כן. יש לי רתיעה אישית מהומלסים. הם אנשים שהרבה פעמים איבדו את כבודם העצמי ולהרבה מהם יש בעיות נפשיות מורכבות. לכולם סיפור חיים מורכב מאד מאד, ולפעמים מידי מורכב, שהביא אותם למצב הזה.הלחיץ אותך הקטע שאפרת שוחחה איתה?
זה מקרה קצת חריג לדעתי, שנערה במצב של קצת ירדה מהדרך וכבר נזרקה מהבית.שקצת ירדה מהדרך
האמת שאני תמיד הסתכלתי עליהם כאנשים מאוד מסכנים, שנאלצו להגיע למצב הזה ולא מבחירה.כן. יש לי רתיעה אישית מהומלסים. הם אנשים שהרבה פעמים איבדו את כבודם העצמי ולהרבה מהם יש בעיות נפשיות מורכבות. לכולם סיפור חיים מורכב מאד מאד, ולפעמים מידי מורכב, שהביא אותם למצב הזה.
היא עזבה מעצמה:זה מקרה קצת חריג לדעתי, שנערה במצב של קצת ירדה מהדרך וכבר נזרקה מהבית.
"צודקת", הלכתי אל החדר, פתחתי ארון. שלפתי את תיק הגב של כיתה ח' מהמדף העליון והכנסתי לתוכו כל מה שראיתי.
אמא פסעה בעקבותיי, שאלה: "מה את עושה?"
"הולכת", נלחמתי בריצ'רץ' מנופח שסירב לתחום את התכולה שאספתי אל התיק. "אני בושה. אני בעיה. ועכשיו אני עוזבת".
"אני לא אמרתי את זה", אמא נבהלה מהפרשנות שהענקתי למילותיה.
"את לא צריכה להגיד. אני יודעת", כיתפתי תיק והתקדמתי לכיוון הסלון. "את האמת שאני לא צריכה אף אחד. יש לי כסף. יש לי עבודה. אני יכולה לסבול את עצמי מצוין. חבל להישאר כאן ולהמשיך להיות נטל".
דיברת עם כמה כאלה?האמת שאני תמיד הסתכלתי עליהם כאנשים מאוד מסכנים, שנאלצו להגיע למצב הזה ולא מבחירה.
אחרי הכל כבוד עצמי בסיסי זה משהו שחשוב לכולם.
לא. אני לא כותבת מידיעה אלא מהרגשה אישיתדיברת עם כמה כאלה?
בלי לסתור את המסכנות שלהם
שאלתי את הודיה כי הסכמתי עם מה שאת כתבת.לא. אני לא כותבת מידיעה אלא מהרגשה אישית
חחח משום מה קראתי שהודיה לוי כתבה את זה... ככה זה כשקוראים בעיניים חצי עצומות...שאלתי את הודיה כי הסכמתי עם מה שאת כתבת.
מהיכרות עם כמה (לא ישנים ברחוב אבל כן אצל אנשים זרים) ממש נדיר עד אין בנמצא יהיה עם מישהו מהם ישאל את מי שמתעניין בהם מה הסיפור שלו, או שעדיין יש בהם כבוד עצמי אישי בצורה בה אנשים רגילים רואים את זה.
אבל קראתי שוב את הפרק אחרי הדיון, אין שם ממש תיאור רציני שהאשה מדברת איתה, רק שואלת מה הסיפור שלה - שאם אני קוראת את זה לעצמי בטון בוטה או ממורמר זה כן הולך...
אני חושבת שהמצב שלהם גורם להם להיות אנוכיים בצורה קיצונית, הישרדותיים. לא רואים בעיניים ובטח לא רואים אחרים.ממש נדיר עד אין בנמצא יהיה עם מישהו מהם ישאל את מי שמתעניין בהם מה הסיפור שלו
אני לא רוצה להכניס נושא אחר, לגבי הסיפור זה חלק ממש קטן, לא? אם זה נגמר בסצנה ההיא.אני חושבת שהמצב שלהם גורם להם להיות אנוכיים בצורה קיצונית, הישרדותיים. לא רואים בעיניים ובטח לא רואים אחרים.
עצוב וכואב מאד.
ב"ה אני מקיימת בזאת את הבטחתי. אשמח לשמוע את דעתכם.וואו, קיבלתי השראה מהתגובות שלכן. תודה רבה.
הייתה לי מחשבה בעבר להכניס לסיפור מונולוג של רחלי. אחרי שלא התקבלה לסמינר הרגשתי שאין מישהו שיבטא את התחושה הזאת טוב יותר ממנה. איכשהו הזמן עבר והמשכתי להתמקד באפרת, אבל עכשיו הייתי רוצה לכתוב מונלוג של כל אחת מהדמויות: מיטל (אמא של אפרת), אמונה ורחלי.
אישית, הרגשתי שהדמויות הללו לא קיבלו מספיק מקום בסיפור, וגם אם הם קיבלו הכל היה סביב אפרת.
בעז"ה מקווה לעלות בקרוב קטע של מיטל, על ההתמודדות עם החזרה בתשובה והקושי במציאת שידוך.
תודה רבה. כיף לקרוא.וואו
הודיה את כותבת מדהים!!! סוחפת!!
ותודה על פרק מנקודת המבט של מיטל.
מחכה מאד להמשך!!
קודם כל רוצה להגיד תודה על הסיפור- סיפור שנמשך זמן ארוך מעיד על כח התמדה של הסופרת, סיפור שנמשך זמן ארוך ומרתק את כל הקוראים אליו בלי הפסקה- מעיד על התקדמות מתמדת בעלילה, ועל נושא חשוב מאד שכתוב בכישרון ומעורר הזדהות פנימית.יש לי התלבטות לגבי ההמשך: יש לי אפשרות לסיים את הסיפור עוד כמה פרקים. ויש לי אפשרות להמשיך אותו בצורה לא ממש צפויה, מה שיאריך את הסיפור ויסבך את העלילה. (סוג של עלילה בתוך עלילה)
דעתי? כמה שיותר ארוך יותר טוב...יש לכם הרשאה? תוכלו לכתוב את דעתכם כאן.
וואי איך בא לי שהסיפור ימשיךתודה רבה. כיף לקרוא.
האמת שלא ידעתי אם הקטעים האלו יקטעו את הרצף. מקווה שזה לא בלבל...
יש לי התלבטות לגבי ההמשך: יש לי אפשרות לסיים את הסיפור עוד כמה פרקים. ויש לי אפשרות להמשיך אותו בצורה לא ממש צפויה, מה שיאריך את הסיפור ויסבך את העלילה. (סוג של עלילה בתוך עלילה)
הייתי רוצה לתת לכם את אפשרות הבחירה. מאחר ויש כאן מספיק קוראים בלי הרשאה תוכלו להשתתף בסקר קצרצר.
סמנו לייק צוחק
סמנו וואו
יש לכם הרשאה? תוכלו לכתוב את דעתכם כאן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: