אסטרטגיה ניתוח קמפיינים לבחירות

מצב
הנושא נעול.

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
גם אם לא יפר הבטחת בחירות ולא יתחבר הוא יתרסק, כמו אבי גבאי וכמו בוז'י הרצוג וכמו הרבה אנשים ומפלגות...
הם לא הדוגמא. הם התרסקו בגלל שהפילו את המפלגה שלהם (שהיום חולמת להגיע למימדים שהם הביאו אותה).
הדוגמא היא משה כחלון. ובהחלט יש בסיס להניח שגידי קצת יותר משופשף פוליטית מכחלון, מה שיעזור לו לשרוד את גוב האריות הזה.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא יודע למה אף אחד לא חושב כמוני, או שיסבירו לי למה לא כך.. או שיסכימו איתי... (האמת, ששמעתי שכך גם פירשן רביב דרוקר בתחילת מערכת הבחירות)
אני כל הזמן סבור, שגדעון סער כשפתח מפלגה, לא חשב שיוכל להתמודד איתה על ראשות הממשלה. לפחות לא ברגע זה...אבל אין לו שום תחליף להיות במקום מכובד בפוליטיקה... להישאר בליכוד תחת נתניהו, לא יביא אותו לכלום, במקרה האופטימי ביותר, יביא לו איזה סגן שר לשיתוף פעולה איזורי וחבר בועדה לשוויון מגדרי... לא הרבה יותר מזה...
אבל כשהוא מגיע עם מפלגה של 9-10 מנדטים, ויהווה לשון מאזניים. נתניהו ימחק את העבר ויתן לו תיקים חשובים ובכירים לו ולחבריו, יהיה לו מילה בהנהגת המדינה..., ומה שהוא מצהיר כל הזמן אני אחליף את ביבי, כי אם לא יצהיר לא יעבור את אחוז החסימה... כמו הימין החדש..., אם תסבירו לי שמשקעי העבר לא נותנים לזה, אפשר להביא אין ספור דוגמאות שנתניהו צ'יפר את יריביו, ונמחקו משקעי העבר... כך זה פוליטיקה. אבל אני לא שומע את הדעה הזו מאף אחד.
(אגב, גם לנתניהו זה משתלם... נגיד יתן לו חוץ חינוך ואוצר ולבנט משפטים ובטחון, ואז יבוא לישראל כץ.. ויגיד לו לא נשאר לי תיק בכיר, אולי תהיה שר לאיכות הסביבה,+ פיצול מתיק נוסף... וכדו' וכך הוא ממשיך לדאוג לאינטרס שהוא ממשיך כבר שנים שלא יהיו בכירים בליכוד... יתכן שישראל כץ (דוגמא, אולי אדלשטיין וכו') יפרוש כך מהליכוד, יקים בבחירות 2022 מפלגה חדשה שתכריז רק לא ביבי, וישתה את כל הקולות לסער וחוזר חלילה...)
פשוט מאוד.
צריך להכיר את סער לפני שמנסים לנתח מצבים, וכל מי שמכיר אותו יודע שזה לא יקרה לעולם.
מילה שלו זו מילה.

שיר ושבחה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
גם אם לא יפר הבטחת בחירות ולא יתחבר הוא יתרסק, כמו אבי גבאי וכמו בוז'י הרצוג וכמו הרבה אנשים...
אוי לי מיצרי ואוי לי מיוצרי...
בעידן הנוכחי הוא יכול להחזיק מצוין ואף לעלות במשך מערכות הבחירות אם יקיים את הבטחתו/חתימתו.
שכן בימינו אנו שאין בין מערכת למערכת אלא חצי שנה ובמקרה הטוב יותר ג' רבעי שנה...
ראה ערך גנץ שכל עוד ששמר על מילתו הוא רק עלה,
רק כשהפר אותה הוא התפרק לרסיסים.

איש האשכולות

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
לאור ההתעלמות המכוונת של ביבי מגדעון סער,
והצבת לפיד כמועמד היחיד המתמודד מולו,

גדעון סער בפניה לביבי:

"ביבי, אתה יכול לקרוא לי גדעון, אתה יכול לקרוא לי ג', אתה יכול לקרוא לי גידי...
זה לא משנה, ב23 במרץ, אני בא להחליף אותך!".

צפה בקובץ המצורף 834267

קישור
על איזה רקע הדברים נאמרו?

למאי נפקא מינה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
@מירער שליט"א אכן כתבו זאת לעיל, איני זוכר היכן. אולי באשכול המקביל.

לענ"ד, תכניתו להתאחד עם הליכוד מעמדת כח בה הוא מחזיק במפלגה בעלת 10 - 12 מנדטים, כדי לקבל שם מקום של כבוד ועוצמה, וכך לרשת את ביבי כעבור יומו.

גם אם בתחילה הוא דמיין את הסיטואציה אחרת, כעת הוא כבר מבין שזה המצב.

כך גם הוא לא ימחק כמו גנץ אם יפר את מילתו, כיון שמתוך הליכוד אין לזה לאן לרדת.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
או שהציבור כאן מנתחים מקצועי ממש.
או שהאסטרטגים גולשים כאן ודואגים לחדד בהתאם לניתוח כאן

יו"ר 'תקווה חדשה' גדעון סער, התראיין הערב (שני) ב'חדשות 12', ותקף את יו"ר 'ימינה' נפתלי בנט: "אין לי שום עניין להיות לשון מאוזניים. אין לי שום רצון לסחור בקולות של 'תקווה חדשה' ובקולות של אנשים שמאמינים בי, אני הולך להחליף את נתניהו".

על האפשרות שיו"ר יש עתיד' יאיר לפיד יהיה זה שירכיב את הממשלה הבאה, אמר גדעון סער: "יש מישהו שאין לו סיכוי, זה יאיר לפיד. הרי הוא התמודד 5 פעמים ולא הצליח. מי שבא מהמחנה שמאל-מרכז לא יכול להרכיב ממשלה, הוא יכול להיות שותף".

בנוסף, סער התייחס למצב המנדטים, ואמר כי "הציפיות שלי התממשו לחלוטין. אין תנועה חדשה במערכת הבחירות הזו שמצליחה כמונו. אומנם ירדנו תקופה מסוימת, אבל בלמנו את זה".

כלפי לייא

משתמש פעיל
עריכה תורנית
מי שבא מהמחנה שמאל-מרכז לא יכול להרכיב ממשלה, הוא יכול להיות שותף".
כי?
מה העומק בקביעה הזאת?
בשלמא אם יש לך גוש של 50 מנדטים מהימין זה אולי יכול להיות נכון, אבל אם האופציה להקמת ממשלה מתבססת על רתימת השמאל - מרכז ואפילו השמאל הקיצוני כדי 'להחליף את נתניהו', הלמאי לא יכול מחנה השמאל מרכז לרתום אליו את גדעון סער?

בקיצור אם יש סיכוי למהפך למה שהוא לא יקרה עד הסוף, ואם לא אז על מה הוא בונה?

חכמולוג למדן

משתמש פעיל
ראש הממשלה התראיין הערב בערוץ 12 אצל יונית לוי
כמעט כל הראיון אני הבאתי חיסונים אנחנו המדינה הראשונה שיוצאת מהסגר ואני ואני ואני וכו'
אין שאלה שהוא נכשל בה כדרכו בראיונות. למעשה הכי מוצלח.
חוזר על המסר שלו שוב ושוב בלי קשר לשאלות.
וכמובן מציג את לפיד מולו ללא התייחסות לסער.

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
קמפיין למצביעי עוצמה:
לא מפתיע.
אני עדיין מחכה לקמפיין המובטח של נעם.
הם יודעים לעשות קמפיינים יפים.
(נ.ב-מי שזה מעניין אותו-יש לי חלקים יפים מהקמפיין הקודם שלהם באונקי)

חכמולוג למדן

משתמש פעיל
עוד נקודה בראיון הערב של ראש הממשלה אצל יונית לוי
שהוא מיוזמתו לא הזכיר את משפטו שתופרים לו תיקים כמו שהוא תמיד היה אומר מיד עוד לפני שפנו אליו
אלא הפעם רק כשהיא פנתה אליו על המשפט הוא הגיב וגם יחסית פחות בחריפות.

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
לא מפתיע.
אני עדיין מחכה לקמפיין המובטח של נעם.
הם יודעים לעשות קמפיינים יפים.
(נ.ב-מי שזה מעניין אותו-יש לי חלקים יפים מהקמפיין הקודם שלהם באונקי)
לדעתי לפיד גנב מהם את הקמפיין האחרון "ממשלה שפויה"

חכמולוג למדן

משתמש פעיל
@מישהו12 אני לא יודע אם אתה שייך למפלגת נעם
אבל בכל מקרה מדובר במפלגה קיצונית שרוצה להיכנס לאדם לתוך ביתו מה הוא יעשה ומה לא (בנושאים שאין המקום להיכנס אליהם).

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
לדעתי לפיד גנב מהם את הקמפיין האחרון "ממשלה שפויה"
הקמפיין הנוכחי שלהם שונה
כמו שהעלתי בעבר, הסלוגן הפעם הוא לא עם נורמאלי
1613418728316.png

1613418738958.png

נ.ב- באתר שלהם יש לא מעט סרטונים, אבל אני לא יודע אם יש עדכני או רק מהבחירות הישנות כי נחסם ברימון הרמטי (הם משתמשים בפלטפורמת wistia אחרי שיוטיוב חסמו אותם)

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
@מישהו12 אני לא יודע אם אתה שייך למפלגת נעם
אבל בכל מקרה מדובר במפלגה קיצונית שרוצה להיכנס לאדם לתוך ביתו מה הוא יעשה ומה לא (בנושאים שאין המקום להיכנס אליהם).
א) אני אחד מרכזי הנוער שלהם
ב) כנראה שהויכוח על ערבים הוא לא הויכוח היחיד שלנו :)
ג) אם אתה אומר ככה אתה פשוט לא מכיר את נעם אלא רק מהתקשורת השקרנית.
ד) אני גם יכול להגיד שאתה קיצוני שאתה לא רוצה את נעם, כל אחד יכול להגיד קיצוני על השני.
ה) לא כאן המקום להאריך, אנחנו בניתוח קמפיינים ולא בויכוחים אידאולוגיים.רק רציתי להעמיד דברים על דיוקם.

חכמולוג למדן

משתמש פעיל
ישי כהן: ״הנה לכם למה נתניהו נחשב לפוליטיקאי הכי אהוד במגזר החרדי. הנה לכם למה השמאל לא יצליח לחזור לשלטון״. אבי רבינא: ״שאפו לראש הממשלה שמתעלם מרעשי הרקע, לא מתנצל ומטיח ביונית לוי על ההסתה החרדית״. אבי מימרן: ״נתניהו בשידור חי. אין מצוקה של עסקים. אין ביידן. אין בחירות. אין משפט. שאלה ראשונה: איך העזת לדבר עם הרב קנייבסקי?״
בקיצור נתניהו בחר לא להשתתף בקרקס ששמו ערוץ 12 נגד החרדים.
אולי בגלל שהוא מפחד מהפוליטיקאים החרדי.
או שהוא עשה סקרים בציבור בוחרי הליכוד שלא תומכים בהסתה נגד החרדים.
או ששתי התשובות נכונות.

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
טל שניידר: נתניהו מעולה בראיונות, למרות כל האי-דיוקים, הוא פורח באולפן. לפי הראיון הערב, נתניהו מת על קמפיינים ועל מערכות בחירות. כמה שיותר, הוא פשוט נהנה, כלומר אנחנו בדרך למערכת בחירות חמישית.
הגזמה פרועה...להאשים אדם שנתן כל כך הרבה למדינה - ולא משנה אם אתה מסכים איתו או לא, שבשביל קצת כיף קטן הוא יגרור אותנו ל5 מערכות בחירות????????

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה