ראש הממשלה בנימין נתניהו אומר בראיון לחדשות 12 כי איתמר בן גביר לא ישמש בתפקיד שר בממשלה, אם יקים אותה אחרי הבחירות.
"הוא יכול לרצות הרבה דברים אבל הוא לא יהיה האצבע ה-61 כי נקבל יותר. בן גביר לא יכול להיות שר בממשלתי", הצהיר נתניהו.
המראיינת, יונית לוי, לחצה את נתניהו וציטטה דברים שנאמרו בעבר ואז הוסיף נתניהו, "הנה את בעצמך אומרת ומבינה למה בן גביר לא יהיה שר ולא יהיה יו"ר ועדה".
הוא אמר כי מבחינתו שיתוף מפלגת הציונות הדתית יחד עם עוצמה יהודית ונעם בקואליציה נכון כדי לא לאבד קולות.
כשנשאל על אפשרות של הקמת ממשלה בתמיכת רע"מ, אם תעבור את אחוז החסימה, ענה נתניהו: "לא אשען על אף אחד שמתנגד לציונות, גם לא בהימנעות. אני לא שותף של עבאס אלא מתחרה שלו".
הוא טען כי "יש הזדמנות חד פעמית, אולי אחת הדור והבוחרים מבינים שהבחירות הם ביני לבין לפיד. האזרחים ישאלו מי יביא חיסונים, מי יוציא את הכלכלה מול המשבר, מי יעמוד מול איראן ומי יצליח להתמודד עם הלחצים הבינלאומיים עלינו".
נתניהו גם התבקש להתייחס לאפשרות שמפלגת ימינה ונפתלי בנט הם שיכריעו לגבי הממשלה הבאה ואף לדרוש רוטציה בתפקיד ראש הממשלה. "אני חושב שאזרחי ישראל מאסו ברוטציה, להקים ממשלת ימין אמיתית על מלא בהנגתי, אני חושב שננצח בהרבה יותר מ-61".
"בואי נראה אם אני צריך את בנט או לא. אני חושב שכולם הבינו שאי אפשר לחזור לשני ראשי ממשלה, לא מוטציה לא רוטציה - צריך לצאת מזה לממשלה אחודה. אני חושב שאזרחי ישראל ידאגו שזה לא יהיה כי אני רואה הזדמנות היסטורית להקים ממשלת ימין בנהגתי. באמת למה זה לא יהיה? משום שבסוף הבחירות האלה זה בחירה ביני לבין יאיר לפיד - וזו הסיבה שלא תהיה רוטציה", אמר ראש הממשלה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נשאל האם ישראל צפויה להתמודד עם סגר נוסף וענה, "זה תלוי בציבור. אני מאמין שאם אזרחי ישראל יהיו ממושמעים ורובם כאלה ונעשה את צעדי ההקלות בהדרגה כפי שקבענו ויגיעו 570 אלף מעל גיל 50 שעדיין לא התחסנו, לא רק שלא נחזור לסגר אלא נתגבר על הקורונה לגמרי", דברי נתניהו.
הוא אמר בריאיון שהוא לא מקבל את ההנחה שהטיפול במשבר הקורונה נגוע בשיקולים פוליטיים: "אנחנו הולכים לצאת מזה ראשונים, צריך להבין את זה. בגלל החיסונים ומערכת בריאות פנטסטית, אני רוצה שנצא כולנו מהמשבר - חרדים, ערבים, שמאלנים".
לשאלה מדוע ראש הממשלה צריך לדבר עם הנכד של הרב קנייבסקי כדי לבקש ממנו לסגור מוסדות לימוד בזמן סגר אמר נתניהו: "יש שני מגזרים גדולים - החרדים והערבים - אני הולך לשניהם ומדבר עם מהניגי ציבור. לא מתחנן אליהם, אלא מדבר איתם. אני קורא להם להתחסן".
לדעתו, "רוב הציבור החרדי מאוד ממושמע ואנחנו רואים את מקדם ההדבקה יורד. יש הפרות בכל המגזרים - החרדי, החילוני והערבי. הנגיף פוגע בכולם ולכן אני מבקש לשמור על הכללים".
לשאלה האם הסגר שישראל יוצאת ממנו בימים אלה היה הסגר האחרון אמר נתניהו שהדבר תלוי בציבור: "קבענו מדדי תחלואה. אני מאמין שאם אזרחי ישראל יהיו ממושמעים ונעשה את זה בהדרגה לפי המדדים ויבואו כולם להתחסן, לא רק שזה יהיה הסגר האחרון - אנחנו נצא מהקורונה".
נתניהו התייחס גם לסוגיית תקציב המדינה. "יש תקציב חד שנתי, בתחילת הקורונה התחייבנו להעביר תקציב דו-שנתי והיקפה עוד לא היה ברור. יש תקציב למדינת ישראל ל-2021. הדבר השני שיש הוא מה שאנחנו קוראים לו 'קופסאות קורונה'. 110 מיליארד שקל עזרה לעסקים ואזרחים וכו'. יש עוד חבילה של 15 מיליארד שאני רוצה להביא מחר. הקורונה הרפואית והכלכלית לא מחכה לנו. אזרחי ישראל והעסקים משוועים לזה".
על סוגיית סגירת השמיים אמר, "זה לא לקח לי שנה, לקח לי ימים לסגור את השמיים אחרי ההתפרצות הראשונה. ממאי או מאפריל עד אוגסט היו מגבלות קשות מאוד לטיסות. עכשיו עשיתי דבר שאף אחד לא עשה: סגרתי את הגבולות כמעט הרמטית. אנחנו מאפשרים לעד 2000 ישראל בכפוף לוועדת חריגים לחזור. אף מדינה לא עשתה זאת. אף אחד לא עושה זאת".