דרוש מידע סיגריות אלקטרוניות

מצב
הנושא נעול.

ירוקים

משתמש רשום
אני באופן אישי נחנק (כפשוטו!!) כל פעם שמישהו מעשן סיגריה באזור שלי, גם ברחוב!!
אז נכון שבאלקטרונית זה פחות נורא...
פסיכולוגיה בלבד בגלל שזה נראה עשן.
זה לא חונק, ולא עושה ריח, ולא עישון פאסיבי ולא שום שטות כזו.
לעמוד ברחוב ליד רכב חולף פי 100 חונק.

ירוקים

משתמש רשום
השאלה גם מה דוחפים לך בתמציות הטעם...
סליחה על ההתקפה, אבל באמת אסור לדבר בלי לדעת.
כל החומרים של מרכיבי הטעם הם רכיבים המאושרים למאכל, הן ע"י משרד הבריאות והן ע"י גופי הכשרות.
ניתן היום לקנות בהכשר הבד"ץ.
וגם אלו שמכינים לבד קונים את החומרים במפעלי תעשיות מזון.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
חבל שמי שאין לו מושג בדבר מדבר [או כותב].
הסיגריות האלקטרוניות מצילות חיים!!!!
כפשוטו ממש. וכן, גם את שלי.
הסיכון היחיד שלהם שהם ממכרות [גם שוקולד ממכר]
אה... ויש גם סיכון גדול יותר שהם גנבו הרבה הכנסות מהמדינה.
המציאות היא שכל מעשני האלקטרוניות יחזרו לרגילות, כך בדיוק קרה במדינות בארה"ב שהטילו מס על האלקטרוניות,
או לחילופין יתחילו לייצר את הנוזל באופן פיראטי, כמו שכבר ראיתי כאלו שהתחילו לעשות, ואז באמת המוצר יהיה מסוכן ותהיה הצדקה למס.

ועוד טעות אחת. העלאת המס לא תוריד מעשנים, היא רק תקרע את הכיס שלהם.
בניגוד לכל אלו שחושבים שהמס על הסיגריות הוריד מעשנים, טעות, פשוט באותה תקופה התחילו האלקטרוניות.
יש לך מושג כמה ילדים בני 12 התחילו לעשן בגלל זה?????

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
סליחה על ההתקפה, אבל באמת אסור לדבר בלי לדעת.
כל החומרים של מרכיבי הטעם הם רכיבים המאושרים למאכל, הן ע"י משרד הבריאות והן ע"י גופי הכשרות.
ניתן היום לקנות בהכשר הבד"ץ.
וגם אלו שמכינים לבד קונים את החומרים במפעלי תעשיות מזון.
גם צבע מאכל מאושר למאכל...
ואם כל זה הוא ממש לא בריא בכמויות גדולות

ירוקים

משתמש רשום
ב. סיגריות אלקטרוניות לא קיימות מספיק זמן בכדי לבחון את השלכותיהן הבריאותיות,
אבל היו כבר מחקרים שמצאו נזקים כמו בצקת בריאות וכד'.
קיימות כבר למעלה מ 10 שנים. והצילו חיים רבים.
מחקרים יש לכל כיוון, ולרוב הם ממומנים ע"י אינטרסנטים.
רק לידיעתך שבבריטניה המדינה מסבסדת סיגריות אלקטרוניות בשביל להיחלם בעישון
ג. לא כל הנוזלים טבעיים, ישנם מסוכנים מאוד (!) וכבר הייתה חקירה בארה"ב על נוזל שגרם למוות של עשרות כידוע.
(בהערת אגב: בדיוק בגלל זה חייבים לחקור אחר הרכב ומקור הנוזל,
ולכן לא כדאי לנסות לרכוש נוזלים ואלקטרוניות ח"פ מהרש"פ, וחמירא סכנתא מאיסורא)
זה נכון מאוד, ודוקא לכן העלאת המס מסוכנת מאוד כי היא בדיוק תגרום לכל התופעות האלו

חחח

משתמש סופר מקצוען
טעות.
גם בהם יש ניקוטין אומנם בצורה שונה אבל גם הוא לא טוב ומסכן את המעשן והסובבים. ברור שהרבה פחות מסיגריה רגילה אבל א"א להתעלם גם מסיכונים שבו.

חחח

משתמש סופר מקצוען
אולי זה לא צודק שהעלו את המחיר פי כמה מסיגריות רגילות אבל כן היו צריכים לייקר את זה. המחיר הזול של הסיגריות האלקטרוניות גרם שכל ילד בן 13 מחזיק ברשותו וגם מלא אברכים ובחורים שלסיגריה רגילה לא בטוח שהיו מעזים להתקרב זה נראה להם משהו יותר ידידותי וזה עלה גרושים אז למה לא?! וחבל על רבים שמתפתים ומתמכרים. מקווה שהמס ירתיע לפחות את הדור הצעיר.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אמת. לא אמרתי בריא!
אבל בא נראה את תגובתך כשהמדינה תעלה מיסים על סוכריות וחמצוצים...
כמה אנשים אתה מכיר שמכורים לסוכריות?
וכמה לסיגריות?
אפשר להשוות בכלל?

ירוקים

משתמש רשום
טעות.
גם בהם יש ניקוטין אומנם בצורה שונה אבל גם הוא לא טוב ומסכן את המעשן והסובבים. ברור שהרבה פחות מסיגריה רגילה אבל א"א להתעלם גם מסיכונים שבו.
ניקוטין לא מסוכן בעישון!!
תוציאו את זה מהראש.
תבדקו לפני שאתם כותבים.
הוא ממכר, אפילו ממכר מאוד, אבל ההתמכרות בעייתית כשהיא ממכרת לדברים מסוכנים, כמו בסיגריות רגילות,
לא כשהיא ממכרת להתמכרות.
וממש דרך אגב, ישנם הרבה מילויים בלי ניקוטין בכלל. גם עליהם המס עלה באותה מידה.

חחח

משתמש סופר מקצוען
תוציאו את זה מהראש.
תבדקו לפני שאתם כותבים.
הוא ממכר, אפילו ממכר מאוד, אבל ההתמכרות בעייתית כשהיא ממכרת לדברים מסוכנים, כמו בסיגריות רגילות,
לא כשהיא ממכרת להתמכרות.
וממש דרך אגב, ישנם הרבה מילויים בלי ניקוטין בכלל. גם עליהם המס עלה באותה מידה.
מעניין מי כותב לפני שהוא בודק.
מצטטת לך הודעה עם מקור שהבאתי היום באשכול הנוכחי:
חשיפה לניקוטין במהלך ההריון פוגעת בהתפתחות העובר, משפיעה על בריאות האם ועלולה לגרום למשקל לידה נמוך, לידה מוקדמת ולידת עובר מת. ניקוטין משפיע לרעה על התפתחות המוח גם אצל ילדים ויכול לגרום להרעלה, ולליקויים התנהגותיים וקוגניטיביים בקרב מתבגרים. במחקרים שנערכו בבעלי חיים ובבני אדם נמצאו עדויות לכך שניקוטין מגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם, למחלות בדרכי הנשימה, להפרעות במערכת העיכול ועוד. השפעה נוספת של הניקוטין היא על ירידה בתגובה החיסונית המשפיעה על מוות טבעי של תאים ועל התפתחות של מוטציות ב-DNA, שעלולות לזרז התפתחות של גידולים סרטניים, להפריע לפעילותן של תרופות כימותרפיות ואחרות ועוד. ישנם מחקרים המצביעים על קשר בין התמכרות לניקוטין והתמכרות לחומרים נוספים, כגון תרופות.

מקור-

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מה-אתה-אומר???
ניקוטין הוא בין הסמים הממכרים ביותר הידועים לאנושות, ממכר אפילו יותר מסמים קשים כמו הרואין. לשם השוואה, 32% ממשתמשי הניקוטין יתמכרו לניקוטין, לעומת 23% ממשתמשי ההרואין שיתמכרו להרואין.[3] הניקוטין גורם למשתמשים בו להתמכרות פיזית ונפשית כאחד. ההתמכרות הפיזית שהניקוטין יוצר בשימוש ממושך היא חמורה, והמשתמש בו מפתח סבילות אליו - כלומר, בכל פעם של צריכתו יהיה צורך בכמות גדולה יותר כדי להגיע לתוצאות הרצויות. אנשים המפסיקים לעשן מדווחים על תחושות של עצבנות, כאב ראש, הפרעות בשינה וכדומה; תופעות אלה מתגברות לקראת השעה ה־48 או ה־72 לאחר ההפסקה, ואז נחלשות באופן מתמיד לאורך שבועיים עד שישה שבועות.

בוחרים בבית

משתמש צעיר
חבל שמי שאין לו מושג בדבר מדבר [או כותב].
אה... ויש גם סיכון גדול יותר שהם גנבו הרבה הכנסות מהמדינה.
המציאות היא שכל מעשני האלקטרוניות יחזרו לרגילות, כך בדיוק קרה במדינות בארה"ב שהטילו מס על האלקטרוניות,
או לחילופין יתחילו לייצר את הנוזל באופן פיראטי, כמו שכבר ראיתי כאלו שהתחילו לעשות, ואז באמת המוצר יהיה מסוכן ותהיה הצדקה למס.

ועוד טעות אחת. העלאת המס לא תוריד מעשנים, היא רק תקרע את הכיס שלהם.
בניגוד לכל אלו שחושבים שהמס על הסיגריות הוריד מעשנים, טעות, פשוט באותה תקופה התחילו האלקטרוניות.

לכל מטבע יש שני צדדים. גם לסיגריות האלקטרוניות

ירוקים

משתמש רשום
יש לך מושג כמה ילדים בני 12 התחילו לעשן בגלל זה?????
המחיר הזול של הסיגריות האלקטרוניות גרם שכל ילד בן 13 מחזיק ברשותו
אני אישית לא מכיר. אבל לא מתווכח עם מי שמכיר... [לא בכאילו]
דרך אגב, החוק האוסר על מכירת סיגריות לבני פחות מ18 קיים גם על אלקטרוניות, ועם קנסות גבוהים.
וגם מלא אברכים ובחורים שלסיגריה רגילה לא בטוח שהיו מעזים להתקרב זה נראה להם משהו יותר ידידותי וזה עלה גרושים אז למה לא
המציאות מוכיחה, וגם מגובה במחקרים בארץ ובחו"ל, שרוב ככל המעשנים של האלקטרונית התחילו עם סיגריות אמיתיות.
וגם אלו שלא, הם ב95% מהמקרים מעשנים בלי ניקוטין בכלל או ניקוטין ברמה אפסית.
כך שגם הבעיה הזו יורדת.

לסיום, כאחד שניסה להפסיק לעשן ולא הצליח, גם אחרי בדיקות שונות שעשו לי והראו שהסיגריות כבר עשו לי נזקים בפועל. עד שעברתי לאלקטרונית וחיי השתנו בפועל.
מי שמוכן לקחת על עצמו את כל אלו שלא יעברו לאלקטרונית בגגל המס, בבקשה.

חמודונת

משתמש חדש
המשתמש נחסם
פסיכולוגיה בלבד בגלל שזה נראה עשן.
זה לא חונק, ולא עושה ריח, ולא עישון פאסיבי ולא שום שטות כזו.
לעמוד ברחוב ליד רכב חולף פי 100 חונק.
ברור שלעמוד ליד רכב (בפרט אוטובוס) חונק יותר-אבל עדין, זה ממש לא פסיכולוגי! אח שלי מעשן אלקטרונית-ואפילו כשאני הפוכה וממש ממש לא בכיוון שלו-אני מזהה את זה! ונחנקת מזה! אז ברור שזה עדיף מסיגריה רגילה-אבל, לא להכחיש את הנזק!

חחח

משתמש סופר מקצוען
אני אישית לא מכיר. אבל לא מתווכח עם מי שמכיר... [לא בכאילו]
דרך אגב, החוק האוסר על מכירת סיגריות לבני פחות מ18 קיים גם על אלקטרוניות, ועם קנסות גבוהים.

המציאות מוכיחה, וגם מגובה במחקרים בארץ ובחו"ל, שרוב ככל המעשנים של האלקטרונית התחילו עם סיגריות אמיתיות.
וגם אלו שלא, הם ב95% מהמקרים מעשנים בלי ניקוטין בכלל או ניקוטין ברמה אפסית.
כך שגם הבעיה הזו יורדת.

לסיום, כאחד שניסה להפסיק לעשן ולא הצליח, גם אחרי בדיקות שונות שעשו לי והראו שהסיגריות כבר עשו לי נזקים בפועל. עד שעברתי לאלקטרונית וחיי השתנו בפועל.
מי שמוכן לקחת על עצמו את כל אלו שלא יעברו לאלקטרונית בגגל המס, בבקשה.
לדעתי היו אמורים להשוות את המחיר לרגילות ולא לגרום לאנשים לחזור לרגילות. אבל לא שאלו אותי.
אבל עצם הייקור חיובי בעיני.

ירוקים

משתמש רשום
דיברתי על החוק, ולא על המציאות.
התכוונתי לומר שאם רוצים לפתור את בעיית הצעירים יש דרכים אחרות, ובמחינתי שיעשו אכיפה על הנושא.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה