דרוש מידע סיגריות אלקטרוניות

מצב
הנושא נעול.

חחח

משתמש סופר מקצוען
בדרך כלל אלו שמשלמים את זה אלו3 המשפחה
לא רק. הם בעיקר אבל גם הסובבים. וכן ,יש לי במשפחה (לא בעלי, ב"ה!!!!!!) מעשנים ואני שמחה על המס. מקווה שאי פעם זה יעורר אותם להפסיק עם הדבר הדוחה הזה.
וכל השכנים שמסריחים לי את הבנין ומעשנים בחלון וזה נכנס לי הביתה. אני בהחלט ניזוקה גם אם במעגל הקרוב אלי אין מעשנים.

קצרה

משתמש מקצוען
אני חושבת ברגע זה שהמס הזה מטרתו להחזיר מעשנים שעברו לסיגריה אלקטרונית
לעשן עישון רגיל מזיק יותר ומגעיל ומזהם הרבה יותר.

כי לפי החישובים - עישון של סיגריה אלקטרונית הולך לעלות פי 3 מעישון של סיגריה רגילה.

כמו כן משיחה עם בני נוער - (בחורי ישיבה)
לא יהיה להם 250 שקל זמין להוציא על 10 מ"ל תמצית נוזל . בעוד 30 שקל לחבילת סיגריות קל יותר להשיג ברגע נתון.

להערכתי מאחורי המס וגובהו הבלתי מוסבר והלא פרופורציונלי ביחס לסיגריות רגילות - עומדים יצרני הסיגריות שיש להם לובי חזק והם מושקעים היטב ביחס ליצרני האלקטרוניות.

אז כל מי ששמח מ"הפחתת העישון" - עליו להיות עצוב כרגע מהגברת העישון המסוכן יותר. שללא ספק פוגע פסיבית הרבה יותר.

sari11

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
לא רק. הם בעיקר אבל גם הסובבים. וכן ,יש לי במשפחה (לא בעלי, ב"ה!!!!!!) מעשנים ואני שמחה על המס. מקווה שאי פעם זה יעורר אותם להפסיק עם הדבר הדוחה הזה.
וכל השכנים שמסריחים לי את הבנין ומעשנים בחלון וזה נכנס לי הביתה. אני בהחלט ניזוקה גם אם במעגל הקרוב אלי אין מעשנים.

מצטערת לאכזב אותך... אבל לרוב מי שמכור לסיגריות לא יכול להפסיק לעשן רק בגלל שזה יקר מידי. מה שכן- אם עישון של סיגריות אלקטרוניות יהיה יקר יותר מעישון רגיל- אז גם כל המעשנים האלקטרונים בסביבתך יעברו להסריח לך את הסביבה...

קצרה

משתמש מקצוען
מצטערת לאכזב אותך... אבל לרוב מי שמכור לסיגריות לא יכול להפסיק לעשן רק בגלל שזה יקר מידי. מה שכן- אם עישון של סיגריות אלקטרוניות יהיה יקר יותר מעישון רגיל- אז גם כל המעשנים האלקטרונים בסביבתך יעברו להסריח לך את הסביבה...

אני חושבת שהשוק של סיגריות אלקטרוניות ייסגר לחלוטין.
ברמת מחירים שסיגריה רגילה עולה שליש מסיגריה אלקטרונית , ומספקת הרבה הרבה פחות-
רוב המעשנים יחזרו לסיגריה רגילה -
וגם מי שירצה אלקטרונית בדווקא ויחליט שהוא מוכן לשלם כדי לעשן בריא יותר - יגלה שהשוק "נעלם" ואין מוכרים למוצר יוקרתי כל כך.

לכן ברור של מי האינטרס מאחורי המס שלא משקלל נכונה את העלויות. (חברות הטבק והסיגריות הרגילות. חברות עשירות ומקושרות עד אימה)
נראה שלמוכרי הסיגריות האלקטרוניות אין את אותו כוח ולובי - בכל מקום מופיעה ההודעה הרשמית שמבשרת על "השוואת מחירי הסיגריה האלקטרונית לעישון רגיל" ו -"סיגריה אלקטרונית תעלה בדיוק כמו סיגריה רגילה"

ואין אפילו איזכור קטן באף אחד מכלי התקשורת שזה פשוט לא נכון ומדובר בייקור עצום של סיגריה אלקטרונית שלכל הדעות מזיקה פחות - ביחס לסיגריות רגילות.
מספר לנו במילים פשוטות - כמה חלשים משווקי הסיגריות האלקטרוניות - וכמה חסר סיכוי שנמשיך לראות את המוצר הזה קיים בכלל.

ו-כן . את בהחלט צודקת.
מרבית המעשנים יחזרו לסיגריה רגילה.
זו אחת הטענות של משרד הבריאות נגד המוצר ששמו סיגריה אלקטרונית - הוא מפחית את כמות העישון, מסוכן פחות. אך אינו גומל מעישון.

אחוזי הסיכוי לגמילה מעישון למשך יותר משנה הינם עלובים מאד.
תמיד כדאי בכלל לא להתחיל עם זה. אחרי שמתחילים - הגוף זןעק לזה גם אחרי שנים של גמילה.
ולכל מי שבטוחה בכזו קלילות שהעישון ירד- אני מציעה קודם להגמל משוקולד , קמח לבן וסוכרים. יש לזה אחוזי הצלחה טובים יותר . בדוק.

נערך לאחרונה ב:

ב' א'

משתמש פעיל
היעד הבא מס על חטיפים המכילים שומן טראנס
הם לא יעשו את זה כי חטיפים גם חילונים אוכלים... וסיגריות-גם ככה החילונים מעשנים רק את המקור (או סמים---) מי משתמש בסיגריות אלקטרוניות, משקאות מתוקים וחד פעמי? בעיקר חרדים!

מוטי הצדיק

משתמש פעיל
צילום מסך 2021-11-23 091446.png
צילום מסך 2021-11-23 091446.png

קצרה

משתמש מקצוען
הם לא יעשו את זה כי חטיפים גם חילונים אוכלים... וסיגריות-גם ככה החילונים מעשנים רק את המקור (או סמים---) מי משתמש בסיגריות אלקטרוניות, משקאות מתוקים וחד פעמי? בעיקר חרדים!

לא הכל זה חרדים.
באמת שלא. (ואני מאלה שחושבים או יודעים אחרי הצהרות האוצר שמס החד פעמי אכן כוון לבטן הרכה של החרדים)
החילונים מעשנים באבי אבוה (גם אם חלקם מערבבים לבד לצורך הוספת סמים קלים)
ילדים וילדות קונים סיגריות אלקטרוניות ליד בית ספר בזיל הזול ... ויש להם כסף זמין יותר מבני הנוער שלנו. מכה ממש.

המס הזה עומד הרבה זמן על הפרק בגלל הילדים והילדות החילונים. יש אפילו עתירה לבג"ץ בנושא שכנראה זירזה את הטיפול.
מאבק ישן של חברות הטבק ועמותות למען הילד ששילבו ידיים.

זה טוב גם שיהיה מס על סיגריות. הם לא חטיף.
רק שהתחשיב עם פער ענק לרעת הסיגריה האלקטרונית אינו מאוזן.

נעמה 26

משתמש פעיל
א. ניקוטין זה רעל לכל דבר ועניין.
הזרקה של מ"ל אחד לווריד תגרום למוות!
ב. סיגריות אלקטרוניות לא קיימות מספיק זמן בכדי לבחון את השלכותיהן הבריאותיות,
אבל היו כבר מחקרים שמצאו נזקים כמו בצקת בריאות וכד'.
ג. לא כל הנוזלים טבעיים, ישנם מסוכנים מאוד (!) וכבר הייתה חקירה בארה"ב על נוזל שגרם למוות של עשרות כידוע.
(בהערת אגב: בדיוק בגלל זה חייבים לחקור אחר הרכב ומקור הנוזל,
ולכן לא כדאי לנסות לרכוש נוזלים ואלקטרוניות ח"פ מהרש"פ, וחמירא סכנתא מאיסורא)
ב עלי מעשן כבר 9 שנים סיגריה אלקטרונית
ואין מה להשוות לסיגריות רגילות משום כיוון

קצרה

משתמש מקצוען
א. ניקוטין זה רעל לכל דבר ועניין.
הזרקה של מ"ל אחד לווריד תגרום למוות!

מינון הוא ענין חשוב כידוע.
יש עוד כמה חומרים בעולם שאם תקח את המוצר הטהור ותזריק ממנו מ"ל ישירות לוריד תמות במקום.
יש מלא תרופות שאחד ממרכיביהם הוא רעיל ברמה הזו. וגם דברי מאכל בריאים בעליל.
המינון הוא ההבדל.

היות ונוזלי סיגריה או סיגריות אינם מכילים ניקוטין טהור אלא מדולל בשיעור גבוה מאד - מדובר בטיעון דמגוגי להפליא.

ואני ובעלי המעשן מתנגדים מאד לעישון. בעלי התחנן בפני כל אחד מילדינו שלא יעשה את השטות הנוראית וייתפס להתמכרות מכל סוג שהיא כשהוא צעיר ופזיז. וברוך השם למיטב ידיעתי :) כולם כרגע עדיין מתנזרים מעישון כלשהו.

בכל זאת טיעונים דמגוגיים - אינם מועילים לאיש.

הכי חשוב ללכת עם האמת:

- יש חומרים לא בריאים גם בסיגריה אלקטרונית. (וכן שרידי מתכות מהחימום)
- הם מגיעים באידוי ולא בשריפה כך שלעת המחקרים עד כה הם רעילים הרבה הרבה פחות (ויש אישור FDA לענין זה) וגם יש את הרווח של מניעת הנזק מהעשן עצמו.
- ייתכן בהחלט שבעוד כמה עשורים ידעו דברים אחרים על סיגריה אלקטרונית (ניתן לומר את זה גם על חיסון קורונה ...) גם סיגריה רגילה נחשבה בעבר כתחביב בריא ולא מזיק.
- חבל להתמכר התמכרות מסוג קשה לכל חומר שהוא בעולם. במיוחד כזה שגם אחרי שנים של הימנעות - הוא עדיין מורגש כחסר. אפילו גמילה מסוכר לבן וקמח לבן מצליחה הרבה יותר ומשתרשת אצל יותר אנשים. והחומר הזה ממכר גם דרך סיגריה אלקטרונית. כי אם יגלו עוד כמה שנים שזה מסוכן מדי או יקר מדי - זה כבר יהיה מאוחר מדי.

סטיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לפי מה שקראתי היה כאן ערבוב גדול מאד בין סיגריה לאלקטרונית. באלקטרוני אין שום סיכון בעישון פסיבי. אין את הבעיה של הריח המסריח. גם למעשן בעצמו הסיכון הרבה יותר נמוך. ועכשיו המחיר של האלקרונית יהיה פי כמה מסיגריות רגילות למה שכל הגמולים מסיגריות בזכות האלקטרוניות לא יחזרו לסגריות רגילות שמסוכנות פי כמה וכמה.
בעלי למשל נגמל מסיגריה רגילה לפני 4 שנים רק בזכות האלקטרונית ואני לא כ"כ מצליחה לדמיין את החיים שלו בלי הסיגריה. מתפללת כל יום שלא יצטרך לחזור לסיגריה הרגילה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה