מי שראה את מכתבו של הגר"י אפרתי ביתד ביום שלישי השבוע, ראה שכיום, אחרי הזילוף, הגרגרים עוברים למיכל גדול כשהם רטובים, ושוהים שם 24 שעות לפחות, כדי להגדיל את נפחם, ובזמן הזה בוודאות כל הגרגרים נרטבים היטב מבפנים וקרוב לודאי שמחמיצים.
ואני מוסיף את ששמעתי ממשגיח שמשגיח בטחנות, שבמיכלים אלו מודדים כל העת את רמת הלחות, וכשאין מספיק לחות, מוסיפים לגרגרים עוד מים.
המומחים אומרים שזה הרבה יותר גרוע ממה שדיברו הפוסקים שלפנינו, שבעבר היו משרים את הגרגרים לכמה דקות באמבטיות מים, ומיד מעבירים לייבוש וטחינה.