גם ספרד היא באירופה....צרפת זה באירופה, ההתייחסות לפרנק היא לא לאירופיים.
גם ספרד היא באירופה....צרפת זה באירופה, ההתייחסות לפרנק היא לא לאירופיים.
אני אשמח מאד אם תסבירי לי מה ההבדל בין כושי לבין כהה-עור.
ולמה 'איש לבן' לא נחשב לגנאי.
דמגוגיה.
אם המילה כושי פוגעת במישהו, למרות שזו לא מילת גנאי, אמורים להימנע מלהשתמש בה.
המציאות בה אנו חיים היום היא עולם המוכה בתבואת שיגעון. תבואת השיגעון היא לא רק גזענות, אלא מתח חברתי וסוציולוגי באופן כללי.
לא נכון ולא מוסרי לקרוא תיגר על המציאות הזו.
להיות 'מפגר' או 'אוטיסט' זה מעליב. נכון? לא יפה לקרוא לאדם מפגר, גם אם הוא עוד לא יודע לקרוא בגיל 30 או חסר טקט באופן מחפיר.
אבל אני אבוא ואוכיח לו: מה מעליב בזה? הרי אתה מפגר! עובדה שאתה עוד לא יודע לקרוא, הנה, תראה את האבחון שלך. מה, העלבתי אותך? זה נכון!
זה מעליב גם אם זה נכון.
למה זה מעליב? כי תבואת השיגעון היא מציאות קיימת.
תבואת השיגעון טוענת שלהיות סופר זה לא מעליב, ולהיות כושי זה כן מעליב.
היות וזו המציאות היום, לא נכון להעליב אדם שהוא 'מפגר' או 'כושי', גם אם זה צודק.
כי פרענק זה לא מילה שהכוונה אליה מילולית.אשכנז היא גרמניה, ומתייחסים ב'אשכנזים' לכל היהודים שהם לא ספרדים. גם אם הם מרוסיה, פולין או הונגריה.
למה באמת?בבית הספר בו אני עובדת לומדים גם ילדים אתיופים.
אסור לומר את המילה אתיופים חלילה.
צריך לומר 'יוצאי העדה'.
למה מותר לומר מרוקאים ואסור לומר אתיופים??
למה אסור לומר פרנעקים ומותר לומר שכנטוזים??
זה עדיין לא הופך את המילה "חרדים" למילת גנאיגם אנחנו כחרדים לא אוהבים כשבתקשורת מציינים את ההשתייכות המגזרית שלנו בכותרת של כל אירוע תקשורתי.
כי לאשכנזים זה לא אכפת, מחייכים בסלחנות למילה הזו.למה אסור לומר פרנעקים ומותר לומר שכנטוזים??
מי אמר שמותר?למה אסור לומר פרנעקים ומותר לומר שכנטוזים??
למה באמת?
זה עדיין לא הופך את המילה "חרדים" למילת גנאי
ולא שמעתי על אף אחד שביקש לקרוא לעצמו "יהודי ששומר אורח חיים חרדי".
בד"כ זה אנשים שחוו הפלייה מסויימת בהקשר של הכינוי.זה בדיוק מה שאמרתי,.
כינוי מסויים גורם לאנשים מסויימים בהקשרים מסויימים להפגע.
שוב, הבעיה היא בהטיית הסיקור. לא פגיעה מעצם האיזכור.גם אנחנו כחרדים לא אוהבים כשבתקשורת מציינים את ההשתייכות המגזרית שלנו בכותרת של כל אירוע תקשורתי.
המציאות בה אנו חיים היום היא עולם המוכה בתבואת שיגעון. תבואת השיגעון היא לא רק גזענות, אלא מתח חברתי וסוציולוגי באופן כללי.
אין כאן לא תבואת שגעון ולא 'אופנות מתחלפות'.אנחנו לא צריכים להתאים את עצמנו לאופנות מתחלפות של שיגעון, אלא לנסות לשמור על שפיות ויושר מוסרי אמיתי.
כל השיח המצטדק ומגלגל העיניים על "גזענות" מגיע ממקומות בהם השוויון הוא הערך הנעלה ביותר ואין בלתו.
יש מושג שנקרא 'קונוטציה'. ישנם מילים שלאורך השנים התלוו אליהם קונוטציות שליליות, וכשאומרים אותם, הקונוטציה השלילית המתלווית אליהם עלולה לפגוע באנשים שמתכנים במילים אלו. ואדם בוגר והגון מעדיף שאנשים אחרים לא יפגעו ממילים שהוא מוציא וכותב.אני אשמח מאד אם תסבירי לי מה ההבדל בין כושי לבין כהה-עור.
ולמה 'איש לבן' לא נחשב לגנאי.
היו דורות שבהם להיות כושי זה להיות עבד, וגם לאחר השחרור, עדיין במשך עשרות שנים זה היה אומר להיות במעמד נחות ושפל."מפגר" זאת לקות ולכן זה מעליב, אבל להיות כושי זאת לא לקות.
זה שיש אצלנו ערכים חשובים יותר מאשר להיות נחמד, אינו אומר שלא צריך להיות נחמד...אני למדתי שעל פי התורה אין שוויון אלא יש הבדלי מעמדות.
יש בני חם, ויש בני שם.
יש גויים ויש יהודים.
יש ישראלים ויש כהנים.
יש עמי-ארצות ויש תלמידי חכמים.
כמובן שזה לא מצדיק לקחת את זה למקומות של התנשאות על בני עדה אחרת וכדו'. וכמובן שצריך להיות רגיש שלא לפגוע ולצער אף אחד.
אבל בניגוד לתרבות המערבית, אצלנו הערך העליון ביותר הוא לא להיות 'נחמד'.
מתוך ויקיפדיה, ערך 'כינוי גנאי':התרגום הפשוט של פרנק זה סך הכל צרפתי.
חד משמעית, לא!האם נכון לכתוב/להשתמש-בביטוי שעלול להכאיב לאנשים מסוימים
במקרא הזה, זה תלוי איך כותבים את זה ומי כותב את זה.כשהמטרה היא טובה או אפילו נועדה להיאבק בגורם שיוצר את הפגיעה.
האמת שאני די רוצה להזדהות עם הטיעון שלך.אני ממש נעלב שקוראים לי סופר
אני רוצה שיקראו לי 'יוצר מילים', או 'אמן כתיבה', או 'לוחם מקלדות קשוח'....
נו באמת. מה השטויות האלה?
כושי הוא כושי.
למה זה יותר מעליב מ"כהה עור", או "אפרו אמריקני"?
למה 'נמוך קומה' פחות מעליב מ'גמד'?
אתיופי הוא אתיופי, שמן הוא שמן, זקן הוא זקן, ערבי הוא ערבי.
מספיק עם הפוליטיקלי קורקט המטופש הזה
(סליחה, לא מטופש, מאותגר תבונה)
ואז אתה במדרון חלקלק.אם המילה כושי פוגעת במישהו, למרות שזו לא מילת גנאי, אמורים להימנע מלהשתמש בה.
אהה. ואילו היית כבד משקל, היית רוצה שיגידו לך 'בנאדם, אתה שמן'?!מציאות שהיא אמתית, קיימת, עובדה בשטח, אין שום בעיה לקרוא לה בשמה.
אהה. אסור. צריך לומר 'על הספקטרום התקשורתי', ו'בעל מוגבלות'.האם יהיה אסור לומר אוטיסט? או נכה? ועוד הרבה כיוצ"ב.
'מדרון חלקלק'? אני לא רואה את האסון הגדול שייגרם אילו יאסרו עוד כמה מילים. מקסימום אנשים יתנהלו ביותר רגישות לזולת.ואז אתה במדרון חלקלק.
כי מחר יחליט מישהו שאפרו-אמריקני זו מילה פוגענית,
(אתמול כבר החליטו את זה לגבי 'שחור'),
ואז יקראו להם ניו-אמריקנים,
ואז יאמרו שזו שנאת מהגרים,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: