מידע שימושי נטחן לאחר הפסח ? לא בדיוק ...

מצב
הנושא נעול.

קצינלנבויגן

משתמש צעיר
מי שראה את מכתבו של הגר"י אפרתי ביתד ביום שלישי השבוע, ראה שכיום, אחרי הזילוף, הגרגרים עוברים למיכל גדול כשהם רטובים, ושוהים שם 24 שעות לפחות, כדי להגדיל את נפחם, ובזמן הזה בוודאות כל הגרגרים נרטבים היטב מבפנים וקרוב לודאי שמחמיצים.
ואני מוסיף את ששמעתי ממשגיח שמשגיח בטחנות, שבמיכלים אלו מודדים כל העת את רמת הלחות, וכשאין מספיק לחות, מוסיפים לגרגרים עוד מים.
המומחים אומרים שזה הרבה יותר גרוע ממה שדיברו הפוסקים שלפנינו, שבעבר היו משרים את הגרגרים לכמה דקות באמבטיות מים, ומיד מעבירים לייבוש וטחינה.
מה לעשות שהעדה החרדית והרב זרצקי וכל מומחי הכשרות אומרים שזה עובר רק השפרצה קטנה של מים שאין כמעט סיכוי שזה יחמיץ
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

בעל בעמיו

משתמש פעיל
אלו שהולכים לאור פסקיהם של רבני ועד הכשרות של העדה"ח - על הכיפאק.
אבל אם מומחי ועד הכשרות אומרים לי שזו המציאות, והפוסקים שאני הולך לאורם, ובראשם מרן הגריש"א, אומרים לי שאם זו המציאות הרי שפסק ההלכה הוא שמדובר בחמץ גמור, הרי שלגבי זו ההלכה ואין בלתה.

גם רבני ועד הכשרות מכירים בכך שסומכים על ההשגחה והמומחיות שלהם, ולא בהכרח על פסקי ההלכה שלהם, והראיה שהם טורחים להשגיח עבורי על הכיתוב "נטחן לאחר הפסח", למרות שהם סבורים [לשיטת @קצינלנבויגן ו @%IOO] שזה הבל ורעות רוח [ולא נחה דעתם עד שהקימו עבורי קו מיוחד לעדכן אותי און-ליין איזה מוצר או מאפיה הצטרפו לסגל ה'נטחן'].
 
נערך לאחרונה ב:

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

ככר השוק

משתמש מקצוען
תלוי מאד איזה סוג קמח.
יש קמחים שעוברים טחינה יבשה או כמעט יבשה כל השנה (כוסמין, קמח מלא בחלק מהמפעלים)
ויש קמחים שעוברים הרטבה משמעותית ומחמיצים.
וכדי לדעת אם הקמח חמץ גמור או לא, צריך לדעת איזה סוג טחינה הקמח הספציפי עבר.

ובגלל זה, גם הבד"ץ בשנתיים האחרונות רושמים על האריזה "טחינה יבשה". כנראה שהביקוש לזה גדול מספיק כדי שישקיעו דיו ויעמדו מאחורי ההצהרה.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אני סומך על העדה
אפשר להוסיף בע''מ
יש לעידה החרדית בעיה של מחסור באנשי מקצוע
יש דברים שהם אוסרים לא כי הם אסורים פשוט אין להם את בעל המקצוע המתאים לברר,
יש לנו במשפחה מומחה בתחום מסויים שיש כמותו מעט מאוד בארץ
עד שהוא חזר בתשובה התחום שלו עבור הבד''צ היה כמו חו שחור ולבן היה אסור
כשהוא חזר למקורות והתחיל לתת יעוץ כיועץ חיצוני ענף שלם נהיה כשר למהדרין
ולא רק זה אלה שהרבה חקלאים שנמנעו מכשרות שלהם ביקשו להצטרף לכשרות אחרי שראו שיש להם מומחה בקנה מידה
 

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי

קבצים מצורפים

  • אוצר החכמה_-_ מילי דבי מדרשא - תשע-ז - כולל זכרון מיכאל__ 97_98.pdf
    1.1 MB · צפיות: 43

ככר השוק

משתמש מקצוען
אני רק הסברתי למה אני סומך על העדה
הבדץ מאד בטוחים בעצמם שמה שחשוב להם זו האמת, וכל האחרים שיקפצו.
מה שבסוף משכנע אותם זה דרישת הציבור והביקוש.
במשך שנים!! הם לא הסכימו לכתוב על קופסאות שימורים את מקור הירקות. מבחינתם יבול נכרי זה "ללא חשש טבל ושביעית" ושהציבור יאכל מה שנותנים לו.
בדיוק כמו שכותבים פה על חומרות מיותרות, הורים שמאמללים את הילדים (ובאמת, בציבור הליטאי-בני ברקי היה חסר בירקות בשמיטה), העיקר- תפסיקו להחמיר במה שאנחנו, הבד"ץ, לא נהגנו.
ואז קמו מתחרים, הציבור הליטאי גדל והצביע ברגליים, ולפחות ב2 השמיטות האחרונות הבד"ץ כותב על קופסאות שימורים יבול נכרי או חו"ל או שמינית.
אותו הדבר בחמץ מכור. אותו הדבר בנושאים אחרים (שוקולד בפסח?)
תחרות זה טוב. גם למקפידים על הלכה
 
מחקר??? קלישאה ידועה הרבה שנים מה לעשות שסבי ז"ל החמיר בזה הרבה מאוד שנים לפני שקם ההכשר הזה

הובא במעשה רב

קפא​

אחר הפסח אין ליקח מן השוק מה שאופין מקמח של ישראל ומשמרים ויי"ש ושכר של ישראל כי המכירה גרוע ע"כ לא יקנה רק שיהא משל א"י או הקמח של ישראל אם אינו לתותח ויי"ש ושכר של ישראל לא ישתה עד שיעשה מחדש:
ממקום שבאת - קמח של ישראל אם אינו לתות זהו קמח דידן
 
אפשר להוסיף בע''מ
יש לעידה החרדית בעיה של מחסור באנשי מקצוע
יש דברים שהם אוסרים לא כי הם אסורים פשוט אין להם את בעל המקצוע המתאים לברר,
יש לנו במשפחה מומחה בתחום מסויים שיש כמותו מעט מאוד בארץ
עד שהוא חזר בתשובה התחום שלו עבור הבד''צ היה כמו חו שחור ולבן היה אסור
כשהוא חזר למקורות והתחיל לתת יעוץ כיועץ חיצוני ענף שלם נהיה כשר למהדרין
ולא רק זה אלה שהרבה חקלאים שנמנעו מכשרות שלהם ביקשו להצטרף לכשרות אחרי שראו שיש להם מומחה בקנה מידה
בחינת בא לקלל ונמצא מברך...
ז"א שהבד"ץ באמת מקפידים מאד, ובאמת יר"ש, וכשאין להם מומחה מייעץ אינם נכנעים ללחצי השוק אלא אוסרים. הלואי על כולם כך.
אגב, נראה לי שמישהו צריך לעשות כאן שיעורי בית. אין ארגון כשרות שמתקרב למומחיות שיש לבד"ץ בתחום כשרות חומרי גלם, טכנולוגיית מזון, נגיעות של חרקים, כימיה של תמציות מאכל, כשרות תרופות, ועוד ועוד.
ובס"ה אני שמח לשמוע שעתה שנמצא מומחה יר"ש שאפשר לסמוך עליו, כבר יש הכשר בד"ץ. מענין לאיזה תחום.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה