דרוש מידע סיגריות אלקטרוניות

מצב
הנושא נעול.

חחח

משתמש סופר מקצוען
מה הבעיה בניקוטין כחומר מעבר לתכונת ההתמכרות שלו?

כשהוא ממכר ל'עשן' שיש בו חומרים מסוכנים, מובן.
אבל כשהוא ממכר לאידוי תמצית טעם מה הבעיה?
חשיפה לניקוטין במהלך ההריון פוגעת בהתפתחות העובר, משפיעה על בריאות האם ועלולה לגרום למשקל לידה נמוך, לידה מוקדמת ולידת עובר מת. ניקוטין משפיע לרעה על התפתחות המוח גם אצל ילדים ויכול לגרום להרעלה, ולליקויים התנהגותיים וקוגניטיביים בקרב מתבגרים. במחקרים שנערכו בבעלי חיים ובבני אדם נמצאו עדויות לכך שניקוטין מגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם, למחלות בדרכי הנשימה, להפרעות במערכת העיכול ועוד. השפעה נוספת של הניקוטין היא על ירידה בתגובה החיסונית המשפיעה על מוות טבעי של תאים ועל התפתחות של מוטציות ב-DNA, שעלולות לזרז התפתחות של גידולים סרטניים, להפריע לפעילותן של תרופות כימותרפיות ואחרות ועוד. ישנם מחקרים המצביעים על קשר בין התמכרות לניקוטין והתמכרות לחומרים נוספים, כגון תרופות.

מקור-

הזגג

משתמש פעיל
הכמות של העשן בסיגריה אלקטרונית גדול יותר מסיגריה רגילה
זה פשוט מזעזע ללכת ברחוב אחרי מי שמעשן אלקטרונית.
לא להכליל סתם!
יש סיגריות אלקטרוניות עם גוף חימום שנקרא 'נרגילה' (בפי העם)
ויש גוף חימום שנקרא 'סיגריה'.
כמעט תמיד אלו שמוציאים את ענני האידוי, מחזיקים ברשותם אחד או יותר מהפרטים הבאים:
סיגריה ענקית ממדים
בטריה עוצמתית.
גוף חימום נרגילה.
לעומתם, יש סיגריות אלקטרוניות קטנות - שמחקות את הרגילות,
והם ממש לא מוציאות יותר עשן..
אגב, אולי מהסיבה הזו, הבחנתם עד עכשיו רק באלו ה'מנרגלים'.
פשוט כי את האחרים לא מרגישים...

ולגופו של עניין: אני אישית באמת חושב שזה בלתי נימוסי בעליל -
להעלות עננים ע"ג פרצופם של עוברי אורח תמימים.
אבל כמו בכל נושא, תמיד יש את אלו ש'לא סופרים'.
עכ"פ - למס זה לא קשור בשום צורה.

זה מבית שמש

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
זה בדיוק מה שמרגיז כאן, שכששמענו בנ"א שתומך בהעלאת המס על הסיגריות אנחנו ישר יכולים להבין שהוא לא מהאוהבים את העישון. כמובן שכמו"כ להיפך (מן הסתם), אלו המתנגדים זה אלו המעשנים.
למה לא שומעים (כמעט) אדם שמביע תמיכה באלו המתנהגים אחרת ממנו או שאוהבים דברים אחרים ממנו
מתי סוף סוף הדעות שלנו לא יהיו כפופים לאינטרסים שלנו?
שלא תבינו לא נכון, אין לי בעיה אם יבוא כאן מישהו ויזכיר לאלו המעשנים שזה לא דבר טוב ומזיק וכו', אבל כשעומד כאן לנגד עינינו הדיון האם המדינה צריכה להתערב בזה, למה בדיוק אלו המעשנים סבורים שלא ואילו שאינם מעשנים סבורים שאכן המדינה צריכה להתערב (מן הסתם גם סבורים באופן טבעי שאסור לעשן ביו"ט כי זה לא אוכל נפש וכו' וכו', ולהיפך, המעשנים בודאי סבורים שמותר, למה שיהיה אסור וכו'.). למה? למה כל הדעות שלנו מושפעות מהאינטרסים שלנו?
אני לא מעשן,אני רק חושב שכמו במס חד פעמי זה סוג של מס חינוך,לחנך את האנשים איך להתנהג כמו הקומוניסטים אותו דבר המס על אלכוהול שעלה בצורה מוגזמת לפני כמה שנים,ככה זה גם בעניין הסיגריות
אתה מוכן להתחיל לעשן רק בבית שלך? ולא בחוץ בכלל? (גם לא ברחוב?)
אני באופן אישי נחנק (כפשוטו!!) כל פעם שמישהו מעשן סיגריה באזור שלי, גם ברחוב!!
אז נכון שבאלקטרונית זה פחות נורא...
אבל כשאתה עומד בתחנה ועומדים שתי אנשים ומעלים ענני ניקוטין בריכוז גבוה (יותר מסיגריה רגילה) זה נורא ואיום!!
ואני מכיר עוד רבים שהעישון מאוד מאוד מפריע להם!!
בשביל זה אולי אפשר יש חוק שאסור לעשן במקומות ציבוריים

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
לא להכליל סתם!
יש סיגריות אלקטרוניות עם גוף חימום שנקרא 'נרגילה' (בפי העם)
ויש גוף חימום שנקרא 'סיגריה'.
כמעט תמיד אלו שמוציאים את ענני האידוי, מחזיקים ברשותם אחד או יותר מהפרטים הבאים:
סיגריה ענקית ממדים
בטריה עוצמתית.
גוף חימום נרגילה.
לעומתם, יש סיגריות אלקטרוניות קטנות - שמחקות את הרגילות,
והם ממש לא מוציאות יותר עשן..
אגב, אולי מהסיבה הזו, הבחנתם עד עכשיו רק באלו ה'מנרגלים'.
פשוט כי את האחרים לא מרגישים...

ולגופו של עניין: אני אישית באמת חושב שזה בלתי נימוסי בעליל -
להעלות עננים ע"ג פרצופם של עוברי אורח תמימים.
אבל כמו בכל נושא, תמיד יש את אלו ש'לא סופרים'.
עכ"פ - למס זה לא קשור בשום צורה.
למזלי אני לא מבינה בזה
רק ההתרשמות הנוראית שלי מללכת ברחוב אחרי מעשנים כאלה

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
בשביל זה אולי אפשר יש חוק שאסור לעשן במקומות ציבוריים
זה חל גם על תחנות אוטובוס? שאלה רטורית
כמה פעמים בקשתי מאנשים להפסיק לעשן בתחנה והם אמרו שזה שטח פתוח אז מותר...

זה מבית שמש

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
זה חל גם על תחנות אוטובוס? שאלה רטורית
כמה פעמים בקשתי מאנשים להפסיק לעשן בתחנה והם אמרו שזה שטח פתוח אז מותר...
1637586552250.png

זה מבית שמש

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לדעתך, גם אכיפה על מהירות וחגורות ברכב זו אכיפה מיותרת?
זה לא דומה לגמרי. מסכים.
זה לא שונה לגמרי. תסכים?
רק רוצה להבהיר,אני דיברתי על העניין העקרוני שהמדינה יותר ויותר מנסה לחנך אותנו וזה מזכיר קצת מדינות קומוניסטיות

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
חשיפה לניקוטין במהלך ההריון פוגעת בהתפתחות העובר, משפיעה על בריאות האם ועלולה לגרום למשקל לידה נמוך, לידה מוקדמת ולידת עובר מת. ניקוטין משפיע לרעה על התפתחות המוח גם אצל ילדים ויכול לגרום להרעלה, ולליקויים התנהגותיים וקוגניטיביים בקרב מתבגרים. במחקרים שנערכו בבעלי חיים ובבני אדם נמצאו עדויות לכך שניקוטין מגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם, למחלות בדרכי הנשימה, להפרעות במערכת העיכול ועוד. השפעה נוספת של הניקוטין היא על ירידה בתגובה החיסונית המשפיעה על מוות טבעי של תאים ועל התפתחות של מוטציות ב-DNA, שעלולות לזרז התפתחות של גידולים סרטניים, להפריע לפעילותן של תרופות כימותרפיות ואחרות ועוד. ישנם מחקרים המצביעים על קשר בין התמכרות לניקוטין והתמכרות לחומרים נוספים, כגון תרופות.

מקור-
נדמה לי שהכוונה שם כשהוא בצורתו הסיגרית הרגילה על כל רעליו.

חחח

משתמש סופר מקצוען
נדמה לי שהכוונה שם כשהוא בצורתו הסיגרית הרגילה על כל רעליו.
לא. הם הקדישו הקדמה שהרבה מהנזקים המוכרים זה בגלל צורת העישון ומעבר לכך גם לניקוטין יש את הנזקים שלו. ככה אני בכולפן הבנתי-
אי אפשר להתייחס לנזקי ניקוטין מבלי להדגיש כי חלק ניכר מן הנזקים נובע מצורת השימוש העיקרית בניקוטין, קרי עישון. כידוע, נזקי עישון הם רבים ומסוכנים, בהם עלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם, מחלות סרטן מסוימות, בהן סרטן הראות, סרטן בחלל הפה, בדרכי השתן, בוושט ועוד. עישון גורם למחלות נוספות בדרכי הנשימה, כמו ברונכיט, אסתמה ונפחת (אמפזימה). על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי (WHO) עישון גורם למותם של כ-5 מיליון בשנה ברחבי העולם, מהם כ-10.000 בישראל. מעבר להיותו חומר ממכר ומעבר לנזקי העישון, חשיפה לניקוטין במהלך ........ (כאן מגיע הקטע שצטטתי קודם.)

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
ובפרט שזה אדון ליברמן מרוסיה
לא מדויק!
הוא לא תכנן את המס הזה הוא רק היה צריך לאשר את זה
מי שתכנן את זה, משרד הבריאות בתיאום עם רשות המיסים

----------

משתמש מקצוען
בהשראת הבוס. עיין ערך המס על החד פעמי והשתיה מתוקה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה