בבקשה תקדישו דקה :
הגבתי לפני כמה ימים על העניין שלשמו נפתח אשכול זה, וכעת ישבתי לקרוא את כל הדיון שהתפתח.
את האמת? אני בהלם.
בין השורות מחלק מהתגובות נושבת רוח מאוד לא מרוצה ולא מעריכה.
ובכן, או שאניח חיה בפלנטה אחרת (ואני לא), או שהחיידר של הבנים שלי יוצא דופן באופן חריג לטובה, או שלא יודעת מה....
קבלו הפתעה - אני מאוד מרוצה מהרב'ס של בני!!!!!!
כאמא לשיירה של בנים שיהיו בריאים, צברתי הרבה ניסיון ב"ה - וב 95% מזמן תמיד יצאתי אחוזת התפעלות!!!
ושוב, יש לי ניסיון, יש לי כבר בנים בישיבות וגם בכיתות האמצע של החיידר וגם בגיל הצעיר,
רבנים מסורים, משקיעים, אכפתיים, מפרגנים, מלמדים ברמה גבוהה ויחד עם זאת מתאימים את עצמם לרמת הילד והגיל, המון תוכן, הרבה הווי, מבצעים, פרסים, יידישקייט, יר"ש, סיפורים.... מקרבים את הלבבות של הילדים לאהבת תורה ומידות טובות, ועוד.... יום שישי היום ואין לי זמן להאריך.
ואם תשאלו - אף פעם לא שמעתי מלדי על רב'ה שהתעצבן יותר מידי? או שזרק מילה לא הכי לעניין? או שבכל ההיסטוריה לא היה לי ילד שבשנה מסוימת לא מאוד התחבר לרב'ה מסוים?
אז ברור שהיה גם היה, ויש סגנונות אופי שונים בין ילדים ורמת החיבור והאהבה לרב'ה שונה משנה לשנה, וזה בסדר גמור בעיני.
ברוב השנים הייתי מרוצה מהרבנים ביותר מ 100%, וגם אם יש חוסר שלמות פה ושם - תסתכלו על המכלול, כמה הילד שלכם התקדם בזכות הרב'ה ולאן הוא הגיע ואיפה הוא היה בלעדיו.
(אני לא מדברת על מקרים חריגים ח"ו של פגיעות וכד'... מה שנפגש בזה חיייב להילחם בכל הכח כמובן).
ו - גילוי נאות - אני לא אשת רב'ה ולא בת של רב'ה, רק אמא מעריכה ומודה.
סתם דוגמה מהשנה האחרונה - אחד מבני (השובב שבהם) התנהג בצורה קצת לא בסדר על גבול החצופה,
כנראה שהיה יום קשה באותו יום והיה בלאגן, וילדים התלוננו על משהו והיה 'שמח'...
הרב ניגש לבן שלי - רצה להושיב אותו ויצא שהבן שלי נפל על הריצפה וקיבל מכה (נער בן 12, לא ילד קטן), כמובן שהוא יצא מהכיתה פגוע ו'שישו ושימחו'....
הרב'ה התקשר לבעלי על גבול הבוכה, סיפר מה קרה והתנצל מעומק ליבו, אמר שקורה לו כזה דבר אחת לכמה שנים והוא לא מתאושש, אח"כ דיבר עם הילד וניסה לפייס אותו. אך בני נ"י עקשן ולא התפייס כלל....
אחה"צ התקשר אלינו שוב ושוב התנצל... ובערב - הגיע אלינו לבית, הביא לבן שלי ספר מתנה עם הקדשה ועוד מכתב ארוך גם עם התנצלות וגם עם מסר חינוכי מאוד חזק.
ובני שיחי'? התפייס גם התפייס ומעז יצא מתוק, מאז הם ממש בקשר טוב, אפילו לומדים חברותא ב"ה.
בעיני זו דוגמה לאיש חינוך.
(וזה לא קשור כלל לדעתי על עניין המעטפות, מי שמעוניין יחזור אחורה ויראה מה כתבתי על הנושא),
אני רק רוצה למחות על האווירה שנושבת בכל הדיון, ושנעריך, נעריך, נעריך, כי מדובר בעבודת קודש לא קלה ומדובר באנשים מדהימים ואיכותיים שנותנים לילדים שלנו מעל ומעבר.
רק נחת לכולם,
אם הבנים שמחה....