לבכות
מתי מתי מתי הענין הזה יבוא לקיצו.
יתחילו להכניס בסמינרים שיעורי כלכלה נבונה.
+שיעורים בערך עצמי ובמוסר העבודה הגבוהה בציבור שלנו+הכרה בכמה הנשים העובדות אצלינו שוות(המוווווון)+ התנהגות נאותה מול מעסיק שמשלבת אסרטיביות מול המעסוק/בוס עם צניעות ונינוחות ונוחות חיים.
אני מוכנה להיות הראשונה שתלמד (ת בשווא) את זה
.
הסמינרים לא ילמדו את הבנות להעז לבקש משכורות הוגנות - המנהלים שייכים לאותם העמותות וגם הם משלמים משכורות רעב...
הבעיה היא לא רק אצל הסייעת השניה היא אצל כל הצוותות שהועסקו בגננות וסייעות ומפעיות בצהרונים..
אז גם אני עבדתי השנה בצהרונים של רשת חרדית ועזבתי!!!
ולמה??
כי לאף אחד לא היה איכפת מזה שעבדתי כמה חודשים טובים בלי משכורת ואחר כך היא הגיעה מכווצ'ת ומוזרה..
לאף אחד לא היה איכפת שלא קיבלתי חופשות ולא שום דבר אחר. אז פשוט החלטתי לא לחזור לשם יותר אבל הכי הכעיס אותי היה המצב שבו הגענו אליו
לא יכולתי להתלונן לאף אחד!!
לא היה עם מי לדבר!!
הרי אף אחת מהעובדות לא תלך להלשין ולהתלונן במשרד העבודה והרווחה (כן יש כזה מקום שהאחריות שלו היא לבדוק שלא פוגעים בזכויות העובדים..)
אני מציעה לפתוח התאגדות של "הסתדרות המורים והגננות החרדיות"..
כזו שלא מעוגנת בשום ארגון חרדי גדול.
כל גננת ומורה תשלם דמי חברות של 20 ש''ח בשנה!
ותאמינו לי חצי מהבעיות נפתרות!!
הבעיה היא שלנו הצעירות שאין לנו עבודה ומוכנות לעבוד בכל מצב ובכל דרך!
אז לא!!
הגיע הזמן להפסיק עם המוסכמות הללו שחייבים לעבוד בכאלו תנאים!!
תאמינו לי אפשר וצריך גם אחרת!!!!
אני רק מתפלאת על הצוות האנשים שהם בגילאי הארבעים פלוס שרואים אותנו עובדות כל כך קשה ומסכימים לזה..
חברה זה לא הגיוני.
אז כן..
אני עזבתי את המקום הזה ולא אחזור לשם!!
כל עוד לא אקבל תנאים נורמליים והגיוניים....
זה באמת שינוי שאנחנו צריכים להכניס לנשים בציבור שלנו שלא לעבוד במשכורת מינימום
ושמנהל שכבר ברעיון מסביר שהוא גנב - מכבס את זה במילים אחרות - הוא יגנוב ויעשוק לכל אורך הדרך
כל הסיפור הזה של עושק הגננות - הביצה והתרנגולת.
הנשים - מוכנות לעבוד בכל מחיר מאיזה סיבה שתהיה, אם זה בית של תורה או משהו אחר.
המנהלים - מודעים לזה מאד ומנצלים את העניין.
ללכת להתלונן אין סיכוי הם חזקים מאיתנו והיו סיפורים מעולם שעובדות התלוננו באישור רב ולאחר תקופה פיטרו אותם מהעבודה, בעליהן הפסיקו לקבל תמיכה מהכולל כי...העמותה בקשיים / קיבלו הודעה שעליהם לחפש כולל אחר, הילדים סבלו מהצקות בבית ספרם, הרי בסופו של דבר המועדון של הגנבים בכסות עמותות חינוך הוא מצומצם מאד וכולם מכירים את כולם מי שמרים יד ימין נקצצת לו יד שמאל, ורב חברי המועדון הזה גנבים בטבעם ללא שום כישורים נוספים...ואם הם לא יגנבו פה אז הם יגנבו שם.
הרבה אנשים לא היו ממשיכים לעבוד שניה אצל מעסיקים כאלו.
אבל זו בדיוק הבעיה - שמדובר על אוכלוסיה מוחלשת. על נשים שכן ממשיכות לעבוד אצל מעסיקים כאלו, כי אין להן עוד מקצוע בצד, והן חייבות את הכסף, ואין להן אומץ או יכולות תקשורתיות בשביל לפתוח פה מול המעסיק.
לא נכון להרבה מהם יש אומץ ויכולת תקשורתית
הם יודעות שאם הם יפתחו את הפה יש מאה שיכולות להחליף אותם
וזו בעיה עמוקה הרבה יותר
חינכו אותנו בסמינרים טוב מאוד ל
הסתפק במועט - מכירים את זה???
ועוד יותר הסבירו לנו טוב מאוד - שבהתחלה עובדים שעה אחת בשבוע
ואם קיבלת משרה לשבוע של 10 שעות את צריכה להגיד תודה רבה...
והבעיה שרב הבנות והנשים מאמינות ובטוחות שרק מנהלי העמותות ומוסדות החינוך מפרנסים אותן ואלו המוקמות היחידים שאפשר למצוא עבודה
"כי אין לי שום מקצוע..." ו "במה אני כן יכלה לעבוד" - בכזה מן טון של השלמה וכניעה שלא במקום
אם נחדיר בעצמינו קצת אמונה במי שמפרנס אותנו באמת
ולא נרוץ לתפוס כל משרה שלא משתלמת
אולי הרבה נשים מאיתנו לא היו עומדות בפני השוקת השבורה הזאת
כן!! זה ניתן לשינוי!!!!!!!!
בכוחות עצמינו!!
למי שלא רוצה להיות אפר לרגלי המנהלים....