לא מדויק.
בשביל שיהיה שווה למנף ולממן אתה חייב סיבה מקדימה, שהיא המחסור. לולי המחסור לא היה רווח בקניית דירה
לדוגמה אם יש לי חצי מיליון ש"ח ואני רוצה לרכוש דירה במרכז, אבל למשקיע יש מיליון ש"ח 50% מהדירה שלו ששווה 2 מיליון אז הוא יקנה את הדירה ויעלה את המחיר הכללי של הדירות.
כי השכירות היתה אחוז מינורי לחלוטין ממחיר הדירה.
גם היום התשואה משכירות זה הרבה פחות מאחוז החסימה.
זה אומר.
כי יש סיבה למה אתה רוצה לגור בסביון ולא בחריש. ואם יש סיבה, אז כנראה שיש מחסור בסיפוק של הסיבה הזו.
רוב הזוגות ששוכרים כיום במרכז חולמים בעמידה שהם יוכלו אי פעם לרכוש במרכז דירה נורמלית, ולכן הם ממשיכים לגזור על עצמם חיי סבל ולהתגורר בחור של 35 מ"ר עם 5 ילדים, בדירה שמשקיע חילק ל3.
ואם לא היה את כל המשקיעים כל אחד היה רוכש דירה במקום שהוא יכול והר יונה ועוד מקומות ממזמן היו מתפתחים.
איזה משקיעים (שבאו להרויח כסף, לא מיליונרים שנהנים מסמל סטטוס של דירה ריקה בירושלים) מעדיפים להשאיר דירה ריקה? כמעט ולא קיים.
אני מכיר כמה לא מיליונרים שהתעקשו על מחיר והדירה שלהם היתה ריקה כמה חודשים.
להוסיף דירות זה בטוח מוזיל.
(אם כי יש גבול למספר הדירות שאפשר להציף את הפריפריה בלי לדאוג לכך שהיא תפסיק להיות פריפריה. אחרת אפשר ליצור שיכוני רפאים שלאיש אין סיבה להתגורר בהם)
ברגע שבונים לציבור החרדי במקום אחד יותר מ10,000 דירות לא משנה באיזה מרחק זה הופך להיות מרכז.
וזה גם מוריד את המחירים במרכז.