מכירה אישית ומקצועיתחשבתי שאת מכירה את התופעה..
ועומדת מאחורי כל מילה שרשמתי
מכירה אישית ומקצועיתחשבתי שאת מכירה את התופעה..
לפחות 50 אחוז ממי שהזכרת כאן, אין לך יכולת לדעת ולהכיר איך הם בתוך ביתם ועם מה הקרובים קרובים אליהם מתמודדים.ברוך ה' ית' על משפחתי המקסימה
אבל ב"ה יש לי הורים וב"ה גם לבעלי
ויש לי אחים ואחיות וגיסים וגיסות ואחיינים ואחיניות ודודים ודודות וכו' וכו' ב"ה בלי עין הרע...
אז איך 50 אחוז?
רק על זה שאלתי!
בעיניי הגזמה מטורפת...
המקרה שאת מתארת מאוד מזכיר לי מישהי מאוד קרובה אלי. לפי דעתי זה לא נרקיסיזם (במקרה שאני מכירה) אלא בעיה קשה עם ניהול כעסים. האישה שאני מכירה נחשבת בעלת חסד רצינית עם בית פתוח לכולם וכל המסכנים בשכונה יודעים שאפשר למצוא אצלה אוזן קשבת ומיטה חמה. ואני חושבת שהיא באמת אישה טובה. גם לילדים שלה, גם אם כל אחד מגיע הביתה בשעה אחרת, תהיה ארוחה חמה מוכנה לכל אחד ואחד ברגע שהוא נכנס. אבל כשמדובר בילדים שלה, כל דבר קטן פשוט מוציא אותה מדעתה. שמעתי אותה צועקת כמטורפת כשילדה אחת לא מצאה את הנעל בבוקר וכשילד בן שנתיים שפך את הכוס מיץ ועוד כל מיני דברים שהיא פשוט לא יודעת איך להתמודד איתם. וכשהיא צועקת, הקירות רועדים וכל השכנים שומעים. והיא אומרת דברים נוראים כמו "למה היית צריך להוולד?" או "תזרקי את עצמך לפח הקרוב ביותר כי את לא שווה כלום" ודברים מזעזעים כאלה. הילדים שלה חיים בפחד כי א"א לדעת מתי תהיה ההתפרצות הבאה. הם גם לא מבינים כמה שזה לא מצב תקין. הם יודעים שאמא שלהם אישה מאוד לחוצה ושהיא צועקת הרבה, אבל גם הם כשהם רואים אישה נורמלית שמגדלת את הילדים שלה בצורה בריאה, הם חושבים שזה משהו יוצא דופן.תאמיני לי שזה לא שישבתי על הספה עם פופקורן והיא עמדה מולי וערכה לי הופעה...
זה דיבורים אגביים במהלך הזמן, בתקופה האחרונה גם היא יותר נפתחה וזה נהיה סיפורים מכל מיני תקופות בחיים.
אני לא הולכת לפרט פה מה היא ספרה ואיך. ואני מקווה שאם היה יוצא לה לקרוא את האשכול הזה (למרות שאני מניחה שהיא לא חשופה לפה) כולי תקווה שהיא לא תזהה את עצמה. השתדלתי לטשטש פרטים יחד עם להשאיר את התסמינים בדיוק כמו המציאות.
ושוב, השאלה הראשונה שלי היתה אם על בסיס התסמינים שהבאתי ניתן לחשוב על הכיוון. לא חשבתי מעולם לאבחן אותה לבד
זה כ"כ לא נכון!!את הטוב והנתינה בלי גבולות....
בלי לדעת לעצור ולהגיד זה פוגע בי ולא מתאים לי
ולכן בריא בנפשו לא ייכנס למערכת הזו
שחלילה לא יבינו אותי לא נכון, מי שנכנס למערכת הזו כי הוא בעצמו סבל מהורה נרקסיסט, או כי חינכו אותו לא לדאוג לעצמו - לא אשם שהוא נכנס לקשר הזה!!! זה תוצאה של הסבל שהוא חווה, והוא צריך לעבור תהליך של בנייה עצמית כדי לא להכנס שוב לקשר כזה
ברוב הבעיות הרציניות זה לא עובר אלא מקבלים כלים איך לחיות עם.בקיצור נשמע מהאשכול כאן
שאין מה לנסות במקרה של נרקיסיסט אמיתי
הסיכוי שזה יעבור ושזוגיות תשרוד הוא סיכוי קלוש שלא שווה ההימור (כשיש נפגעים.)
אני צודק?
אין לי מושג מי את\ה ומה המקצוע וההתמחות.אין אנשים בריאים בנפשם שיישארו במערכת יחסים שפוגעת בהם לאורך זמן
במצב כזה של תעתוענו?
אז אם זה ברמה שהבן זוג לא יכול להישאר לחיות עם אדם כזה וברור לו ולכולם שהוא חייב להתגרש-
הוא צריך לקרוא פוסטים בפרוג בשביל שתעלה לו המודעות?
מה המודעעות תתן לו? הרי הוא מרגיש שהוא סובל מאד מאד מאד מאד- כפי שאמרת, לא חסרה לו מודעות ולא משנה לו בכלל איך קוראים לתפועה ממנה בן הזוג סובל,
מאידך- כיון שרב הזוגות נשואים באושר (כן, רב הזוגות ב"ה) אז אין שום סיבה להעלות למודעות ולכתוב בנחרצות ש-50 אחוז סובלים מזה...
זה לא נותן כלום!
על זהזה האנשים שמתגרשים תוך חודשיים, או עוזבים את מקום העבודה תוך כמה חודשים אם זה בוס נרקסיסט
אין אנשים בריאים בנפשם שיישארו במערכת יחסים שפוגעת בהם לאורך זמן
למה?אין לי מושג מי את\ה ומה המקצוע וההתמחות.
אבל אני לא חושבת שעם משפט כזה הגיוני שאת\ה מכיר באופן נרחב את התחום.
לא נכון כלל וכלללא ירדנו כבר מהקטע של האחוזים??
אבל אם את רוצה באמת להבין, אז בגדול, ומאד בכלליות, ובלי להכנס להסברים למה זה קורה ככה- הורה נרקיסיסט יגדל ילד נרקיסיסט שיגדל ילד נרקיסיסט וכך הלאה חלילה עד שיבוא ילד אחד מספיק חזק לשקם את עצמו ולשבור את ההעברה הבין דורית
בנוסף, הורה נרקיסיסט מגדל גם סוג ילד שנצמד לנרקסיסטים, שיתחתן עם נרקסיסט, ויגדלו ילדים שחלקם נרקיסיסטים וחלקם נצמדים לנרקסיסטים עד שיבוא הילד או בן הזוג שיעצור את ההעברה הבין דורית ויטפל בעצמו וישקם את עצמו
ככה תמצאי משפחות שלימות פגועות, נרקסיסטיות, ומתחתנות עם נרקסיסטים,
ומשפחות שלימות בריאות בנפשן וחיות באושר ולא יכולות לדמיין את סוג המצוקה של הנרקסיסיטים
ילד שגדל בסביבה בריאה, לא יתחתן עם נרקיסיסט ברוב המקרים, כי הוא לא יתחבר לאופי ולסגנון. בשידוך תוך כמה פגישות זה ירד
ממש ממש בגדול
מצטערת אבל שוב זה לא נכוןזה האנשים שמתגרשים תוך חודשיים, או עוזבים את מקום העבודה תוך כמה חודשים אם זה בוס נרקסיסט
אין אנשים בריאים בנפשם שיישארו במערכת יחסים שפוגעת בהם לאורך זמן
הוא לא מחפש נתינהלא.
נרקסיסט מחפש את הטוב והנתינה,
הכל נובע מהנרקסיסטיות.
כך שהפגיעות בציבור הבריאים בנפשם עצוב מאוד.
נכון מאוד. אני מכירה מישהי עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית שלא הורישה את ההפרעה לילדים.לא כל ילד שגדל להורה נרקסיסט יגדל גם נרקסיסט
הדיוק הוא שיש לו את כל הנתונים בכדי להיות כזה אם לא יטפל בעצמו. פגיעה סביבתית.לא נכון כלל וכלל
לא כל ילד שגדל להורה נרקסיסט יגדל גם נרקסיסט
וכל בחור ובחורה לא משנה מאיזה בית הם הגיעו יכולים ליפול למלתעות הנרקסיזם
ולכתוב הודעה כזאת עושה עוול ופשע לילדים ולמבוגרים שסובלים מבן משפחה כזה ומנסים להשתקם ולהבין מה עובר עליהם , זה פשע בל יכופר!!
סליחה על החריפות
גם אם הוא לא יטפל הוא לא חייב לההפך לכזההדיוק הוא שיש לו את כל הנתונים בכדי להיות כזה אם לא יטפל בעצמו. פגיעה סביבתית.
ברור שהוא לא חייב אבל כמו כל גן והשפעה סביבתית האחוזים מאד גדולים.גם אם הוא לא יטפל הוא לא חייב לההפך לכזה
כמובן שצריך לטפל , זה לא סותר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: