תודה על התגובההגוי קנה מכמה חברות( אוסם, טעמן, וכו' ) את הסחורה מהם ואחסן זאת במחסנים שהוא שכר (היה פיקוח על הקנינים שנעשו כהלכה )
הגוי שילם לחברות 70 אחוז מזומן והשאר בציק' (למרות שבכל חוזה כתוב שעד שלא שולם מלוא הסכום המוצרים בחזקת המוכר כאן סעיף זה הורד )
לא היה התחייבות של משנת יוסף לקנות מהגוי ולא הגוי התחייב למשנת יוסף למכור להם
ולכן אין לזה כל קשר למכירה רגילה של מכירת חמץ לגוי אלא זה כמו כל קניה בחנות של גוי לאחר הפסח
ואז על מה ידברו?מה שמוזר באשכול שכמה כותבים שביררו וכו' וכל אחד כותב דבר הפוך מהשני איך מכרו ומה מכרו
אולי מומלץ שישלחו למשנת יוסף את כל השירשור כאן ושיעלו תגובה רשמית מסודרת וברורה
הם כתבו על הדפים של המכירה האחרונה לפני פסחלמה לא כתוב שזה בפיקוחו של הרב בויאר? (אני צריכה להאמין לניקים בפרוג שזה בפיקוחו?!)
ואין לי מושג מה איתו, אבל חזונישניקים באופן כללי פחות מחמירים בחמץ לאחר הפסח - בדגש על קמח.
אני קשור להנהלה.תודה על התגובה
נראה שאתה ממש בטוח בעצמך
אז למה לא תכתוב בשם מי הידיעה? או מה הקשר שלך לעניין?
חבל שכולם כאן כותבים שביררו ויודעים, והכול אנונימי ללא מקורות שאפשר לסמוך.
לא נכון. יש הכשר של העד"ח על כל הפירות והירקות.אין גם הכשר רשמי על הירקות....
ייתכן והעדה החרדית נותנים הכשר למכירה המיוחדת הזו (אני מבין שיהיה כיתוב מיוחד על האריזה) אז צריך לבדוק אצל העדה האם הם ונתנים אישור מיוחד למכירה/קניה המיוחדת הזו.סיכום שלי- אין הכשר רשמי למכירת חמץ של משנת יוסף! (וכן שום מסמך רשמי מפורסם בחתימת רב כלשהו)
כנראה שהם ראו שכבר כמה שנים שהציבור כן קנה את הקוואקר, שנקנה מגוי. וכן ספגטי של אוסם שנרכש מאינו יהודי.רק אקצר, ראשית הם בכלל לא נתנו שום מידע רשמי מלבד משפט קצר בטלפון, מה בדיוק הם עשו ומי אחראי על כך (יש הבדל גדול אם עשו הכל רק מול רב יחיד גדול ככל שיהיה, או למשל בשיתוף מערכת הכשרות של הבד"ץ).
שנית בכלל לא ברורה מטרת כל העניין, היות וכבר היום היה ב'יש' ופלים ופתיתים מייצור חדש (נאפה ונטחן!), כך שלא ברורה הסיבה לקנות סחורה ישנה שנקנתה מגוי, ולא פשוט למכור סחורה טרייה.
אפשר תקציר?יש שיעור מהרב חיים כ"ץ שמתייחס לנושא 03-6171144 שיעור מס' 11
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: