חגים סופגניות מווווווווווווווושלמות ממש כמו בחנות

פרידא

משתמש מקצוען
הכנתי
יצא מוששש
אבל לא יצא לי פס לבן
אין.......
ניסיתי לפחות 7-8 מתכונים לאורך השנים - אף פעם לא יצא לי חגורה לבנה..
תגלו ,מה הסוד??
אני חותכת על ריבעוי נייר אפיה
מחממת שמן ואז מנמיכה את האש.
תנסי צד אחד בסיר מכוסה, להפוך. והצד השני בסיר גלוי.
וכמו שכתבו פה- שהשמן יהיה מספיק עמוק
 

חורף ואביב

משתמש רשום
הרבה ניסיתי והמון התאכזבתי
לא.... לא שווה ת'מאמץ
האמת יצא לי הטעם מלנסות שוב
עד היום הסופגניות יצאו , איך לאמר?
נו... הקנויות יותר טעימות..

עד שהגעתי למתכון הקליל הזה
הסופגניות ממש מתחרות עם החנויות
הטעם, הנראות וההתפחה המושלמת
והכי כיף שתוך שעה מהעמדת הבצק
נשאר לך רק ללקק את הקערה:p

אז למתכון:
3/4 כוס סוכר
100 גר מרגרינה
2 ביצים
50 גר שמרים
2 כפות גדושות יין/ קוניאק
2 כוסות מים פושרים
מעט מלח
1 קג קמח


הוראות הכנה:
לעבד לבצק נעים
להתפיח כ 20 דק'
לרדד לעובי של כ1 סמ'
לקרוץ עיגולים בכוס
להתפיח עוד כ 20 דק'
לטגן בסיר רחב בשמן עמוק (לא מידי)
להוסיף ריבה עם מזרק לתוך הסופגניה
ולפזר א. סוכר

בתאבון!!!
אז קדום כל תודה תכון פשוט וטעים !!!!!
שאלה איזה מרקם אמור לצאת לסופגניות ?
חלקן יצאו לי ממש אווריריות בלי בצק בכלל בפנים עם צורה תפוחה של סופגניה , אז ניסיתי לרדד בצק עבה יותר ואז הן יצאו יותר בצורה לביבה שטוחה וכן עם בצק.
מה אמור להיות ?
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
אז קדום כל תודה תכון פשוט וטעים !!!!!
שאלה איזה מרקם אמור לצאת לסופגניות ?
חלקן יצאו לי ממש אווריריות בלי בצק בכלל בפנים עם צורה תפוחה של סופגניה , אז ניסיתי לרדד בצק עבה יותר ואז הן יצאו יותר בצורה לביבה שטוחה וכן עם בצק.
מה אמור להיות ?
גם לי יצא ככה
חלקם תפחו מהממם עם חגורה לבנה כמו בחנות וחלולות
האחרות יצאו בגובה פיתה תפוחה ובשרניות בפנים.

חוזרת למתכון הרגיל שלי
עם התפחות ועניינים
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
באמת לא יודעים למה יש במתכוני סופגניות אלכוהול?
אדי האלכוהול אמורים לדחות את כניסת השמן
בסופגניות יש בדרך כלל חלב וביצים שביחד עם הסוכר והשמן מהווים יותר ממחצית הנוזלים שבבצק. כלומר זה מזונות.(אשכנזים)
את מדברת על סופגניות חלביות.
המתכון הנוכחי וכן רוב המתכונים הרגילים מכילים יותר מחצי מים.



אגב, היתה שנה שהסתובב מתכון לסופגניות אפויות שהכיל שתי כוסות שמן לקילו קמח. זה באמת היה מזונות מצד אחד אבל לא הרבה פחות משמין מצד שני...
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר להמיר את המרגרינה לחמאה?
מישו ניסה?
 

רבקה אנשין

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
@המטבח של סימא
אני לא יודעת למה :unsure:
אולי תגלי לי?
שימוש באלכוהול בבצק לסופגניות או כל בצק אחר מטוגן, נועד למניעת חדירת שמן לתוך הסופגנייה, האלכוהול בעת הטיגון מתנדף ואינו מורגש בטעם.
השימוש באלכוהול מאריך את זמן יציאת האדים בעת הטיגון (קודם האלכוהול מתנדף ולאחר מכן אדי המים יוצאים) וככל שיש יציאת אדים לאורך כל הטיגון, השמן פחות חודר פנימה וכך הסופגנייה סופגת פחות שמן עד שהיא מוכנה. כמות מומלצת כ- 2 כפות אלכוהול לקילו קמח.
 

ברכלה

משתמש מקצוען
שימוש באלכוהול בבצק לסופגניות או כל בצק אחר מטוגן, נועד למניעת חדירת שמן לתוך הסופגנייה, האלכוהול בעת הטיגון מתנדף ואינו מורגש בטעם.
השימוש באלכוהול מאריך את זמן יציאת האדים בעת הטיגון (קודם האלכוהול מתנדף ולאחר מכן אדי המים יוצאים) וככל שיש יציאת אדים לאורך כל הטיגון, השמן פחות חודר פנימה וכך הסופגנייה סופגת פחות שמן עד שהיא מוכנה. כמות מומלצת כ- 2 כפות אלכוהול לקילו קמח.
תודה!
אין פתרון אחר אם אין לי אלכוהול?
 

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
שימוש באלכוהול בבצק לסופגניות או כל בצק אחר מטוגן, נועד למניעת חדירת שמן לתוך הסופגנייה, האלכוהול בעת הטיגון מתנדף ואינו מורגש בטעם.
השימוש באלכוהול מאריך את זמן יציאת האדים בעת הטיגון (קודם האלכוהול מתנדף ולאחר מכן אדי המים יוצאים) וככל שיש יציאת אדים לאורך כל הטיגון, השמן פחות חודר פנימה וכך הסופגנייה סופגת פחות שמן עד שהיא מוכנה. כמות מומלצת כ- 2 כפות אלכוהול לקילו קמח.
@המטבח של סימא אין לי קוניאק.
מה אם אני שמה עארק/ טובי/בירה/וודקה/ ויסקי/יין אדום יבש
מה מביניהם יצא הכי טוב, והכי פחות יורגש?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
שימוש באלכוהול בבצק לסופגניות או כל בצק אחר מטוגן, נועד למניעת חדירת שמן לתוך הסופגנייה, האלכוהול בעת הטיגון מתנדף ואינו מורגש בטעם.
השימוש באלכוהול מאריך את זמן יציאת האדים בעת הטיגון (קודם האלכוהול מתנדף ולאחר מכן אדי המים יוצאים) וככל שיש יציאת אדים לאורך כל הטיגון, השמן פחות חודר פנימה וכך הסופגנייה סופגת פחות שמן עד שהיא מוכנה. כמות מומלצת כ- 2 כפות אלכוהול לקילו קמח.
נכון
ולכן אפשר גם לוותר אם אין
 

Bordo

משתמש רשום
עוד שאלה של פעם ראשונה בסופגניות...
צריך להמיס את השמרים? (יבשים)
תודה רבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה