עזרה סייעת שניה? לכי הבייתה! תחזרי אחרי החגים, עד אז אין משכורת!!!

מצב
הנושא נעול.

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
איך העובדת תתקשר?
שלום, קוראים לי זלאטע זייטלבויגן ואני סייעת שלישית בגן רותי קמניצקרוביץ ואמרו לי שאני מתחילה רק אחרי החגים.. וזה חוצפה ממש... והיה כתוב בפרוג שהם מקבלים תקציב...
--רגע, אני בודקת את זה עם הרשת..
--הלו, זלאטע, שוב שלום. זה המפקחת. דיברתי איתם ובדקנו את זה. אני מבינה מהם שעכשיו גם אחרי החגים הם לא רוצים שתחזרי:mad::mad:.

תמצות של כל האשכול!

זושא כץ

משתמש מקצוען
וגם מסקנה עצובה...
מנהלים! אפשר לנעול את האשכול
למה לנעול לא נראה לי שמנהלי הרשתות קשורים איך שהוא להנהלת פרוג
חיבים שהנושא הזה יבער עד שמשהוא יזוז שם למעלה
אולי @רותי קפלר תעלה לנו את זה גם בעיתונות שיזוזו אמות הסיפים על ההתעללות הבלתי פוסקת בנושא זה בפרט!!!!

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
זה נושא לעוד דיון: הפקדות לקופת הפנסיה
תעוררו את כל העובדים לבדוק ולעקוב שאכן ההפרשות מופקדות לקופה על שם העובד!
המעסיק שלי לשעבר חייב לקופה שלי כ20 אלף ש"ח !!!!! (שכבר היו אמורים לצבור ריביות...)
רוצה לתבוע אותו ביחד עם המעסיק שלי?

אולי @רותי קפלר תעלה לנו את זה גם בעיתונות שיזוזו אמות הסיפים על ההתעללות הבלתי פוסקת בנושא זה בפרט!!!!
על זה נאמר, יש גבול לכול תעלול...

STBW

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לבכות
מתי מתי מתי הענין הזה יבוא לקיצו.
יתחילו להכניס בסמינרים שיעורי כלכלה נבונה.
+שיעורים בערך עצמי ובמוסר העבודה הגבוהה בציבור שלנו+הכרה בכמה הנשים העובדות אצלינו שוות(המוווווון)+ התנהגות נאותה מול מעסיק שמשלבת אסרטיביות מול המעסוק/בוס עם צניעות ונינוחות ונוחות חיים.
אני מוכנה להיות הראשונה שתלמד (ת בשווא) את זה:eek:.

הסמינרים לא ילמדו את הבנות להעז לבקש משכורות הוגנות - המנהלים שייכים לאותם העמותות וגם הם משלמים משכורות רעב...

הבעיה היא לא רק אצל הסייעת השניה היא אצל כל הצוותות שהועסקו בגננות וסייעות ומפעיות בצהרונים..
אז גם אני עבדתי השנה בצהרונים של רשת חרדית ועזבתי!!!
ולמה??
כי לאף אחד לא היה איכפת מזה שעבדתי כמה חודשים טובים בלי משכורת ואחר כך היא הגיעה מכווצ'ת ומוזרה..
לאף אחד לא היה איכפת שלא קיבלתי חופשות ולא שום דבר אחר. אז פשוט החלטתי לא לחזור לשם יותר אבל הכי הכעיס אותי היה המצב שבו הגענו אליו
לא יכולתי להתלונן לאף אחד!!
לא היה עם מי לדבר!!
הרי אף אחת מהעובדות לא תלך להלשין ולהתלונן במשרד העבודה והרווחה (כן יש כזה מקום שהאחריות שלו היא לבדוק שלא פוגעים בזכויות העובדים..)
אני מציעה לפתוח התאגדות של "הסתדרות המורים והגננות החרדיות"..
כזו שלא מעוגנת בשום ארגון חרדי גדול.
כל גננת ומורה תשלם דמי חברות של 20 ש''ח בשנה!
ותאמינו לי חצי מהבעיות נפתרות!!
הבעיה היא שלנו הצעירות שאין לנו עבודה ומוכנות לעבוד בכל מצב ובכל דרך!
אז לא!!
הגיע הזמן להפסיק עם המוסכמות הללו שחייבים לעבוד בכאלו תנאים!!
תאמינו לי אפשר וצריך גם אחרת!!!!

אני רק מתפלאת על הצוות האנשים שהם בגילאי הארבעים פלוס שרואים אותנו עובדות כל כך קשה ומסכימים לזה..
חברה זה לא הגיוני.
אז כן..
אני עזבתי את המקום הזה ולא אחזור לשם!!
כל עוד לא אקבל תנאים נורמליים והגיוניים....

זה באמת שינוי שאנחנו צריכים להכניס לנשים בציבור שלנו שלא לעבוד במשכורת מינימום
ושמנהל שכבר ברעיון מסביר שהוא גנב - מכבס את זה במילים אחרות - הוא יגנוב ויעשוק לכל אורך הדרך

כל הסיפור הזה של עושק הגננות - הביצה והתרנגולת.

הנשים - מוכנות לעבוד בכל מחיר מאיזה סיבה שתהיה, אם זה בית של תורה או משהו אחר.

המנהלים - מודעים לזה מאד ומנצלים את העניין.

ללכת להתלונן אין סיכוי הם חזקים מאיתנו והיו סיפורים מעולם שעובדות התלוננו באישור רב ולאחר תקופה פיטרו אותם מהעבודה, בעליהן הפסיקו לקבל תמיכה מהכולל כי...העמותה בקשיים / קיבלו הודעה שעליהם לחפש כולל אחר, הילדים סבלו מהצקות בבית ספרם, הרי בסופו של דבר המועדון של הגנבים בכסות עמותות חינוך הוא מצומצם מאד וכולם מכירים את כולם מי שמרים יד ימין נקצצת לו יד שמאל, ורב חברי המועדון הזה גנבים בטבעם ללא שום כישורים נוספים...ואם הם לא יגנבו פה אז הם יגנבו שם.

הרבה אנשים לא היו ממשיכים לעבוד שניה אצל מעסיקים כאלו.
אבל זו בדיוק הבעיה - שמדובר על אוכלוסיה מוחלשת. על נשים שכן ממשיכות לעבוד אצל מעסיקים כאלו, כי אין להן עוד מקצוע בצד, והן חייבות את הכסף, ואין להן אומץ או יכולות תקשורתיות בשביל לפתוח פה מול המעסיק.

לא נכון להרבה מהם יש אומץ ויכולת תקשורתית
הם יודעות שאם הם יפתחו את הפה יש מאה שיכולות להחליף אותם

וזו בעיה עמוקה הרבה יותר
חינכו אותנו בסמינרים טוב מאוד להסתפק במועט - מכירים את זה???
ועוד יותר הסבירו לנו טוב מאוד - שבהתחלה עובדים שעה אחת בשבוע
ואם קיבלת משרה לשבוע של 10 שעות את צריכה להגיד תודה רבה...

והבעיה שרב הבנות והנשים מאמינות ובטוחות שרק מנהלי העמותות ומוסדות החינוך מפרנסים אותן ואלו המוקמות היחידים שאפשר למצוא עבודה
"כי אין לי שום מקצוע..." ו "במה אני כן יכלה לעבוד" - בכזה מן טון של השלמה וכניעה שלא במקום

אם נחדיר בעצמינו קצת אמונה במי שמפרנס אותנו באמת
ולא נרוץ לתפוס כל משרה שלא משתלמת
אולי הרבה נשים מאיתנו לא היו עומדות בפני השוקת השבורה הזאת

כן!! זה ניתן לשינוי!!!!!!!!
בכוחות עצמינו!!
למי שלא רוצה להיות אפר לרגלי המנהלים....

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
פירוט על זכויות הסייעות זכויות סייעות.jpeg

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

ב'משפחה' יש כל כמה חודשים, בערך, תחקירים על תנאי שכר במוסדות חינוך. גם על הבעיות בהעסקת סייעות.
אבל תחקיר לבד הוא 'שיניים בלי כלב'.
כל עוד אין מי שינשוך בהן, לא יקרה דבר.

sl הנהלת חשבונות וחשבות שכר

משתמש סופר מקצוען
השאלה היתה על גני עיריה

ולא זו לא שאלה רטורית
כי אם בגני עיריה המצב אותו הדבר
אין שום טענה בעניין התקציב מכיון שהעיריה מחויבת לתקציב מלא אותו היא מקבלת ממשה"ח

וממילא זה פשע גמור ללא כל תירוץ
ממש לא עיריית בני ברק מקבלת תקציב על הגנים החרדים בדיוק כמו כל הרשתות הפרטיות ומשלמת כמו משרד החינוך
כך ששנים היא מתנהלת מול בג"ץ בגלל הגירעון שזה יוצר לה

בהצלחה
@רותי קפלר תביא אולי תואיל להביא את הנתונים המדוייקים

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
דבר נוסף - מי שעובד במקומות קטנים יכול להיות שלא יראה בחודשים האחרונים הפקדה כי המעסיקים מפקידים אחת לכמה חודשים רטרו כך שאין מה לחשוש שגזלו אותך אם בכל שאר החודשים הכל תקין.
ממש לא.
אין דבר כזה להפקיד אחרי כמה חודשים רטרו, גם לא למעסיק עם עובד אחד.
יש להעביר את הסכום מידי חודש בחודשו לא יאוחר מה 15 לחודש.

שרית ו

משתמש מקצוען
ממש לא.
אין דבר כזה להפקיד אחרי כמה חודשים רטרו, גם לא למעסיק עם עובד אחד.
יש להעביר את הסכום מידי חודש בחודשו לא יאוחר מה 15 לחודש.

את מכירה חברות ביטוח?
מידיעה אני אומרת לך שיש כאלו שמפקידים אחת לכמה חודשים אחורה.

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
את מכירה חברות ביטוח?
מידיעה אני אומרת לך שיש כאלו שמפקידים אחת לכמה חודשים אחורה.
מכירה מידי טוב :)

יש כאלה שמפקידים, זה לא עושה זה תקין ולא עושה את זה חוקי.

שרית ו

משתמש מקצוען
מכירה מידי טוב :)

יש כאלה שמפקידים, זה לא עושה זה תקין ולא עושה את זה חוקי.
אמרתי תקין או חוקי?
עובדה קיימת, רק ציינתי כדי שמישהי שתכנס לאזור האישי שלה בחברת הביטוח ותראה ששלושה חודשים לא הופקד, לא מיד תזדעק וזה במידה ובשאר החודשים הכל תקין.

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אמרתי תקין או חוקי?
עובדה קיימת, רק ציינתי כדי שמישהי שתכנס לאזור האישי שלה בחברת הביטוח ותראה ששלושה חודשים לא הופקד, לא מיד תזדעק וזה במידה ובשאר החודשים הכל תקין.
עובדה קיימת שיש מעסיקים שלא משלמים בזמן משכורות, או שמשלמים רק חלק ממנה :rolleyes:
הובן מדבריך שזו התנהלות תקינה, ועובד שרואה את זה לא אמור לבוא בטענות למעסיק.

אז הבהרה- אם אתם נכנסים לחשבון שלכם ורואים שחסרה הפקדה, תבדקו מה קורה.
יצא לי להיתקל בגניבות של אלפי שקלים.
ותבדקו טוב, כי הרבה עובדים מסתפקים בלראות שיש הפקדה,
אבל יש מעסיקים שמורידים מהתלוש סכום מסוים ומעבירים הלאה לקרן הפנסיה רק חלק ממנו...
והבעיה היא בדיוק במקומות הקטנים, במקומות הגדולים זה מתחיל להיות מסובך מידי.

good things

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סתם הוספה לגבי זכויות היו תיקונים בשנים האחרונות
משכורת לפי חוק צריכה להיכנס ב 1 לחודש למעסיק יש אפשרות לעקב ל 10 יום ז"א עד ה10 לחודש וגם על זה לשלם ריבית ובצמדה מעבר לזה כל העיקובים בגדר הלנת שכר יש אפשרות להתלונן אנונימית למשרד העבודה או למשה"ח (למי שזה רלוונטי עבורה) אצלנו זה פעל יופי יופי
אציין גם כי מבחינת דין תורה עיקוב המשכורות מעבר ליום שקבוע בחוק הוא בגדר "לא תלין שכרו"
לגבי הפנסיות ישנה אפשרות לשלם אחת ל3 חודשים זה כשר אבל מסריח הרבה אין הרבה מה לעשות נגד זה
ובנימה אישית על עבודה תחת עמותה/מעסיק חרדי
לפני תקופה שפחתי את אשר על ליבי לרב גדול ושאלתי אותו: יש לי אפשרות לצאת לעבוד באותה עבודה שאני עובדת היום תחת מעסיק חרדי ולעבור לעבודה במקום דתלש"י או חילוני לקבל פי כמה וכמה (תחום העבודה שלי מאד מבוקש גם בשוק הכללי) לקבל את כל זכויותי המגיעות לי וכו' וכו'
אבל כשהגיע לרשות את ילדי למוסדות הקהילה או שלא יקבלו אותם או שהם יהיו סוג ב' כי אמא שלהם עובדת במקום שלא מאושר/מפוקח וכו'. והרי המפתחות לבעיה הזאת נמצאת בידכם הרבנים!! או שאתם מוציאים פסק למעסיקים ובעלי העמותות שחייבים לשלם לפי החוק וכו' וכו' או שלא תהפכו את מי שיוצאת לעבוד בחוץ לסוג ב'
ענה לי אותו רב: ברעיון צודקת את בדברייך אבל א"א לתקן את כל העולם וגם הרבה דברים שלא חוקיים אפשר "למצוא" להם פרצות בדין תורה
ופה משפט המחץ: אם תצאי לעבוד במקום פתוח עתידה את לתת על כך את הדין
ועם המעסיק שלך עושק / גונב/ גוזל/ מתנהג שלא ביושר עתיד הוא לתת ע"כ את הדין
וכל אחת ואחת יקח את הדברים לתשומת ליבו
נ.ב. אין בכך בכלל להצדיק את אותם בעלי עמותות המושחתים...

ברור שיש לי ,כנראה שאני פגשתי אלפים כי אני מכירה גם עמותות גם חל"צים וגם חברות בע"מ

המון הצלחה פורשת כעת מהדיון בד"כ אינני מן המגיבות אמשיך כך בעז"ה.
אבל אני חושב שמי שאומר שהיא יודעת ובסוף אומרת שהיא יודעת והיא לא מן המגיבות בדרך כלל
אז אולי היא לא יודעת וסתם אמרה?
אני לא מבקש שתפרטי אבל - סוף מעשה במחשבה תחילה

sl הנהלת חשבונות וחשבות שכר

משתמש סופר מקצוען
סתם הוספה לגבי זכויות היו תיקונים בשנים האחרונות
משכורת לפי חוק צריכה להיכנס ב 1 לחודש למעסיק יש אפשרות לעקב ל 10 יום ז"א עד ה10 לחודש וגם על זה לשלם ריבית ובצמדה מעבר לזה כל העיקובים בגדר הלנת שכר יש אפשרות להתלונן אנונימית למשרד העבודה או למשה"ח (למי שזה רלוונטי עבורה) אצלנו זה פעל יופי יופי
אציין גם כי מבחינת דין תורה עיקוב המשכורות מעבר ליום שקבוע בחוק הוא בגדר "לא תלין שכרו"
לגבי הפנסיות ישנה אפשרות לשלם אחת ל3 חודשים זה כשר אבל מסריח הרבה אין הרבה מה לעשות נגד זה
ובנימה אישית על עבודה תחת עמותה/מעסיק חרדי
לפני תקופה שפחתי את אשר על ליבי לרב גדול ושאלתי אותו: יש לי אפשרות לצאת לעבוד באותה עבודה שאני עובדת היום תחת מעסיק חרדי ולעבור לעבודה במקום דתלש"י או חילוני לקבל פי כמה וכמה (תחום העבודה שלי מאד מבוקש גם בשוק הכללי) לקבל את כל זכויותי המגיעות לי וכו' וכו'
אבל כשהגיע לרשות את ילדי למוסדות הקהילה או שלא יקבלו אותם או שהם יהיו סוג ב' כי אמא שלהם עובדת במקום שלא מאושר/מפוקח וכו'. והרי המפתחות לבעיה הזאת נמצאת בידכם הרבנים!! או שאתם מוציאים פסק למעסיקים ובעלי העמותות שחייבים לשלם לפי החוק וכו' וכו' או שלא תהפכו את מי שיוצאת לעבוד בחוץ לסוג ב'
ענה לי אותו רב: ברעיון צודקת את בדברייך אבל א"א לתקן את כל העולם וגם הרבה דברים שלא חוקיים אפשר "למצוא" להם פרצות בדין תורה
ופה משפט המחץ: אם תצאי לעבוד במקום פתוח עתידה את לתת על כך את הדין
ועם המעסיק שלך עושק / גונב/ גוזל/ מתנהג שלא ביושר עתיד הוא לתת ע"כ את הדין
וכל אחת ואחת יקח את הדברים לתשומת ליבו
נ.ב. אין בכך בכלל להצדיק את אותם בעלי עמותות המושחתים...
על תש' המשכורת עד ל9 לחודש אין שום ריבית והצמדה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה