דרוש מידע נרקיסיזם

מצב
הנושא נעול.

chaia

משתמש מקצוען
ושוב, השאלה הראשונה שלי היתה אם על בסיס התסמינים שהבאתי ניתן לחשוב על הכיוון. לא חשבתי מעולם לאבחן אותה לבד
אם לא היית נחשפת לאשכול הזה היית חושבת על הכיוון הזה?
אני אומרת את זה בקיצוניות אבל על בסיס של תגובות מאנשים אנונימיים בפורום שהוא פתוח את לא יכולה לחשוב על שום כיוון.
אני בטוחה שיש כרגע אנשים שנחשפו לאשכול הזה וברגע זה מאבחנים את חלק מהסובבים אותם כנרקיסיסטים על בסיס התגובות כאן, ואבחון כזה יכול לעשות רק אדם מוסמך עם תעודה מוסמכת ולא ממכון abc כלשהו.
אם את באמת רוצה לדעת אם זה באמת הכיוון יש לך קו ייעוץ טלפוני בארגונים כמו עזר מציון ובית חם שיוכלו לכוון אותך.

1995

משתמש צעיר
רק אני לא מבינה ( ב"ה )
איך כ"כ הרבה אנשים פה יודעים כ"כ הרבה על הנושא הכואב הזה??
יודעים ממש לצטט ולהסביר, זה לא אמור להיות משהוא פחות מצוי??
נרקיסיזם זה שם תואר, מונח תיאורי – שאנחנו משתמשים בו לתיאור אישיות, המתאר את הדרך שבה האדם הזה מתייחס אל העולם, מתאר את הסגנון שלו, בדיוק כמו שמתארים מישהו כעקשן, מופנם או מוחצן.
אין הכוונה כאן לאבחן "הפרעת אישיות נרקיסיסטית" אלא לדבר על מאפיינים וקווי-אופי שאנחנו קוראים להם נרקיסיסטיים (ובעיקר אתייחס כאן לנרקיסיזם-סמוי). "הפרעת אישיות נרקיסיסטית" מתקיימת רק ב-1% מהאוכלוסייה ומה שמבדיל בינה לבין אישיות נרקיסיסטית הוא שאצל אדם עם "הפרעה" יש ליקוי תפקודי משמעותי או מצוקה סובייקטיבית. לעומת זאת, בעלי אישיות נרקיסיסטית יכולים להיות אנשים מאוד מוצלחים גם בעיני עצמם וגם בעיני הסביבה, ואין להם הפרעה תפקודית. לטענתה של ד"ר ראמני (Dr. Ramani), בעלי אישיות נרקיסיסטית מהווים כ- 50% מהאוכלוסייה. "המגיפה השקטה" – כך מכנים את התופעה הזאת של "נרקיסיזם-סמוי" בימים אלה.

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
לטענתה של ד"ר ראמני (Dr. Ramani), בעלי אישיות נרקיסיסטית מהווים כ- 50% מהאוכלוסייה. "המגיפה השקטה" – כך מכנים את התופעה הזאת של "נרקיסיזם-סמוי" בימים אלה.
50 אחוז?
היא טוענת שבעצם היא או בן זוגה וכן חצי מילדיה נרקיסיסטים?
ואם כפי הנכתב כאן איפשהוא אא להתחתן איתם וכו'
איך יש זוגות נשואים?
50 אחוז זה אומר אחד מכל בני זוג...
בקיצור- בואו לא ניסחף...

1995

משתמש צעיר
50 אחוז?
היא טוענת שבעצם היא או בן זוגה וכן חצי מילדיה נרקיסיסטים?
ואם כפי הנכתב כאן איפשהוא אא להתחתן איתם וכו'
איך יש זוגות נשואים?
50 אחוז זה אומר אחד מכל בני זוג...
בקיצור- בואו לא ניסחף...
זה מה שהמחקר המדעי אומר.

נרקיסיסטיים זה לא רק המקרים הקיצוניים שמובאים בספרות, אלא סקאלה. זה למעשה אפיון של אישיות.
יתכן שפגשת בחייך הרבה מאוד נרקיסיסטים, אבל לא ידעת לקרוא להם בשם (להזכירך, רובם מוצלחים, בתפקידים נחשבים).

מכיוון שזה עניין סביבתי, יותר סביר שבמשפחה אחת יהיו 99% נרקיסיסטיים, ובמשפחה אחרת 1%.

אגב, אם תעברי על סימנים של עקבתא דמשיחא, תגלי כאלו שמדברים בדיוק על זה:
למשל, אויבי איש אנשי ביתו.

נערך לאחרונה ב:

לבן

משתמש סופר מקצוען
זה מה שהמחקר המדעי אומר.

נרקיסיסטיים זה לא רק המקרים הקיצוניים שמובאים בספרות, אלא סקאלה. זה למעשה אפיון של אישיות.
יתכן שפגשת בחייך הרבה מאוד נרקיסיסטים, אבל לא ידעת לקרוא להם בשם (להזכירך, רובם מוצלחים, בתפקידים נחשבים).

מכיוון שזה עניין סביבתי, יותר סביר שבמשפחה אחת יהיו 99% נרקיסיסטיים, ובמשפחה אחרת 1%.

אגב, אם תעברי על סימנים של עקבתא דמשיחא, תגלי כאלו שמדברים בדיוק על זה:
למשל, אויבי איש אנשים ביתו.
לא מדויק, זה לא מה שהמחקר המדעי אומר. המחקר הרבה יותר זהיר והמאבחנים על אחת כמה וכמה.
ההשטחה של השיח וחלוקת האבחנות השיפוטית רק מרעה עם הקורבנות של מערכות יחסים כאלה.

לבן

משתמש סופר מקצוען
יש הרבה נערים ונערות שהתקלקלו והם טוענים שמעולם לא אהבו אותם ולמרבה הפלא הם צודקים.
וחוסר יכולת לתת או לשדר אהבה הוא עדיין לא הפרעת אישיות או נרקסיזם.
הרבה מאלה ש"לא אהבו אותם" מתכוונים ל"לא אהבו אותי מספיק/ כמה שרציתי / בצורה שרציתי/ היה לי רע בכללי מול העולם".

1995

משתמש צעיר
לא מדויק, זה לא מה שהמחקר המדעי אומר. המחקר הרבה יותר זהיר והמאבחנים על אחת כמה וכמה.
ההשטחה של השיח וחלוקת האבחנות השיפוטית רק מרעה עם הקורבנות של מערכות יחסים כאלה.
מסכימה איתך שההשטחה של השיח וחלוקת אבחנות שיפוטית מרעה מאוד עם הקורבנות.
מצד שני, הניסיון להציג את זה כאילו מדובר במקרים נדירים, גם היא מרעה מאוד עם הקורבנות.
יש הרבה קורבנות והם לא יודעים להסביר את הכאב שלהם.
סובלים מאוד, בלי דרך להקל על עצמם.

ככל שתהיה יותר מודעות, כך יש להם יותר סיכוי.
מצד שני, הנרקיסיסטים עצמם עושים שימוש בחומרים האלו.
אכן מסובך.

לגבי מה שהמחקר המדעי אומר, זה מתחלק ל2: המחקר עצמו, ומה שהמטפלים בשטח אומרים (שאגב, מקובל לומר שנרקיסיסטיים נוטים למקצועות הטיפול...).

1995

משתמש צעיר
הרבה מאלה ש"לא אהבו אותם" מתכוונים ל"לא אהבו אותי מספיק/ כמה שרציתי / בצורה שרציתי/ היה לי רע בכללי מול העולם".
נכון.
מצד שני, כמה כאלו שאכן סבלו מחסך באהבה ומורגלים ברגשות אשם שומעים את הדברים שלך ומכים על חטא "אנחנו אשמים, לא ידענו להתנהג נכון לכן לא אהבו אותנו".
עבורם, זה המשך הפגיעה הנרקיסיסטית.
בין המצרים.

לבן

משתמש סופר מקצוען
לגבי מה שהמחקר המדעי אומר, זה מתחלק ל2: המחקר עצמו, ומה שהמטפלים בשטח אומרים (שאגב, מקובל לומר שנרקיסיסטיים נוטים למקצועות הטיפול...).
"המטפלים בשטח" ו"מה שמקובל לומר" הכוונה לאלפי אלה המסתובבים ביננו עם קליניקות עם ציורי נוף ושתי כורסאות? כי עד היום לא נתקלתי בפסיכיאטר אחד שנוטה לחלק אבחנה של נרקסיזים לעשרות אחוזים ממטופליו. ולא בהרבה שמחזיקים באבחנה כזאת.

מצד שני, כמה כאלו שאכן סבלו מחסך באהבה ומורגשים ברגשות אשם שומעים את הדברים שלך ומכים על חטא "אנחנו אשמים, לא ידענו להתנהג נכון לכן לא אהבו אותנו".
איפה היה כתוב "לא ידעתי להתנהג נכון?" היה כתוב בהחלט שלא כל אדם שלא יודע לתת לילדיו את האהבה בצורה בה הם זקוקים לה, הוא נרקסיסט, אלים או בעל הפרעה כלשהיא.
יש הרבה הורים שמתקשים בביטויי אהבה או בתקשורת נכונה עם הילדים. להצמיד לכל אדם עם קושי כזה תגית פסיכיאטרית זה מופרך.

1995

משתמש צעיר
"המטפלים בשטח" ו"מה שמקובל לומר" הכוונה לאלפי אלה המסתובבים ביננו עם קליניקות עם ציורי נוף ושתי כורסאות? כי עד היום לא נתקלתי בפסיכיאטר אחד שנוטה לחלק אבחנה של נרקסיזים לעשרות אחוזים ממטופליו. ולא בהרבה שמחזיקים באבחנה כזאת.

איפה היה כתוב "לא ידעתי להתנהג נכון?" היה כתוב בהחלט שלא כל אדם שלא יודע לתת לילדיו את האהבה בצורה בה הם זקוקים לה, הוא נרקסיסט, אלים או בעל הפרעה כלשהיא.
יש הרבה הורים שמתקשים בביטויי אהבה או בתקשורת נכונה עם הילדים. להצמיד לכל אדם עם קושי כזה תגית פסיכיאטרית זה מופרך.
מתי בפעם האחרונה ראית נרקיסיסט מטופל אצל פסיכיאטר?
מתי בפעם האחרונה פגשת אותם במחלקות פסיכיאטריות?
זה שהם נמצאים בDSM לא אומר שהפסיכיאטריה מטפלת בהם...
גם אבחונים, כמה נרקיסיסטים הולכים לאבחון?
זה הדבר הכי טריקי בפסיכיאטריה.
ושוב, אני מדברת על נרקיסיסטיים ולא על בעלי הפרעת אישיות נרקיסיסטית החווים מצוקה.
מי הולך לטיפול? מי שחווה מצוקה. לא מי שהסביבה שלו חווה מצוקה והוא לא יודע מצפון מה הוא.

*
את לא כתבת "לא ידעתי להתנהג נכון"
ילדים להורים נרקיסיסטיים מיד יאמרו את זה לעצמם, בעקבות הדברים שכן כתבת, כי הם מתורגלים להאשים את עצמם בכל דבר.

*
ההדחקה כאן באשכול מאוד מובנת.
קשה לעכל את המציאות הכואבת והמורכבת.

נערך לאחרונה ב:

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
ההדחקה כאן באשכול מאוד מובנת.
קשה לעכל את המציאות הכואבת והמורכבת.
לא מדובר בהדחקה, ממש לא,
פשוט לא יתכן שרב העולם אותו אני פוגשת הם אנשים מקסימים, לא שתלטניים, לא מקטינים, לא מזלזלים, לא דורשים ולא דורסים
ועדיין זה המחקר
(אלא אם אני זכיתי להכיר את ה50 אחוז ה"בריאים" ואת מכירה את החצי השני למרבה הצער...)
לא מתעלמת- ברור! שיש תופעה כזו, ממש לא במימדים כאלה!

רפ

משתמש סופר מקצוען
את לא כתבת "לא ידעתי להתנהג נכון"
ילדים להורים נרקיסיסטיים מיד יאמרו את זה לעצמם, בעקבות הדברים שכן כתבת, כי הם מתורגלים להאשים את עצמם במה שהם לא קיבלו.
מה הקשר בין זה למה שהיא כתבה?
היא כתבה שיש ילדים שלא מקבלים אהבה מסיבות שלא קשורות לנרקיסיזם.

לבן

משתמש סופר מקצוען
מתי בפעם האחרונה ראית נרקיסיסט מטופל אצל פסיכיאטר?
מתי בפעם האחרונה פגשת אותם במחלקות פסיכיאטריות?
זה שהם נמצאים בDSM לא אומר שהפסיכיאטריה מטפלת בהם...
גם אבחונים, כמה נרקיסיסטים הולכים לאבחון?
זה הדבר הכי טריקי בפסיכיאטריה.
ושוב, אני מדברת על נרקיסיסטיים ולא על בעלי הפרעת אישיות נרקיסיסטית החווים מצוקה.
מי הולך לטיפול? מי שחווה מצוקה. לא מי שהסביבה שלו חווה מצוקה והוא לא יודע מצפון מה הוא.
אני עוסקת בתחום הנפשי וזוכה לראות הרבה אבחונים, ולפגוש פסיכיאטרים ואנשי מקצוע וגם ילדים למשפחות עם רקע של אלימות במשפחה.
אין נתונים כאלה שעשרות אחוזים מהאוכלוסיה סובלים מנרקסיזם או שנרקסיזם קיים אצל משפחות שלמות ב90 ומשהו אחוזים. אלו נתונים לא קיימים.
וגם אלימות, או מניפולציות רגשיות במערכת ההורית לא מצביעים על נרקסיזם דווקא.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
ברור.תראי מה כתבתי אחרי

1995

משתמש צעיר
לא מדובר בהדחקה, ממש לא,
פשוט לא יתכן שרב העולם אותו אני פוגשת הם אנשים מקסימים, לא שתלטניים, לא מקטינים, לא מזלזלים, לא דורשים ולא דורסים
ועדיין זה המחקר
(אלא אם אני זכיתי להכיר את ה50 אחוז ה"בריאים" ואת מכירה את החצי השני למרבה הצער...)
לא מתעלמת- ברור! שיש תופעה כזו, ממש לא במימדים כאלה!
לא אני אמרתי את זה.
להזכירך, הנרקיסיסטים נתפסים כלפי חוץ כ"מקסימים, לא שתלטניים, לא מקטינים, לא מזלזלים, לא דורשים ולא דורשים". השאלה מה האנשים שחיים קרוב אליהם מרגישים.
אגב, זה נחשב שבארה"ב הנרקיסיזם פושה בצורה מדאיגה ממש.

1995

משתמש צעיר
אני עוסקת בתחום הנפשי וזוכה לראות הרבה אבחונים, ולפגוש פסיכיאטרים ואנשי מקצוע וגם ילדים למשפחות עם רקע של אלימות במשפחה.
אין נתונים כאלה שעשרות אחוזים מהאוכלוסיה סובלים מנרקסיזם או שנרקסיזם קיים אצל משפחות שלמות ב90 ומשהו אחוזים. אלו נתונים לא קיימים.
וגם אלימות, או מניפולציות רגשיות במערכת ההורית לא מצביעים על נרקסיזם דווקא.
מוזמנת לפנות ל Dr. Ramani
תספרי לה את זה, אולי היא תשנה את דעתה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה