ואני מכיר מישהו שהוא מודע והוא בטיפול....נרקסיסט לא מודע לבעיה שלו אז הוא לא יפגע כנראה
וברוך השם הוא עם המון רצון טוב, ומצליח...
ואני מכיר מישהו שהוא מודע והוא בטיפול....נרקסיסט לא מודע לבעיה שלו אז הוא לא יפגע כנראה
לא הצלחתי לצטט אותך מקודםמה השליחות?
אני באמת אשמח להבין,
לעודד אחוזים גבוהים מאד מאד של גירושין?
כי כמו שכתבת או ציטטת אין מה לעשות עם אנשים כאלה, והם הרי לא מוכנים ללכת לטיפול וכו' וכו' וכדאי לבן הזוג להתגרש והילדים האלה אומללים וכן הלאה...
אז מה השליחות? מה תתרום המודעות אם לדעתיך זו אכן תופעה שמצד אחד באחוזים של חצי אוכלוסיה ומצד שני- אין מה לעשות איתה?
שחצי אוכלוסיה תתגרש?
(שוב- לפי המחקר שהבאת זה אחד מ2, כך שלכאורה ברב הזוגות אחד "חולה",
אז השליחות היא מניעת נישואין?)
לאמר מה זה יועיל, מה המודעות תתן לו זה לא להבין חלקיק מהבעיתיות.נו?
אז אם זה ברמה שהבן זוג לא יכול להישאר לחיות עם אדם כזה וברור לו ולכולם שהוא חייב להתגרש-
הוא צריך לקרוא פוסטים בפרוג בשביל שתעלה לו המודעות?
מה המודעעות תתן לו? הרי הוא מרגיש שהוא סובל מאד מאד מאד מאד- כפי שאמרת, לא חסרה לו מודעות ולא משנה לו בכלל איך קוראים לתפועה ממנה בן הזוג סובל,
מאידך- כיון שרב הזוגות נשואים באושר (כן, רב הזוגות ב"ה) אז אין שום סיבה להעלות למודעות ולכתוב בנחרצות ש-50 אחוז סובלים מזה...
זה לא נותן כלום!
אם לא פגשת אנשים כאלו, או שהקשר שלך היה רחוק או שטחי מספיק שלא יכולת לראות את ההתעללות (הסמויה...), או שגדלת בסביבה כל כך בריאה שאת פשוט לא רואה את הסימנים, ואשרייך!!! צריך בעולם גם אנשים כמוך, עם תקשורת בריאה והתנהלות בריאה, לא כך??לא מדובר בהדחקה, ממש לא,
פשוט לא יתכן שרב העולם אותו אני פוגשת הם אנשים מקסימים, לא שתלטניים, לא מקטינים, לא מזלזלים, לא דורשים ולא דורסים
ועדיין זה המחקר
(אלא אם אני זכיתי להכיר את ה50 אחוז ה"בריאים" ואת מכירה את החצי השני למרבה הצער...)
לא מתעלמת- ברור! שיש תופעה כזו, ממש לא במימדים כאלה!
למה משנה כל כך האחוז?? ואם תקראו לזה הפרעת אישיות גבולית, או כל הפרעה אחרת, זה משנה??אני עוסקת בתחום הנפשי וזוכה לראות הרבה אבחונים, ולפגוש פסיכיאטרים ואנשי מקצוע וגם ילדים למשפחות עם רקע של אלימות במשפחה.
אין נתונים כאלה שעשרות אחוזים מהאוכלוסיה סובלים מנרקסיזם או שנרקסיזם קיים אצל משפחות שלמות ב90 ומשהו אחוזים. אלו נתונים לא קיימים.
וגם אלימות, או מניפולציות רגשיות במערכת ההורית לא מצביעים על נרקסיזם דווקא.
השליחות היא שאנשים כמוך יפסיקו לזלזל ולהגיד למי שמתלונן שהוא מדבר שטויות.....מה השליחות?
אני באמת אשמח להבין,
לעודד אחוזים גבוהים מאד מאד של גירושין?
כי כמו שכתבת או ציטטת אין מה לעשות עם אנשים כאלה, והם הרי לא מוכנים ללכת לטיפול וכו' וכו' וכדאי לבן הזוג להתגרש והילדים האלה אומללים וכן הלאה...
אז מה השליחות? מה תתרום המודעות אם לדעתיך זו אכן תופעה שמצד אחד באחוזים של חצי אוכלוסיה ומצד שני- אין מה לעשות איתה?
שחצי אוכלוסיה תתגרש?
(שוב- לפי המחקר שהבאת זה אחד מ2, כך שלכאורה ברב הזוגות אחד "חולה",
אז השליחות היא מניעת נישואין?)
כל מילה זהב!מי שלא מכיר את התופעה הזאת,
יכול לכאוב לו עם זה ששומע על גרושין
אבל במצבים כאלה זה רק טוב!
[עכשיו בואו נשמע את כל המצקצקים שאומרים
אולי לא ניסיתם מספיק?!]
חשוב לי להדגיש שממש ממש ממש לא זלזלתי,השליחות היא שאנשים כמוך יפסיקו לזלזל ולהגיד למי שמתלונן שהוא מדבר שטויות.....
והשליחות היא לתת לאנשים שסובלים להבין מה עובר עליהם ולתת להם כלים להתמודד ולא לקרוס....
לא כל מי שיש לו הפרעת אישיות אי אפשר לחיות איתו, אבל בן הזוג שלו ודאי צריך כלים ותמיכה מאד חזקים וייחודיים כדי להשאר בתוך המערכת הזוגית!!!!
זה משפט שאף אחד לא אמר, וחבל שהדיון החשוב הזה הלך לכיוון כל כך לא רלוונטי.חשוב לי להדגיש שממש ממש ממש לא זלזלתי,
תקרא כל מה שכתבתי- אין כאן שוםםםםם זלזול חלילה!
ציינתי שלא חושבת שהגוזמאות כאן עושות טוב-
אתה חושב 50 אחוז מהאוכלוביה נקריסיטית שא"א לחיות איתה? חושבת שהתשובה ברורה,
כתבתי בפירוש שבאתי לאזן את המשפט הזה
זה לא משנה כמה אחוזים יש ולרגע לא התעמקתי אני אישית בזה. זה הסטה של הדיון לצדדים ולא לב הענין.חשוב לי להדגיש שממש ממש ממש לא זלזלתי,
התיחסתי לשלל התגובות שלך, זה הרושם שקיבלתי ומתנצלת אם טעיתיחשוב לי להדגיש שממש ממש ממש לא זלזלתי,
אז אני לצערי מכירה את זה אישית אצל בן משפחה קרובאם לא פגשת אנשים כאלו, או שהקשר שלך היה רחוק או שטחי מספיק שלא יכולת לראות את ההתעללות (הסמויה...), או שגדלת בסביבה כל כך בריאה שאת פשוט לא רואה את הסימנים, ואשרייך!!! צריך בעולם גם אנשים כמוך, עם תקשורת בריאה והתנהלות בריאה, לא כך??
אבל אל תזלזלי בזה רק בגלל שאת באופן אישי לא סבלת מזה ולא פגשת את זה
למה משנה כל כך האחוז?? ואם תקראו לזה הפרעת אישיות גבולית, או כל הפרעה אחרת, זה משנה??
הורה נרקיסיסט יגדל ילד נרקיסיסט שיגדל ילד נרקיסיסט אלא אם כן אחד הילדים יקום וישקם את עצמו ויעצור את ההעברה הבין דורית הזו
השליחות היא שאנשים כמוך יפסיקו לזלזל ולהגיד למי שמתלונן שהוא מדבר שטויות.....
והשליחות היא לתת לאנשים שסובלים להבין מה עובר עליהם ולתת להם כלים להתמודד ולא לקרוס....
לא כל מי שיש לו הפרעת אישיות אי אפשר לחיות איתו, אבל בן הזוג שלו ודאי צריך כלים ותמיכה מאד חזקים וייחודיים כדי להשאר בתוך המערכת הזוגית!!!!
כל מילה זהב!
אי אפשר לפרק משהו מפורק ...
ומי שיש לו קשר זוגי טוב, ושמח בקשר שלו, אתם באמת חושבים שכתבה כזו תזיז לו משהו???????
חלילה, לא.אז אני לצערי מכירה את זה אישית אצל בן משפחה קרוב
ואני עדיין שואלת אם המטרה היא לעלות את הנושא למודעות אז מצוין ומעולה וזה נושא האשכול.
והלוואי שהציבור החרדי יפתח לנושא של מתמודדי הנפש ויכיר שיש כל מיני סוגים של הפרעות נפשיות וידע להכיל את זה.
אבל הנקודה של 50% מהאוכלוסיה שלוקים בה למה היא תורמת? שעכשיו אנשים יאבחנו אחד את השני כלוקים בנרקסיזם על סמך אשכול בפורום ציבורי פתוח?
השליחות היא שאנשים כמוך יפסיקו לזלזל ולהגיד למי שמתלונן שהוא מדבר שטויות.....
נהניתי מהדיוק והחידוד, מנוסח מאד ברור, ובהחלט נקודה חשובה!הערה היחידה שהעירו פה, שזה לא נכון להכליל ולסמן את כלל הציבור או חלקים נרחבים ממנו (50%) כלוקים בהפרעה זו.
בעיני ההכללה הזו עושה נזק למתמודדים האמיתיים. כי הכללה כזו במידה מסויימת מנרמלת את ההתמודדות הקשה, כי אם 50 אחוז מהציבור מתמודד עם התופעה, אז כנראה שזה לא כזה מורכב לחיות בסביבה כזו, והאמת היא שלפי התיאורים המובאים כאן באשכול, זה קשה עד בלתי אפשרי לחיות כך.
(ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, מזכיר קצת ארגוני נשים מסויימים, שמרוב שהם רוצים לעשות טוב, הם דואגים להסביר פחות או יותר, שגברים הם יצור אלים, מה שגורם שתי עוולות. א' לגברים שרובם הגדול הם אנשים נורמטיביים ואנושיים. ב' למאבק של הנשים שבאמת נפגעות מגברים אלימים, כי אם כולם אלימים, אז זה הנורמה, ולמה מצפים ממנו להתרגש מהמקרה הספציפי שלהם)
ניכר שהתגובה נכתבה מתוך כאב אותנטי של מפגש כזה או אחר עם התופעה. ואכן מי שמתמודד עם בן משפחה\בן זוג\שכן\חבר, שלוקה בהפרעה המדוברת, או בכל הפרעה נפשית כזו או אחרת. בעיני הוא גיבור אמיתי שראוי לכל הערכה והתמיכה בעולם!!!
ולצערנו החברה לא מכירה באופן הראוי במתמודדי הנפש, והמעגל הסובב אותם. א' כי לא תמיד רואים מבחוץ את ההתמודדות, למתמודד נפש לא נושר השער כמו במחלות אחרות, והוא יכול להראות מבחוץ נורמלי לחלוטין. ב' כי נושא הנפש הוא דבר שאנשים רוצים לברוח ממנו ולהדחיק אותו משלל סיבות וסטריאוטיפים שגויים.
יחד עם זאת, לא ראיתי שום תגובה כאן באשכול שבאה חלילה לזלזל או להשתיק את מתמודדי הנפש. הערה היחידה שהעירו פה, שזה לא נכון להכליל ולסמן את כלל הציבור או חלקים נרחבים ממנו (50%) כלוקים בהפרעה זו.
בעיני ההכללה הזו עושה נזק למתמודדים האמיתיים. כי הכללה כזו במידה מסויימת מנרמלת את ההתמודדות הקשה, כי אם 50 אחוז מהציבור מתמודד עם התופעה, אז כנראה שזה לא כזה מורכב לחיות בסביבה כזו, והאמת היא שלפי התיאורים המובאים כאן באשכול, זה קשה עד בלתי אפשרי לחיות כך.
(ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, מזכיר קצת ארגוני נשים מסויימים, שמרוב שהם רוצים לעשות טוב, הם דואגים להסביר פחות או יותר, שגברים הם יצור אלים, מה שגורם שתי עוולות. א' לגברים שרובם הגדול הם אנשים נורמטיביים ואנושיים. ב' למאבק של הנשים שבאמת נפגעות מגברים אלימים, כי אם כולם אלימים, אז זה הנורמה, ולמה מצפים ממנו להתרגש מהמקרה הספציפי שלהם)
נרקיסיזם זה לא מחלת נפש.אפשר לשאול פה על מחלות נפש אחרות או שזה לא האשכול ?באיזה שהוא מקום כל מתמודדי הנפש זה בעיה זהה ושונה להם ולבן זוג האם זה נכון שהפרעה של נרקסיסט לא ניתנת לטיפול? ומחלות נפש אחרות כן ניתנות לטיפול ? אני פונה למקצועיים שבאשכול
כל הפרעה ומחלה ניתנות לטיפולאפשר לשאול פה על מחלות נפש אחרות או שזה לא האשכול ?באיזה שהוא מקום כל מתמודדי הנפש זה בעיה זהה ושונה להם ולבן זוג האם זה נכון שהפרעה של נרקסיסט לא ניתנת לטיפול? ומחלות נפש אחרות כן ניתנות לטיפול ? אני פונה למקצועיים שבאשכול
אתה אומר את זה על סמך ידיעה ברורה או שיפוט שלכם?ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, מזכיר קצת ארגוני נשים מסויימים, שמרוב שהם רוצים לעשות טוב, הם דואגים להסביר פחות או יותר, שגברים הם יצור אלים, מה שגורם שתי עוולות. א' לגברים שרובם הגדול הם אנשים נורמטיביים ואנושיים. ב' למאבק של הנשים שבאמת נפגעות מגברים אלימים, כי אם כולם אלימים, אז זה הנורמה, ולמה מצפים ממנו להתרגש מהמקרה הספציפי שלהם)
??? לא הבנתי.אתה אומר את זה על סמך ידיעה ברורה או שיפוט שלכם?
תכיר לי בבקשה את הארגונים שמכפישים לנשים את הגברים??? לא הבנתי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: