תודה לכל מי שהגיב. תודה גם לכל מי שהצביע בסקר. זה נתן לי אינדיקציה טובה ועזר לי בהתלבטות לגבי ההמשך.
האמת שאני יכולה לומר שהסיפור הזה המשיך בעיקר בזכותכם. בהתחלה לא היה לי ממש כיוון לאן אני לוקחת את הסיפור, אבל אחרי שנתתי לאשכול לשקוע, וראיתי שיש מי שלא שכח מהסיפור החלטתי להמשיך.
בעד: ההמשך יעצים את הסיפור, ויעמיק את המסע האישי של אפרת.
נגד: אם הסיפור יהיה קצר יותר, יש סיכוי גבוה יותר שיהיה לו סוף מסודר. (למרות שאני חייבת לומר שחוץ מהדירוג הגבוה והתגובות החיוביות שנתנו לי כוח להמשיך, היה גם משהו באפרת שלא נתן לי לעצור את הסיפור הזה באמצע. הרגשתי שאני לא יכולה לעזוב אותה ככה: באמצע תהליך של כאבי גדילה)
הפתרון: מאחר והרוב המוחלט הצביעו בעד המשך ארוך, חשבתי אולי לכתוב ראשי פרקים מסודרים עד לפרק האחרון מה בדיוק קורה בכל פרק עד לסוף.
אבל תכלס צודקת הסיפור המקורי יועד לכמות של 40000-60000 מילים, ומטבע הדברים היו אמורים להתרחש בו סיטואציות. חשבתי לקצר בשביל הפורום מאחר ובכל זאת מדובר בקריאה על גבי מסך ולא מתוך ספר או עיתון.
תודה רבה!קודם כל רוצה להגיד תודה על הסיפור- סיפור שנמשך זמן ארוך מעיד על כח התמדה של הסופרת, סיפור שנמשך זמן ארוך ומרתק את כל הקוראים אליו בלי הפסקה- מעיד על התקדמות מתמדת בעלילה, ועל נושא חשוב מאד שכתוב בכישרון ומעורר הזדהות פנימית.
האמת שאני יכולה לומר שהסיפור הזה המשיך בעיקר בזכותכם. בהתחלה לא היה לי ממש כיוון לאן אני לוקחת את הסיפור, אבל אחרי שנתתי לאשכול לשקוע, וראיתי שיש מי שלא שכח מהסיפור החלטתי להמשיך.
אז ככה: ההמשך הזה הוא נטו תהליך נוסף שאפרת עוברת בלי שום קשר להוריה. יש כאן קונפליקט חדש עם דמויות חדשות שיכנסו לסיפור. גם המיקום יהיה שונה.אם הסיבוך בעלילה (העלילה בתוך עלילה) ינתק אותנו מהקו המקורי של הסיפור, כלומר- לא יהיה רלוונטי להתמודדות הנוכחית של אפרת (בכוונה אני כותבת: של אפרת, ולא: של אפרת והוריה, כי הפרק מנקודת המבט של אמא של אפרת היה אמנם מאד חשוב וטוב שנכתב- על מנת שנבין את התמונה יותר לרוחב, אבל הסיפור הוא על אפרת), ולא יקדם את קו העלילה הזה אלא יפתח חדש- לדעתי עדיף לוותר עליו.
אהמ... לא ממש יודעת. הייתה לי התלבטות של בעד ונגד.מה אומרת?
בעד: ההמשך יעצים את הסיפור, ויעמיק את המסע האישי של אפרת.
נגד: אם הסיפור יהיה קצר יותר, יש סיכוי גבוה יותר שיהיה לו סוף מסודר. (למרות שאני חייבת לומר שחוץ מהדירוג הגבוה והתגובות החיוביות שנתנו לי כוח להמשיך, היה גם משהו באפרת שלא נתן לי לעצור את הסיפור הזה באמצע. הרגשתי שאני לא יכולה לעזוב אותה ככה: באמצע תהליך של כאבי גדילה)
הפתרון: מאחר והרוב המוחלט הצביעו בעד המשך ארוך, חשבתי אולי לכתוב ראשי פרקים מסודרים עד לפרק האחרון מה בדיוק קורה בכל פרק עד לסוף.
זה נכון. האמת שרק אחרי שהתחלתי למספר את הפרקים, השתדלתי להניע את העלילה בצורה משמעותית.והַרגַשתי היא שהפרקים הראשוניים ממש, יותר נתנו את הרקע, התפאורה והאינפורמציה הבסיסית.
ובפרקים האחרונים הייתה התקדמות מאוד יפה ומשמעותית בעלילה שממש השאירה תובנות עמוקות.......
כיף לקרוא. אם מתחשק לך לכתוב לי איזה קטעים בעלילה פחות התחברת - אני אשמח לקרוא. תמיד אוהבת לשמוע גם ביקורת : )קודם כל, תודה על הסיפור! קראתי אותו עוד לפני שהצטרפתי לקהילת כתיבה, וכבשת אותי!
גם כשלא רציתי להיכנס יותר, אחרי פרקים שממש לא אהבתי (לא בגלל הכתיבה כמובן אלא בגלל העלילה), בכל זאת לאחר זמן המשכתי לעקוב. זה בעיני המדד למשהו מרתק.
זה בעז"ה לא יקרה. אין לי את הפריווילגיה להימרח איתו. קרי - אין לי זמן : )ושלא יהיה מרוח.
לא עברה מספיק?מרגיש לי שאפרת צריכה לעבור עוד הרבה. כמו בחיים.
אבל תכלס צודקת הסיפור המקורי יועד לכמות של 40000-60000 מילים, ומטבע הדברים היו אמורים להתרחש בו סיטואציות. חשבתי לקצר בשביל הפורום מאחר ובכל זאת מדובר בקריאה על גבי מסך ולא מתוך ספר או עיתון.