנו זה מס' ... ברשימת יהדות התורה שיש לגיסו את רשת גני הצדיקים, ומס' ...ברשימת ש"ס שיש לאחותו את רשת גני הצדיקות ומס' .. שיש לאחיו את רשת בני החכמים...וכד' וכד'
ואתם העדפתם לספר לנו על עזרה לאתיופים ודרוזים וכו' וכו' ולא לדאוג לנו באמת.
ותלכו הבייתה וכלום לא ישתנה...

זה לא יעזור לקום ולמחות.
צריך לקום ולעשות משהו..
אני הייתי חושבת על ללכת לכיוון שיאגד את העובדות הללו!
אל תחכו שמישהו ירחם עליכם!

לרעהו

משתמש מקצוען
מי רוצה להקים וועד עובדות חרדיות, (כמובן במשכורת מסודרת) זה המון כאב ראש בהתחלה, ואם נחזיק מעמד ולא נתייחס לבעלי העמותות שיגידו, בא קח 5000 ש' לחודש ותסגור את הוועד הזה הציבור החרדי יהיה מסודר, (דרך אגב מי שפתח את הוועד הזה לפני 4 שנים בערך, אשתו הייתה גננת וקיבלה משרה בחירה באיזה מקום עם משכורת יפה והכל הושתק) מידיעה גמורה...

ליבי גלבשטיין

משתמש פעיל
מי רוצה להקים וועד עובדות חרדיות, (כמובן במשכורת מסודרת) זה המון כאב ראש בהתחלה, ואם נחזיק מעמד ולא נתייחס לבעלי העמותות שיגידו, בא קח 5000 ש' לחודש ותסגור את הוועד הזה הציבור החרדי יהיה מסודר, (דרך אגב מי שפתח את הוועד הזה לפני 4 שנים בערך, אשתו הייתה גננת וקיבלה משרה בחירה באיזה מקום עם משכורת יפה והכל הושתק) מידיעה גמורה...
כנ"ל פעילים בעניין התחבורה הציבורית. מידיעה גמורה...

מוכר עד דמעות...
ששמעתי פעם ראשונה מחברות את המציאות ההזויה הזאת לא האמתי שב-2018 כך מתנהלים במדינה!
אבל מברור עם הרבה מאד גננות ברשתות שונות, הסיפור הכואב הזה חזר על עצמו...
וזה לדעתי עילה רצינית מאד מאד לתביעה, אם רק היו יכולים לעשות זאת...(זה ודאי לא חוקי בעליל!! )
אבל גננת אחת סיפרה לי שברגע שהעיזה לבקש שלפחות הדמי לידה שמגיעים לה לפי התלוש המלא לא תצטרך להחזיר חלק, הודיעו לה שיש הרבה מאד קופצות על המשרה, והיא מוזמנת להשאר בבית אחרי הלידה...
על גזלנים מהסוג הזה מסתבר שמותר להלשין לדוגמא במס הכנסה, משרד החינוך, וכד'
כמובן עם שאלת רב.
רק לא מובן מי העלה את הרעיון לשלם להם כסף שלא קשור בכלל אליהם?
פרוטקשן?
גם מהדמי אבטלה אחרי ההתפטרות צריך לשלם להם?

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

ליבי גלבשטיין

משתמש פעיל
כמה אנשים נמרצים שהתעסקו ברצינות
במחדלים של חברות התחבורה בערים מסוימות...
ולאחר תקופה לא ארוכה כשקלטו בחברות התחבורה
שהם מהווים בעיה רצינית - מינו אותם למקשרים-נציגים-אחראים-וכו'
על נושא הכשלים, כמובן כי הם הכי מתאימים לעזור 'מבפנים',
ומאז נדם קולם.... מוזר.....
אבל תמיד אפשר להרים אליהם צלצול במספר האישי..
הם מחכים לעזור...

שיהיה ברור שזו לא הכללה ויש ב"ה עוסקים באמונה לא מעטים.

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
תכל'ס אם בא לי על משרת גננת בחירה עם משכורת לא רעה אני פשוט אלך להקים וועד....

imac100

משתמש מקצוען
לא קראתי את האשכול
ובלי להיכנס לדיון האם ואיזה רשתות גונבות את העובדות.
רק סתם שאלה שמעניינת אותי.
כמה לדעתכם אמור להרוויח מנהל רשת שיש עליו עול ניהולי וכלכלי של 10 מעונות, 60 גנים, 3 חיידרים ו....

האם כל מנהל רשת כזו שנוהג ברכב של 300k ויש לו דירות לתת לילדים ברווח זה בגלל שהוא גונב את העובדות שלו?

בציבור הכללי מנהלי עמותות קטנות בהרבה מרוויחים בכיף 150/250 k בחודש.

(וכדי לחסוך תגובות אז כמובן שאין בתגובה זו כדי להצדיק עושק של עובדות אלא להסביר שלא כל מנהל הוא גנב)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא קראתי את האשכול
ובלי להיכנס לדיון האם ואיזה רשתות גונבות את העובדות.
רק סתם שאלה שמעניינת אותי.
כמה לדעתכם אמור להרוויח מנהל רשת שיש עליו עול ניהולי וכלכלי של 10 מעונות, 60 גנים, 3 חיידרים ו....

האם כל מנהל רשת כזו שנוהג ברכב של 300k ויש לו דירות לתת לילדים ברווח זה בגלל שבוא גונב את העובדות שלו?

בציבור הכללי מנהלי עמותות קטנות בהרבה מרוויחים בכיף 150/250 k בחודש.

(וכדי לחסוך תגובות אז כמובן שאין בתגובה זו כדי להצדיק עושק של עובדות אלא להסביר שלא כל מנהל הוא גנב)

מסכימה עם הרעיון הכללי, עול ניהולי זה דבר ששווה הרבה כסף. (לא 150 אלף בחודש. מכירה מנהלי עמותות, והסכומים נמוכים בהרבה. 30-40 אלף לחודש לעמותה ענקית. זה משאיר כ-20 אלף נטו ביד, ולפעמים פחות.)

אבל כל זאת - כשכולם, עד אחרונת שוטפות הרצפה, קיבלו את שכרם השלם החודש, בזמן ובמדוייק.

אם אינך מצליח לשלם לכל עובדיך כחוק וכיושר, מצופה ממך להתארגן לתוכנית הבראה, לגייס עוד כספים, או להחזיר את המפתחות.

השכל הישר לא יכול לשאת מצב בו משכורתו של המנכ"ל נכנסת כסדר, אבל לכל היתר - 'העמותה בקשיים'.

אתה לא מצליח להוציא את העמותה מהקשיים במשך שנה-שנתיים? לך הביתה. ותחזיר את הרכב.

imac100

משתמש מקצוען
מסכימה עם הרעיון הכללי, עול ניהולי זה דבר ששווה הרבה כסף. (לא 150 אלף בחודש. מכירה מנהלי עמותות, והסכומים נמוכים בהרבה. 30-40 אלף לחודש לעמותה ענקית. זה משאיר כ-20 אלף נטו ביד, ולפעמים פחות.)

אבל כל זאת - כשכולם, עד אחרונת שוטפות הרצפה, קיבלו את שכרם השלם החודש, בזמן ובמדוייק.

אם אינך מצליח לשלם לכל עובדיך כחוק וכיושר, מצופה ממך להתארגן לתוכנית הבראה, לגייס עוד כספים, או להחזיר את המפתחות.

השכל הישר לא יכול לשאת מצב בו משכורתו של המנכ"ל נכנסת כסדר, אבל לכל היתר - 'העמותה בקשיים'.

אתה לא מצליח להוציא את העמותה מהקשיים במשך שנה-שנתיים? לך הביתה. ותחזיר את הרכב.

חשבתי שברור מהסוגרים שהכוונה שלא לגיטימי לגנוב.
אלא מי שמרוויח הרבה לא ההוכחה שהוא גנב.

ויש לנו ויכוח לגבי השכר.
מנהלים גדולים ומוצלחים (בעולם הפרטי ודאי אבל גם בעמותות) מרוויחים סכומים גבוהים הרבה יותר.
שכר של 500k בשנה, לאדם שעובד בכזו משרה זה שכר נמוך.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ויש לנו ויכוח לגבי השכר.
מנהלים גדולים ומוצלחים (בעולם הפרטי ודאי אבל גם בעמותות) מרוויחים סכומים גבוהים הרבה יותר.
שכר של 500k בשנה, לאדם שעובד בכזו משרה זה שכר נמוך.

למה ויכוח? נפתח גיידסטאר ונראה.
תפני אותי לעמותות כאלו, ונבדוק שכר של חמשת הגבוהים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בינתיים בדקתי את רשת אורט, מחזור של מיליארד ושלוש מאות שנתי, שכר המנהל 982K ברוטו, (81,000 ש"ח לחודש), הסמנכלים - 580K ברוטו. (48,000 לחודש)

אבל זו רשת באמת גדולה. לא חושבת שיש לה מתחרים חרדיים בהיקף הפעילות והמחזור.

לרשתות חרדיות ענקיות (מעיין החינוך התורני), יש מחזור של בערך חצי מזה.
המנכל 660 אלף לשנה, ארבעת הבאים - בין 450-420. (שזה אומר 37.5 ברוטו חודשי. לבן אדם נשאר ביד אולי 22).

imac100

משתמש מקצוען
למה ויכוח? נפתח גיידסטאר ונראה.
תפני אותי לעמותות כאלו, ונבדוק שכר של חמשת הגבוהים.

אני לא ליד גוגל כרגע.
אבל עמותות זה לא רק אוכל לנזקקים אלא הרבה מהמגזר השלישי ורשתות חינוך נכנסות בזה כמו מוסודות אקדמאים ועוד.

כמה לדוגמא מרוויחים מנכלים בגוינט ישראל? קרן רשי?
(כשיהיה ליד גוגל אוכל לתת רשימה ארוכה יותר. כרגע אני נותנת רק מקומות שאני מכירה באופן אישי)

imac100

משתמש מקצוען
בינתיים בדקתי את רשת אורט, מחזור של מיליארד ושלוש מאות שנתי, שכר המנהל 982K ברוטו, (81,000 ש"ח לחודש), הסמנכלים - 580K ברוטו. (48,000 לחודש)

אבל זו רשת באמת גדולה. לא חושבת שיש לה מתחרים חרדיים בהיקף הפעילות והמחזור.

לרשתות חרדיות ענקיות (מעיין החינוך התורני), יש מחזור של בערך חצי מזה.
המנכל 660 אלף לשנה, ארבעת הבאים - בין 450-420. (שזה אומר 37.5 ברוטו חודשי. לבן אדם נשאר ביד אולי 22).

לצערי אין לי גוגל כרגע.
ממסמך מסוים שמצאתי במייל נראה שמקומות שדברתי עליהם הם באזור ה100k לחודש.
ו150/250 k זה יותר חברות פרטיות.
אבל עדיין זה פי 2 וחצי מ40k ברוטו.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני לא ליד גוגל כרגע.
אבל עמותות זה לא רק אוכל לנזקקים אלא הרבה מהמגזר השלישי ורשתות חינוך נכנסות בזה כמו מוסודות אקדמאים ועוד.

כמה לדוגמא מרוויחים מנכלים בגוינט ישראל? קרן רשי?
(כשיהיה ליד גוגל אוכל לתת רשימה ארוכה יותר. כרגע אני נותנת רק מקומות שאני מכירה באופן אישי)

אני יודעת שעמותות זה לא רק אוכל לנזקקים :cool:

קרן רש"י - מחזור 660 מלש"ח.
שכר מנכ"ל ב-2015 - 724 אלש"ח לשנה, 60 לחודש.
המנכ"ל הזה, שאגב היה עם תואר פרופסור, פרש ב-2016, קיבל מענקי פרישה נדיבים, והמנכ"ל החדש מקבל 540 אלש"ח. (קשה לדעת כמה לחודש, אולי הוא הגיע באמצע השנה? לא היה לי זמן וכוח להתעמק).

ובקיצור - זה יותר ממה שחשבתי, אבל פחות ממה שאת מתארת...

את ג'וינט ישראל לא מצאתי. יש לך מושג תחת איזה שם הם מאוגדים?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לצערי אין לי גוגל כרגע.
ממסמך מסוים שמצאתי במייל נראה שמקומות שדברתי עליהם הם באזור ה100k לחודש.
ו150/250 k זה יותר חברות פרטיות.
אבל עדיין זה פי 2 וחצי מ40k ברוטו.

הם לא 100 אלף לחודש. כתבתי לך למעלה את נתוני קרן רש"י.

מנכ"לי חברות פרטיות? שיקחו כמה שרוצים, בתור משכורת. בנאדם שהקים חברה פרטית והיא מרוויחה, זכותו לקחת מיליון ש"ח משכורת לעצמו.

imac100

משתמש מקצוען
אני יודעת שעמותות זה לא רק אוכל לנזקקים :cool:

קרן רש"י - מחזור 660 מלש"ח.
שכר מנכ"ל ב-2015 - 724 אלש"ח לשנה, 60 לחודש.
המנכ"ל הזה, שאגב היה עם תואר פרופסור, פרש ב-2016, קיבל מענקי פרישה נדיבים, והמנכ"ל החדש מקבל 540 אלש"ח. (קשה לדעת כמה לחודש, אולי הוא הגיע באמצע השנה? לא היה לי זמן וכוח להתעמק).

ובקיצור - זה יותר ממה שחשבתי, אבל פחות ממה שאת מתארת...

את ג'וינט ישראל לא מצאתי. יש לך מושג תחת איזה שם הם מאוגדים?

במסמכים שלי רשום ג'וינט ישראל.
אבל אני לא מספיק מבינה בזה.

המסכנה היא
הסכום הראשון שרשמתי הוא בעסקים פרטים ועוד (כגון בתי חולים)
הסכום האמיתי הוא באמצע לא 40 ולא 150 יותר באזור ה100

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה